View Full Version : Konu Dışı (Muhabbet için buraya)
merter
05-01-2007, 03:39 PM
Burda konuşabiliriz ne güzel :embarrassed:
merter
05-01-2007, 03:40 PM
ilk mesaj benden olsun
/slap keepaway
ahaha :)
Bir de doktorum diye insanları kandırıyormussun pes doğrusu (:
patience
05-01-2007, 04:58 PM
kimse konuşmuyo ama =)
merter
05-01-2007, 05:07 PM
ehehe konuşurlar :))
Ben konuşuyım o zaman bugün Clau yardımıma geldi,Kumpir Clau yu görünce tırsmıştır heralde :)) Acı bir hatırası var tabi.
Bir de benim düdüğüm gitti gelmedi bir türlü off :((
patience
05-01-2007, 05:22 PM
:))) düdük gelmesi uzun mu sürcek :)
celine
05-01-2007, 05:26 PM
ne yaptın düdüğe merter.. kimi bootladın yine
merter
05-01-2007, 05:28 PM
10 oyun sürüyor galiba ama,ben zaten 10 oyundan fazla oynamışımdır,belki de kalıcı olarak gitmişlerdir o zaman fena olur işte:(((, ama hep "away" dim oyunu oynarken ,belki direk olarak oynamak lazım 10 oyunu
merter
05-01-2007, 05:31 PM
ne yaptın düdüğe merter.. kimi bootladın yine
Bir anlasam neden gittiğini, kimseyi bootlamadım en azından haksız yere,
Garip emirler vardı dedim ya /w /a /t gibi belki onlar yüzünden olmuştur.
banane ya düdüğümü istiyorum ben :cry:
celine
05-01-2007, 05:31 PM
evet away olmuyo online oynaman lazım
patience
05-01-2007, 05:34 PM
10 oyunsa iiymiş ya ;) ben de bilmemkaç oyun kazanmak lazım falan sanıyodum
feedback
06-01-2007, 12:35 PM
madem konu disi bende artik forumda oldugumu yazayim dedim ... /clap kendim
bi de keep ile ilgili bir yanlis anlasilma olmus galiba hheheheh (doktorluk konusunda )
neyse herkes biliyo gercek doktorun kim oldugunu :p
burdan keep e ve yetkililere sesleniyorum insanlarin sagligini tehlikeye atma uleynn =) arena ya haber veririm daha devam edersen bunu da bil :p
merter
06-01-2007, 03:57 PM
Doktor hoşgeldin, Keepe gelince
/slap Keepaway
:))
kadis
08-01-2007, 02:35 PM
bizim bi tane doktorumuz var oda bas agrisina mide ilaci yaziyo ama olsun biz seviyoruz onu=P
merter
09-01-2007, 04:23 AM
Bu arada Selin'ciğim "Junior Member" 'dan "Member" a yükselmişiz hayırlısı olsun demek ki buranın en gevezeleriyiz :))
LINKIN_PARK
09-01-2007, 08:13 AM
bencede ölesiniz bide diğer ülkelerin bölümüne baktım bizim kadar yazan yok konu acan isketch bize tşk etmeli en cok biz ziyaret ediyoz sanirim formu:)))
kadis
09-01-2007, 10:21 AM
hahaha evet çikmiyoruz ki:)
celine
09-01-2007, 10:24 AM
member den sonra ne oluyo acep bende admin olabilrmiyim:D:D:D:D
patience
09-01-2007, 10:24 AM
puahahahah :D para var mı bu adminlik işinde? :D
celine
09-01-2007, 10:27 AM
ahahaha site açacam ben admin olacam.para kazanıcam.pati gel sanada gold üyelik vereyim 3 aylık ücretsiz üyelik bide admin yardımcılığı ne dersin?
patience
09-01-2007, 10:29 AM
ehehehehehehe :DD beraber açalım siteyi:) bi dakka ya, ben açıcam sen gel bana yardımcı ol :)
celine
09-01-2007, 10:30 AM
ahahahahahahahaha tmm ortak
patience
09-01-2007, 10:34 AM
şimdi bi hacker bulup isketch i çökertmek lazım :D ondan sonra kampanyalara başlayabilirizi ortak ;)
AtiLLa
09-01-2007, 10:38 AM
Şimdi ben buraya öylesine bir yazi yazabilir miyim? aa yazmisim bile. hehee. .
AtiLLa
09-01-2007, 10:40 AM
Dur bi tane daha yazayim :p
AtiLLa
09-01-2007, 10:41 AM
Aa peşpeşe de yazılabiliyomuş :)
patience
09-01-2007, 10:43 AM
ehehe git kumda oyna sen :)) 100 tane de yazarsn :)
AtiLLa
09-01-2007, 10:59 AM
/slap patiyens :D
merter
09-01-2007, 02:52 PM
Atilla "junior" kelimesinden kurtulma peşinde sanırsam :)
kadis
10-01-2007, 07:03 PM
arkadaslar buraya isketch tarihimizde en cok bootladigimiz elamanlari veya bootlamak isteyip de yeterli teçhizata sahip olmadiginiz kisileri yaziyoruz.(anlarsiniz ya:biggrin: )
dürüst olalim. ve gerçekten içimizden geleni yazalim:razz:
saygılar...
patience
11-01-2007, 12:45 AM
seker bi de kaybeden:( diye biri. bu kaybeden:( nickli arkadaş ben hep kaybederim, bu oyunda kazanmam bişeyi değiştirmez, hayat ve tanrı beni sevmiyo hep kaybettiriyo gibi lafları yüzünden içimizi sıktı bayılttı. ben de büyük bir zevkle bootladım... adama derdini soruyoruz dalga geçer gibi dertlerimi bile kaybettim falan diyo.. haketmişti :)
merter
12-01-2007, 02:18 PM
Ben geçen birisine denk geldim heralde bu "siyahzuv"un evrim geçirmiş haliydi.Başkasının bize tanıdık olan nikleriyle gelip laf söylüyordu.Tabi uzun sürmedi,tek vuruşta gitti =)
merter
12-01-2007, 02:33 PM
Hmm bir türlü "regular" olmadı, o kadar merter trafiği yaratttım halbuki :)))
celine
15-01-2007, 11:52 AM
tabikide breadcrumb :D:D:D
onu bi sefer bootlama şarefine nail oldum...süper bi duygu:D
celine
15-01-2007, 12:19 PM
./slap merter trafiği :@
barisprmn
16-01-2007, 08:00 PM
buyrun benim
LINKIN_PARK
17-01-2007, 09:58 AM
breadcrumb i bigün bootlarsam print screen yapicam o kareyide infoma koycam:)))
LINKIN_PARK
17-01-2007, 09:59 AM
celine sana gıptayla bakıyorum ekolümsün :))
merter
18-01-2007, 04:28 AM
Forumda bir daha tartışma ve catışma görmemeyi diliyorum (bkz. varya türk... başlığı)
merter
18-01-2007, 05:00 AM
Bir de son zamanlarda kocaman büyük harflerle rengarenk yazmak çıktı başımıza yahu aykırılığa ne gerek var şöyle sade bir şekilde yazıverelim (not bu çingeneliği ben de yapmıştım ,bir daha yapmam:)
BESIKTAS
18-01-2007, 04:02 PM
zaten o çatışma topiğine asma kilit vurulmuş:)
LINKIN_PARK
19-01-2007, 06:22 AM
barisprmn breadcrumb galiba :))
AtiLLa
19-01-2007, 11:46 AM
benim özellikle uzaklastirdigim kimse yok valla. şu ana kadar saplantı derecesinde zıtlaşmadım kimseyle.
bir kaç kişi var onlarla aynı odada bulunmak rahatsiz ediyor beni. mümkün olduğunca uzaklaşıyorum kendilerinden.
çünkü biliyorum ki : bulanık sularda dolaşırsan pislik bulaşması kaçınılmazdır.
BESIKTAS
19-01-2007, 12:02 PM
Vayy laf güzelmiş Atilla
celine
19-01-2007, 12:22 PM
benim bu sitedeki düşmanım lamia ve onu her gördüğüm yerde bootlarım...o nickle bu sitede yaşatmıcam onu...
element212
19-01-2007, 03:51 PM
LINKIN PARK yapınmak değil posta adl kere sıralı kullanma belgili tanımlık "EDIT" düğme doğru saptamak
kadis
19-01-2007, 07:50 PM
boot yapmak sen gitmek pazara carsi yapmak görmek ki linkin sevmemk seni demek ki sevmemek biz seni gitmek baska memleket anlamak sen yok sa anlamamak?
Boot olayı abartılmaya başladı bence, bana kızanlar gördüğü yerde bootlayanlar olabilir(:smile:) ama, insanları kişisel nedenlerimizden dolayı oyundan atmak ne kadar doğru? Size söylediği şeyleri beğenmiyorsanız kolayı var "/ignore xxx" ve muhattap olmamak, çok canınızı sıkıyorsa başka odaya geçmek. Kimse kimsenin oyun zevkini bozmasın karşınızdaki her ne kadar adam olmasa(ya da siz öyle düşünseniz de) da onun da hakkı var oynamaya sizin kadar.
(Hakaret, oyun kurallarını uymamak farklı bir konu.)
celine
14-02-2007, 10:51 AM
nth bu senin dediğin insanlar üzerinde geçerli biz insnlardan bahsetmiyoruz farkındaysan. onlar sadece 2 ayak üzerinde durabilen türlerinin son örnekleri olan ne olduğu belirsiz mahlukatlar:) bunları atarsın adam gelir yine dibine yapışır nereye gidersen peşinden gelir bunlar bootlanmaktan zevk alır anladınmı:)
Bir de bilgisayar kullanabiliyorlar sanırım :) Birinin insan olup olmadığına biz karar veremeyiz, dediğim gibi her ne kadar berbat kişiliği olduğunu düşünseniz de oyun zevkini bozmak hakkımız değil. Bu benim fikrim :) Herkese zevkli oyunlar dilerim..
celine
14-02-2007, 10:59 AM
nth oyun zevkini bozan biz değilizki zaten bizi tanımıyomusun ne demek oyun zevkini bozmak hakkımız değil??
Boot'layarak :) Sizi tanıyorum, genel konuştum zaten :) Benim de nedensiz bootlandığım oldu, üç arkadaş aynı odadaysa nedensiz istediği kişiyi bootlayabilirler, ki bootlayanlar da olmuyor değil. Sadece biraz empati gerekiyor, bazı (kusura bakmayın)şerefsizler var bootlanmaya layık, devamlı millete hakaret edip canını sıkıyorlar insanın dediğim gibi onlar istisna.
Ama hiç bootlamadınız mı birini durup dururken? "Sen dün bana şunu demiştin" diyerek, "ya da şöyle yapmıştın" falan. Siz onu ne kadar sevmiyorsanız o da sizi sevmiyordur belki. Tamam benim de yaptığım oldu, sadece yapmayın demiyorum, yapmayalım diyorum, bildiğini okuyacak yine isteyen biliyorum. Dün "biri" sen sevgilime şunu dedin diyerek bilmemkimi odadan attı, o öbürünü attı, arkadaşlarıyla geldi başka birini attı. Oyun oynadığımızı unutmayalım. Bunun yerine birbirinizden rahatsız oluyorsak ilişkimizi keselim, konuşmayalım. Anlamak istemeyenler anlamayacak, yanlış anlayacak biliyorum. Neyse...
Kimseye karışmıyorum, sadece fikrimi belirtiyorum.
JiGsaW
14-02-2007, 11:09 AM
Boot olayı abartılmaya başladı bence, bana kızanlar gördüğü yerde bootlayanlar olabilir(:smile:) ama, insanları kişisel nedenlerimizden dolayı oyundan atmak ne kadar doğru? Size söylediği şeyleri beğenmiyorsanız kolayı var "/ignore xxx" ve muhattap olmamak, çok canınızı sıkıyorsa başka odaya geçmek. Kimse kimsenin oyun zevkini bozmasın karşınızdaki her ne kadar adam olmasa(ya da siz öyle düşünseniz de) da onun da hakkı var oynamaya sizin kadar.
(Hakaret, oyun kurallarını uymamak farklı bir konu.)
Buna katılıyorum güzel bir özet olmuş BBH'ler için
( BBH = Bilinçsiz Boot Hayvanları ) :twisted:
Son zamanlarda birde Çetecilik başladı, önüne gelene küfür basıp hatta özeldende tahrik edip, sürekli oyun gerzeği gibi nick değiştirip küfürlere devam eden gariban insanımsı terliksi hayvanatlar. Pek tasvip etmiyorum bu tipleri ve gerçekten işin suyunu çıkartmaya başladılar. Sitenin "Delikanlıları" diye kimlik edinip ancak tek hücreli " AMİP" ile yarışabilecek tipler ilk önce İNSAN olup uzlaşmayı, iletişimi ve bedenlerinin üst tarafında kafatası içerisinde , sıvısı olan ve "DÜŞÜNMEYİ İDRAK EDİP KONUŞMAYI" sağlayan şeyi çalıştırsınlar.
Hmm benimde bir iki kere tepemi attırıp odadan bootladığım tip olmuştur ki bunada sebep Küfürdür yada MSN'leşme.
celine
14-02-2007, 11:11 AM
ahahahahahahaahahaha jigsaw süper açıkladın tebrik ederim ben bile anlatamazdım bu kadarını beynimden geçenleri yazdın:D:D:D
pinar
19-02-2007, 07:10 AM
slm
dayanamadım valla jig hakikaten süper açıkladın dilimize tercüman oldun:smile: ancak bu kadar güzel ifade edilebilirdi diyecek başka birşey bulamıyorum çünkü onlar zavallı sadece egolarını tatmin etmek için burda olan koyun sürüsü gibi dolaşan kişiliksiz yaratıklar:twisted:
yaramasmelek
19-02-2007, 04:05 PM
:( celine kadis ve linkin!inde bildiği gibi geçtiğimis günlerde büyük bi sakarlık yaptımm.salva yı bootlamaya çalışırken elim kaymışş ve ben bunu farketmemişim.. :) bi admini bootladım bu ilk boot!umdu ve nasıl olduysa bilmiyorum adam harbidende odadan atıldı gerçi sonra ben 2 gün oyuna giremedim ban yedim yani ama olsun :) değerdi
ozgur1903
04-03-2007, 05:23 AM
Buna katılıyorum güzel bir özet olmuş BBH'ler için
( BBH = Bilinçsiz Boot Hayvanları ) :twisted:
Son zamanlarda birde Çetecilik başladı, önüne gelene küfür basıp hatta özeldende tahrik edip, sürekli oyun gerzeği gibi nick değiştirip küfürlere devam eden gariban insanımsı terliksi hayvanatlar. Pek tasvip etmiyorum bu tipleri ve gerçekten işin suyunu çıkartmaya başladılar. Sitenin "Delikanlıları" diye kimlik edinip ancak tek hücreli " AMİP" ile yarışabilecek tipler ilk önce İNSAN olup uzlaşmayı, iletişimi ve bedenlerinin üst tarafında kafatası içerisinde , sıvısı olan ve "DÜŞÜNMEYİ İDRAK EDİP KONUŞMAYI" sağlayan şeyi çalıştırsınlar.
Hmm benimde bir iki kere tepemi attırıp odadan bootladığım tip olmuştur ki bunada sebep Küfürdür yada MSN'leşme.
+1903............
Kavoon
15-03-2007, 11:49 AM
http://www.karpuz.urk1.com arkadaşlar bu siteyi yeni açyık girip üye olursanız çok mutlu oluruz. forumumuzda sizleride görmek isteriz.
ozgur1903
27-03-2007, 01:19 AM
kavoon yemis bani
JiGsaW
16-05-2007, 08:12 AM
Bu işin sonu yok. Son zamanlarda en çok celine'yi atasım geliyor :twisted: ama malum atamıyorum ( birgün kendisini tek başına yakaladığım zaman kısmetse ) hep arkadaşları oluyor. :smile:
ermanen
16-05-2007, 03:58 PM
Sistemi biraz değiştirmek lazım :biggrin:
metalic
12-07-2007, 06:40 AM
Bu boot meselesi tamamen toplumların kişisel özelliklerini gösteriyor, temin ederim sizi.
Örneğin, zeki olmadığını düşündüğünüz insanların yaşadığı ülkelerin odalarına girin. (Asla ırkçılık içermiyor) Onlardan farklı olduğunuzu anladıkları anda, bootluyorlar. Aynısı Türkçe odalarda da geçerli ne yazık ki. Bir yabancı geldiğinde, (-ki yabancı olduğu çok net) gavur diyip odadan atıyorlar -ki bu gerçekten müthiş derecede utanç verici.
He tabi, o kişinin o odada ne işi var? Aynı soruyu, bazen Portekizce odalara girdiğimde kendime de sormuyor değilim. :)
feedback
28-07-2007, 03:58 PM
eeee kimse gelmiyomu artik forumlara ve oyuna kimseyi goremiyorum artik .. bu arada benim nikim deisti oyunda yeni nikim "syndesmosis" ... birisi almis "feedback" nick ini benimkiyle ayni avatar =) ... tebrik ettim kendisini bi ara gordum .. cok deismis etraf yeni yuzler vs.. ozlemisim ... herkese selamlar tekrardan ...
celine
29-08-2007, 03:07 PM
lütfen daha kolay bi nick al feedback yada eski nickine geri dön..bu isime invite bile zor atiliyo yaw
GeReDeL!
