PDA

View Full Version : iSketch'de Aşk Olur mu ?

HaYaT
27-04-2009, 02:48 PM
iSketch'de Aşk olur mu ?

Bence güzel bi soru :) Sizin görüşlerinizi merak ettiğimden bu konuyu açıyorum. Her insan farklı düşünebilir. Görüşlere saygı diyerek kendi görüşümü belirtmek isterim. :)

Bence olmamalı. Olmaz yani. Neden dersek eğer,Ne de olsa sanal bi ortam. Sanalda ne kadar insan birbirine güvenebilir ki? Tamam bi süre tanışırsınız. Sonra msn sonra buluşma falan diye gidebilir ama sonucu hüsran olur. Çünkü karakterini kişiliğini net'den ne kadar tanıyabılırsın ki? Ona ne kadar aşık olabılırsın ki? Bence yanlış birşey.:rolleyes:

:)

Pembe-Turtle
27-04-2009, 02:59 PM
Tesbit doğru ve mantıklıdır elbette...

Bununla birlikte çok değer verdiğim bir büyüğüm, arkadaşımın sözleri geliyor aklıma; ''İnsan bir hayale bile aşık oluyor, aşkın yeri ve zamanı olur mu?'' diye...

Mantık olarak evet, kalp olarak hayır gibi bir durum sanırım... İmkansız diye bir şey yoktur
Aynı zamanda da oyunda tanışıp evlenip çocuğu olan bile var :smile:

Miaussssssss
27-04-2009, 03:31 PM
'aa sevgilim sende bi değişiklik var bugün, yazı tipini mi değiştirdin?''
gibi soruları bünyesinde barındıracak olan aşktır.

Bu da bu konu hakkindaki sevdigim bir yorum :twisted:

sIr
27-04-2009, 03:37 PM
Olur mu olmaz mı :rolleyes: sanırım olur..
Ancak Olmamalı bence..

Perry
27-04-2009, 03:45 PM
evet isketch te buna benzer bişeyler görüyorum ama bunun adına aşk mı denir onu bilemicem canım...
Aşk olur mu? olur neden olmasın... Ama çoğu Aşk değil bence bi insanın sözlerine aşık olunmaz dimi.....
Heryerde olduğu gibi istisnalar herzaman vardır.... eğer olupta sürdürenler varsa buda onların kararlılık ve aşk duygusunun gücünü gösterir...:)

Thyia
27-04-2009, 06:28 PM
Mantık olarak bakarsak olmamalı diye düşünüyorum. Fakat duygu olarak bakarsak işte o zaman olmaz diye bişey yok :)
Aşk güzel bişey lakin güven olduğu sürece güzel . . .
Sanalda bir insana ne kadar güvenebilirsin ki. :rolleyes:

ka_a
27-04-2009, 07:30 PM
Tabiki de olur neden olmasın... aşk heryerde olur... genelde sanalda akılda... Ama belki tartışmamız gereken sürekliliği olur mu... ya da devamı olur mu... Çok saçma gelir belki ama yeri gelmişken paylaşmadan geçemeyeceğim... bundan bir 10 yıl önce bir arkadaşım internetten bir kızla tanışıyor... 3 ay 5 ay herşey güzel... aşkım hayatm... buluşacakları gün geliyor çatıyor... mekan kadıköyde bir kafe... bizim eleman kafeye giriyor... ama içerde internetteki tarife uyan bir bayan yok... kız bizim elemana el sallıyor... çocuk şok halinde gidip yanına oturuyor... kızın yüzünün yarısında bayaa fena bir yanık izi... bizimki hiçbirşey olmamış gibi ''davranmaya çalışıyor''... falan filan neyse kıza diyor ben bir sigara alıp geleyim... kafeden çıkıyor köşeyi dönüyor ve abartısız bir 5 dakika sanki arkasından biri kovalarmış gibi koşuyor... oturup biyerde soluklanıyor... yediremiyor kendine tekrar kafeye dönüyor... oturup kıza kendince izah ediyor bişeyleri ve ayrılıyorlar... bi daha da görüşmüyorlar... Kızı kesinlikle yadırgamıyorum... kimbilir neler düşündü ne hayallerle geldi o kafeye... çocuğu da yadırgayamıyorum... Aziz NESİN hikayelerini bilirsiniz... kimileri yok canım bayaa abartmış bu adam der... Ne bileyim ilginç lokal olaylar... Fazla genelleme yapıp 'olmaz' yada 'olur' dememek lazım bence... Sonuçta ortada insan faktörü var... Jig diyor ya her zaman, kesinlikle katılıyorum... önünüzdeki klavye yada aranızdaki sanal bi bağlantı olabilir ama o kablonun ucunda gerçek insanlar oturuyor...

