PDA

View Full Version : Oyun İçinde Rahatsız ve Taciz edilenler!!!!!

simM
11-01-2010, 03:08 PM
Herkese merhaba ,son zamanlar da sıkça artan tacizlere tepkisiz kalamıyorum artık.!

Değerli İsketch oyuncuları hemen hemen herkes bilir ki değişik karakterde insanların biraraya geldigi bir mozaik bu oyun.

Amaç=seviyeli bir oyun.Ya da oyunun yanısıra tercih ederseniz tanıdıklarınızla seviyeli sohbetler yapabilecegimiz bir oyun.

Bir sıkıntımı dile getirmek istiyorum.ki sizlerde paylaştıgımda şaşırmayacasınız.Uzun süredir oyunda arkadaşlar bilir.Kişiliği bozuk,hayalprest,tam bir kontrolde geçse şizofren teşhisi bile konabilinecek,takıntılı kişilikler vardı oyunda.
zaman zaman bir çok şeye maruz kaldık,biz kalmasak bile duyduk gördük,birhaber degiliz.

Ve şimdi sıra BENDE.Uzun bir süredir Oyun da taciz ve tehdit ediliyorum.(biz zamanlar bazılarının başına geldigi gibi).Kişi farklı nicklerle geliyor.taciz ediyor küfürler ediyor kaçıyor.ŞiMDİ İŞLERİ İLERLETTİ!.Kendisinin SimM oldugunu söyleyen şahıs masum herşeyden habersiz kişilerle temasa geçiyor ve oyunlarına alet ediyor.+18 sohbetler ,seviyesiz paylaşımlar yapıyor.Sanırım amacı nickimden oyundan arkadaşlarımdan vazgeçirmek.Uzun süredir direniyorum.O şahıs herkim ise kendi nicki ile gelmiyor (aslında aramızda hep,bazen nostarji yapıyor eski bildigimz arkadaşlarımızı nicklerini çalıyor,o nickler altında benive kimbilir kimleri taciz tehdit ve küfürler ediyor.)

Ben bu tip şeylere maruz kalan ilk oyuncu degilim tabiki..sonda olmayacagım kesin.tedavi olmadıgı sürece...

Sizden ricam Dikkatli olmanız.Oyunlarına alet olmayınız.

Eger bu gibi sorunlar yaşan arkadaşlarım var ise burada paylaşmalarını istiyorum.Bundan sonra kim kimdir bu başlık altında bilinecek..ben ilk adımımı konuyu açmakla başlıyorum.DEŞİFRE EDİYORUM Kİ BAŞIMIZA BU TERBİYESİZLİKLER GELMESİN SİZ DE BİR GÜN BENİM BAŞIMA GELENİ YAŞAYABİLİRSİZ.!

Tanımadıklarınla bilgi paylaşımı yapmayın en önemliside karşınızdakinin tanıdıgınız arkadasınız olduguna emin olun.(nickini çalınmadıgına yada farklı bir nickle geldiginde arkadasınız gerçekten o olduguna)

canlı bir örnek

Cumartesi gcesi saat 3 sularında KONTES nickli bu şahıs ,herşeyden habersiz masum bazı oyunculara kendisinin simM oldugunu söylüyor ve saçmasapan sohbet ediyor.Beni tanıyan tanıyor tanımayan ise neler düşünüyor siz düşünün..

sizinde başınıza gelebir istenmeyen sonuçlar doğabilir lütfen dikkatli olun!

konuya gözgezdiren arkadaslara teşekkur ediyorum.SUSMAYALIM!

şimdilik nick olarak deşifre ediyorum fırsat buldugum gibi printleri ekliyecegim.

alp,can,tolga gibi rastgele nicklerle taciz ve tehdit etmiştir..kişi.

VE sana sesleniyorum YAPTIGIN ŞEY ÇOK SEVİYESİZ VE TERBİYESİZCE.bunu ilk kez yapmıyorsun sadece suan da ki listende ilk sırada benim.ama bak benim bir farkım var SUSMUYORUM! devam ettikçe sen printlerinle süslüyecegim burayı isketch alemi senin ne oldugunu öğrenecek.!

Beni takip ediyormussun ya ,bu mesajda cabuk gelecek sana.Beni birileri sevmiyormuş ya senden aklıbaşında herkes nefret ediyor ,lütfen daha fazla küçülme.