30-08-2007, 04:54 AM
hahaha junior member ne be formda junior olabilirim ama oyunda asla :D
ermanen
15-02-2008, 11:50 PM
................................................
loveanime
13-06-2008, 08:36 PM
gıcık olurum çizmeyip de yazanlara, direkt boot'larım ama destek bulamayınca... :rolleyes:
efendi
22-06-2008, 07:53 PM
En son mayıs 2007 de konuya ekleme yapılmış.Herşey yolunda ve kimse boot çekmiyor anlaaşılan.Küfreden,durduk yerde düdük çalan herkesi bootluyorum.Özel hobim GARA.LASDIK.Ama zevk bırakmıyor.Adama kick cektim "bi format atıp geliyorum" dedi.Gelde kickle...
minzomarakan
23-06-2008, 02:47 PM
En son mayıs 2007 de konuya ekleme yapılmış.Herşey yolunda ve kimse boot çekmiyor anlaaşılan.Küfreden,durduk yerde düdük çalan herkesi bootluyorum.Özel hobim GARA.LASDIK.Ama zevk bırakmıyor.Adama kick cektim "bi format atıp geliyorum" dedi.Gelde kickle...
Onunda özel hobisi benim Emir :D
enemy
28-10-2008, 02:33 PM
ne olacak bu durum?hala bir çözüm yok mu?oyun oynamaktan cok küfür yiyoruz.
JiGsaW
29-10-2008, 05:25 PM
Uyarilarda sorun var ve gelmeleri zaman aliyor. Cogu kez bu aciklama yapildi, kimi arkadasimizin uyari dugmesi geldi, kimi gidip gelmekte, kimi henuz uyarilarina kavusamadi. Bir muddet boyle idare edilecek.
Olduda bir admin bulamadiysaniz sikayetlerinizi dile getirecek alternatifler uretmek sarttir.
Kufur eden odadan atilamiyorsa alternatif cozumler gelistirmek lazim.
Yazan kisi atilamiyorsa, skiplenemiyorsa yine baska bir cozum bulunur.
Neler mi?
Yazan kisiyi skipleyemiyorsak ;
- Yazan kisinin kelimesi bilinmez. Bilinmedigi icin oda ya bekler sirasinin gecmesini ya da skipler kimse bilmiyor oynamiyor diye.
- Yazan kisi sozle ikaz edilir, olmadi slaplenir.
- Hala yazmaya devam ediyorsa topluca ignore edilir, odadan yollanmasi icin her turlu sozlu kuvvet kullanilir.
Bir kisi kufur ediyorsa;
- Muhatap olunmamak icin ignore edilir.
- Hala devam ediyorsa bir derdi nedir diye el atilir duruma, insansa iletisim deneme cabasi.
- Yok eger lafla anlamiyorsa topluca ignore ve sozle odadan kovma cabasi.
Varsa baska oneri buyrun konusalim paylasalim.
Thyia
30-10-2008, 10:49 AM
Bu uyarılar hiç gelmese olmaz mı :)
enemy
30-10-2008, 04:25 PM
:)ozaman bir tim kuruyoruz duduklulerden, gerektiğinde kullanılmak uzere elbette...
mathegothic
30-10-2008, 04:34 PM
buyrun cenaze namazına:D...
Thyia
31-10-2008, 08:50 AM
Benim uyarilari isteyen alsin ben istemiyorum :P
enemy
01-11-2008, 03:49 PM
Benim uyarilari isteyen alsin ben istemiyorum :P
ben de bir ara oyle dusunuyordum ama hakikatende gerekliymis.bana verebilirsin:)))
Kokteyl
02-11-2008, 02:04 PM
ermanen avatarını çaldımmmmmmmmm....
Thyia
03-11-2008, 08:53 AM
yok yok alabilirsin cidden :) arkadaş hatırına cig tavuk yenir ama artık boot kick cekmek bana gore degil :P:P:P
enemy
03-11-2008, 01:46 PM
yasasin slap:))arka arkaya dilediğince kullanabiliyorsun,değişik birsey denemelisin:D
Thyia
03-11-2008, 02:28 PM
nasıl kullanıyorsun ya arka arkaya :S denemlimiyim :D hemen deniyorum :P
Pembe-Turtle
04-11-2008, 10:55 AM
Jigsaw in adminligi birakmasi ile türk odalarinda nasil bir kaos yasanir bilemiyorum ama, kendisinin karar vermeden çok çok iyi düsünebilecegini biliyorum...Zira sukuneti saglayan tek kisinin artik olmayacagi düsüncesi oldukça ürkütücü...
mathegothic
04-11-2008, 11:10 AM
Jigsaw ın administor ligi bırakması demek iskeçin iskeç kıymeti bilen oyuncularını birer birer kaybetmesi anlamına gelir...Zorbalıklar saçmalıklar artar... ve artık iskeçimiz çeteciliğe mahkum olur... hojamın bu kararını çok iyi düşünüp değerlendirmesini rica ediyorum...
Wolvi
04-11-2008, 11:18 AM
Pek konu dışı olmasada, buradaki Admin'lik görevini bırakıyorum. Yerimize gelecek arkadaşa başarılar diliyorum.
(Darısı oyunun başına):twisted:
:eek::cry: 2. mesajımı JiGsaW senin icin yazıyorum.=) Bence iyidin ne bileyim hakimdin konulara odalara kisilere. Cok sasirdim ne yazacagimida sasirdim. Admin gibi adminsin :) "Birakma bizi JiGsaW" diye ucagimin arkasina yazi yazip ucuruyum istiyosan :P :sad:
minzomarakan
04-11-2008, 11:22 AM
İşini adam akıllı yapan tek admin... Türk odalarındaki oyuncu profili, iq seviyesinin düşüklüğü göz önünde bulundurulduğunda; Jigsaw'ın adminliği bırakmasının doğuracağı sonucu düşünmek bile felaket. Düdüğüyle yaşayan,birilerini atmaktan zevk alan ve daha kötüsü bunları yaptığı için saygı gören tipler artacak, ona buna küfür eden tipler artacak... Bunlar akla gelenlerden sadece bazıları. Jigsaw çok ciddi şekilde düşünmeli bu konuyu:) Sonra da iyi olan kararı, işe devam etme kararını vermeli :)
freesia
04-11-2008, 12:15 PM
Pek konu dışı olmasada, buradaki Admin'lik görevini bırakıyorum. Yerimize gelecek arkadaşa başarılar diliyorum.
Yeni bir admine degil,bu isi iyi yapmaya calisan sana ihtiyacimiz var jigsaw
JIGSAW, bence cok gecerli sebeplerin yoksa birakmamani rica ediyorum :sad:
Thyia
04-11-2008, 01:07 PM
Yerine kim gelirse gelsin yerin dolmayacaktır, gerçekten işini senin kadar iyi yapan birinin gelecegine inanmıyoruz. Aldığın karara saygım var ama bir kez daha düşün bence. Kısacası bizi bırakma Jigsaw....
Kokteyl
04-11-2008, 02:21 PM
ben anlamam..bize sordun mu ki..benim itirazım var.ben burda sensiz korkarım..ben kime polis bey diye koşarım.bana nee.sen bırakırsan bilki bende oynamam artık.gider okey oynarım tavla oynarım.cizmeyi unuturum.evdeki kağıt kalemide atarım.resimi hayatımdan çıkarırım.kısacası benden sana izin yok bilesinn.hayatımda sevdiğim tek adminsinn:)haaaaa.bu arada senden bana ne dersen eywllhh:(bak moralim sinirlendi gene.hatta duygularım hasta oldu.).bunu bize yaşatmaya hakkın yok bilesinn.hemen istifa dilekceni geri çekmeni bekliyoruzz..
FaNTaSTiC...
04-11-2008, 02:31 PM
jiq bunu bize yapma...tamm buradaki bir cok insan seni sıkmıs olabilir.bircok zorluklarla mucadele ettin.kimin icin,bizim icin.. sen bizim yıldızımızsın doqru yolu qosteren..simdi sen qidersen biz ne yapariz..qidersen bizi birakirsan isketch camiasinin sana karsi dusunceleri deqismicek mi ?tamm kendin icin en doqru kararlari sen werirsin..ama bir yandan da bizleride dusun....bukadar seni seven insanlarinda dusuncesini al ve oyle kararini ver lütfen...:(
CrazY_SouL
04-11-2008, 03:02 PM
BeNCe eN iSaBeTLi KaRaRı VeRMiŞ..... BeNDe aDMiN oLSaM uĞRaŞaMaM BuKaDaR MiLLeTLe.... KiM KiMe Ne DeMiŞ BeNi iLGiLeNDiRMeZ... BeN ÇiZiMiMe BaKaRıM... oYuNuMu oYNaRıM.... SoNuÇTa HaYaTTa BiR oYuN.... ZaRLaR HeP aLTı aLTı GeLMeZ... :D
Kokteyl
04-11-2008, 04:50 PM
senin zar kaç kaç geldi crazy soul.mars ederim seni.haberin olsun...:)valla jigsav bırakırsa ben ADMİN olurum size sölim.beni başınızda istemiyosanız ltfn jige devam diyin...kabus gibi çökerim valla üstünüze.gece rüyalarınıza girerimm..eheheeh:)
mathegothic
04-11-2008, 05:39 PM
hehehe:D kokteyl bence sen yine en iyi ihtimal olurdun...:eek: başka seçenekler de var; isketch in fena halde canina okuyacak admin modelleri gibi:mad:dileğim bunların hiçbirine gerek kalmasın ve adminimiz bizleri kırmayıp kararını yeniden değerlendirsin...:rolleyes:
Kokteyl
04-11-2008, 06:01 PM
bizi kötü adamların eline bırakma ya jigsawwwwwwwww.....
Pembe-Turtle
05-11-2008, 10:21 AM
Kil yogunlugu fazla arkadasim;herkes mersin e giderken siz neden tersine acaba :@? Biz demiyoruz çoluk çocuga karismasin,karissin tabi buyuturuz biz onu da aramizda buyur gider ne olmus.:idea: Bu bizi bilmedigimiz etmedigimiz yabanci ellere birakmasini gerektirmez.Hem biz saygisizlik etmiyoruz kendi kararina sadece bizim için yeniden düsünsün diyoruz bu fikrini!!! Zira bu kadar insan var aksini isteyen,sevimli sempatik bir sürü insanin istegi yani:razz:
Kokteyl
05-11-2008, 02:12 PM
bu arada jigsawın gitmesiyle birlikte kına satışlarıda patlayabilir..buna sevinen insan cok olabilirr..killimilli gibi..:)bence onlara prim verme polisim adminim kumandanım........
minzomarakan
05-11-2008, 06:25 PM
topunun sindirim çıkışına düdükleri girsin
http://www.khalkedon.eu/images/smilies/icon_e_biggrin.gifhttp://www.khalkedon.eu/images/smilies/icon_e_biggrin.gif
Thyia
06-11-2008, 07:39 AM
http://www.khalkedon.eu/images/smilies/icon_e_biggrin.gifhttp://www.khalkedon.eu/images/smilies/icon_e_biggrin.gif
:D:D:D puhahahah
GeReDeL!
06-11-2008, 06:23 PM
Ali Candan ölmemiş yüzünü degiştirmiş :).. belki de aslan amca öle emretti jigsawa :D
Gitme yoksa atlarım~En yakın köprüden.. :)
slm arkadaşlar bu oyunla tanışalı 1.5 ay oldu antalya da yaşıyorum bi arkadaşın sayesinde tanıştım oyunla
güzel bir oyun ama her güzel şey gibi toplum olarak bununda suyunu çıkarmış bulunmaktayız ilk zamanlar pek oynamadım sadece seyrettim gözlemledim özellikle bir kelimeyi parçalara bölmeyi 2 haftada öğrendim ama tam değil oda
oyunda şu msn muhabbeti olmasaydı herkes bir grup kurmuş çete gibi yok şunun gurubu yok falanın tayfası boş yere odadan atmalar düşmalıklar özleden küfürler hakaretler yok hiç yakışmasada oluyor
hele kız niki alıpta oyunda gezen erkek arkadaşlara ne demeli bence onlarda toplumun dışladığı piskolojik sorunu olan kişilerdir
yani kız olup erkeği işletmenin ne gereği var ayıp yaw:mad:
bazı odalarda belli guruplar var mesela bazı guruplar var onlarla oyuna katılıyorsun biraz çabuk bildiğin zaman yada şans denir atıpta tutturabiliyorsan hemen özelden başka nikin varmı sen falanmısın filanmısın bide değilim diyorsun bu sefer sana cephe alınıyor
gereksiz şeyler walla arkadaşlar yazacak çok şey war daha sağlık olsun herkese iyi oyunlar :smile:
unutmadan bazı arkadaşların sanırım bıyığa karşı alerjileri var onun içinde eczaneden incidal tablet var ondan alsınlar:idea:
Thyia
19-11-2008, 10:30 AM
Doğru söze ne hacet !!..
bu duduksuzluk yuzunden koca aslanlar tilki olmuş hiç bişey yapamıyoruz sadece awal awal seyretmekle kalıyoruz millet elini kolunu sallayıp odaya giriyor ortaya sövup sayip süresi bitince cekip gidiyor yani dünyayı saran bu krizden en karlı çıkanlar kalitesiz ve 5 para etmez kişiler oldu oyunun düzenini bozmak isteyenler
enemy
22-11-2008, 02:07 PM
gecen gün gelmiş gibiydi,sonra ne oldu anlamadım yine gitti.
Thyia
24-11-2008, 08:54 AM
Arada gelip gidiyor düdükler ne güzel :D benimde yok, gelmemesi için dua ediyorum :P
Pembe-Turtle
24-11-2008, 09:01 AM
Thyiam kuzum senin bu düdük düşmanlığın nedendir=) Hani millet gelsin ister sen gelmese bayram edeceksin sanki hayırdır:?::razz:
Thyia
25-11-2008, 09:44 AM
Pembişim canım benim düşmanlık değilde kendime engel olamıyorum biri çekince bende çekiyorum sonra başıma bela oluyorlar :D olmaması daha iyi, o sebepten şey ettim :DD
düdük gelip gidiyor anlamadımki
istanbulun so sorunu bile çözümlendi bizim düdük sorunumuz devam ediyor
burdan yetkililere sesleniyorum cabuk gitmeyen düdük istiyoruz
artık oyuna herhangi bir odaya girdiğimde önce 2 fatiha okuyorum ki düdük gelmiş olsun ama malesef gene düdük işaretini göremiyorum tabi siteyi gavurlar yapmış fatiha işlemiyor aranızda incil okumasını bilen varmı ?
GeReDeL!
25-11-2008, 06:27 PM
ben kaveden adam toplarım
sabah sabah bi hz meryem eksikti oyundan oda geldi ayip yaw oyle isimle oyunami girilir
duduklu arkadaslar seyirci kalmayalim
http://img81.imageshack.us/img81/8246/mer1bq4.th.jpg (http://img81.imageshack.us/my.php?image=mer1bq4.jpg)
mathegothic
01-12-2008, 10:07 AM
bu prt sc tuşunu icat eden arkadaşın hayatından bezmesine ramak kaldı....
1000RR
01-12-2008, 11:51 AM
duduk arada gelip gidiyor
GeReDeL!
14-12-2008, 06:22 PM
hafizaya gerek yok son olur bu hadisen miydi :D
GeReDeL!
19-12-2008, 12:48 PM
ehuehue evett GeRe sen misin lan bak dogruyu söle :D
AnarchisT qirL
28-12-2008, 08:55 PM
Bana yaklaşık bir aydır gelmedi...Elimden alınmıştı,başka bilgisayarda Newbie'liğim geçti düdük aldım,burada hâlâ düdük yok :/
Wolvi
29-12-2008, 11:13 PM
Asagidaki siir, edebiyat tarihimizin saygin sahsiyetlerinden Sumbulzade Vehbi Efendi'nin mustesna bir eseridir. Siirin hikayesi ise soyle: Bir gun padisah Vehbi Efendi'yi yanina cagirir ve "Bana oyle bir siir yaz ki bir misrasini okuyunca icimden seni oldurmek, bir sonrakini okuyunca is odullendirmek gelsin" der. Ve iste sonuc asagida:
Azm-u hamam edelim, surtusturem ben sana,
Kese ile sabunu, rahat etsin cism-u can.
Lal-u sarap icurem ve islatip gecirem,
Parmagina yuzugu, hatem-i zer drahsan.
Egil egil sokayim, iki tutam azmidir?
Lale ile sumbulu kakulune nevcivan.
Diz cokerek onune ilik ilik akitam,
Bir gumus ibrik ile destine ab-i revan.
Salinarak giderken arkandan ben sokayim,
Ard etegin beline, olmasin camur aman.
Kulaklarindan tutam, dibine kadar sokam,
Sahtiyenden cizmeyi, olasin yola revan.