mathegothic
27-04-2009, 09:12 PM
Bence bu işin aklı mantığı duygusu vicdanı yoktur...İnsanın aşka kaabiliyeti varsa herşeye aşık olabilir(bakınız İlahi aşk)...Görmeden aşık olmaya verilebilecek en güzel temsildir bence...Ama zamanımızın aşkları pamuk ipliğine bağlı olarak başladığı için aşklar çok ucuz:( İnsanlarda aşkı;maşuk u kaybetme korkusu yok..O gider başkası gelir düşüncesi hakim malesef...sanal da olsa reel de...Hergün görsen de;yıllarca hiç görmesen de her koşulda aşık olabilirsin...
Ancak marifet aşık olabilmek değil; Yüreğindeki aşka sıkı sıkı yapışıp;ona sahip çıkabilmektir.

minzomarakan
27-04-2009, 09:16 PM
Olur, çok güzel olur:) Gerçek hayatt aldatılabiliyorsun,yalanlara maruz kalababiliyorsun, terkedilebiliyorsun... Bunların hepsi burda da olabilir. Olursa da en fazala acısı burada kalır boşverin:) AŞkın her türlüsü iyidir:)

pinkfreud
27-04-2009, 10:51 PM
vesile olabilir..

SimSyh
27-04-2009, 10:53 PM
Neden Olmasın Klavye klavyeye aşık olmuyo ki ucundakiler nefes alan duyguları olan paylaşımlar yapabilen varlıklar Aşk... Heyryerdedir... Ama ka_a kesinlikle katılıyorum süreci ve devamı ansıl olur orası muamma:))))))