O piss sohbetlerinle nickimi karalama...

not=printler yolda..

Miaussssssss
11-01-2010, 09:34 PM
Onlarin simdi buraya baktiklarini sanmiyorum :) Bosa bagirma

Wolvi
11-01-2010, 10:13 PM
Hayır şimdi bir de özel denen bir şeyde kalmadı açık açık genelden sataşıyorlar taciz ediliyorum aaaaaa olmaz ama teşekkürler simm valla çok güzel başlık

MorAkis
12-01-2010, 01:32 PM
Wolvi :))

messi
12-01-2010, 01:35 PM
Artık abarttılar yok msnde camda beklıyorum sızı dıye yazanlar bıle olur hale geldı düze printleri biriktirsemmm ooo ip adresı kalmayacak etrafta :D

Ceku
12-01-2010, 03:17 PM
camda beklemesin girsin içeri hava soğuk ...:)

kbrclkblk
13-01-2010, 12:50 PM
hala bıraktığım gibi.. kendini bu tarz etkinliklerle oyalayanlara yazık.. neyse simmcim Fklavye ile yazmak yeterince zor o yüzden kısatutuyorum, kolay gelsin cnm muahh

Nuvola
13-01-2010, 02:34 PM
Bu şekilde rahatsız edildiğinizde, lütfen o kişi ile konuşmamaya çalışın ya da sinirinizi belli etmemeye çalışın. İlk adımınız o kişiyi ignore etmek olsun; çünkü kişi sizi sinirlendirdiği ölçüde prim yapacağı gibi sapkın bir düşüceye sahiptir. Genelde ignore kesin çözümdür konuşur konuşur susar demeyin, neticede insanız ve yazdıklarını okuyup sinirlenme ihtimalimiz yüksek.

Ignore ardından farklı şekillerde de rahatsız ediliyorsanız, lütfen bir adminden yardım isteyin ancak genelde veya o kişinin özelinde konuşmayın çünkü bu sadece rahatsız edici konunun uzamasına yol açacaktır.

Thyia
13-01-2010, 07:07 PM
Nerden başlayacağımı bilmiyorum ama burda okuduklarıma bakınca anladım ki kimse kimseye değer vermiyor oyunda...
Bu kızın başına bela olan biri var ve biz bişey yapamıyoruz, tabi birazda dalga geçiyoruz...

Bunlar olan ve her zaman olacak olan şeyler... hepimiz yaşadık bazı şeyleri,
fakat yaşadıklarımıza nazaran burda bir arkadaşımıza destek veya yardımcı olacağımıza dalga geçmek niye?

Adminlerin bile başa çıkamadığı bu olayları bizde durduramayız bunu biliyoruz fakat biraz duyarlı olursak, rahatsız eden arkadaş her kim ise bu şekilde devam ederse bu oyunda barınamayacağını anlayacaktır... Tabi biraz aklı varsa !
Yok hala devam ederse Adminlerden yardım istenir ve maalesef ki
tek yapılacak şey banlanmasıdır.

Nuvola'nın dediği gibi ignore etmek kesin çözüm Evet, ama oyunu öyle bir hale getirdiler ki ignore kick ban v.s bunların hiçbir faydası olmuyor ne yazık ki...

ReLaX
13-01-2010, 07:27 PM
Ne yalan söliyim bazen biz erkekleri bile taciz ediyolar ben yaşamadım dersem yalan olur.

Tek adminli (yabancılar hariç) bi sistemde malesef kötü niyetli insanların elini kolunu sallayarak diğer kişileri rahatsız etmeleri kolay kolay engellenemez ki admin o an oyunda yoksa iyice işin suyunu çıkarabilirler.

En azından forumlardaki görev dağılımı gibi Admin , Securıty,Süpermod,mod tarzı yetkili kişilerde olmalıki hem adminin yükü biraz hafiflemiş olur hemde görevli diğer arkadaşlar admin kadar yetki sahibi olmasalarda en azından odada huzursuzluk yaratan birini tek kick ile atabilmeli. Benim fikirlerim doğru yanlış veya eksik olabilir ama bu yönde teşekkürler tacizsiz günler herkese.