Oyle bir sokayim ki, kalmasin disarda hic,
Dusmanin bagrina, hancerimi nagehan.
Eger arzu edersen, ben agzina vereyim,
Yeter ki sen kulundan lokum iste her zaman.
Herkese vermektesin, bir de bana versene,
Avuc avuc altini, olsun kulun saduman.
Sen her zaman gelesin, ben Vehbi'ye veresin,
Esselamun aleykum ve aleykumesselam.
Bu güzel esere ragmen Sümbülzade Vehbi Efendi gene de öldürülmüstür. Sebep, sondan üçüncü beyitteki anlam kaymasidir. Siiri yazdiktan bir yil sonra ortaya cikan bu bahtsiz durum onun hazin sonunu getirmistir. Lokum üzerine sayisiz eserler yazarak kendini aklama çalismalari kar etmedigi gibi olayı daha da vahim boyutlara getirmistir. (yersen)
yazık olmus sumbul efendiye ama beyitte anlam kayması yok hersey ortada:twisted:
Burdan yonetime sesleniyorum! Duduk niye en gereksiz anlarda gelip, gerekli oldugunda gidiyor? Inadina mi yapiyosunuz nedir!
Bu arada nick de belirteyim, artik ILLustrious.
Guzelmis:biggrin::biggrin:
ben bu oyunu bolerek anlatmayi seviyordum cunku oyun kurallari icinde var ilk baslarda tepki aldim pek aldirmadim son zamanlarda bu tepki baya cogaldi rahatsiz olmaya basladim hic bi odanin ve hic kimsenin huzurunu bozmak istemem o yuzden oyunu birakiyorum herkese bol sanslar unutmayalimki 3 gunluk dunya birbirimizi kirmaya hic deymez hele sanal bir oyun icin
pala her zaman sisteme ve israile karsi olacaktir saygilar
Hayda rinna rinna rinna rina nay... :smile:
Saka bir yana hoscakal.
Ben de herseye karsiyim. Hatta senden daha fazla sisteme karsi olduguma bahse bile girebilirim. Bu bir hayata bakis seklidir; ama senin de cümlenin sonunda dedigin gibi, birbirimizi kirmamak sartiyla.
Wolvi
01-01-2009, 11:32 PM
Pala ben arada "PaLa skipledi" felan filan diyordum umarim onlara alinmamissindir hemsehirlim... Hayatta basarilar...
Thyia
02-01-2009, 11:51 AM
Keşke kalsaydın PaLa alışmıştık bölmene.. Sana'da başarılar :)
JiGsaW
02-01-2009, 03:14 PM
Kurallar cercevesinde oldugu muddetce her Yigidin bir cizim sekli var.
Daha ilk gunlerimde benide farkli tarz anlatim sekillerim sebebiyle YUH'layip
OHA'ladilar (hala denk gelir boyle tipler) ancak bu benim cizim yapma istegimi engellemedi.
Farkli bir tarz ile geldiginde seni yerip, usandirmak isteyen cok insan var, hepsi at gozlugu ile kisitli gorebilir hayati. Ama farkli olani, yenilikci olani, cesidi seven insanlar da mevcut.
Yolun Acik olsun, hayatta basarilar
Zerre
02-01-2009, 09:49 PM
sizde düdük gelmiyorsa azıcık aklınızı konuşturun newbie olup düdüğü almak çok daha kolay oluyor gençler.Tabi newbie olmayı biliyorsanız.ayrıca pala adlı kişinin screen shotlarına baktım.Hz diye girdiyse ne var ki eğer aşırı inançlıysan görmüyeceksin ignore ediceksin.
tuttum o elemanı
''odaya nur yağdı'' hahaha
Usta oyle diyosun hos diyosun da ben artik oynamiyorum oyunu fazla sadece cizmeye giriyorum genelde o yuzden tekrar newbie olup oyun kazanip duduk almak daha uzun is benim icin :D
AnarchisT qirL
03-01-2009, 12:05 PM
Yoğun yaşam temposu içinde zaman bulup iSketch'e,hatta foruma girmek,en azından üye olmak bile önemlidir,takdir gerektirir...Stres,öyle işlemiş ki insanın içine suratı asık geziyor her yerde,hatta en ufak şakalarda sinirlenebiliyor...İşte burada,Maksat Muhabbet'te (katılım olursa serisini yaparız) sıkıntıları,sevinçleri,şaşkınlıkları,başımıza gelen en ufak ve değersiz şeyleri bile paylaşacağız,sıcak,içten bir forum ailesi olmak için...
Sizden tek istediğim daha fazla online olmanız...iSketch'e girerken forumu da açın mesela...
Sevgiler sizinle olsun =)
~İlkyaz.
GeReDeL!
03-01-2009, 04:55 PM
dayıııııı ben senin bölümlere hayranım yaw.. emin ol oha diyip ne alaka diyenler acemilerdir. daha2-3 aylık elemanlardır . bozma moralini salla ya taktığın şeye bak. daha ücüncü yıl partimi vermedim etme eyleme. oahalayanlara bas ignoreyi çizimden gelen puanın keyfini çıkar
Zerre
03-01-2009, 07:02 PM
Usta oyle diyosun hos diyosun da ben artik oynamiyorum oyunu fazla sadece cizmeye giriyorum genelde o yuzden tekrar newbie olup oyun kazanip duduk almak daha uzun is benim icin :D
haklısın ama 2 - 3 birincilikte damga gidiyor 4-5 birincilikte düdük geliyor benm gibi oyun oynamayn biri bile 2 günde alıyorsa düdüğü sizin iişiniz çok daha kolay olur :D
Kokteyl
03-01-2009, 07:09 PM
pala bende cok söylenirdim.. ama valla şakaydı..cok üzüldüm ben şimdi.ben sadece sen cizdigini anlayınca beklemem gerektiğini anlıyodum o kadar..geri dönnnnnnnnn..bu vicdan azabıyla yaşayamam...
Wolvi
04-01-2009, 08:18 AM
Bir sey dikkatimi cekti, konu basliklarini goruntulerken en sag kisimda "Goruntulemer" var, yani kac kere bakildigi bu konuya. Dikkat ettimde en cok goruntulenen "en begendiginiz diziler" olmus :O acik ara farkla hemde. Keske kurallarda boyle olsaydi...
AnarchisT qirL
04-01-2009, 07:52 PM
Edit:
Görmemişim,özür...Kapatılabilir bu,ama en azından paragrafıma saygı gösterebilirdiniz...Bence...
GeReDeL!
05-01-2009, 02:47 PM
malesef cafeden giriyorum kazanıyorum kazanıyorum aksam oluyo. yurda dönüorum. ertesi gün adobeyi yeniden yüklüo cafe :D
livestrong
06-01-2009, 01:02 PM
Herkes alisirsin diyor, alismak problem deil ama bi bolme zevkimiz vardi oda gitti :( .. eski isketch i geri istiyorum..
Su an bu forum Türkçe karakterleri kismen destekledigi için zoraki karakter kisitlamasina gidiyorum. Bu konuyla ilgili forum yöneticileri ile iletisimim olacak. Ve su an ne acidir, Fransizcadaki ç harfi Almancadaki ö ve ü harfleri sayesinde bir yere kadar Türkçe yazabilmeye yelteniyorum.
Yurtdisindaki birisi klavyesinde harfler olmadigi için ayni sekilde bunu yapabilir. Onu da bu yüzden fazla elestiremeyiz.
Ama lütfen; yukardaki durumlar haricinde bize saglanan yeni düzenlemeleri elestirmeyelim, daha çok sahip çikalim.
Ingilizce harfler kullanarak yazdigimiz metinleri Türkçelestiren bir site: http://www.hlst.sabanciuniv.edu/TL/deascii.html
Türkçe karakterler kullanarak yazilmis metinleri İngilizce karaktere çeviren bir site: http://www.hlst.sabanciuniv.edu/TL/ascii.html
2.'nin çok daha da gelismisi için: http://www.turkcekarakter.com/
Forumdaki sorun kalkinca bütün mesajlarimi 1. verdigim linkten tekrar düzenleyecegimi belirtirim.
enemy
06-01-2009, 02:54 PM
ilk etapta ben de yadırgamış olsamda,aslında bu iyi yönde bir değişim.
bazı kelimelerinden az cekmedim vakti zamanında:)))saka bir yana siteye katılımı beraberinde de ilgiyi artıracagı kanısındayım.
umarım hersey cok daha güzel olur.
JiGsaW
06-01-2009, 03:07 PM
Türkce karakterlere EVET!
Bölme zevkinizden olmanız, dilimizin orjinal halinden olmaktan çok daha iyi.
Zamanla alışacağız, sürekli oynayan kişiler için sorun olmayacak, üstelik yeni gelenlere de büyük kolaylık oldu. Newbie'lerin sürekli Türkçe harf kullanması sonucu kelimeleri bilememeleri tarihe karisiyor. Veya onlari surekli özelden / açıktan "Türkceye özgü harfleri kullanma oyun kabul etmiyor, i ş ç ü ğ yok" diye hatırlatma mesajları atıp korkutmayacağız.
Olması gerektiği gibi oldu, keşke hep başından beri böyle olsaydı. Herşey zamanla yerine oturuyor.
Her ne kadar klavyelerimiz Q olsa da, bütün Türkceye has harfleri sag köseye atmis olsalar dahi yine güzel bir gelişmedir bu uygulama.
Bölme konusunda yeni alternatifler kesfedebilirsiniz.
Biraz zorlanınca hemen burun kivirmayalim, yeni yeni bölme fikirleri geliştirebilirsiniz.
Ustelik sirf karakter sorunu nedeni ile benzer yazilimda olan kelimeler ortadan kalkti. Yeni kelimeler de eklendi ve eklenenler artik zor kelimeler.
Sizi bol bol zorlayacagiz. :smile:
enemy
06-01-2009, 03:28 PM
(Ustelik sirf karakter sorunu nedeni ile benzer yazilimda olan kelimeler ortadan kalkti)katılıyorum.
birde hatırlıyorumda(hatırlarken arada kendime de kızıyorum hani)los ve les kelimeleri vardı ben onların loş ve leş oldugunu coooooooook sonraları ogrendim.los icin adanın birine ucak dusurmeler o adada ucagın enkazındaki goruntuye ragmen kurtulmayı basarabilmiz insanlar cizerek anlatma girisimleri ovvvvvvvv daha fazlasını soyleyemicem.:(
Thyia
06-01-2009, 03:45 PM
Türkçe karaktere EVET....
Thyia
06-01-2009, 03:48 PM
her ne kadar zor olsada alışırız :S ama jigsaw daha da zorlayacagız sizi diyor :S korktum şimdi...
enemy
06-01-2009, 03:56 PM
zor kelimeler var ben dün bir ikisine sahit oldum...korkunçlardı hakkatende korkmakta cok haklısın:))))
Thyia
06-01-2009, 04:01 PM
zor kelimeler var ben dün bir ikisine sahit oldum...korkunçlardı hakkatende korkmakta cok haklısın:))))
:eek::eek::eek: korkutma beni yaw alışırız herhalde galiba sanırım... :S
enemy
06-01-2009, 04:14 PM
(: alışırız alışırız,zaten farklı birşey yok ki bundan önce bilipte unuttugumuz bazı seyleri hatırlamamız yeterli olacaktır...aslında yeni denileni bizler uzun zaman oncesinde biliyorduk.
1000RR
06-01-2009, 07:43 PM
evet türkçe kelimeler birden girdi oyuna damdan duser gibi olsada yapacak bisey yok
bide forumda tr kelimelerle yazabilsek daha güzel olacak:)
kimin şarkısıydı ismini hatırlamıyorum alışmak sevmekten daha zor geliyor:))
Thyia
07-01-2009, 09:46 AM
Evet zor kelimeler var meselaa ''Asilzade'' :eek: çizimim zaten iyi değil bide kelime böyle olunca skip'lemek zorunda kaldım :S
SimSyh
07-01-2009, 01:54 PM
yok yok türkçe karakteri sevmedim:S:S:S bi karizmamiz vardi oyunda onu da yerle bir ettiler... esefle kiniyorum:)
SimSyh
07-01-2009, 01:54 PM
haa kınıyorum olacaktı:)
livestrong
07-01-2009, 05:32 PM
bugune kadar turkcemiydiki orjinlik bu kadar önmli oldu!!! Bnm bu oyundaki en buyuk zevkim bolme olayıdir.. admin beyimiz kidemliyiz biz yap bize bi guzellik hadi kalsın bi kac oda eski usul biz oralarda takılalım ..???
AnarchisT qirL
07-01-2009, 06:01 PM
Ben özellikle Wolvi'ninkini çok merak ediyorum,güzele benziyor...
Bende,tabletle çizip photosop'ta güzelleştirdiğim sürrealist resmim var:
Facebook'ta isteyen ekleyebilir,kendini tanıtmak şartıyle,İlkyaz Defne Özcan benim :)
http://img229.imageshack.us/img229/7640/95971492mf6.pnghttp://img201.imageshack.us/img201/6140/wixukqf3.png
Benimki klasik yau gereksiz atraksiyon bence
AnarchisT qirL
07-01-2009, 06:18 PM
Bence çok hoş duruyor değişik olunca...
bugune kadar turkcemiydiki orjinlik bu kadar önmli oldu!!! Bnm bu oyundaki en buyuk zevkim bolme olayıdir.. admin beyimiz kidemliyiz biz yap bize bi guzellik hadi kalsın bi kac oda eski usul biz oralarda takılalım ..???
Hiçbir seye yarayamayan ucuz aliskanlarinizdan dolayi Türkçe'nin katledilmesine 1 oda dahi olsa razi olmam.
Hani sunu dersin anlarim; ben yurtdisindayim klavyede sorun yasiyorum. Benim gibi onlarca kisi var. Ya bize bir oda acin ya 2. bir kelime listesi koyun ya da tamamen yeni gelen harflerden olusmayan özel sözcük listesi hazırlayalım da özel odalarda rahatça oynayabilelim desen ayri, bu dedigin apayri...
livestrong
07-01-2009, 06:51 PM
hicbiseye yaramayan ucuz aliskanlik senin burada yaptigin gereksiz siyasettir türkceyi ayaklara aldin tükceni git farklı yerlerde farkli tarzda savun bnm zevkime camur atma..
yok arkadaslar size karsi kirginligim yok birkac kendini bilmez yuzunden bolme hevesim gitti hepsi o zaten gordugum kadariyla turkce karakterler eklenmis oyuna bu aralar karismis
arada forma girerim tavsiyeleriniz icinde ayrica tesekkur ederim siz daha eskisiniz tecrubelisiniz yani bense yeniyim daha ogrenecek cok seyim var:)
sanirim ortalik gerilmis burda sakin olun arkadaslar isterseniz oylama yapin
ben turkce karakterlere karsiyim desem kesin iceri atarlar beni:)
o yuzden karar adminlerin
Benim dikkatimi dağıtır gibi geliyo
GeReDeL!
08-01-2009, 01:42 PM
fark etmez.. büyüklerin müzeleri bahanelerle değil kupalarla doludur bakınız gs :D
SimSyh
08-01-2009, 04:31 PM
selam pala gitmene üzüldüm ama şu da varki türkçe karakter gelmiş pekte zevkli bi bolme olicakti kararina saygiliyiz ama biz mutluyduk bole:)))
Thyia
09-01-2009, 07:53 AM
fark etmez.. büyüklerin müzeleri bahanelerle değil kupalarla doludur bakınız gs :D
gs mı :DD büyük mü :DD
gerci yabanci bir sitede bu konuyu acmak ne kadar dogru ama cogunuz duymussunuzdur genede elimzden gelen biseyler var
tabiki diyebilirsinizde dunya sorunlari bizi neden ilgilendirsinki sonucta bir oyun sitesi olsada
bu gun onlara yarin bize yabilabilir
SEYİRCİ KALAN YOK!!! (Ne acı ki hepimiz zulme destek olduk.)
Zulme seyirci kalmak zalime dogruda destek anlamini tasir
Dünya halklari ya zalimin yanında ya da karsisinda olabilirler. Seyirci kalan yoktur!!!
Dunya halklarinin Filistin ve irak taki katliamlara seyirci kaldigi soyleniyor. Tipki gecmiste Afganistan, Bosna, Kesmir ve Cezayir’de oldugu gibi…
bu goruntunun karsisinda hangi bahane bizi masum yapar!!!
Yoksa dunya halklari, ellerinden bir sey gelmedigini dusunerek, gercekten seyirci kaldigini mi dusunuyor?
Ne komik!...
http://www.boykot-israil.org/images/foto,426.jpg Oysa; zulum atesini yangina ceviren bizdik. Zalimin eline en guclu silahları yine biz verdik.
Biz, cocuklarin acimasizca oldurulmesine, sicak yuvalarin yikilmasına, annelerin gokleri parcalayan feryatlarina seyirci kalmadik. Aksine zalimlere bunlari yapmasi icin her gun destek olduk.
Dunya artik yangin yeri…
Koltuklarimiza kurulup, televizyonlarimizdan her gun insanlarin katledilmesini izlemek ve garip bir huzne kapilarak “elimizden bir sey gelmiyor” yalanin arkasina siginmak, bir sahtekarlık ve onursuzluktur!!!