hanci
28-04-2009, 12:46 AM
bu başlık kapsamında olmasa da bu konuya ilişkin uzunca bir metni forumun aktiflik ve reaktiflik mevzusuna kurban vermiş biri olarak buraya elimden geldiğince kısa bir ekleme yapmadan geçemeyeceğim. ben olayı genel ele almıştım ama neticede bu başlık da aşka dair. bu başlık özelinde şunu diyebilirim ki aşk her yerde olabilir... zeminin sanal veya gerçek olması deildir aşkta belirleyici olan elbet herhangi bir aşkın ilerleyişine ve oluşmasına birebir paralel olmaz lakin etkileri ve sonuçları itibariyle gerek mutluluk gerekse hüsran bakımından herhangi bi yerde olandan farklı olmayacaktır. benim bir önceki mesajda takıldığım nokta ise iskecte aşk başlığı altında admin tarafından yapılan talihsiz bir açıklama yani oyunun birilerini tavlama amacıyla kullanılmasıyla iskecte veya herhangi başka bi yerde aşk aynı kefede ele alınabilecek bir mevzu diil kanaatindeyim. ayrıca aşk hususunda kesin yargılar ihtiva etmek ve kaideler belirlemek bi kere doğrudan aşkın tabiatına ve varoluşuna aykırıdır ki şöle olursa olur burda olursa olur gibi sınırlandırmalar doğrudan kişisel sınırları ihtiva eder. çünkü herkesin aşkı anlayışı da yaşayışı da idrak edişi de kendince olacaktır. kimsenin aşkı bir başkasınınkiyle aynı diildir olamaz. aşk herkes için özel ve biriciktir. onun içindir ki aşka herkesin kendince bir tarifi varken genelin aşkın varlığından bile şüphesi vardır... hmmm şimdi konuyu uzatasım geldi kaybolan metnimin acısı tazeyken acaba yeniden bir aşk nedir yazsam mı diye geçiyor içimden. ama yok onu buraya yazmayacağım yine o malum metne atfen yazacağım ki yaklaşım farkı açıkca ortaya çıksın. kısaca şöle bağlayayım ki elbet genel itibariyle bu tür zeminler meçhullüğü beraberinde getirse de aynı zamanda gündelik hayata göre insanların daha kendileri gibi oldukları yerler toplumsal rol ve normlardan arınmış daha arı insanı burada bulmak mümkün elbet tam aksini bulmak da öle yani bastırılmışlıklarının acısını çıkartmaya çalışan uç modeller gibi ama neticede insan iletişimde herhangi bi yerde aşık olabilme potansiyeline sahip mükemmel bir varlık olduğundan kaldı ki insan olmanın en önemli göstergelrinden biri bence aşktır hatta düşünebilmemizden konuşabilmemizden öncelikli vasfımızdır aşık olabilmek.. bence aşk insanın varloluşunu idrakidir. yaşadığını anlamasıdır.. uzatmayayım velhasıl bi yerde insan varsa orda aşk olması kaçınılmazdır... herkes yüreği çapında dahil olur veya olmaz olayın özü bence budur... çünkü aşk her yüreğin harcı diildir... bunun nedenlerini ya kaybolan ilgilimi metnimi bulunca ya da o haleti ruhiyeyi yakaladığımda diğer metni yazınca ayrıca aydınlatırım... aşk güzeldir ve her yerde olmalıdır..) ve metinden de anlaşılmamıştır belki ayrıca belirteyim ben aşığım..)
işte bu da kısa olan eklentim kaybolan uzun metni varın siz hesap edin…)

Thyia
28-04-2009, 08:10 AM
Jigsaw'a katılıyorum. Eşsiz arkadaşlıklar, dostluklar, güzel muhabbet vs olur ama Aşk olmaz. . .
''Burası sevgilim.com değildir'' koptuğum andır :smile:
Ka_a'nın anlattığı olayda da anladığımız gibi sonu hep hüsran olacaktır sanal aşkların :cry::cry:

hanci
28-04-2009, 08:36 AM
hmmm sizin nedense ısrarla yanlış anladığınız bir durum var başlık iskece aşk aramaya gelinir mi ya da sevgili edinmeye gelinir mi diil... bu zeminde böyle bir hadise vuku bulabilir mi mevzu bu ve doğal olarak insanlar arası bi iletişim olduğu yerde böle durumun vaki olması kadar doğal bişi olamaz yani bu , burdaki herkes birbirine aşık olura çıkmaz elbet ama kimse kesinlikle aşık olmaz da denemez. ayrıca arkadaşlık olur şu olur bu olur ama aşk olmaz nasıl bir anlayıştır arkadaşlık dostluk dediğiniz kavramlar eften püften şeyler midir ki aşka gelince bu zemin güvenilmez veya bu tür duygusal bir etkileşim için uygun deilken onlar için uygun olabiliyor... ayrıca dier bi ek not. aşk sonucu hemen hemen her zaman hüsran olan bir vaka malesef lakiin bunun sebebi ne nerde başladığı ne de aşkın tabiatının doğal bir getirisi yine her şeyin müsebbibi olan insan... yani başka bi yerdeki sonucu nasıl olacaksa burda da sonucu öle olacaktır zeminin sonuca etkisi yoktur kanaatindeyim. he şuna gelince olay burda yaşanır sürer gider deil elbet burda sadece bir başlangıc söz konusu olabilir yani ömrü billah burda aşık olarak süremez. kaldı ki aşk temasla beslenir yani hiçbir aşk uzun süre temassız süremez sürmez. sürerse bi bakarsın mecnun modu aşk-ı ilahiye varmışsın .) sonra leylayı görüp sen kimsin demesi gibi maksadını aşmış bir üst moda tırmanmış bulursun kendini .) velhasıl olaya odaklı gelmekle olayın doğal seyrini iç içe katıp abesle iştigal ettiğiniz kanaatindeyim... aşka hudut koymak ya da sonuç kesin şöle olur gibi hüküm vermek kimseye düşmemiş. ayrıca aşk üzerine konuşulurken aşık olduğunuz zamanları bi gözünüzün önüne getirerek konuşursanız bence daha sağlıklı sonuçlara ulaşırsınız diye düşünüyorum... konu aşk olunca hassasım inşallah kırıcı olmamışımdır.