(Vücuda dövme yapıyomusun diyen kişiyede cevabım. Hayır kalemim tende çalışmıyor)

Yoksun_ki
13-01-2010, 08:38 PM
helal thyia

JiGsaW
14-01-2010, 08:42 AM
Neler Yapılabilir :

- Bu tacizci veya ahlaksız oyuncu hemen ignore edilir.
- /me komutu ile odadaki diğer oyunculara "x" nicki oyuncunun özelden taciz edildiği bilgisi geçilebilir. Ve ignore ettiğinizi belirtebilirsiniz. Böylece "x" kişisi :) devam ederse odada muhakkak birisi durumu size bildirir siz de (hangi nedenle attığınızı doğru işaretleyerek) onu kickleyebilirsiniz.
- Özellikle adminlere özel mesaj ile bilgi geçebilirsiniz durum kontrolden çıktıysa. Lütfen mümkün mertebe printscreen alın. Küfürse / askıntılıksa / cinsel içerikli taciz ise belgeleyelim ki ona göre sürekli cezasını verelim.
- Bu insanlara prim verilmemeli. İmkan verilmemeli, daima anlatacak, kendilerini haklı saydıkları bir hikayeleri vardır. Sorsan ben yapmadım der, veya yaptım ama oda böyle yaptı der. Hepsinin bahanesi vardır, ama bu davranışlarını değiştirmez. Ignore edip muhatap almazsanız, onlarda bir havlar, iki havlar sonra giderler.
- Slm Tanışalım mı? gibi bir cümleyi bile ilgilenmiyorsanız direk ignore edin.
- Kendiniz hakkında tanımadığınız hiç kimse ile bilgi paylaşmayın. İsminiz de buna dahildir.
- Nick çalabildiklerini biliyorsunuz, paranoyak olun demiyorum ancak tanıdığınız bir kişinin nicki ile bir başkası gelebilir bu gerçeği de unutmayın.

Ek Açıklama :

Geçmiş dönemlerde de benzeri şikayet içerikli başlıklr açıldı, tatsız yazılar ve görseller paylaşıldı. Sorun olan insanlar hep aynı, ve isketch'in varolan sisteminde bunu engelleme imkanı yok. Bu gerçeği zaten hepimiz biliyor ve kabul ediyoruz. Admin ekibi olarak da elimizdeki imkanlarla hibrid çalışmalar yapar olduk artık. Çareler tükenmez diyor yine bir çözüm arıyoruz. Nuvola'da ekibimize yeni katılan arkadaşımızdır ondan da yardım alabilirsiniz. Ekipteki diğer adminler uygun olmadıkları için görünmüyorlar.

DELI[r]CEM
14-01-2010, 10:01 PM
Az önce oyunda yay ve ok nickli kişiler oyun içinde msn yapıyorlar izlenimi verdiler.Bizde onların oyunları takip ederken,birisinin bisiklet çizimini (elini kaldırmadan çiziyor)diğeri resmin ekrana geldiği gibi bilmesi,veya bizim tahminlerimizin uçuştuğu sıralarda gelip tek tahminle kelimeyi bilmesi,oyun içindeki diğer tüm birbirlerinin çizimlerini ilk kendilerinin bilmesinden bahsetmiyorum bile.Olaylar böle giderken bizde bu 2 kişiyi en başta uyardık msn ve kopya olaylarından rahatsız olduğumuzu anlattık fakat devam edince aynı tutumları odadan atmak istedik.Kickler havada uçuşurken admin geldi ve olayı izah etmemizi istedi.Tek kişinin anlatmasını istediği için ben konuştum yoksa sahkara ve diğer arkadaşlarda olayın farkındaydı.Neyse olay sonu şöyle bir mesaj adminden "eğer birlikte oynamaktan rahatsız oluyorsanız başka odalarda oynayın" tarzında pek de hatırlamadığım bir cümle... şimdi 1. olarak bu 2 kişi neden atılmadı bunu çok merak ediyorum.2. olarak msn yapıldığını bu size saydığım olaylar dışında nasıl anlarsınız.3. olarak adminlerin her zaman odalarda olma ihtimali yok fakat gelip şu anlattıklarımızdan sonra ki ok ve yayın "aşkım,cicim lafları altında" yani kesin msn yok :) nasıl bir inandırma ikna etme yöntemine geçmemiz lazım merak ediyorum...