Dik durmalı, İsrail, ABD, İngiltere ve isbirlikcilerini protesto etmeli, mali kaynaklarini desteklemekten vazgecmeliyiz!
Boykota destek olmadigimiz her gun dunyaya bir katilin gozleriyle baktigimizi dusunmeli; sevdiklerimize her dokundugumuzda, ellerimizin mazlumlarin kanlarina bulasmıs oldugunu asla unutmamaliyiz.
asil bize dusen asagidaki markalardan uzak duralim
ace
aldays
algida
alo
alarko
ariel
axe
adidas
ballerina
blendax
benetton
burger king
bp
braun
calve
cappy
carrefour
carte dor
chesterfield
cif
clear
coca cola
cornetto
calvin klein
cacharel
colgate
danone
domestos
dove
elidor
fanta
disneyland
knoor
komili
krafft
ipana
intel
jacobs
kent
kitkat
kiwi
lewer
lipton
lm
loreal
lux
magnum
mc donalts
milka
neskafe
nesqik
nestle
nokia
omo
orkid
palmall
pantane
parlament
pepsi
prima
polo
persil
pringles
profilo
rejoice
rexona
rinso
sheel
salem
sana
sarelle
schweppes
sensun
signal
solero
sprite
suave
tang
timote
turkuazsu
unipro
vakko
varta
viecnetta
vim
winson
yumos
oral-b
marks&spencer
evet baktigimizde hayretler icinde kaliyoruz hemen hemen hepsini gundelik hayatimizda kullaniyoruz
bu markalarida biraz once universite ogrencileri dagitiyordu kullanmayin diye
umarim biraz daha duyarli oluruz:)
eksik olmayin mutluluk bir dalgadir gelir gecer
insallah ilerde gene olur:)
insatiable
09-01-2009, 07:03 PM
burası oyun&eğlence sitesi olabilir ancak duyarlılık sınır tanımamalı diyorum..daha evvel aldıklarım oldu mesela telefonum nokia ancak bundan sonra daha dikkatli olacağım..bu arada alınan bir tek coca cola şişesinin israil ordusuna 4 kurşun desteği sağladığını duymuştum ben de.kendim ve insaniyetim adına sana teşekkürler ederim pala.
Arkadasim konuyu açarak; burada iki satir da olsa düsüncelerimi, hislerimi paylasmama olanak verdigin için sana minnettarim.
Evet maalesef biz burada oyun oynarken oralarda da çok çirkin bir oyun oynuyorlar. Son olaylar insani kahrediyor. Özellikle okula atilan bomba (http://www.hurriyet.com.tr/dunya/10714810.asp) çok büyük bir savas suçu ve korkunç boyutlarda insanlik ayibidir. Aklima geldikçe kahroluyorum. Elimden hiçbir sey gelmiyor, olanlari okuyunca, fotograflara (http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=19180&rid=2) videolara (http://www.youtube.com/results?search_query=israel+gaza&search_type=) baktikça daha da kahroluyorum. Bir de bunu yasiyorlar.
Ve Israil denen yok olacasilarin öyle gözleri dönmüski Gazze'nin benzerini kopya edip (http://www.haberturk.com/haber.asp?id=119076&cat=180&dt=2009/01/04) tatbikat yapmislar, son teknolojiyle sirf bu toplu katliam için...
Elimizden hiçbir sey gelmedigi de malumunuza yer etmis. Normali taraflarin anlasip bir yerde durmasidir. Ama vicdanin sagduyunun olmadigi bir yerde bu da mümkün degil. Bütün bunlar disinda resmi terör devletinin (Israil'in) tamamen yok edilmesi. Bu düsünce de bizi Hitler'e götürüyor. Yok etmek yerine ambargo, kota, abluka ile bir yere kadar bu igrenç ideolejilerini susturabiliriz. Ama her geçen gün daha çok sempatizani olmasi isi daha da çözümsüz birakacak gibi. Kala kala is gene dünyanin devlerine kaliyor. Istediginiz kadar sokaklara çikin bagirin çagirin, üstler ne derse o olur.
Bir de bu markalarla ilgili söylecegim sey: Bütün bunlar ticari dev markalar. Bunu söyle açiklayabiliriz. Senin baban da bir isi çok iyi kurup dünya çapinda bir markanin sahibi olabilir, belki merkezini Amerika'ya tasiyabilirdi. Ama bu demek babanin ilerki savaslar için o ülkeye geliri için degil tamamen ticari bir amaçla yükselmesidir. Bana kalirsa ortalikta dönen geyikler yerel markalarin durumdan çikar oyunlaridir. Benim fikrim bu yönde.
efendi
09-01-2009, 10:43 PM
Güle güle PaLa ;)
efendi
09-01-2009, 10:47 PM
Türkçe karakterler güzel olmuş.Düzenlemeler de yapılcaktır umarım.
g(ü)ne(s)lenmek gibi...
ultrAslan
09-01-2009, 11:19 PM
Türkçe karakterleri destekliyoruz tabiki !! internet aleminde şu klavyemizdeki harflerimizi kullanma şansı verilmiş bize daha ne.
hep destek tam destek ;)
ultrAslan
10-01-2009, 09:39 AM
JiGsaW; bence iSketch'i satalım !...
Scarface
10-01-2009, 10:19 AM
çok önemli bir konuya değindiğin için sana çok teşekür ediyorum ... Bu dünyaya yaşamaya gelik kimsenin kimseye öldürmeye hakkı yoktur.... bunu yapanların insan olduklarından şüphe duymak lazım bu dünya herkese yeter kardeş kardeş yaşamak varken 3 günlük dünya da savaşmanın,katletmenin,vahşileşmenin,insanlıktan çıkmanın NE ANLAMI OLABİLİR Kİ !!!!
TEKRAR ÇOK TEŞEKÜRLER BÖYLE BİR KONUYA DEĞİNDİĞİN İÇİN...
alonso
10-01-2009, 10:21 AM
ilk mesajım israile karşı olsun kullandığımız herşeymi israile ait çok ilginç bilmiyordum
evet herkes üzerine düşeni yapar umarım
OmrKeSKiN
10-01-2009, 12:31 PM
gerci yabanci bir sitede bu konuyu acmak ne kadar dogru ama cogunuz duymussunuzdur genede elimzden gelen biseyler var
tabiki diyebilirsinizde dunya sorunlari bizi neden ilgilendirsinki sonucta bir oyun sitesi olsada
bu gun onlara yarin bize yabilabilir
SEYİRCİ KALAN YOK!!! (Ne acı ki hepimiz zulme destek olduk.)
Zulme seyirci kalmak zalime dogruda destek anlamini tasir
Dünya halklari ya zalimin yanında ya da karsisinda olabilirler. Seyirci kalan yoktur!!!
Dunya halklarinin Filistin ve irak taki katliamlara seyirci kaldigi soyleniyor. Tipki gecmiste Afganistan, Bosna, Kesmir ve Cezayir’de oldugu gibi…
bu goruntunun karsisinda hangi bahane bizi masum yapar!!!
Yoksa dunya halklari, ellerinden bir sey gelmedigini dusunerek, gercekten seyirci kaldigini mi dusunuyor?
Ne komik!...
http://www.boykot-israil.org/images/foto,426.jpg Oysa; zulum atesini yangina ceviren bizdik. Zalimin eline en guclu silahları yine biz verdik.
Biz, cocuklarin acimasizca oldurulmesine, sicak yuvalarin yikilmasına, annelerin gokleri parcalayan feryatlarina seyirci kalmadik. Aksine zalimlere bunlari yapmasi icin her gun destek olduk.
Dunya artik yangin yeri…
Koltuklarimiza kurulup, televizyonlarimizdan her gun insanlarin katledilmesini izlemek ve garip bir huzne kapilarak “elimizden bir sey gelmiyor” yalanin arkasina siginmak, bir sahtekarlık ve onursuzluktur!!!
Dik durmalı, İsrail, ABD, İngiltere ve isbirlikcilerini protesto etmeli, mali kaynaklarini desteklemekten vazgecmeliyiz!
Boykota destek olmadigimiz her gun dunyaya bir katilin gozleriyle baktigimizi dusunmeli; sevdiklerimize her dokundugumuzda, ellerimizin mazlumlarin kanlarina bulasmıs oldugunu asla unutmamaliyiz.
asil bize dusen asagidaki markalardan uzak duralim
ace
aldays
algida
alo
alarko
ariel
axe
adidas
ballerina
blendax
benetton
burger king
bp
braun
calve
cappy
carrefour
carte dor
chesterfield
cif
clear
coca cola
cornetto
calvin klein
cacharel
colgate
danone
domestos
dove
elidor
fanta
disneyland
knoor
komili
krafft
ipana
intel
jacobs
kent
kitkat
kiwi
lewer
lipton
lm
loreal
lux
magnum
mc donalts
milka
neskafe
nesqik
nestle
nokia
omo
orkid
palmall
pantane
parlament
pepsi
prima
polo
persil
pringles
profilo
rejoice
rexona
rinso
sheel
salem
sana
sarelle
schweppes
sensun
signal
solero
sprite
suave
tang
timote
turkuazsu
unipro
vakko
varta
viecnetta
vim
winson
yumos
oral-b
marks&spencer
evet baktigimizde hayretler icinde kaliyoruz hemen hemen hepsini gundelik hayatimizda kullaniyoruz
bu markalarida biraz once universite ogrencileri dagitiyordu kullanmayin diye
umarim biraz daha duyarli oluruz:)
Sizde Yardımcı Olun!
insatiable
10-01-2009, 01:42 PM
bu da benimki...:embarrassed:
Farklı disiplin, kultur ve anlayislardan gelen insanlarin birbirleri hakkinda zerre kadar merak etmedikleri ancak paylasmaktan garip bir tatmin yasadiklari, izledikleri diziler, filmler; ya da gulup/sinir olduklari olaylar gibi tartismaya kapali basliklarin acildigi bir forumda ilk defa guncel, insanlarin bilgi alisverisinde bulunup, ögretiler kazanip, tarafini/tarafsizligini netlestirmesine yardimci olabilecek bir konu actigi icin Pala'ya tesekkurler.
Siyonist terorun ne kadar acimaz oldugunda hemfikir olayan yok sanırım. Ayni guc Hamas'in elinde bulunsaydi neler olurdu, kendi halkinin cektigi acilarda hic mi pay sahibi degil, neden RTE ummetci oylari kusturmemek amaciyla sadece "alma mazlumun ahini" diyerek tepki gosterirken, Venezuela, İsrail Buyukelciligini sinir disi etme karari alacak kadar cesaretli ... gibi sorulari bir taraf birakip su yahudi markalarini protesto edelim seklindeki tuhaf onerinin altinda bir mantik bulmaya calisiyorum.Bugun almayalim, hadi yarin da almadik diyelim, ya sonra? Cozum yahudi markalari protesto etmekten mi geciyor?
Benim acimdan sorunun kaynagini cok iyi acikladigini dusundugum ve buyuk cogunluguna katildigim Pakistanli bir bilim insanin yazisini paylasmak istiyorum.
"Dünyada yalnizca 14 milyon Yahudi var, Kuzey ve Güney Amerika'da yedi milyon,
Asya'da bes milyon,
Avrupa'da iki milyon ve Afrika'da 100,000 kisi.
Tek bir Yahudi'ye 100 tane Müslüman düsmektedir.
Buna ragmen Yahudiler tüm Müslümanlarin toplamindan yüz kez daha güçlüdürler.
Nedenini hiç merak ettiniz mi?
Tüm zamanlarin en etkin bilim adami ve Time dergisi tarafindan 'Yüzyil'in Adami' seçilen Albert Einstein bir Yahudi'ydi.
Psikanalizin babasi Sigmund Freud bir Yahudi'ydi.
Karl Marx, Paul Samuelson ve Milton Friedman da öyle.
Iste size ürettikleriyle tüm insanliga zenginlik katmis olan Yahudilerden bazilari:
Benjamin Rubin insanliga asi ignesini verdi.
Jonas Salk ilk çocuk felci asisini gelistirdi.
Albert Sabin çocuk felci asisini daha da gelistirdi.
Gertrude Elion lösemiye karsi ilaci verdi.
Baruch Blumberg Hepatit B asisini gelistirdi.
Paul Ehrlich frengiye karsi bir tedavi buldu.
Elie Metchnikoff bulasici hastaliklarla ilgili çalismalariyla Nobel ödülü kazandi.
Bernard Katz nöromüsküler iletisim (kas-sinir sistemi arasi iletisim) alaninda Nobel ödülü kazandi.
Andrew Schally endokrinoloji (metabolik sistem rahatsizliklari , diabet, hipertiroid) Aaaron Beck Cognitive Terapi (akli bozukluklari depresyon ve fobi tedavilerinde kullanilan psikoterapi yöntemi) gelistirdi.
Gregory Pincus ilk dogum kontrol hapini gelistirdi.
Gerald Wald insan gözü hakkindaki bilgilerimizi gelistirerek Nobel ödülü kazandi.
Stanley Cohen embriyoloji (embriyon ve gelisimi çalismalari) dalinda Nobel aldi.
Willem Kolff böbrek diyaliz makinesini yaratti.
Müslümanlar da dahil tüm hastalar Yahudilerin; bu buluslarindan yararlaniyor, sagligina kavusuyor.
Peter Schultz optik lif kabloyu, Charles Adler trafik isiklarini,
Benno Strauss paslanmaz çeligi,
Isador Kisse sesli filmleri,
Emile Berliner telefon mikrofonunu,
Charles Ginsburg videotape kayit makinesini gelistirdi.
Stanley Mezor ilk mikro-islem çipini icat etti.
Leo Szilard ilk nükleer zincirleme reaktörünü gelistirdi.
Son 105 yilda 14 milyon Yahudi bilim dalinda 100 ün üzerinde Nobel ödülü kazanirken,
1.4 milyar Müslüman yalnizca üç Nobel kazandi.
Neden Yahudiler bu kadar güçlü ?
Yahudi inancina bagli ünlü yatirimcilar;
Ralph Lauren (Polo),
Levi Strauss (Levi's Jeans),
Howard Schultz (Starbuck's) , SergeiBrin (Google),
Michael Dell (Dell Bilgisayar),
Larry Ellison (Oracle),
Donna Karan (DKNY),
Irv Robbins ( Baskins & Robbins ) ve Bill Rosenberg (Dunkin Dougnuts ).
Yale Üniversitesi' nin Baskani Richard Levin bir Yahudidir.
Harrison Ford,
George Burns,
Tony Curtis,
Charles Bronson,
Sandra Bullock,
Billy Crystal,
Woody Allen,
Paul Newman,
Peter Sellers,
Dustin Hoffman,
Michael Douglas,
Goldie Hawn,
Cary Grant,
William Shatner,
Jerry Lewis
ve
Peter Falk'in da Yahudi olduklarini biliyor muydunuz ?
Yönetmenler ve yapimcilar arasindaki Yahudiler:
Steven Spielberg,
Mel Brooks,
Oliver Stone,
Aaaron Spelling
(Beverly Hills 90210),
Neil Simon (The Odd Couple), Andrew Vaina (Rambo 1 /2 / 3), Michael Mann (Starzky and Hutch), Milos Forman (One FlewOver The Cuckoo's Nest, Amadeus),
Douglas Fairbanks
(TheThief of Baghdat),
Ivan Reitman (Ghostbusters) , Kohen Kardesler,
William Wyler.
William James Sidis,
250-300 lük I.Q. derecesiyle dünyanin gördügü en parlak insandir.
Bilin bakalim hangi dine mensuptur?
Soru: Neden Yahudiler bu kadar güçlüdür?
Cevap: Egitim (Sorgulayici, Arastirici, Yaratici)
Soru: Neden Müslümanlar bu kadar güçsüzdür?
Cevap: Yanlis Egitim veya Sifir Egitim (Din Eksenli, Sorgusuz, Arastirmasiz, Ezberci)
Gezegenimizde yaklasik 1.476.233.470 Müslüman yasamaktadir.
Asya'da 1 milyar, 400 milyon Afrika'da, 44 milyon Avrupa'da,
ve 6milyon Amerika kitasinda.
Toplam dünya nüfusu içinde her bes kisiden biri Müslümandir.
Her bir Hindu'ya iki Müslüman düsmektedir,
her bir Budist'e karsilik iki Müslüman vardir ve
her bir Yahudi'ye karsilik 100 adet Müslüman bulunmaktadir.
Müslümanlarin bu kadar kalabaliga ragmen neden güçsüz olduklarini hiç merak ettiniz mi?
Nedeni sudur;
Islam Konferansi Örgütü'nün (OIC) 57 üyesi vardir ve ülkelerin tümünde 500 adet üniversite bulunmaktadir.
Üniversite basina 3 milyon Müslüman düsmektedir.
Sadece ABD'de 5.758 üniversite vardir.
2004 yilinda Shanghai Jiao Tong Üniversitesi' Dünya Üniversitelerinin Akademik
Deger Listesi' hazirlamis ve
ilginçtir ki Müslüman çogunluga sahip ülkelerin hiç birinden
ilk 500 e giren üniversite yoktur.