Thyia
28-04-2009, 11:53 AM
Herkesin görüş ve bakış açısı farklı olduğu için bişey diyemeyeceğim. Ben kendimden pay biçerek olmaz dedim ! Tabi ki olanlar var çok şahit oldum hatta bende yaşadım. Ama dediğim gibi sonu hüsranla bitiyor ve senin dediğin gibi hancı, ister isketch'te ister gerçek hayatta aşk sonucu hemen hemen herzaman hüsran olan bir vakka . . .

HaYaT
28-04-2009, 11:58 AM
Neden Olmasın Klavye klavyeye aşık olmuyo ki ucundakiler nefes alan duyguları olan paylaşımlar yapabilen varlıklar Aşk... Heyryerdedir... Ama ka_a kesinlikle katılıyorum süreci ve devamı ansıl olur orası muamma:))))))

Aşk tabi heryerde ama olucak yer var olmucak yer var.Sen o duyguları yazıdan nasıl anlayabılıyosun tamam ama ınsanın kişiliğini karakterını klavyede nasıl anlayabılıyosun.Onu bı klavyeden ne kadar tanıyabılıysın ki. bunu anlayamadım simsm acıklarmısın :)

She`
28-04-2009, 12:19 PM
Hmmm.. iSketch'te Aşk olur mu..

Insanlar her zaman aşık olmaya fırsat bulamayabiliyorlar.. Ya da günlük hayatlarında karşılaştıkları insanların mizahi yönlerini gözlerinden kaçırabiliyorlar.. Rahatlamak icin geldikleri bu yerde de (kendimizi iyi hissettiren insanlara kapılırız genellikle!) yakın hissettikleri insanlara Aşık olduklarını sanabiliyorlar..

Bence; iSketch'te birine aşık olabilmeniz ya da olmamanız seçiminize/ne beklediginize baglı. Lakin şöyle de bir gercek var ki burada baglandıgınızı sandıgınız insanın; yüzyüzeyken elini tutmak-gözlerinin içine 10 cm uzaklıktan bakmak "anladığınız AŞK" tanımından cok daha farklı hissettiriyor olmalı..

5 duyunuza hitab etmeli Aşık oldugunuz insan ki saglıklı bir ilişki yürütebilesiniz... Bunu başarabiliyorsanız zamanla I-sketch'te aşk mümkündür.. (Her ne kadar mantıgıma uymasa da..)

maestroab
28-04-2009, 12:48 PM
Olunur tabi neden olmasın..
http://i0904.hizliresim.com/2009/4/22/1621.jpg

mr.magoo

a+iLLa
28-04-2009, 01:34 PM
Olsada hoş olmasada.

RÜZGAR
28-04-2009, 04:38 PM
Güzel bir başlık olmuş Hayat, teşekkürler. Benim görüşüm ;
burada aşk olmaz, bence dostluk olur. Arkadaşlık olur. Sanat olur, güzel muhabbet olur. Ortak duygular bulunur, paylaşım olur. Ama aşk olmaz...
Aşk için önce sureti aşmak lazımdır, manaya ulaşmak için.

