![]() |
Register or login to get rid of this advert. |
|
|
|
||||
|
||||
|
isketch fotoğraf yarışması!!!
isketch fotoğraf yarışması
Buradaki çizimlerden anlaşılıyor ki aramızda hayal gücü yüksek memleketimin her köşesinden çeşit çeşit insan mevcut.. kimi eğitimini almış hayallerini satarak geçiniyor kimi çok farklı alanlarda.. belki de çizimle ilk kez bu sitede tanışmış.. ama çizim yarışmalarından da gördüğümüz gibi bu oyunu oynayan; görsel estetiğin yanında hayal gücü de gelişmiş pek çok kişi var.. e madem bu kadar kişi var hayal gücümüzün elverdiği kadarını o zaman bu sefer başka bir dijital ortama resmedelim.. fotoğraf çekelim.. ister profesyonel ister amatör olsun ister birinci ister sonuncu olsun hiç mühim değil maksat özenilmiş güzel bir işe vesile olmak ve bunu herkesle paylaşmak.. izlemek de çekmek kadar eğiticidir diyor ve geleneksel olmayan isketch fotoğraf yarışmasının ilkini başlatmaktan onur duyuyoruz.. Konu: ilk yarışmanın yüzü suyu hürmetine konu yok. Dilediğiniz konuyu dilediğiniz şekilde çekmek serbest.. zamanın bir anını deklanşöre basıp dondurmanız yeterli.. bakalım optik bakışımız da çizgimiz kadar başarılı mı?? KURALLAR Katılım kuralları:
Son söz: Başta da dediğimiz gibi bu yarışmaya katılmak için ne profesyonel olmanıza gerek var ne de profesyonel bir fotoğraf makinesine sahip olmanıza…Umarım katılımı bol bir yarışma olur ve amacına ulaşır.
..trying hard to look like gary cooper.. Last edited by pinkfreud; 25-02-2010 at 05:37 PM. |
|
|
||||
|
||||
|
hadi bakalım kolay gelsiiin.. herşey ortada arkadaşlar teeee ilk zamanlar yaptığımız yarışma geldi bu da ilk olduğu için bazı eksiklikleri olabilir.. öneriniz olursa lütfen pinke ya da bana bildirin.. maksat eğlence.. no merak no cry mümkün olduğunca merak etmeyelim arkadaşlar sen ne çekeceksin ne çektin hangisi senin vs vs olur olmaz değil bende yaptım açıkça söleyim ama gidip çizimin ii olmuş dedim ama bişeye yaramıyo yani bana böle puan vermişssin tesekkurler bana niye bole verdin HIH felan diyende olur=))) adaletli olsun gözünüz var nizamettininiz var yardım almak serbest bu 2sindende ama başkalarının gözüne nizamettinine dokunmayın kısaca.. ya da dokunun size kalmış ya herro ya merro yani.. en baştaki maksat eğlenmek can sıkıntınıza uğraşabileceğiniz bir şeyler eklemek.. çok ütopik yazmış olabilirim.. adaletli olsun kolay gelsin hayırlı işler..
|
|
|
|||
|
|||
|
hımmm bak şimdi böyle meraklı insanların önünü tıkayın dimi:) neyse tutacağım artık kendimi..gerçi bi konu olsa daha iyi olurdu gibime geliyo ama neyse..ilk turu da böyle geçirelim...güsel şeyler çıkacağına eminim...pek üretken burdaki gençlik yahu:) aklınıza iyi gelmiş..pek tebrik düzenleyenlere...hadi rast gele:)
|
| The Following User Says Thank You to takatuka For This Useful Post: | ||
pinkfreud (24-02-2010) | ||
|
|
||||
|
||||
|
pinkfreud çok güzel bir yarışma olcağından eminim organizasyon için teşekkür eder,yarışmaya katılacak arkadaşlara başarılar dilerim.Wolvi sanada ayrıyeten katkılarından dolayı teşekkür ederim.Kolay gelsin=)
|
|
|||
|
|||
|
forumumuza renk katmak için iyi bir fırsat.Böyle bir fikir, renkli arkadaşımız pinkfreud'dan beklenirdi.Fotoğrafçılık yeteneğim var mı bilmiyorum ama arkadaş hatırı için çiğ tavuk bile yenir:)))))))
|
| The Following User Says Thank You to ncg For This Useful Post: | ||
pinkfreud (24-02-2010) | ||
|
|
||||
|
||||
|
Forumdaki en büyük eksiklik kapanmış oldu :)
|
|
|
||||
|
||||
|
fiuu
en az kaç?
|
|
|
|||
|
|||
|
Sevgili Wolvi, bu yazıyı 2 saat önce yazmayı akıl edebilseydim;sadece teşekkür edecektim sana:))Şimdiyse önce özür diliyorum sonra teşekkür ediyorum.))))