UNDP tarafindan toplanan verilere göre Hiristiyan dünyasinda okuma-yazma bilenlerin orani neredeyse % 90
ve bunlardan 15 Hiristiyan çogunluga sahip ülkede okuma - yazma orani % 100 dür.
Müslüman dünyasinda buna çok zit bir durum olarak bir ülkenin okuma-yazma orani yaklasik
% 40 olup,
% 100 okur-yazar oranina sahip bir Müslüman ülke yoktur.
Hiristiyan dünyasindaki
'okur-yazar' in% 98'i ilkokulu bitirmisken,
Müslüman dünyasinda
bu oran % 50dir.
Hiristiyan dünyadaki
okur-yazarlari n % 40'i üniversite mezunudur
ve bu oran Müslüman dünyasinda %2'yi geçememektedir.
Müslüman çogunluga sahip ülkelerdeki toplam bilim adami sayisi 230 olup her bilim adamina düsen Müslüman sayisi 1 milyon kisidir.
ABD her 1 milyon Amerikaliya karsilik yaklasik 4000 bilim adamina,
Japonya 5000 bilim adamina sahiptir.
Tüm Arap dünyasindaki tam-zamanli çalisan arastirmaci sayisi 35.000 kisidir
ve her bir milyon Arap nüfusa 50 teknisyen düsmektedir.
(Bu sayi Hiristiyan dünyasinda bir milyon kisiye 1000 teknisyendir. )
Ek olarak Islam dünyasi gayri safi milli hasilasinin yalnizca % 0.2 sini arastirma-gelistirme bütçesi olarak ayirmaktayken
Hiristiyan dünyasi % 5 oraninda arastirma-gelistirme fonu ayirmaktadir.
Sonuç:Islam dünyasi bilgi üretebilecek kapasiteden yoksundur.
1000 kisiye düsen günlük gazete sayisi ve bir milyon kisiye düsen kitap çesidi bilginin toplum içine yayilip yayilmadiginin iki önemli göstergesidir.
Pakistan'da 1000 kisiye 23 günlük gazete düserken bu sayi Singapur'da 360 dir.
Ingiltere'de her 1000 stand için 2000 çesit kitap bulunurken,
Misir'da kitap esidi 20 dir.
Sonuç:
Islam dünyasi bilgi yayilmasini gerçeklestirmekte basarisizdir.
Bilgi uygulamasinin önemli göstergelerinden biri ileri teknoloji ihracatinin toplam ihracat içindeki oranidir.
Pakistan'in ileri teknoloji ihracatinin toplam ihracatin içindeki oran%1, Suudi Arabistanin % 0.3,
Kuveyt, Fas, ve Cezayirin ayni sekilde % 0.3tür.
Singapur'da bu oran % 58 'dir.
Sonuç:
Islam Dünyasi bilgi uygulamasini gerçeklestirememektedir.
Neden Müslümanlar güçsüzdür?
Çünkü bilgi üretmiyoruz.
Çünkü bilgiyi yayamiyoruz.
Çünkü bilgiyi uygulamiyoruz.
Ve gelecek bilgi - temelli toplumlara aittir.
Ilginçtir,
OIC üyesi 57 ülkenin gayri safi milli hasilalarinin toplami 2 trilyon dolarin altindadir.
ABD, tek basina 12 trilyon dolar degerinde mal ve hizmet üretmekte, Çin 8 trilyon dolar,
Japonya 3.8 trilyon dolar ve Almanya 2.4 trilyon dolarlik üretim yapmaktadir.
(Satin alma gücü esitlenerek hesaplama yapilmistir.)
Petrol zengini Suudi Arabistan, Birlesik Arap Emirlikleri,
Kuveyt ve Katar hep birlikte 500 milyar dolarlik mal ve hizmet üretmektedirler ve bunlarin çogu petroldür.
Mal ve hizmet üretimi
Ispanya'da 1 trilyon dolarin üzerindedir.
Katolik Polonya 489 milyar dolarlik mal ve hizmet üretim gerçeklesmektedir.
Budist Tayland 545 trilyon dolar degerinde mal ve hizmet üretimi yapmaktadir.
Islam Dünyasinin gayri safi milli hasilasinin tüm dünya gayri safi milli hasilasi içindeki orani hizla azalmaktadir.
O halde Müslümanlar neden bu kadar güçsüzdür?
Cevap: Egitim Yoksunlugu. Tam anlamiyla söylersek kaliteli egitim yoksunlugu.
Çok kesin biçimde söylersek akilci olmayan, din eksenli ve çagdisi egitim.
Dr.Faruk Saleem - Yazar,Islamabad "
GeReDeL!
10-01-2009, 05:07 PM
gs mı :DD büyük mü :DD
fenerbahcede büyük ama onunkisi başka bi büyüklük sonra sölerim sana aushduahsd :D
ReLaX
10-01-2009, 08:31 PM
Ohoho ben her söyleneni taksaydım Pala kardeş sanal aleme girmemem gerekirdi. Prensibim her zaman ben o ortamda mutlu isem bulunurum arkadaş gerisi boş milletin ağzı torba değil bağlayamazsın bizde durduk yere ne küfürler yedik. Bence gerçekten kendi rızanla veda etmedin ise tez zamanda geri dön.
ReLaX
10-01-2009, 08:38 PM
@tidi güzel bilgiler için teşekkür ederim. Herkesin baştan sona idrak ederek okumasında fayda var.
Pembe-Turtle
10-01-2009, 09:10 PM
Türkçe karakterlere sonuna kadar evet.Güzel Türkçemizin artık bu oyunda sınırsızca kullanımı büyük mutluluk:razz:
AnarchisT qirL
10-01-2009, 10:23 PM
Ay çok güzzeeeel
insatiable
10-01-2009, 10:29 PM
teşekkürler:)
Scarface
11-01-2009, 12:59 AM
bence alışana kadar kimse sevmicek bu güzel türkçemizin yazı karakterlerini :)
Siddetle HAYIR demek yerine buldugumuz hatalari iSketch'e bildirelim. Sonuçta yazilimda hiçbir kod kusursuz, hiçbir hata da çözümsüz degildir. Yazilimcilarin sürekli dilinden düsürmedikleri beta kelimesi de bunu daha rahat anlatmak için ortaya atilmistir.
Nihayetinde bize sunulan bu firsati iyi degerlendirelim, elimizin tersiyle itmeyelim. Kazanan güzel Türkçemiz olacaktir.
Wolvi
11-01-2009, 12:47 PM
http://img520.imageshack.us/img520/3232/yessssu6.png
:twisted:
sana kimin tarafini tuttugunu sormayacam tidi
sen bana yonetmenleri yapimcilari universite baskanlarini yazmissiz
okadar uzaga gitmene hic gerek yok turkiyede kac universitede kac yahudi baskan kac vektor kac ogretim uyesi ve profesor oldugunu biliyormusun yani kisacasi turk gencligine egitim veren kuruluslarin baslarindakilerin yüzde kaci yahudi aci ama gercek sen bunlari bi arastir once...
israil mallarinin boykot sebebi benim istegim degil artik turkiye dahil bir cok dunya ulkesinde bu uygulaniyor bu zulume bir dur demek icin madem musluman bir ulke olarak asker gonderemiyoruz konsolosluklarini kapatamiyoruz mallarini bir sure boykot edelim taki filistinden cekilinceye kadar en azindan duyarsiz kalmayalim hem birtek dunyada israil markalarimi mallarimi var baska markalar yokmu okadar yazacak cok sey varki (mesela bildigimiz ve son bir kac yil icinde zehirlimi oldular daha once neden insan oldurmuyorlardi keneler) nestle urnleri unicefin turkiyeye verdigi yardim adi altindaki ilaclar hicmi israil lin parmagi yokmu
Nestle, Genler ve Turkler Gectigimiz aylarda basina
yansiyan haberlerde, Nestle firmasinin uCuncu dunya
ulkelerinde satilan urunlerinde genlerle oyniyan bir
madde (GE) oldugu aciklandi. Habere kimse tepki
gostermedi. Sessizce gecistirildi.
Aynı zamanda alerjik reaksiyonlara da neden olan bu
maddenin hemen hemen her Turk cocugu tarafindan
alindiginı dusunursek vaziyetin vehameti daha ciddi
bir sekilde ortaya çikar
Batinin Turk Genleri ile oynama istegi 1990 liyillarda alinan bazi istihbaratlarla ortaya cikmis
fakat yetkililer bu konuda gorevlerini yerinegetirmemislerdir.
gene detaya girmiyorum konu cok uzadi zaten
Cİkartacagimız netice sudur "TÜRK MILLETİ SENİN
GENLERİNLE OYNUYORLAR BUNU YARDİM OLARAK GONDERDİKLERİ
İLACLARLA YAPİYORLAR. BUNLARİ COCUKLARİNA VERDİGİN
İLACLARİNA KOYUYORLAR. EGER FARKEDERSEN BU SEFER
ONLARİN EN COK SEVDİKLERİ CİKOLATALRİNA VE SEKERLERİNE
KOYUYORLAR. DUYGUSAL YONUNU İSTSMAR EDİP KANLARİNİ
TOPLAYİP GEN HARİTANİ CİKARTİYORLAR.
VAR GERİSİNİ SEN DUSUN...
oncelikle bize kendi kimliklerini on pilana cikarmadan yapmis olduklari hizmetleri satarak
gucu elinde bulunduran yahudiler hakkında bildiklerimi birazini siralamaya calisacagim. bildigimiz
tarihten daha önceki caglarda
yahudiler ALLAH katinda ustun ozelliklere sahip bir irk olark yaratilmislardi. beyaz tenli zeki ve seckin
dunyaya ticareti ogreten ama genel sirlarini saklayip ustunlugunu her zaman kendilerinde olmasını saglayan ve kendi irki haricinde
baska irklari kendilerinin koleleri veya ikinci sinif insan yerine koymalari onlarin dunyadaki ideolojıleridir
her ne kadar bu saydigin buluslar beceriler kendilerine ait gibi gorunsede temel bilgileri kopyayı gelistirmeden ibarettir
onlar dini kitabları cok iyi analiz eder kendi kitaplari dogrultusunda inanarak yasar dunyanin tum ilimlerini barindiran kurani kerimden dan kopye cekerler
muslumanlar neden bu halde. cevabi acik ve nettir.osmanli imparatorlugunun cokusudur
sinsice pilanlar kurup koskoca bir imparatorlugu hilelerle yikip muslumanlari iclerine yerlestirdikleri
satilik kisilerle ayri ayri devletler kurmayi basarmislardir(arabistan- misir- irak- pakistan- afganistan- turkiye-sudan v.s gibi)
(Osmanlı devletinin kendilerine saglamis oldugu imkanlardan yararlanarak kisa zamanda buyuk bir güce sahip olan yahudiler Osmanlı İmparatorlugu'nun yikilmasinda onemli rol oynamislardir. Osmanli İmparatorlugu'nun yikilmasinda buyuk fonksiyon icra etmiş olan İttihad ve Terakki Cemiyeti 'ni kuranlar ve jonturkler (Genc Osmanlilar) hareketini baslatanlar arasında cok sayida yahudi vardi.fazla detaya girmek istemedim )
muslumanlar haksiz yere asla kan dokmezler. taki kendileri saldiriya ugrayana kadar.
osmanli yikildiktan sonra yahudiler zaten dunya ulkelerinin yonetimlerini ele gecirmislerdi. ayrica bu saymis oldugum
musluman ulkelerinde yonetimlerinde kendi adamları vardı ama isimleri musluman ismi veya bulundugu bolge halkinin
isimleri ile ayni olup kendilerini bu sekilde sizdeniz veya bizdeniz kandirmacasiyla halklari uyutmaya devam ettiler
ve genel amac olarak kapitalizm ve gucu elinde bulundurmakti onceleri kurmus oldukları firmalara musluman isimleri koyup
satislarinda gelirlerini problem cikarmadan sistemlerini yuruttuler. musluman halklarin tarihinde muslumanlarin alim olanları
gectigimiz yuzyilin sonunda tamamiyle katledildi bu katliami yahudiler kendileri elbette yapmadilar onlarin kullandiklari satilik kislerle
bu isi basardilar. simdi ise muslumanlar lidersiz bassiz kaderlerine terk edilmis durumdalar. butun musluman ulkeleri dahil
tum dunya yahudilerin egemenligi altındaki ticaret sahnesinde oyun oynamaktadir. yahudi mallarini boykot etmek
onlarin tek amaclari olan ticareti durdurmak onların daha fazla cocuk oldurmesini engellemektir. aslinda onlar kutsal kitablarinda
yazan sonradan eklenmis uydurma ayetleri uygulamaktadirlar tevrati okuyup bunu acikca gorebilirsiniz.
bilim islama aittir ama islam devleti olarak gorunen tum devletler islamin gercegini yok saymis ve yahudilerin talimatı ile
sahte bir islami insanlara yutturmus insanlari ve bu sahte islami asagilamis ve bizleride bunun boyle olduguna inandirmistir
dunya gozunu elektrige FARABİ ile acmis tip biliminede ibni sina ile. daha bir cok islam alimleri vardir ki tarihten tamamiyle
870-950 yilları arasinda yasamis olan İslam alimi
silinmeye calisilmis ve yaptiklari buluslar kopyalanmis kendilerinden hic bahs edilmemistir. bu buluslarla oduller
patentler alinmistir buda bir sahtekarliktir
bilim adamlari elektirikle ilgili buldugu tum bulusları farabi ye borcludur gerisi teferruattır
bu buluslar cizilmis olan bir dairenin icini doldurmaktan farksizdir elektrik olmasa tum bulusları yok sayabilirsiniz!!!!
edisonda farabiye borcludur o sadece elektirigin madde uzerinden gecisinde verdigi eylemsizligi tespit edebilmistir
nobel kimdir onun odulunu alanlar kimdir. akraba amca dayı sulale yeterki musluman olmasın nobel her gayri muslime verilcek
degersiz bir olcudur. bizler bu gunun dunyasinda yasiyoruz ve var gucumuzle uyusturulmus olan beyinlerimizi ve beyinleri
uyandırmaya calisiyoruz. bu bizim sucumuz degil. biz muslumalar yikildiktan sonrakı 4. nesiliz.
gercekler bizden asla saklanmayacaktir ve saklanamayacaktir. yeryuzunde kimin barisci oldugunu kimin kan doktugunu
kimin turlu turlu tezgahlarla insanlari aldattigini elbette gercekler ortaya kisa bır zaman icerisinde cikacaktir
ve bu kacinilmazin taaa kendisidir
evet sen kendi bidgin veya bildigini sandigin
ve yazdigin (Iste size ürettikleriyle tüm insanliga zenginlik katmis olan Yahudilerden bazilari) iste bunlarin hepsi kopyedir oyle baska bisey degildir bende simdi tarihe damga vuran ve insanliga buyuk hizmetler vermis buyuk islam ulemalarin bir kacinin ismini vereyim dikkat ama bunlar kopye degil orjinaldir
Abdüsselam : ( 1926 - ) Pakistanli Fizik Bilgini İlk nobel ödülü alan müslüman bilim adami.
Ahmed Bin Musa : ( 10. yüzyıl ) Sistem muhendisliginin oncusu. Astronom ve Mekanikci.
Akşemseddin : ( 1389 - 1459 ) Pasteur den once Mikrobu bulan ilk bilim adamı. İstanbulun fethinin manevi babasıdır. Fatih sultan Mehmet' in Hocasıdır
Ali Bin Abbas : ( ? - 994 ) 1000 sene önce ilk kanser ameliyatını yapan bilim adami. Kilcal damar sitemini ilk defa ortaya atan bilim adamıdır.
Eski çagin en büyük hekimlerinden olan hipokratesin (Hipokrat) Dogum olayi gorusunu kokunden yikti
Ali Bin İsa : ( 11. yüzyıl ) İlk defa goz hastaliklari hakkinda eser veren musluman bilim adamı.
Ali Bin Rıdvan : ( ? - 1067 ) Batiya tedavi metodlarını ogreten islam alimi.
Ammar : ( 11 yüzyıl ) İlk katarak ameliyatini kendine has bicimde yapan musluman bilim adami.
Battani : ( 858 - 929 ) Dunyanın en meshur 20 astrononumdan biri trigonometrinin mucidi, sinus ve kosinus tabirlerini kullanan ilk bilgin.
Beyruni : ( 973 - 1051 ) Dunyanin dondugunu ilk bulan bilim adami ümit burnu, amerika ve japonyanın varligindan bahseden
ilk bilim adamı. Beyruni amerika kitasının varligini kristof colomb'un Kesfinden 500 sene once bildirmistir. Matematik,
Jeoloji, Coğrafya, Tip, Felsefe, Fizik, Astronomi gibi dallarda eserler yazmistir. cagin En Buyuk Alimidir.
Cabir Bin Eflah : ( 12. yüzyıl ) Ortacagin buyuk matematik ve astronom bilginidir . cubuklu gunes saatini bulan ilk bilim adamidir.
