View Full Version : anneler gunu kutlu olsun
1000RR
07-05-2009, 10:19 PM
Kutsal olan annelerin ellerinden operim anneler gunu simdiden kutlu olsun
ANACİGİM
—Anneme ve butun annelere—
Nasil hatirlamam anacigim nasil
Kac geceler bana ninni soylerdi
Hasta olunca oydu basucumda bekleyen
Biraz yorulmayayim, uzulmeyeyim, hemen
Alir kucagina oksardi, saclarimi operdi.
Uzun kis geceleri masal masaldi
Ggzel coban kizlari, iyi kalpli sultanlar
Bir suyun akisi gibi gecip gitti zamanlar
Simdi ne o dunku cocuk, ne de o masal kaldi.
Nasil hatırlamam anacigim nasil
Yikayan oydu murekkep lekeli parmaklarimi
Aksam biraz geciksem yollara duserdi
Sokaga cikarken «Yavrucugum usutme» derdi.
Hemen bir kazak orerdi biraz bos kaldi mi.
Bilirim yine kalbinde yerim anacigim
Selam sana Anneler Gunu İstanbul’dan
Yeni donmuscesine bir aksam okuldan
Vefali ellerinden operim anacigim.
umit yasar oguzcan
http://img441.imageshack.us/img441/4075/anneun5lk7.jpg
Thyia
07-05-2009, 10:34 PM
http://i0905.hizliresim.com/2009/5/8/65.jpg (http://urlal.com/rj)
'Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış'...
Ben anne olmasaydım eğer...
Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.
Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir
alanda rekorumu kıramayacaktım.
O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar
değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.
Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da
uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını
zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.
Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına
koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar
kendimden geçmeyecektim.
Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz
kardeşlerde olduğunu sanacaktım.
Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı
dönme yeteneğini kazanamayacaktım.
Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla
girmeyecektim.
Bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.
Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi
hayal edemeyecektim.
Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir
boyutuna giremeyecektik.
Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.
Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte
kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı
ısıtmayacaktı yüreğimi.
Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin
kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.
Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.
38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.
Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma
daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı
yapmayacaktım.
Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı
öğrenemeyecektim.
Sen olmasaydın eğer ben asla 'anne' olmayacaktım.
Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna
inanmayacaktım!
RÜZGAR
08-05-2009, 01:21 PM
http://img220.imageshack.us/img220/14/annelergnrzgar1.jpg
Anneler Günü'nün Tarihçesi
Bugün dünyada kutlanan en yaygın günlerden biri olan "Anneler Günü",varlığını bir öğretmen olan 1864 doğumlu Anna Jarvis'e borçludur.
Anna Jarvis,1902 yılında babasının ölümü üzerine annesi ile beraber Philadelphia'ya yerleşti. 9 Mayıs 1905'de annesini de kaybetti.Devamlı annesiyle olmasına rağmen,"yaşarken gerekli ilgiyi kendisine gösteremediği"ne inanıyordu.Bu eziklikle,iki sene sonra Mayıs'ın ikinci pazarında, annesinin ölüm yıldönümünde arkadaşlarını evine çağırdı ve bu günün "Anneler Günü" olarak ülke çapında kutlanması fikrini ortaya attı.
Bu fikir kabul gördü ve Amerika'nın önde gelen bir giysi tüccarının finanse ettiği ilk anneler günü,Jarvis'in annesinin 20 yıl süresince haftalık dini dersler verdiği Grafton'daki bir kilisede, 10 Mayıs 1908'de, 407 çocuk ve annesinin katılımı ile kutlandı. Jarvin her anneye ve çocuğuna kendi annesinin de en çok sevdiği çiçek olan karanfillerden birer tane verdi. O günden sonra, temizliği, asaleti, şefkati ve sabrı ifade eden beyaz karanfil Amerika'da anneler gününün sembolü olarak kabul edildi.
Jarvis,bununla yetinmedi.Tek kişi olarak başlattığı mektup yazma kampanyası ile gazete patronlarından işadamlarına, devlet adamlarından din adamlarına kadar ulaşabildiği herkese bu günün bir "milli gün" olarak kutlanması fikrini iletti.Bu çalışmalarının neticesi olarak, daha Senato onaylamadan çok önce, bir çok eyalet ve şehirde anneler günü kutlamaları gayrı resmi olarak başlatıldı,sonrasında 8 Mayıs 1914'te Senato'nun onayı, Başkan Wilson'ın da imzası ile Mayıs'ın ikinci pazarı 'Anneler Günü' olarak resmen ilan edildi. Çok kısa sürede diğer ülkelere de yayıldı.
Dini ağırlıklı bir kutlama olarak düşündüğü "Annele Günü'nünden ticari çıkar sağlamaya çalışanlara karşı hukuki savaş başlattı.Davaların hiçbirini kazanamadığı gibi,bütün gelirlerini,ailesinden kalan evini bile kaybetti.
Kalan hayatını adadığı, gözleri görmeyen kız kardeşi Elsinore'da 1944'de ölünce sağlığı da bozuldu.Dostlarının desteğinde son yılını sanatoryumda geçirdi.
Ne acıdır ki,"Anneler Günü'nün müsebbibi Anna Jarvis, evlenmeye fırsat bulamadığı için çocuk sahibi de olamadı.Bütün dünya annelerinin senede bir gün mutlu olmalarını sağlayan Anna Jarvin,yalnız bir şekilde 1948'de 84 yaşında öldü.