Aşk'tan ayrı bir not;
Açıkçası burayı birilerini tavlamak için kullanan, ekmek kapısı yapıp her dönem başka siftahlar yapan insanların hepsinden tiksinmekteyim. Güzelim oyunun böyle kullanılmasından utanç duyduğumu belirtirim. Burası sevgilim.com değildir. Bunun için zaten bir sürü site vardır. Kirliliktir, ayıptır, yazıktır. Ancak tabi alan memnun veren memnun durumu da var. Kimseyi engelleyemeyiz, ancak bunun bir limiti vardır. Aşılırsa engellenir, haddi bildirilir.

Admin Jigsaw'a katılıyorum kesinlikle...

_KaRTaLiZMa_
29-04-2009, 09:54 AM
Mantık olarak bakarsak olmamalı diye düşünüyorum. Fakat duygu olarak bakarsak işte o zaman olmaz diye bişey yok :)
Aşk güzel bişey lakin güven olduğu sürece güzel . . .
Sanalda bir insana ne kadar güvenebilirsin ki. :rolleyes:

Haklısın Sanalda Kim Kime Nekadar güvenebilirki?
Peki ya GerçeK hayatta ????

Benim fikrim ise; Olabilir Tabiki neden olmasın Zaten Senin isteğinle olan bişey değilki nekadar çırpınırsan çırpın o gelir Kapını Çalar Elbet Yer, Zaman Dinlemeden ...

abyss
10-05-2009, 09:43 AM
gerçek hayatta olunabilio mu? ki isketch de olunsun....

imza
denyö

PS. polemon's ve abyss aski konu disidir....

smurff..
10-05-2009, 11:09 AM
Aşkı sanal ya da gerçek olarak ayırmak da ne derece doğru bilemiyorum.. JigSaw ın dediği gibi madem klavyenin ucundaki kişiler gerçek ,etten kemikten varlıklarsa bundan daha doğal ne olabilir.. Ha ne kadar güvenilir ; o kişiden kişiye değişir bence.. Normal(!) hayatta karşılaşılan, aşık olunan, hatta yıllarca süren beraberliklerden sonra yazık seni tanıyamamışım diyen ne kadar çok insan var bir düşünsenize.. Aldatmak her türlü aldatmak değil mi.. Sanalı Gerçeği olabilir mi?? Akıtılan Gözyaşlarını pc basında akıtılan ve normal hayatta akıtılan diye ikiye ayırabilir miyiz sizce.. Pc başında kavga ettiğiniz sevgilinizin , hiçbirşey söylemeden pc yi kapatıp gitmesi ile kafeteryada otururken tartıştıgınız sevgilinizin hiçbirşey söylemeden masadan kalkıp gitmesi arasında ne fark var .. (oyuna farklı amaçlarla giren kişileri yani JigSaw'ın bahsettiği o azınlığı söylediklerimin dışında tutuyorum !)

Pacharel
10-05-2009, 11:10 AM
Önemli bir nüansı gözden kaçırmamak gerek..
isketch de aşk olur mu sorusu sadece isketchi kapsamıyor atılan ilk postta..
isketch de sadece tanışılıyor o senaryoya göre ve gerçek hayatta buluşuluyor daha sonra ki bu durumda olay isketchin dışına çıkmış oluyor.Haliyle öyle bir durumda aşk olabilir..
olay sadece sanal alemde kalacaksa, isketch, msn vik vik, ziv ziv, bundada aşk olur derim fakat ordaki aşk bence monitörün diğer tarafındaki kişiye değil beyninde ki kişiyedir...

kbrclkblk
10-05-2009, 03:25 PM
isketchte aşk olur mu sorusu her yöne çekilebilir ama pacharel in dediği gbi isketchte kalmıo bu konu..yani infonu gördm aşık oldm diyen biri ztn oyuna farklı amaçlarda girmiştir hepinizin zikrettiği üzere..isketchte başlayan tanışma msne ordan buluşmaya ordan aşka da gidebilir bunu kimse bilemez..zira, nerde ne zmn kime nası aşık olcağınızı ne siz bilebilirsiniz ne de başkası..blki bi zmnlar oyunda bi kere bile konuşmadığınız bi insanla gerçek hayatta tanışıp çok güsel bi aşk yaşayabilirsiniz kim bilebilir ?..bn bugüne kdrki ilk ve tek aşkımla nette tanıştm ama bn netteki profiline ya da yazı tipine aşık olmadm..bi bakışına bi duruşuna bi sözüne aşık oldm ..yani isketchte aşk olur mu die deil de başka türlü farz-ı misal : isketchte başlayan tanışma aşka dönüşebilir mi die sorulsaydı ortadaki karışıklık giderilmiş olurdu die düşünüorm ( tabi bu bnm düşüncem karşı görüşlere de saygı duyarım..)