Cabir Bin Hayyan : ( 721 - 805 ) Atom bombasi fikrinin ilk mucidi ve kimyanin babasi sayilir. Maddenin en Kucuk parcasi atomun parcalana bilecigini bundan 1200 sene once soylemistir.
Cahiz : ( 776 - 869 ) Zooloji İlminin onculerindendir. Hayvan gubresinden amonyak elde etmistir.
Cezeri : ( 1136 - 1206 ) İlk sistem mühendisi ve ilk sibernetikci ve elektronikci Bilgisayarın babasi oysa bilgisayarın babası yanlis olarak ingiliz matematikcisi Charles Babbage olarak bilinir..
Ebu Kamil suca : ( ? - 951 ) Avrupaya matematigi ogreten islam bilgini
Ebu'l Vefa : ( 940 - 998 ) Matematik ve Astronomi bilginidir trigonometriye tanjant, kotanjant, sekant ve kosekantı kazandiran matematik bilginidir.
Harizmi : ( 780 - 850 ) İlk cebir kitabını yazan ve batiya cebiri ogreten bilgin. Adi algoritmaya isim oldu rakamları Avrupa' ya ogreten bilgin. Cebiri sistemlestiren Bilgin
İbni Cessar : ( ? - 1009 ) Cüzzam hastaliginin sebeb ve tedavilerini 900 sene once aciklayan musluman doktor.
İbni Firnas : ( ? - 888 ) Wright kardeslerden once 1000 sene önce ilk ucagi yapip ucmayi gerceklestiren alim.
İbni Heysem : ( 965 - 1051 ) Optik ilminin kurucusu buyuk fizikci. İslam dunyasinin en buyuk fizikcisi, batili bilginlerin oncusu, goz ve gorme sistemlerine aciklik kazandıran alim. Galile teleskopunun arkasindaki isim.
İbni Sina : ( 980 - 1037 ) Doktorlarin sultani. Eserleri Avrupa universitelerinde 600 sene temel kitap olarak okutulan dahi doktor. Hastalik yayan kucuk organizmalar, civa ile tedavi, pastor' e isik tutmasi, ilac bilim ustasi, dis belirtilere dayanarak teshis koyma, botanik ve zooloji ile ilgilendi, Fizikle ilgilendi, jeoloji ilminin babası.
İbni Zuhr : ( 1091 - 1162 ) Endulusun en buyuk musluman doktorlarindan asirlarca Avrupa'da eserleri ders kitabı olarak okutuldu.
İbnünnefis : ( 1210 - 1288 ) Kucuk kan dolasimini bulan unlu islam alimi.
İbrahim Efendi : ( 18. yüzyıl )Osmanlilarda ilk denizaltıyı gerceklestiren muhendis.
Kambur Vesim : ( ? - 1761 ) Verem mikrobunu Robert Koch'dan 150 sene önce kesfeden unlu doktor.
ursunoglu Behram : ( 1922 -Miami, Florida 25 Ekim 2003) Ankara universitesi ve İngiltere'deki Edinburgh universitesi'ndeki egitiminin ardindan fizik doktorasini gene İngiltere'deki Cambridge universitesi'nde tamamlayan Kursunoglu, Albert Einstein ve Erwin Schrodinger ile birlikte simetrik olmayan yercekimi kuramlari uzerinde onemli calısmalarda bulunmustur. Genc yasinda dunya fizikcileri arasinda saygin konum kazanan Prof. Kursunoglu, 1965 yilinda Miami universitesin'deki Teorik Arastirmalar Merkezi'nin kurulmasinda rol almis, 1992'de kapanmasina kadar bu merkezde bulunmustur. Daha sonra arastirma kurulusu Global Foundation’in direktoru olmustur.
Prof. Dr. Behram Kuruunoglu, 1950'li yillarda Atom Enerjisi alaninda calismalarını Turkiye'de surdurmuş ve ayni zamanda Turkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun kurucu uyesiydi. Prof. Dr. Behram Kursunoglu ayni zamanda Genel Kurmay Başkanligi'na danismanlik yapmis, bir donem Birlesmis Milletler Bilim Komisyonunda calısmıstir. Kuantum Fizigi konusunda yaptıgi arastırmalarla ozellikle "Genellestirilmis İzafiyet Teorisini" ortaya atan kisi olarak butun dunyaca taniniyordu. 1964 yılından beri organize etmekte oldugu Coral Gables Konferans serisi ile de taninan Kursunoglu, 2003 yılında Miami de vefat etmistir.
Mes'ûdi : ( ? - 956 ) Kıymeti ancak 18. 19. Yuzyillarda anlasilan buyuk tarihci ve cografyaci. Mesudi gunumuzden 1000 sene once depremlerin olus sebebini acıklamistir. Mesudinin eserlerinden yel degirmenlerinin de muslumanlarin icadi olduuu anlasilmistir.
Mimar Sinan : ( 1489 - 1588 ) Seviyesine bugün dahi ulasilamayan dahi mimar. Mimar Sinan tam manası ile bir sanat dahisidir.
Zehravi : ( 936 -1013 ) 1000 sene önce ilk cagdas ameliyatı yapan bobrek taslarinin nasil cikarilacagini ve ilk bobrek ameliyatini gerceklestiren bilim adamı..
yukarda bahs ettigim isimleri silinme girisimiyle bas basa kalmis dunyaya isik tutan islam alimleri
bunları bizden sakladilarki
ve her zaman kopyacı egemen guclerin kolesi olalim once tarihi arastirin sahtekarliklari tek tek bulacaksiniz
bu yukarida saydiklarim sadece bir kacidir
dunyanin super gucu ve turkiye dahil ve daha yazmadigim bircok devlet halen yahudiler tarafindan yonetilmektedir bu boyle devam ettigi surece muslumanlar hep gucsuz kalacaktir yabancilara mulk edinme yasasi ciktigindan beri basta dogu ve guneydoguda kendim sahit oldugum haddi hesabi olmayan tarla arazi ve toprak satisi yapilmistir bunuda aramizdaki satilmis kisilerin adina israil almistir artik batiyi siz dusunun
aci olan tek sey topla tufekle savaslarla alamadiklari topraklari parayla almis olmalari artik bunlardan basimizdaki sistem sorumludur
bu duzen boyle devam ettigi surece evet dedigin gibi muslumanlar hazirci ve gucsuz kalacaktir
evet malesef ayrilmak zorunda kaldim baskilardan kufurlerden hakaretlerden her girdigim odada goruyordum aha pala geldi gene bolecek oyunun tadi kacti gibi sakayla karisik sozlerdi neyse en iyi ilac zamandir biraz zaman gecsin allah kerim:)
evet tartisma son hiz devam ama bi sonuc cikacagini zannetmiyorum
onumuzdeki maclara bakalim:)
http://ean.btturk.net/wp-content/uploads/2007/06/filistin.gif
mathegothic
11-01-2009, 06:37 PM
sana kimin tarafini tuttugunu sormayacam tidi
sen bana yonetmenleri yapimcilari universite baskanlarini yazmissiz
okadar uzaga gitmene hic gerek yok turkiyede kac universitede kac yahudi baskan kac vektor kac ogretim uyesi ve profesor oldugunu biliyormusun yani kisacasi turk gencligine egitim veren kuruluslarin baslarindakilerin yüzde kaci yahudi aci ama gercek sen bunlari bi arastir once...
israil mallarinin boykot sebebi benim istegim degil artik turkiye dahil bir cok dunya ulkesinde bu uygulaniyor bu zulume bir dur demek icin madem musluman bir ulke olarak asker gonderemiyoruz konsolosluklarini kapatamiyoruz mallarini bir sure boykot edelim taki filistinden cekilinceye kadar en azindan duyarsiz kalmayalim hem birtek dunyada israil markalarimi mallarimi var baska markalar yokmu okadar yazacak cok sey varki (mesela bildigimiz ve son bir kac yil icinde zehirlimi oldular daha once neden insan oldurmuyorlardi keneler) nestle urnleri unicefin turkiyeye verdigi yardim adi altindaki ilaclar hicmi israil lin parmagi yokmu
Nestle, Genler ve Turkler Gectigimiz aylarda basina
yansiyan haberlerde, Nestle firmasinin uCuncu dunya
ulkelerinde satilan urunlerinde genlerle oyniyan bir
madde (GE) oldugu aciklandi. Habere kimse tepki
gostermedi. Sessizce gecistirildi.
Aynı zamanda alerjik reaksiyonlara da neden olan bu
maddenin hemen hemen her Turk cocugu tarafindan
alindiginı dusunursek vaziyetin vehameti daha ciddi
bir sekilde ortaya çikar
Batinin Turk Genleri ile oynama istegi 1990 liyillarda alinan bazi istihbaratlarla ortaya cikmis
fakat yetkililer bu konuda gorevlerini yerinegetirmemislerdir.
gene detaya girmiyorum konu cok uzadi zaten
Cİkartacagimız netice sudur "TÜRK MILLETİ SENİN
GENLERİNLE OYNUYORLAR BUNU YARDİM OLARAK GONDERDİKLERİ
İLACLARLA YAPİYORLAR. BUNLARİ COCUKLARİNA VERDİGİN
İLACLARİNA KOYUYORLAR. EGER FARKEDERSEN BU SEFER
ONLARİN EN COK SEVDİKLERİ CİKOLATALRİNA VE SEKERLERİNE
KOYUYORLAR. DUYGUSAL YONUNU İSTSMAR EDİP KANLARİNİ
TOPLAYİP GEN HARİTANİ CİKARTİYORLAR.
VAR GERİSİNİ SEN DUSUN...
oncelikle bize kendi kimliklerini on pilana cikarmadan yapmis olduklari hizmetleri satarak
gucu elinde bulunduran yahudiler hakkında bildiklerimi birazini siralamaya calisacagim. bildigimiz
tarihten daha önceki caglarda
yahudiler ALLAH katinda ustun ozelliklere sahip bir irk olark yaratilmislardi. beyaz tenli zeki ve seckin
dunyaya ticareti ogreten ama genel sirlarini saklayip ustunlugunu her zaman kendilerinde olmasını saglayan ve kendi irki haricinde
baska irklari kendilerinin koleleri veya ikinci sinif insan yerine koymalari onlarin dunyadaki ideolojıleridir
her ne kadar bu saydigin buluslar beceriler kendilerine ait gibi gorunsede temel bilgileri kopyayı gelistirmeden ibarettir
onlar dini kitabları cok iyi analiz eder kendi kitaplari dogrultusunda inanarak yasar dunyanin tum ilimlerini barindiran kurani kerimden dan kopye cekerler
muslumanlar neden bu halde. cevabi acik ve nettir.osmanli imparatorlugunun cokusudur
sinsice pilanlar kurup koskoca bir imparatorlugu hilelerle yikip muslumanlari iclerine yerlestirdikleri
satilik kisilerle ayri ayri devletler kurmayi basarmislardir(arabistan- misir- irak- pakistan- afganistan- turkiye-sudan v.s gibi)
(Osmanlı devletinin kendilerine saglamis oldugu imkanlardan yararlanarak kisa zamanda buyuk bir güce sahip olan yahudiler Osmanlı İmparatorlugu'nun yikilmasinda onemli rol oynamislardir. Osmanli İmparatorlugu'nun yikilmasinda buyuk fonksiyon icra etmiş olan İttihad ve Terakki Cemiyeti 'ni kuranlar ve jonturkler (Genc Osmanlilar) hareketini baslatanlar arasında cok sayida yahudi vardi.fazla detaya girmek istemedim )
muslumanlar haksiz yere asla kan dokmezler. taki kendileri saldiriya ugrayana kadar.
osmanli yikildiktan sonra yahudiler zaten dunya ulkelerinin yonetimlerini ele gecirmislerdi. ayrica bu saymis oldugum
musluman ulkelerinde yonetimlerinde kendi adamları vardı ama isimleri musluman ismi veya bulundugu bolge halkinin
isimleri ile ayni olup kendilerini bu sekilde sizdeniz veya bizdeniz kandirmacasiyla halklari uyutmaya devam ettiler
ve genel amac olarak kapitalizm ve gucu elinde bulundurmakti onceleri kurmus oldukları firmalara musluman isimleri koyup
satislarinda gelirlerini problem cikarmadan sistemlerini yuruttuler. musluman halklarin tarihinde muslumanlarin alim olanları
gectigimiz yuzyilin sonunda tamamiyle katledildi bu katliami yahudiler kendileri elbette yapmadilar onlarin kullandiklari satilik kislerle
bu isi basardilar. simdi ise muslumanlar lidersiz bassiz kaderlerine terk edilmis durumdalar. butun musluman ulkeleri dahil
tum dunya yahudilerin egemenligi altındaki ticaret sahnesinde oyun oynamaktadir. yahudi mallarini boykot etmek
onlarin tek amaclari olan ticareti durdurmak onların daha fazla cocuk oldurmesini engellemektir. aslinda onlar kutsal kitablarinda
yazan sonradan eklenmis uydurma ayetleri uygulamaktadirlar tevrati okuyup bunu acikca gorebilirsiniz.
bilim islama aittir ama islam devleti olarak gorunen tum devletler islamin gercegini yok saymis ve yahudilerin talimatı ile
sahte bir islami insanlara yutturmus insanlari ve bu sahte islami asagilamis ve bizleride bunun boyle olduguna inandirmistir
dunya gozunu elektrige FARABİ ile acmis tip biliminede ibni sina ile. daha bir cok islam alimleri vardir ki tarihten tamamiyle
silinmeye calisilmis ve yaptiklari buluslar kopyalanmis kendilerinden hic bahs edilmemistir. bu buluslarla oduller
patentler alinmistir buda bir sahtekarliktir
bilim adamlari elektirikle ilgili buldugu tum bulusları farabi ye borcludur gerisi teferruattır
bu buluslar cizilmis olan bir dairenin icini doldurmaktan farksizdir elektrik olmasa tum bulusları yok sayabilirsiniz!!!!
edisonda farabiye borcludur o sadece elektirigin madde uzerinden gecisinde verdigi eylemsizligi tespit edebilmistir
nobel kimdir onun odulunu alanlar kimdir. akraba amca dayı sulale yeterki musluman olmasın nobel her gayri muslime verilcek
degersiz bir olcudur. bizler bu gunun dunyasinda yasiyoruz ve var gucumuzle uyusturulmus olan beyinlerimizi ve beyinleri
uyandırmaya calisiyoruz. bu bizim sucumuz degil. biz muslumalar yikildiktan sonrakı 4. nesiliz.
gercekler bizden asla saklanmayacaktir ve saklanamayacaktir. yeryuzunde kimin barisci oldugunu kimin kan doktugunu
kimin turlu turlu tezgahlarla insanlari aldattigini elbette gercekler ortaya kisa bır zaman icerisinde cikacaktir
ve bu kacinilmazin taaa kendisidir
evet sen kendi bidgin veya bildigini sandigin
ve yazdigin (Iste size ürettikleriyle tüm insanliga zenginlik katmis olan Yahudilerden bazilari) iste bunlarin hepsi kopyedir oyle baska bisey degildir bende simdi tarihe damga vuran ve insanliga buyuk hizmetler vermis buyuk islam ulemalarin bir kacinin ismini vereyim dikkat ama bunlar kopye degil orjinaldir
Abdüsselam : ( 1926 - ) Pakistanli Fizik Bilgini İlk nobel ödülü alan müslüman bilim adami.
Ahmed Bin Musa : ( 10. yüzyıl ) Sistem muhendisliginin oncusu. Astronom ve Mekanikci.
Akşemseddin : ( 1389 - 1459 ) Pasteur den once Mikrobu bulan ilk bilim adamı. İstanbulun fethinin manevi babasıdır. Fatih sultan Mehmet' in Hocasıdır
Ali Bin Abbas : ( ? - 994 ) 1000 sene önce ilk kanser ameliyatını yapan bilim adami. Kilcal damar sitemini ilk defa ortaya atan bilim adamıdır.
Eski çagin en büyük hekimlerinden olan hipokratesin (Hipokrat) Dogum olayi gorusunu kokunden yikti
Ali Bin İsa : ( 11. yüzyıl ) İlk defa goz hastaliklari hakkinda eser veren musluman bilim adamı.
Ali Bin Rıdvan : ( ? - 1067 ) Batiya tedavi metodlarını ogreten islam alimi.
Ammar : ( 11 yüzyıl ) İlk katarak ameliyatini kendine has bicimde yapan musluman bilim adami.
Battani : ( 858 - 929 ) Dunyanın en meshur 20 astrononumdan biri trigonometrinin mucidi, sinus ve kosinus tabirlerini kullanan ilk bilgin.
Beyruni : ( 973 - 1051 ) Dunyanin dondugunu ilk bulan bilim adami ümit burnu, amerika ve japonyanın varligindan bahseden
ilk bilim adamı. Beyruni amerika kitasının varligini kristof colomb'un Kesfinden 500 sene once bildirmistir. Matematik,
Jeoloji, Coğrafya, Tip, Felsefe, Fizik, Astronomi gibi dallarda eserler yazmistir. cagin En Buyuk Alimidir.