.......
Türkiye'de,"Türk Kadınlar Birliği"nin teklifi ile 1955'den beri, Mayıs ayının ikinci Pazar günü 'Anneler Günü' olarak kutlanmaktadır.
İslam annelerin ayakları altına serdiği "Cennet"le,annelere emsalsiz kıymet adfetmiştir.İslam anneye ilgiyi senede bir gün değil,her gün ister.
Buna rağmen,taşıdığı sembolik değer açısından,bütün "Annelerin Günü" kutlu olsun.
YuRuYeDuR!
09-05-2009, 12:32 PM
Başta benim güzel anamın,
Eşimin,
Şu anda kahpelere karşı vatanımızı bekleyen asker analarının,
Bu uğurda yavruları yerine bağrına taş basan şehit analarının,
Şu günlerde bize kucak açan tabiat ananın,
Anne adaylarının,
Koruyucu annelerin,
Bu oyunda birlikte oynadığımız tüm arkadaşların annelerinin "modem kapatan kayınvalide bile dahil " :razz:
Hatta kısa süre önce bize yavrusunu bakmamız için yollayan güzel kedimiz "pampık'ın annesinin :smile:
ANNELER GÜNLERİNİ KUTLARIM..
Anne Olmak
9 ay bir bedende çift insan olarak yaşamak mı bu kadar yüceltir bu ruhu? Nedir hayatın normal akışında, saf tepkiler veren bu kadını, çocuğunun tek bir bakışıyla, ruhunu okuyacak kadar erdemli kılan? Dünyanın en güzel kokan varlığıdır anne. Kendine has, mis bir kokusu vardır ki odasına da sinmiştir, bir hafta uzak kalsanız o odaya girdiğinizde anlarsınız onu ne kadar özlediğinizi. Durup durup sevgi gösterisi yapılması, boynuna sarınılması gereken insandır, "ay bi dur, üff" tepkisini asla vermeyecek olan, sizden daha da sıkı sarılacak olandır. Birtane olan, eşi benzeri olmayan oluşumdur. Ne kadar üzsem de geceleri uyurken nefes alışverişini dinleyip huzur bulmamı sağlayan ve yokluğuyla beni de yok edebilecek tek insandır annem. İlişkilerin bir şekilde tersine döndüğü insan. Yaklaşık 30 yaşından sonra anne çocuk, çocuk da anne ya da yerine göre baba olmaya soyunur. Herkes ne kadar soyunursa soyunsun, annelik zordur.
Anne, dünyada karşılık beklemeden börek yapan tek insandır. Karşılıksız sevginin ete kemiğe bürünmüş halidir! Ne kadar üzsen de 10 dakika sonra seni affeden zarif bir insan türüdür. Meleğin süt verebilenidir. Yemek yemeyen çocuğun dikkatini çekmek için elindeki tencere ve tavalarla maymunluk yapabilen kişidir. Dizi dizi incidir, lakin gerektiğinde laf sokma dalında da birincidir. Sevgiliden ayrılma haberi verildiğinde, "Amaaan ben sana daha güzelini bulurum" diyebilen komik bir karakterdir. Benimle rock müzik dinleyen bir sabır ağacıdır. İyiliğin, merhametin, acayip bir şefkatin, sadakatin, sevginin güçlerini birleştirdiği sonsuz varlıktır! Oğlunun damat, kızının gelin olduğunu görünce, Çocuğu mezun olunca, gol atınca, hasta olunca, askere gidince,sevdiği diziyi seyredince, dolar yükselince ve buna benzer bir sürü şeye ağlayabilen, bu mesajı okurken duygulanıp-gözleri dolabilen, duygu pınarıdır. Uzakta dursa da yakın hissedilen, asla vazgeçilmeyen, dizinin dibinde olmak istenen, ıslak-kuru ama hep duygulu tek kadın modelidir! Anne en büyük mutluluktur, hayatta bir çocuğun önüne sunulan en saf sevgi yumağıdır. Kaybedilmesi en büyük korkudur.Yemek yemeyen çocuğunun dikkatini dağıtmak için elinde tencere tavalarla şamar oğlanına dönen, reklamları kasede kaydedip yemek vakti izleten, o da olmayınca muhallebinin içine ciğer katarak çocuğun ağzına tıkıştırandır.
Tanıdığım ilk melektir…
Bana tüm kattıkların, öğrettiklerin, kazandırdıkların için... Yaşattıkların ve yaşatacakların için sonsuz teşekkürler. Anne dedim ya ben sana; en değerli hazine olsun, o da başımın üstüne taç olsun!
ReLaX
09-05-2009, 08:49 PM
Bu oyunda birlikte oynadığımız tüm arkadaşların annelerinin "modem kapatan kayınvalide bile dahil " http://www.isketchforum.net/images/smilies/main/icon_razz.gif :smile::smile:
Bende tüm annelerimizin ellerinden öper bu güzel günün ve gelecek günlerin sağlıklı, mutlu huzurlu geçmesini dilerim.
abyss
10-05-2009, 09:23 AM
annelerin ve potansiyel annelerin gununu kutlar nese vs. dilerim ...
aximeleq
10-05-2009, 10:04 PM
Bir anne olarak forum da böyle bir başlık seçtiğin için tşklerimi belirtir... Tüm annelerin anneler gününü kutlarım..
vBulletin® v3.8.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.