abyss
14-05-2009, 10:35 AM
aşık oldum isketchde

hmm
14-05-2009, 09:46 PM
Önemli bir nüansı gözden kaçırmamak gerek..
isketch de aşk olur mu sorusu sadece isketchi kapsamıyor atılan ilk postta..
isketch de sadece tanışılıyor o senaryoya göre ve gerçek hayatta buluşuluyor daha sonra ki bu durumda olay isketchin dışına çıkmış oluyor.Haliyle öyle bir durumda aşk olabilir..
olay sadece sanal alemde kalacaksa, isketch, msn vik vik, ziv ziv, bundada aşk olur derim fakat ordaki aşk bence monitörün diğer tarafındaki kişiye değil beyninde ki kişiyedir...

gözlerim yaşardı pacharel :) ne diyim, bence de öyle :)

MaXmAxMaX
22-05-2009, 09:11 AM
aşık olunur, olunmuştu, olanların kaydı var:) ama olunmamalı, nedense aşık olan insanların (eğer oynuyorlarsa) puan seviyeleri hep aynı:D yok eğer oynamıyorlarsa zaten duygusal bir bağlam ve awaylığı yaşıyorlardır.

ReLaX
22-05-2009, 11:02 AM
Olur neden olmasın aşki ne kalıplara, ne zamana, ne mekana siğdirabilirsiniz. Nerde ne zaman ne şekil olacağını kestirmek güç.

Sonuçta robot veya makine ile iletişim halinde değilsiniz, karşınızda etten kemikten sizinle aynı anı ( bu çok önemli vakti beraber geçirmek) teneffüs eden insanlar var. Onların konuşma biçimi, duygu düşünceleri, karekteri, hoşlandığı hoşlanmadiği şeyler sizin tarafınızdan öğrenildikçe , okuduğunuz romanlarda ki kahramanlar gibi, onlara bedeni, somut görselliği siz beyninizde yüklersiniz, o kişiye bir şekil , bir beden yaratır bilinçaltınıza saklarsınız. Artık sanal alemde her karşilaştiğinizda beyniniz o fotoğrafi size sunar.

Sonuç itibari ile aşık olduğunuz kişi, yarı gerçek yarı hayal ürünü bir varlıktır ve sizin aşık olduğunuz kısım hayal ürünü olan tarafıdır.

Eğer ki bu aşkı sanal alemden söküp reel hayata çıkarmaya karar verirseniz kafanızda ki hayal kahramanı, karşınızda size sarımtrak dişleriyle siritan, kafa kelleşmeye adım atmış bir zatı muhterem ise gerçek ile hayal birbiriyle örtüşmediği için sonuç hüsran olur.

Eğer ki varsa böle bi aşkınız sanal alemde, oturumu açınca başlasın oturumu kapat deyince burda bitsin, nacizane bir abi tavsiyesi sizlere o zaman kimseye zararı yok karasevdaya dönüşmediği sürece:smile:.