Cabir Bin Eflah : ( 12. yüzyıl ) Ortacagin buyuk matematik ve astronom bilginidir . cubuklu gunes saatini bulan ilk bilim adamidir.
Cabir Bin Hayyan : ( 721 - 805 ) Atom bombasi fikrinin ilk mucidi ve kimyanin babasi sayilir. Maddenin en Kucuk parcasi atomun parcalana bilecigini bundan 1200 sene once soylemistir.
Cahiz : ( 776 - 869 ) Zooloji İlminin onculerindendir. Hayvan gubresinden amonyak elde etmistir.
Cezeri : ( 1136 - 1206 ) İlk sistem mühendisi ve ilk sibernetikci ve elektronikci Bilgisayarın babasi oysa bilgisayarın babası yanlis olarak ingiliz matematikcisi Charles Babbage olarak bilinir..
Ebu Kamil suca : ( ? - 951 ) Avrupaya matematigi ogreten islam bilgini
Ebu'l Vefa : ( 940 - 998 ) Matematik ve Astronomi bilginidir trigonometriye tanjant, kotanjant, sekant ve kosekantı kazandiran matematik bilginidir.
Harizmi : ( 780 - 850 ) İlk cebir kitabını yazan ve batiya cebiri ogreten bilgin. Adi algoritmaya isim oldu rakamları Avrupa' ya ogreten bilgin. Cebiri sistemlestiren Bilgin
İbni Cessar : ( ? - 1009 ) Cüzzam hastaliginin sebeb ve tedavilerini 900 sene once aciklayan musluman doktor.
İbni Firnas : ( ? - 888 ) Wright kardeslerden once 1000 sene önce ilk ucagi yapip ucmayi gerceklestiren alim.
İbni Heysem : ( 965 - 1051 ) Optik ilminin kurucusu buyuk fizikci. İslam dunyasinin en buyuk fizikcisi, batili bilginlerin oncusu, goz ve gorme sistemlerine aciklik kazandıran alim. Galile teleskopunun arkasindaki isim.
İbni Sina : ( 980 - 1037 ) Doktorlarin sultani. Eserleri Avrupa universitelerinde 600 sene temel kitap olarak okutulan dahi doktor. Hastalik yayan kucuk organizmalar, civa ile tedavi, pastor' e isik tutmasi, ilac bilim ustasi, dis belirtilere dayanarak teshis koyma, botanik ve zooloji ile ilgilendi, Fizikle ilgilendi, jeoloji ilminin babası.
İbni Zuhr : ( 1091 - 1162 ) Endulusun en buyuk musluman doktorlarindan asirlarca Avrupa'da eserleri ders kitabı olarak okutuldu.
İbnünnefis : ( 1210 - 1288 ) Kucuk kan dolasimini bulan unlu islam alimi.
İbrahim Efendi : ( 18. yüzyıl )Osmanlilarda ilk denizaltıyı gerceklestiren muhendis.
Kambur Vesim : ( ? - 1761 ) Verem mikrobunu Robert Koch'dan 150 sene önce kesfeden unlu doktor.
ursunoglu Behram : ( 1922 -Miami, Florida 25 Ekim 2003) Ankara universitesi ve İngiltere'deki Edinburgh universitesi'ndeki egitiminin ardindan fizik doktorasini gene İngiltere'deki Cambridge universitesi'nde tamamlayan Kursunoglu, Albert Einstein ve Erwin Schrodinger ile birlikte simetrik olmayan yercekimi kuramlari uzerinde onemli calısmalarda bulunmustur. Genc yasinda dunya fizikcileri arasinda saygin konum kazanan Prof. Kursunoglu, 1965 yilinda Miami universitesin'deki Teorik Arastirmalar Merkezi'nin kurulmasinda rol almis, 1992'de kapanmasina kadar bu merkezde bulunmustur. Daha sonra arastirma kurulusu Global Foundation’in direktoru olmustur.
Prof. Dr. Behram Kuruunoglu, 1950'li yillarda Atom Enerjisi alaninda calismalarını Turkiye'de surdurmuş ve ayni zamanda Turkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun kurucu uyesiydi. Prof. Dr. Behram Kursunoglu ayni zamanda Genel Kurmay Başkanligi'na danismanlik yapmis, bir donem Birlesmis Milletler Bilim Komisyonunda calısmıstir. Kuantum Fizigi konusunda yaptıgi arastırmalarla ozellikle "Genellestirilmis İzafiyet Teorisini" ortaya atan kisi olarak butun dunyaca taniniyordu. 1964 yılından beri organize etmekte oldugu Coral Gables Konferans serisi ile de taninan Kursunoglu, 2003 yılında Miami de vefat etmistir.
Mes'ûdi : ( ? - 956 ) Kıymeti ancak 18. 19. Yuzyillarda anlasilan buyuk tarihci ve cografyaci. Mesudi gunumuzden 1000 sene once depremlerin olus sebebini acıklamistir. Mesudinin eserlerinden yel degirmenlerinin de muslumanlarin icadi olduuu anlasilmistir.
Mimar Sinan : ( 1489 - 1588 ) Seviyesine bugün dahi ulasilamayan dahi mimar. Mimar Sinan tam manası ile bir sanat dahisidir.
Zehravi : ( 936 -1013 ) 1000 sene önce ilk cagdas ameliyatı yapan bobrek taslarinin nasil cikarilacagini ve ilk bobrek ameliyatini gerceklestiren bilim adamı..
yukarda bahs ettigim isimleri silinme girisimiyle bas basa kalmis dunyaya isik tutan islam alimleri
bunları bizden sakladilarki
ve her zaman kopyacı egemen guclerin kolesi olalim once tarihi arastirin sahtekarliklari tek tek bulacaksiniz
bu yukarida saydiklarim sadece bir kacidir
dunyanin super gucu ve turkiye dahil ve daha yazmadigim bircok devlet halen yahudiler tarafindan yonetilmektedir bu boyle devam ettigi surece muslumanlar hep gucsuz kalacaktir yabancilara mulk edinme yasasi ciktigindan beri basta dogu ve guneydoguda kendim sahit oldugum haddi hesabi olmayan tarla arazi ve toprak satisi yapilmistir bunuda aramizdaki satilmis kisilerin adina israil almistir artik batiyi siz dusunun
aci olan tek sey topla tufekle savaslarla alamadiklari topraklari parayla almis olmalari artik bunlardan basimizdaki sistem sorumludur
bu duzen boyle devam ettigi surece evet dedigin gibi muslumanlar hazirci ve gucsuz kalacaktir
bu kopyacılığa naçizane bir ekleme de bir matematikçi olarak benden... artık ilköğretim çağından itibaren öğretilen ve bizim yıllarca Binom-Pascal üçgenini ve açılımının asıl kaşifi paskaldan 1000 sene önce yaşamış olan ve rübaileri ile meşhur müslüman matematikçi&edebiyatçı Ömer Hayyam dır.Bu konuyla yakından alakalı en güzel kaynak MEB yayınlarının Türk-İslam Matematikçileri kitabıdır.Tavsiye ile...
Scarface
11-01-2009, 06:51 PM
hem nazikçe ekleme yapmışsınız hemde nazikçe laf sokmuşsunuz ama kopyacılık dediğiniz şey bence araştırılıp okunup toplanıp düzenlenip buraya konulmuş gibi bu da kopyacılık olmuyo araştırma ve düzenleme oluyor !!! emeğe saygı lütfenn!!!
mathegothic
11-01-2009, 07:48 PM
hem nazikçe ekleme yapmışsınız hemde nazikçe laf sokmuşsunuz ama kopyacılık dediğiniz şey bence araştırılıp okunup toplanıp düzenlenip buraya konulmuş gibi bu da kopyacılık olmuyo araştırma ve düzenleme oluyor !!! emeğe saygı lütfenn!!!
sevgili scarface arkadaşımız anladığım kadarıyla palanın son yazısını tam olarak okumamış ya da şu paragrafını atlamış:
"bilim islama aittir ama islam devleti olarak gorunen tum devletler islamin gercegini yok saymis ve yahudilerin talimatı ile
patentler alinmistir buda bir sahtekarliktir"
benim kopyacılıkdan kastım buydu. yazının tamamını okuyan herkes bunu anlamıştır;eksik okuyanlar(okumayanlar)hariç.
Bunları yazdığımız klavyeler, okuduğumuz monitörler, bilgisayarlar kimlerin malı acaba?.. Öyle şunları kullanma bunları boykot et diyerek olmaz zaten neredeyse tükettiğimiz herşey yahudilerin elinde. Daha iyilerini üretemediğimiz sürece katliamlara dolaylı yoldan yardımcı oluyoruz işte, zorunda kalıyoruz..
Scarface
11-01-2009, 11:48 PM
oke pardon ben yorumunuz yanlış okumuşum k.bakmayn :)
Ulan gaza geldim ben de Megan Fox'un resmini koyup motive olucam oynarken :D
SimSyh
13-01-2009, 10:57 AM
bazi kelimeler türkçe bazilari hala eski halinde ve sanirim bir haftadan fazla oldu hala duzelme yok eğer bisey adina bisey yapiliyosa bunu tam yapabilmektir onemli olan eger yapamiyosaniz birakin eski haliyle kalsin zira eğlenmek icin bu sitedeyiz herhangi bi siyasi olay icin degil olmamiş bence:S
minzomarakan
13-01-2009, 06:13 PM
Görüşler elbet olacaktır. İsrail ve işbirlikçileri bu katliamı el birliği ile yaratmaktadırlar. Bu katliamın yegane sebebi BOP (Büyük OrtaDoğu Projesi) ve buna ilintili olan Büyük İsrail projesidir. ABD ve müttefikleri bu katliamda silahın sahibir. İsrail bölgede ekonomik ve askeri güç olmasından dolayı silahı tutan el komunundadır.
Olaya sadece İsrail katliamı olarak bakmak, müslüman kardeşlerimiz ölüyor diye haykırmak dar görüşlülük ve çözümsüzlüktür. Yıllarca emperyalizme karşı savaşanlara, vatan haini, komünist,anarşist damgası vurup onlara kurşun sıkanlar; bugün emperyalist devletlerin en büyük projelerinden olan BOP'a haykıra haykıra karşı çıkmaktadır.
İsrail katliamı sadece iki devletin savaşı veya bir devletin diğerini ezmesi değil, emperyalizmin en büyük saldırısıdır. Olayı bu ölçekte değerlendirip, ilk önce yerel çözümler ile adım atmak(BOP eşbaşkanlığı yürüten iktidarlara tepki gibi) ve daha uzun vadeli planlar yapmak gerekir. Olaya sadece din ve kültürel açıdan bakmak ise bu projenin yazarlarına hizmet etmektir. Günümüzde toplumlar arası çatışmalarda kullanılan en büyük silah din ve kültür ayrılıklarından doğan çatışmalar yaratmaktır. Kullanılan en büyük yöntem ise; bakın böyle müslüman ülkeler var (Mısır,Ürdün,Türkiye ve ne yazıkki bunlar sömürge olduğunun farkında olmayıp kendini müttefik zanneden ülkelerdir), sizede bu şekilde demokrasiyi getireceğiz masallarıdır.
Lütfen mesajlarda kültürel ve din etkili sebeplere bağlanmadan daha geniş düşünüp tepki verelim.
enemy
14-01-2009, 03:52 PM
şu açık ki ortada bir samimiyetsizlik var ve malesef yine bunun bedelini masumlar ödüyorlar.
sefaletin içinden gelmiş bir toplumun bugün dünyanın sermayesini elinde tutuyor olması bir tarafta...
adlarının başlarına kral kelimesini eklemiş,valizlerini taşımak için bile ayrı bir uçak alıp seyehatlerinde bu yüzssüzlüklerini sürekli gösteren acz içinde yaşayan halklarından bi haber samimiyetsizler diğer tarafta...
hal böyleyken vicdansızca davranan israili kınadığım kadar hamas-hizbullah vs. vs. tüm araplarıda kınıyorum...
üzüntüm sadece çocuklara...
JiGsaW
14-01-2009, 09:13 PM
JiGsaW; bence iSketch'i satalım !...
Bu Bogaz Koprusunu satalim demek gibi. Peki satalim :smile:
Yerli sermayeye verelim, yabanciya gitmesin.
1000RR
14-01-2009, 10:24 PM
başka ne olsunki:)
http://img299.imageshack.us/img299/4029/1000wp6.jpg
1000RR
14-01-2009, 10:35 PM
bunların hepsi hikaye. türkiye her zaman bazu ülkelerle ters düşer, ve bazı markaları "moda olarak" tüketmez. sonra aynı şekilde o markalar tüketilir. böyle arayışlar çok boş geliyor.
ilaveten o markalar dünyanın neredeyse en iyileri. daha iyisi türkler yapsın bizde kullanalım. niye araplar bile o laf ettikleri "GAVURLARIN" arabalarını alır kullanır? çözüm basit : teknolojiye çalışmak, boş işlerle uğraşmak yerine.
israil, gazzeye roketleri atmayın diye uyarmış, ve bölgede hamas terör örtgütünün kaldırılması istemişti. gazze ise onlara roketle karşılık verdi. onlarda israil gibi ekonomilerini geliştirmeye çalışsalardı, boş işlerle uğraşmak yerine, şimdi bu kadar "acınacak" halde olmazlardı. yapılan bir vahşet olabilir, ancak israil halkının %90'ı bunu desteklediğine göre adamların haklı olduğu bir konu vardır.
rızak tebrik ediyorum seni bir insan bukadar vurdumduymaz olur ancak
bunları yazarken vijdanın hiçmi sızlamadı fazla diyecek söz yok herkezin üzüldügü en çok o masum çocuklardır yazık hiç bişey yapamıyorsak bile kınıyoruz
http://www.1turk.net/r/14eb0a1b7b4.jpg
Dünya Süpersport Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu Sakarya'nın Akyazı ilçesinde düzenlenen Filistin'e destek kampanyasına katılarak destek verdi.
Akyazı ilçesinde bulunan sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen "Filistin Acil Yardım" kampanyasına 2007 Dünya Süpersport Motosiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu'da katıldı.
Sofuoğlu, bir Müslüman ülke olarak İsrail'in Filistin'de yaptıklarına göz yumamayacaklarını belirterek, "Gazze'de işgal altında bulunan Filistinliler her türlü yardıma muhtaçlar. Filistin'de ki kardeşlerimize destek için geldik. Herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Bu zulme kimse göz yummayacaktır. Dünyadaki ülkelerin İsrail'in yaptığı zulme nasıl göz yumuyorlar anlamıyorum. Ben şahsi olarak elimden geleni yapmaya çalıştım. Aynı hassasiyeti sizinde de göstermenizi bekliyorum. Filistin'in desteğe ihtiyacı
var" dedi. Düzenlenen yardım kampanyasına Veteran Dünya Güreş Şampiyonu Kamil Özdağ da destek oldu. Akyazı Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Lisesi öğrencileri yaptıkları yiyecekleri düzenledikleri kermeste sattı.
minzomarakan
14-01-2009, 10:43 PM
http://img232.imageshack.us/img232/6299/isketchfz5.jpg
Kokteyl
15-01-2009, 12:06 PM
Şuraya mesaj yazan arkadaşlarımızdan kaçı bi siyasal partide ve milleti için bişiler yapmaya çalışıyor acaba..Düzene karşı sadece konuşmakla kalmıyorda icraat sergiliyor veya zavallı çocuklar için hayatta kalanlar için birşeyler yapmaya çalışıyorr.Zaten bizim hatamız sadece konuşmakkk..İcraata gelince sıfırız.Konuşmakla herşey hallolsaydı keşke.Lütfen kollarınızı sıvayınız ve bu ülke için ATATÜRK e yakışan bireyler olduğunuz kanıtlayınız..Onu kuLLanma bunu kullanma demekle bitmiyor herşey.Silkelenme zamanı bence bu zaman..
Kokteyl
15-01-2009, 07:36 PM
ahahaha.Minzo senden de bunu beklerdim zatenn..süpersin cnmm..bende istiyorum nasıl yapıcammmmmm.biri bana öğretsiinnn....ltfnn..
Kokteyl
15-01-2009, 07:43 PM
Pala bu arada forumda yazıların gözüme çarpıyor.Acaba kendin nerelerdesin.Başka nicklerle aramızdasındır umarım ..Seni özledik..müthiş bölmelerinide..Gelde şimdi böl bakalım..gerçekten özledim ben şahsım adına....
merakli
16-01-2009, 03:57 PM
filistin gösterisinden çıkıp, arap gösterisi halini aldı herşey eğer gördüysen biraz. Arabistandamıydım türkiyedemiydim anlayamadım. Her taraf yeşil beyaz arap bayraklı canlılarla doluydu. Içim sızlamadı. Büyüyünce potansiyel terörist olacak bir toplum. Bütün dünyada dini saptıran müslümanlar terorist damgası yiyor. Acaba neden. Ispanyada metroyu patlatanlar kimdi, sivilleri havaya uçuranlar kimdi. Biriniz avrupadaki dünyadaki insanlar öldü diye sesinizi çıkardınız mı? şimdi herkes modaya uydu filistini koruyor. Terörist bütün toplumların cezalandırılması gerekiyor. Aynı pkk'lılar gibi. çocuk mocuk yok. çocuk pkk'lılarda büyüdüğünde senin çocuklarını öldürecekler belki ne biliyorsun. Bir yerde kangren varsa.o parmak kesilir. O parmağı kesmezsen, sonra kolunu kesmek zorunda kalırlar.
insanca düşünmeyi beceremeyen sen, bari susmayi becerebilsen ,belki biraz saygi kazanirsin..yazik senin gibi faşistler bu dünyayi bu hale getirdi...evet bir yerde kangren varsa o parmak kesilir bütün bir beden yok edilmez..sende bir kangrensin ama bak sen ve senin gibiler bile yaşam hakkina sahip..insan doğulabilir ama insanca yaşanamaza en tipik örneksin bu bağlamda ciddi bir tebriği hak ediyorsun..tebriklerr /clap..........