GeReDeL!
15-01-2010, 10:46 AM
ok yaydan çıkmış abi :D kaveden adam toplama moduma geçiceksin nasıl ki okeyde taş çalanın kafaya ıstakamıdır istakamıdır vuruolar. vuracaksın abi yok öle odadan çıkıp meydanı onlara bırakmak. gerekirse ipine elveda de yenisiyle tanış. saygılar.. doğru yolda çekilen reset caizdir amen :D

Thyia
16-01-2010, 01:10 PM
ok yaydan çıkmış abi :D kaveden adam toplama moduma geçiceksin nasıl ki okeyde taş çalanın kafaya ıstakamıdır istakamıdır vuruolar. vuracaksın abi yok öle odadan çıkıp meydanı onlara bırakmak. gerekirse ipine elveda de yenisiyle tanış. saygılar.. doğru yolda çekilen reset caizdir amen :D

Alemsin Gere :smile::smile:

Yoksun_ki
16-01-2010, 01:14 PM
Gere haklı

DELI[r]CEM
16-01-2010, 02:52 PM
Gere haklı da :) benim sinir olduğum bu durumda bizim mi ban yememiz yoksa msn yapan bu iki kişinin mi ? :) acayip bir düzen gelmiş...

ugurcu
18-01-2010, 09:48 AM
Admin yeter block attıgın simm sana kim ne dedi kızım sen bukadar rahatsız oluyorsun admin sende kızlara ayrı bir tolerans gösteriyorsun hadi buyur simm hanım sana ne denmiş print ver hemde forumda yayınla bana böyle böyle dedi de. Ben öyle laf söyleyipte admine ahbaplık yaparak ahkam kesilmem . O her kimse kendini biliyor söylememe gerek yok. Admin taraflı davranıyor adam küfür ediyor diyor git admine söyle selamımıda söyle diyor bu ne ahbaplık ya. Hem ben o dediğin her kimse sana taciz eden tanımıyorum ben onu...

JiGsaW
18-01-2010, 10:05 AM
Uğurcu, sen banlandığın gün de sana belirtildiği gibi; oynamaya değil, özellikle odadaki oyunculara sataşıp tahrik etmeye gelen bir oyuncusun. Seni 3 kere ikaz ettim. İlkinde gelip bana Newbie bir nickle zehir zemberek sözlerle şikayette bulundun, sonrasında şikayette bulunduğun insanlarla aynı odada (kasıtlı olarak hep onlarla aynı odalara gidiyorsun seni başka odada oynarken görmedim henüz) takıntığın tavırları, sözlerini bizzat başka nickle gelip takip ettim. Sürekli insanları tahrik edip, sana güzelce kendileri ile uğraşmayıp, ignore edeceklerini söylemelerine rağmen uzatıyor, münakaşa ortamına zemin hazırlıyorsun. Bu kişiler bana ekran görüntülerini (printscreen) yolladılar, hatırlarsan sana bunu zaten söylemiştim ve özellikle sana "Eğer sen kendine küfür edildiğini söylüyorsan lütfen printscreen al ve bana yolla gereği yapılır" dedim. Ancak yine beni dinlemedin. Simm ise bana printcreenleri yolladı, seni izledim, ve o gün odada jigsaw olarak bulunmama rağmen sürdürdün yanlış davranışlarını.

Bloklar sonlanmayacak çünkü bir ceza aldın. Bu ceza da oyundan banlanmaktır. Sen buraya oynamaya, çizmeye gelmiyorsan burada işin nedir?

ugurcu
18-01-2010, 10:15 AM
ne yollamışlar lüütfen ne demi,şim bana söylermisin elinde bir kanıt yok ki ben oyuna çizime geldim sen nerden biliyorsun oyun oynamaya gelmediğime ama ben biliyorum senin niyetin birilerini savunmak

JiGsaW
18-01-2010, 12:14 PM
ugurcu bak arkadaş, gerek forumda gerek ise oyunda bir admin hiç bir zaman, kendisine gönderilen dosyaları paylaşmaz. Bu yasaktır. Gerek görürse görsellerin sahipleri ilgili yerlerde bunları paylaşır. Kimse, kendisine ait olmayan bir görseli paylaşamaz, bu doğru değildir.