İlerde bakarsınız sanal evlilik falanda çıkarsa şaşmam,

"Geçen gün seni forumda kızlarla chat yaparken gördüm Rıfkııııı " :smile:ahaha

" Valla açıklayabilirim Melahat düşündüğün gibi değil " :smile:

Yoksun_ki
18-06-2009, 07:57 AM
Aşk bitti
Elimden sanki minik bir balık kayıp gitti
Aşk bitti
İçimden sanki bir şeyler kopup gitti
Aşk hiç biter mi
Hiç bir şey olmamış gibi
Boşlukta kaybolup gider mi
Aşk hiç biter mi

Kalır adımızla
Bir sokak duvarında
Bir ağaç kabuğunda
Bir takvim kenarında
Kalır bir çiçekte
Bir defter arasında
Bir tırnak yarasında
Bir dolmuş sırasında
Kalır bir odada
Bir yastık oyasında
Bir mum ışığında
Bir yer yatağında
Aşk hiç biter mi

Kalır dilimizde
Yinelenen bir şarkıda
Bir okul çıkışında
Bir çocuk bakışında
Kalır bir kitapta
Bir masal perisinde
Bir hasta odasında
Bir gece yarısında
Kalır bir durakta
Yırtık bir afişte
Buruk bir gülüşte
Dağılmış yürüyüşte
Aşk hiç biter mi

Kalır bir sokakta
Bir genel telefonda
Bir soru yanıtında
Bir komşu suratında
Kalır bir pazarda
Bir kahve kokusunda
Bir tavşan niyetinde
Bir çorap fiyatında
Kalır bir yosunda
Bir deniz kıyısında
Bir martı kanadında
Bir vapur bacasında
Aşk hiç biter mi

*** Aşk hiç bitmez. Hayatın her anında ve her şartında olduğu gibi burda yorum yazan ve okuyan arkadaşlarında hayatlarının belli bir kısmını ayırdığı ISKETCHde de vardır.

Vardır da sonu muammamıdır? Bunun cevabını aşık olunan mekan ve zaman değil aşık olduğunu söyleyenlerin karakteri verir.

Yoksun_ki
18-06-2009, 01:02 PM
http://img242.yukle.tc/images/61adsizask.JPG

MaXmAxMaX
18-06-2009, 01:06 PM
Süpersinnnnnn Hemşerim ya:D helalindir

HaYaT
03-12-2009, 12:45 PM
Ah ben yokmuyum =) Hiç bi zaman büyük konuşmamalıymışım meğer. Hak veriyorum sizlere gerçekten boş konuşuyormuşum olabilecek şeye hayır olmaz dedim ki yanlış demişim. Ama şunu diyeyim hiç bi zaman büyük konuşmamalıyız.. =)

Thyia
04-12-2009, 10:32 AM
En yalın biçimde anlatılan tek kavramdır o, adı kendisidir zaten. Onu anlatmak için sonu gelmez cümleler kurmamıza gerek yok, "Aşık oldum" dediğiniz an akan sular durur, küçücük çocuk bile sizi rahatlıkla anlayabilir, çünkü aşkın dili tektir. Cafe'de, internet'te, market'te, iş yerinde, hatta iSketch'de :) nerde olduğu önemli değildir... Aşkın zamanını biz ayarlayabilseydik eğer ve kime neden aşık olduğumuzu anlayabilseydik,aşkın sırrını da çözerdik. Ama o zaman da aşkın insani alıp götüren büyüsü tamamen kaybolurdu..
İnsan sonuna kadar savunmalı aşkını, karşılık görmese de, acı çekeceğini hissetse de, yarin terkedileceğini bilse de, ailesini karsısına alacağını bilse de taviz vermemeli aşkından, "Seni Seviyorum" diyebilmeli göğsünü gere gere. Aşk iste o zaman aşktır. Ve bunun doğrusu yanlışı yoktur...

Tanımadığın birini hayal edersin önce. Sarışın olur, kumral olur yada esmer her neyse. Bir kıyafet diker içerisine oturtursun. Mimikleri vardır, gözleri ve elleri ... Sen tanısanda tanıyabilme ihtimalin de olsa bazen tanımaktan, tanıyabilmekten kaçarsın. Çünkü bilirsin ki hayaller mükemmeldirler. Oysa kimse mükemmel değildir…

mathegothic
04-12-2009, 11:31 AM
hadi bakalım:)))