Hepimize kolay gelsin... |
| The Following User Says Thank You to ncg For This Useful Post: | ||
Wolvi (25-02-2010) | ||
|
|
||||
|
||||
|
ehehe bence de pek güzel olacak bu yarışma.. wolvi'nin uzun zamandır yapmayı düşündüğü bir şeymiş zaten.. biz de önayak olmuş olduk bakalım bakalım üretken yaratıcı isketch gençliği neler yapacak
konu olmamasının sebebi ilk yarışmada pek göz korkutmamak.. hani çizim yarışmalarında "ben çizemem, ben yapamam" diyen arkadaşlarımız olduğundan başlangıçta serbest bir konu olsun, herkes katılsın istedik yarışma fobisini kırmak amaçlı bir nevi.. sonuçta konuya uygun fotoğraf çekmek çıtayı bir tık daha yükseltir.. katılım olursa bir dahaki yarışmalara inşallah..(aklımızda yaratıcı konseptler mevcuttur)
|
||||
|
||||
|
Ben çizemem bilek hareketlerım yavas :D
|
|||
|
|||
|
Quote:
hımm üzerime mi alındım ne:) |
|
|
||||
|
||||
|
Her şey çok güzel ama çok güldüğüm bir şey var :D En fazla 1 fotoğraf olucak arkadaşlar ona göre ahahaha :))) En azı 0 demek ki :))
|
||||
|
||||
|
Quote:
|
|
||||
|
||||
|
Bende amatör fotoğraf meraklısıyım gerçekten.. Bu güzel bir fikir başlık açmıştınız tebrik ediyorum Fotoğraf yarışması ve organizasyon için teşekkür ederim emeğinize sağlık.. Herkese kolay gelsin Başarılar dilerim...
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Paspartu yapabilir miyiz? Kural dışı mı olur? |
|
|
||||
|
||||
|
çerçeve yapılabilir, bir sakıncası yok..
kurallarda eksiklikler olabilir, kafanıza takılan başka bir şey olursa sorabilirsiniz. bir dahaki organizasyonun sınırlarını daha net çizmek için faydalı olur.. Photoshop konusu biraz hassas bir konu tabi.. ama dediğimiz sınırlar içinde yapılırsa fotoğrafçılığın ön plana çıktığı bir yarışma olur ancak daha ötesi biraz daha farklı görsel tasarım alanlarına girer diye düşünüyoruz..( belki daha sonraki yarışmalarda sınırsız photoshop müdahalesi olabilir..) umarım herkes fotoğraflarında bu kurala uyar aksi taktirde başka bir photoshop müdahelesi sezersek zaten yarışma dışı kalacaktır..
|
|||
|
|||
|
güzel bir yarışma olacağa benziyor.. bakalım neler çıkacak ortaya.. reklama devam pink katılımlar olacak yavaş yavaş... :)
|
|
|
||||
|
||||
|
merhabalar
aranıza katılmaktan cok memnunum:D bu yarısmaya da dahıl olmak ısterım ama dıjıtal makınem yok:( ben hala manuel zenıt kullanıom. İğne deliği kullanmaktan yeni vazgecmıstım oysa:P sımdı bı de dıjıtaller cıktı ehu. nese dıeceım oki cep telefonundan ceksek? emın deılım ama verdığınız pıksel sınırıyla ortusuo sanırım bnmkı. ekranda 640 480 seklınde bı ıfade belırıyor. onceden sorup emın olayımda sora uraslarım bosa cıkmasın;) |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
(okul yıllarımda videoart dersi kapsamında cep telefonu kamerasıyla film çekmişliğim de vardır gerçi.. ayrıca iğne deliğinin tadı da bambaşkadır
|
||||
|
||||
|
arkadaşlar fotoğraflarınızı gönderirken dikkat edelim benim önceden çekmiş olduğum vardı diyip gönderirseniz belki önceden paylaştığınız bir resimdir.. yada paylaşım sitelerine yüklediğiniz facebook,myspace,devianart,flickr,photobucket... gibi sitelerdeki fotoğraflarınızı göndermemeye özen gösterirseniz sizin için iyi olur bu son uyarıdır aksi takdirde karşı ateş açacağız..(:
Last edited by Wolvi; 01-03-2010 at 02:33 PM. |
|
|
||||
|
||||
|
Organize eden arkadaşlarımızın ellerine sağlık, eminim farklı ve nitelikli bir yarışma olacaktır.
Bol şans herkese..
|
|||
|
|||
|
bu photoshop olayı çok önemli bence çünkü grafik değil fotoğraf yarışması... belki ileride HDR ler falan yarışır güzel olacak gibi geliyor bana ama ödül ne :P :))
|
|
|
||||
|
||||
|
yarışmamız bir kişinin yarı profesyonel makine almasına sebep olmuş.. tez zamanda da fotoğraf kursuna başlayacakmış.. belki ilerde bu işi profesyonelce yapacak.. buna vesile olduğumuz için pek sevindik.. ne de güzel pek de güzel..
|
||||
|
||||
|
|
![]() |
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|