AnarchisT qirL
16-01-2009, 08:22 PM
ablam www.imageshack.us gir istediğin resmi seç upload et, + Show Advanced Linking
DO NOT Use Link Below when posting. Use FORUM Links above for posts
bu cümlenin altındaki linki kopyala,isketch'te settings,appearance,image seç yapıştır,isketchi kapa aç ta-daa
Kokteyl
17-01-2009, 12:10 AM
ablam yaptım süper olduuuuuuuuuuuuuu...
Kokteyl
17-01-2009, 12:17 AM
bide yollayabilsem burayaa..ahaha.onuda yaz ablamda..gösteriim sana.
efendi
17-01-2009, 10:51 AM
Efenim çok farklı şeyler söylenmiş değil , idrak edebilmeli yazılanları.Madem ki evimiz kristalden , elimizde Akşemseddin , Cahiz , İbn-i Sina , Mimar Sinan vs. gibiler yoksa kimsenin camına taş atmaya gerek yok.IX-X-XI.YY alim yada bilginlerini misilleme yaparcasına buraya iliştirmek , yahudi ve siyonizm zihniyetinin umrunda olmayacaktır...
Markette , manavda , terzide , elektirikçide...Hangi meslek dalı olursa olsun bugün %85 oranında yabancı sermaye ürünleri kullanılmakta.
Ben akşama kadar tavuk yumurtlasın diye beklemem =) Elimden gelen şu an için dua etmek...Saygılar
Thyia
17-01-2009, 11:15 AM
Kokim süper olmuş :))
Thyia
17-01-2009, 12:04 PM
http://www.hizliresim.com/2009/1/17/3740.bmp (http://www.plus80.com)
Thyia
17-01-2009, 12:29 PM
Yadaaaaaaaa :D:D:D:D
http://www.hizliresim.com/2009/1/17/4062.bmp (http://www.plus80.com)
Kokteyl
17-01-2009, 02:03 PM
cıkkx thiyam ilki güzel bacımm..
1000RR
18-01-2009, 01:16 AM
hepsi birbirinden güzel arkaplanlar içindemi yarışma düzenlense acaba:)
Kokteyl
18-01-2009, 02:27 AM
Thiya bacım seninkiyle benimkine suikast yapıp ortadan kaldırmışlar..Çekemiyolar cnm bizi...
Kokteyl
18-01-2009, 02:28 AM
heh şimdi görünüyooor.Bak korkuttum düzelltiler hemen...
Kokteyl
18-01-2009, 10:50 AM
Helal efendi.adam gibi yazmışsın valla dobraca..tbrkl
AnarchisT qirL
18-01-2009, 01:18 PM
Ben bayılırım mesela reklam müziklerine...Sizin içinizde de sevenler olduğunu düşündüğüm için açtım bu başlığı,siz soracaksınız; bilenler şarkının adını ve isterse ücretsiz DİNLEME linkini verecek...İndirme linki paylaşılsın istemiyorum,bildiğiniz gibi yasal değil ama dinlemek radyodan da olabilirdi...Neyse galiba çok uzattım...Birkaç örnekle başlayayım...
e2'de Breaking Bad reklam müziği = Pink - Trouble http://www.jango.com/music/Pink?l=0
Elidor (veya Pantene'di) müziği = Natasha Bedingfield - Unwritten
Coca Cola (eski müzik) = Tarzan Boy - Jungle Life
e2'de yeni sezon (eskidi artık ama olsun) tanıtım müziği = Nina Simone - Sinnerman
Katkı veya sorularınızı bekliyorum :)
eski bayağı ama;
vw golf reklamı - bizarre love triangle
AnarchisT qirL
18-01-2009, 02:37 PM
Teşekkürler :)
mathegothic
18-01-2009, 02:53 PM
http://www.hizliresim.com/2009/1/18/5705.jpg
Nightcrawler
18-01-2009, 03:04 PM
http://img525.imageshack.us/img525/6743/nightae6.jpg
Zerre
18-01-2009, 08:30 PM
liptonun reklam müziğide güzel hani mirkelam sölüyo - her şey daha berrak hayatımdaaaa :D
liptonla herşey daha berrak çok saçma bi altmesaj var o ayrı
Thyia
18-01-2009, 08:58 PM
Thiya bacım seninkiyle benimkine suikast yapıp ortadan kaldırmışlar..Çekemiyolar cnm bizi...
Nasıl yaa bende görünüyor deli :D kim? neden? kaldırsın bizim arkaplanlarımızı yaw :D
Zerre
19-01-2009, 03:46 AM
http://i41.tinypic.com/33kr7s3.jpg
Ruhum hepp desennnn desennnnnnn....
Not : Ne bu yazı stilleri böyle yahu... Nerede benim Hobom :smile:
bruce
19-01-2009, 12:02 PM
bu oyun yüzünden klavyemdeki türkçe karakterlerin yerlerini unutmuştum şimdi oyunun türkçe karakterli hal alması iyi şimdi klavyemle daha sıkı fıkıyız oyun dışındada yazarken oyun yüzünden türkçe karakter kullanmazdım daha iyi oldu bir iki hata dışında oda zamanla düzelecektir....show must go on...:)
Zerre
19-01-2009, 01:33 PM
herkes bir yerlerden alıntı yapmış.
Bence en önemlisi her ölüme katliama eşit uzaklıkta durup aynı hırçın tepkiyi vermek gereklidir.çünkü hiç bir ölüm hoş değildir kimse hak etmez.ben israilede filistinede aynı uzaklıktayım iki tarafta kötü eylemler gerçekleştirmekte.ayrıca bu olayı din indirgemek ölen insanların kemiklerini sızlatır.
arkadaslar konu gercekten cok uzadi herkese tek tek cevap versem dahada uzar konu isteyen destekler isteyen kinar tabi herkesin bakis acisi farklidir nasil istiyorsaniz oyle yapin
bi fikrayla son vereyim en iyisi:)
Fizikci, matematikci, kimyaci, jeolog ve antropologdan olusan bir heyet bir arastirma icin arazide bulunmaktadir. Birden yagmur bastirir. Hemen yakındaki bir arazi evine siginirlar.
Ev sahibi bunlara bir seyler ikram etmek iiin biraz ayrilir. Hepsinin dikkati soba uzerinde toplanir. Soba yerden 1 m. kadar yukarda, altindaki dizili taslarin uzerindedir. Sobanin nicin boyle kurulmus olabilecegine dair bir tartisma baslar.
Kimyacı:
-Adam sobayi yukselterek aktivasyon enerjisini düsürmüs, boylece daha kolay yakmayi amaclamis.
Fizikci:
-Adam sobayi yukselterek konveksiyon yoluyla odanin daha kısa surede isinmasini saglamak istemis.
Jeolog:
-Burasi tektonik hareketlilik bolgesi oldugundan herhangi bir deprem aninda sobanin taslarin üzerine yıkilmasini saglayarak yangin olasiligini azaltmayı amaclamis.
Matematikci:
-Sobayi odanin geometrik merkezine kurmus, boylece de odanin duzgun bir sekilde isinmasini sağlamis.
Antropolog:
- Adam ilkel topluluklarda gorulen atese tapmanin daha hafif bicimi olan atese saygi nedeniyle sobayi yukariya kurmus.
Bu sırada ev sahibi iceri girer ve ona sobanin yukarda olmasinin nedenini sorarlar. Adam cevap verir:
- Boru yetmedi!!!!!!
neyse ben formu bi gezeyim bari
AnarchisT qirL
20-01-2009, 09:25 PM
Güzeeel,bu işi yarışmaya çeviririm ben sahiden :)
Ben gene değiştirdim arka planı ve biricik Depp'imi koydum...The Libertine (Hovarda) filminden ve en meşhur sözü; Do You Like Me Now?
http://img232.imageshack.us/img232/7321/rochestereb8.png
Thyia
21-01-2009, 09:51 AM
Ülker reklam müziği :)
Yer gök inlesin bu sesi dinlesin hep seninleyiz Türkiye
ooooooooo oooooooo Hep Seninleyiz Türkiye :)
YuRuYeDuR!
21-01-2009, 06:37 PM
Hiçbir seye yarayamayan ucuz aliskanlarinizdan dolayi Türkçe'nin katledilmesine 1 oda dahi olsa razi olmam.
Hani sunu dersin anlarim; ben yurtdisindayim klavyede sorun yasiyorum. Benim gibi onlarca kisi var. Ya bize bir oda acin ya 2. bir kelime listesi koyun ya da tamamen yeni gelen harflerden olusmayan özel sözcük listesi hazırlayalım da özel odalarda rahatça oynayabilelim desen ayri, bu dedigin apayri...
sadece ilk satırda 7 hata :biggrin:
bende razı olmam
sadece ilk satırda 7 hata :biggrin:
bende razı olmam
Ortam gerilsin istemiyorum; ama meger mesajimin üzerinden olayi böylesine güzel yakalamissin, bir de bu basligin 2. mesajini sonuna kadar bir okumani tavsiye ederim. Sonra gel yine sözünü esirgeme.
http://www.isketchforum.net/showpost.php?p=157317&postcount=2
Sana da zahmet oluyor, iki kere ugrastirdim. :razz:
insatiable
22-01-2009, 11:10 AM
eskiden çook eskiden bi ford reklamı vardı;kıpkırmızı bi otomobil fırtına gibi uçuyor...müzik ise liyakatindeydi:)QUENN/SHOW MUST GO ON!!!
Zerre
22-01-2009, 09:21 PM
Merinos moblyaa senle doldu dünyam burası benm benm yuvam merinosss bu da çok hoştur
AnarchisT qirL
22-01-2009, 09:38 PM
Heath Ledger'ın ölüm yıldönümü anısına sanırım uzun bir süre bunu kullanacağım...
http://img515.imageshack.us/img515/2241/arkaplanbi9.png
insatiable
23-01-2009, 08:35 AM
türkçe karakter uygulaması taraftarıyım ancak sıklıkla karşılaştığım kelime hataları çok can sıkıcı....
HerzL
23-01-2009, 01:37 PM
Oyuna yeni başlayanlar için pek problem olduğu söylenemez.Daha önce başlayanlar biraz sıkıntı çekecek.Ama unutmamalı ki ; oyun İngilizce idi.Şayet ta baştan Türkçe olsaydı da şimdi İngilizce ye çevrilseydi burada bas bas bağıranların aksine iddialarda bulunacakları görülebilirdi.Türkçe karaktere hayır diyene HAYIR diyorum :).Zamanla düzeltilebileceği düşünülmeli.:idea:
Kelime hatalari artik duzeltildi. Hala gozunuze carpan hatali kelimeler var ise lutfen bildirin bana.
Ayrica bu basligi Turkce karaktere EVET diye degistirse ne guzel olur baslik sahibi arkadasimiz.
Tersine dünya iste ne yaparsin http://www.isketchforum.net/images/icons/icon12.gif
AnarchisT qirL
23-01-2009, 10:23 PM
Başka bir forumda denedim,rakip bulamadım...
--Var mısınız Geo Challenge kapışmaya?
#Nedir?
Facebook'un en sevdiğim oyunudur Geo Challenge...
4 aşamadan oluşur...
1-Bayrak Tahmini
2-Şekli Verilen Ülkenin Tahmini
3-Dünya Haritasında Ülkenin Yerini Bulma
4-Fotoğrafı Verilen Önemli Eserlerin Dünya Haritasında Yerini Bulma
Benim şimdilik rekorum : 17,477
http://img230.imageshack.us/img230/4083/heoouz1.png
http://img217.imageshack.us/img217/2758/heosc9.png
Lütfen rekorunu paylaşan SS eklesin,yoksa sıralamaya giremez...Benim rekorumu görmek isteyen : Alia Jenny Clipheafer eklesin,o da benim işte.
#Trophies Nedir?
Ödüller anlamına gelir...İşte şunlardır:
-Get 15 correct answers in Suitcase Shuffle ( Bayrak Tahmini bölümünde 15 doğru yap )
-Get 20 correct answers in Map Mayhem ( Şekli Verilen Ülkenin Tahmini bölümünde 20 doğru yap )
-Get 25 correct answers in City Blitz ( Dünya Haritasında Ülkenin Yerini Bulma bölümünde 25 doğru yap )
-Score over 10000 points without making a mistake ( Hata yapmadan 10000 puan yap )
-Score over 8000 points in one section ( Bir aşamada 8000 puan yap )
-Play 20 times ( 20 kez oyna )
-Play 100 times ( 100 kez oyna )
-Answer every question correctly and quickly in one section ( Bir bölümdeki bütün cevapları doğru ve hızlıca ver )
-Answer every question correctly and quickly in whole game ( Bütün oyundaki bütün cevapları doğru ve hızlıca ver )
-Get more than 15000 in European Tour ( Avrupa Turu'nda 15000'den fazla puan yap )
-Get 25 correct answer in Landmark Loco ( Fotoğrafı Verilen Önemli Eserlerin Dünya Haritasında Yerini Bulma bölümünde 25 doğru cevap ver )
-Coming Soon ( Yakında bu ödül de gelecek )
Tüm bunları kendim yazdım,alıntı değil,şimdi var mısınız Geo Challenge kapışmaya?
AnarchisT qirL
23-01-2009, 11:41 PM
Ve rekorumu kırdım azıcık bir farkla tabi...:rolleyes:
17,729 :twisted:
http://img105.imageshack.us/img105/6108/skor1ed7.png
http://img218.imageshack.us/img218/2383/skor2bi7.png
RAKIP BEKLENIYOR!!!
AnarchisT qirL
23-01-2009, 11:58 PM
Ben hâlâ rakip bekliyorum...Ve yine rekorumu kırdım...Bir süre bu kalsın çünkü ikonu beğendim :smile:
http://img90.imageshack.us/img90/4638/skor3ln7.png
AnarchisT qirL
24-01-2009, 12:05 AM
Son durum : İkonum aynı,puan : 18,979
Ne deli dolusun sen öyle :) An be an skorlar :))
Durun bir islerim bitsin bu oyun dünyasini bitirecegim. Hiç kimse rakibim bile olamaz...
:twisted: eXy's Show :twisted:
:smile:
Ben geçen birisine denk geldim heralde bu "siyahzuv"un evrim geçirmiş haliydi.Başkasının bize tanıdık olan nikleriyle gelip laf söylüyordu.Tabi uzun sürmedi,tek vuruşta gitti =)
''siyahzuv'' kimsenin nickini alıp gelmez merter :smile: o noktada bi yanlışın olacak... adını değiştirip gelir... Aslan kardeşim benim... O şimdi asker :biggrin:
AnarchisT qirL
24-01-2009, 11:13 AM
Görüceeeeeeeeeeez
en iyisi ben arka planimi koymiyim buraya sonra kimse laf etmesin:))
tu_ba
25-01-2009, 06:56 PM
Hihhh:// yapamadim işteeee daha yalin bi anlatim tarzi minzo yaa:)))
1000RR
25-01-2009, 10:28 PM
bu günlerde gene düdük sorunu başladı sanırım bir var bir yok
YuRuYeDuR!
27-01-2009, 08:34 AM
Live cim biraz sık dişini belki biz biraz sıkıntı çekeriz ama ileride çocuklarımız rahat edecek :)
MisCha
29-01-2009, 01:49 PM
Klavye de yerini unuttuğumuz Türkçe karakterleri hatırladık güzel oldu.. (Msn de bile nasilsin? -Ne :eek:):razz::razz:
Ancak hala Türkçeleştirilmeyen kelimeler var..
Muzik
Atlikarınca
Hacivat :!::!:
Fazlasıyla düzeltilmiş, demek gene de gözden kaçanlar var. Halen Türkçeleştirilmeyen kelimeler varsa, kelime listesi bu siteye (http://www.hlst.sabanciuniv.edu/TL/cgi-bin/deascii.cgi) yollanarak kolaylıkla çevrilebilir. Gene de bir Ms Word ile gözden geçirilmeli. Şu kelime listesini bir yollayın bakalım, olaya el atalım :razz:
Yeni Raki - Hayata Yeniden Bak
yine mi guzeliz
http://www.bigumigu.com/haber.asp?hid=3789
efendi
01-02-2009, 02:14 PM
Renault reklamı.
http://www.youtube.com/watch?v=GATj5lpapT8
vBulletin® v3.8.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.