HaYaT
07-12-2009, 12:00 PM
En yalın biçimde anlatılan tek kavramdır o, adı kendisidir zaten. Onu anlatmak için sonu gelmez cümleler kurmamıza gerek yok, "Aşık oldum" dediğiniz an akan sular durur, küçücük çocuk bile sizi rahatlıkla anlayabilir, çünkü aşkın dili tektir. Cafe'de, internet'te, market'te, iş yerinde, hatta iSketch'de :) nerde olduğu önemli değildir... Aşkın zamanını biz ayarlayabilseydik eğer ve kime neden aşık olduğumuzu anlayabilseydik,aşkın sırrını da çözerdik. Ama o zaman da aşkın insani alıp götüren büyüsü tamamen kaybolurdu..
İnsan sonuna kadar savunmalı aşkını, karşılık görmese de, acı çekeceğini hissetse de, yarin terkedileceğini bilse de, ailesini karsısına alacağını bilse de taviz vermemeli aşkından, "Seni Seviyorum" diyebilmeli göğsünü gere gere. Aşk iste o zaman aşktır. Ve bunun doğrusu yanlışı yoktur...

Tanımadığın birini hayal edersin önce. Sarışın olur, kumral olur yada esmer her neyse. Bir kıyafet diker içerisine oturtursun. Mimikleri vardır, gözleri ve elleri ... Sen tanısanda tanıyabilme ihtimalin de olsa bazen tanımaktan, tanıyabilmekten kaçarsın. Çünkü bilirsin ki hayaller mükemmeldirler. Oysa kimse mükemmel değildir…

=(((( Gerçekten doğru..... :rolleyes:

GeReDeL!
08-12-2009, 10:51 PM
simdiki kizlar bir wona opturur. ee kutusuynan aliyim

enemy
21-12-2009, 11:48 AM
ben de bazı yazar arkadaşlarım gibi aşka orda burda şurda olur mu gibi mekan sorulmasına anlam vermemekteyim.zamanında(nerede olduğunun bir önemi yok)sanal bir aşk yaşamış biri olaraktan...bazı şeyler elinde olmadan gelişebiliyor insanın.şu an devam etmiyor belki ama hiçbir zamanda pişmanlık duymadım zira reele taş çıkarır türdendi.burada karekterlerde önemli öyleki zor bir sınavdır bu.

rutin olarak gün içersinde isketch e gelinir zamanın bir kısmı burada geçirilir,burada insanlar vardır pc ler karşısında.onlarla etkileşim haline geçilir.sonrasında aşk ta olur,hoşlanmakta olur arkadaşlıkta olur kin de olur nefrette vs vs.insanın olduğu yerde herşey olur...

messi
22-12-2009, 10:22 PM
MeSSi İsketchte aşk başkadır :D

HaYaT
24-12-2009, 11:40 AM
ben de bazı yazar arkadaşlarım gibi aşka orda burda şurda olur mu gibi mekan sorulmasına anlam vermemekteyim.zamanında(nerede olduğunun bir önemi yok)sanal bir aşk yaşamış biri olaraktan...bazı şeyler elinde olmadan gelişebiliyor insanın.şu an devam etmiyor belki ama hiçbir zamanda pişmanlık duymadım zira reele taş çıkarır türdendi.burada karekterlerde önemli öyleki zor bir sınavdır bu.

rutin olarak gün içersinde isketch e gelinir zamanın bir kısmı burada geçirilir,burada insanlar vardır pc ler karşısında.onlarla etkileşim haline geçilir.sonrasında aşk ta olur,hoşlanmakta olur arkadaşlıkta olur kin de olur nefrette vs vs.insanın olduğu yerde herşey olur...

Katılıyorum ;)

baho21
27-12-2009, 09:09 AM
Bence aşk olur ndn olmasinki

HaYaT
11-01-2010, 02:10 PM
Aşk uzayda bile olur .. RLX katılıyorum ;)

Baho senden gelen cevap budur =) Beni güldürdün ya birşey demiyorum sana :)

Ceku
11-01-2010, 04:14 PM
aşk her yerde olur.... bunu hayatının askıyla nette tanışan bri söylüyo..