Hala neden soruyorsun ya, pes diyorum. 1 mesaj üstte sana yapılan izah'ı bile anlamıyorsun.
Önceki uyarıları, ikazları ve açıklamaları anlamamış olmanı ne yazıktır ki bu durum karşısında doğal karşılıyorum. Bu son mesajım (özelden de belirttim sana bu son mesajım diye) lütfen uzatma artık.

simM
18-01-2010, 01:14 PM
Admin yeter block attıgın simm sana kim ne dedi kızım sen bukadar rahatsız oluyorsun admin sende kızlara ayrı bir tolerans gösteriyorsun hadi buyur simm hanım sana ne denmiş print ver hemde forumda yayınla bana böyle böyle dedi de. Ben öyle laf söyleyipte admine ahbaplık yaparak ahkam kesilmem . O her kimse kendini biliyor söylememe gerek yok. Admin taraflı davranıyor adam küfür ediyor diyor git admine söyle selamımıda söyle diyor bu ne ahbaplık ya. Hem ben o dediğin her kimse sana taciz eden tanımıyorum ben onu...Cümlelerini yazarken bir süre düşünmelisin bence çirkin emri vaki kelimeler ve ithamlar yapmamalısın seninle olan diyoloğumuz rica ederek en az 10 kez tekrarlandı neden istemedigim halde dvt atmamıı istegin(ki herseferinde bulundugumuz odaya sen istedin yinede dvt attım ve atıldı)hatta bana dvt attıgın konusuldu.sohbet etmek istemedigim vurgulandı sana hemde genele.senin cevabını odadaki arkadaslarca da görülmüştü kalabalıktık hatırla eminim görenlerde vardır eger konu ile ilgilendilerse tabi.sen bazen kızdırmakdan hoşlandıgını söylemiştin.senin keyfine göre sinir katsayımın yükselmesine izin verecegimi düşünmüyorsun umarım.bizler keyfin oldugunda kızdırmak istegin oyuncaklar değiliz.

''Hem ben o dediğin her kimse sana taciz eden tanımıyorum ben onu.''demişsin.yine olaylı bir günde dayanamayn bizler tarafından odadan atılmıştın.eminim unutmadın.sana arka çıkan birileri olmuştu hatırla bakalım.hani küfürler yağdıran.onlar kim demiştim sana sen aslında uslu çocuklardır demiştin.çağırıyım gelsinlermi demiştin.ona nazaran selam soyle onlara demiştim.sen şimdi onları tanımıyor oldun bence tanış seni oldukça korumuşlardı bu bir çelişki..

''simm hanım sana ne denmiş print ver hemde forumda yayınla bana böyle böyle dedi de''.demişsin bu başlığı benimle uğraşan kişileri deşifre etmek amaçlı açmıştım.adın hiç bir satırında geçmiyor neden bukadar ilgilendin?.kimseden tık yok.!

''admin sende kızlara ayrı bir tolerans gösteriyorsun''demişsin.=>bu çirkin bir itham ve karalama kampanyası.(kaba tabiriyle demezler mi ki sana şayet böyle bir kelime çıktı ağzından,admin kızlara törelans gösterirken YANINDAMIYDIN?!)
''Ben öyle laf söyleyipte admine ahbaplık yaparak ahkam kesilmem''demişsin.''bu çirkin bir imadır.(önce bir düşünmelisin bence yazarken.)

sen bir Admin kelimesini araştır bence.Adminler oyun idarecisidirler.

senin hüsnü kuruntuların varsa kendine saklamalısın.
senin hayal dünyanda Admin=kız erkek ayırımı yapan kızlara tolerans yapan,ahbaplıklar kurubilicegin kişiler sanırım.

Herkesi Kendin sanma ..!

aslında dikkata alınıp sana cevap vermemeliydim ilk cümlen, konu başlığın nasıl bir tarzın oldugunu yansıtıyor''Block u kes' cümlen yeterince açık.

iki kişi nasıl diyolag kurar öğrenmelisin dicem de ..kısmet.

BU oyun (kaba bir tabir ile)Babamızın çiftliği değil.!Bizler farklı kişiliklerde oyuncularız.bak ben kendimi biliyorum ben isketchde bir oyuncuyum.sende yolculuga çık iç dünyana öğren bence..

Not=konumuda saptırma lütfen yararlı olmak için açtık başlık.sana laf anlatmak için Değil!
yerinde olsam ithamlarım için özürdilerdim.varmı bu meziyet sende?

Perry
18-01-2010, 02:01 PM
Bu konular nerelere gelmiş ya Allah aşkına siz napıyosunuz nekadar önemli biyere almışsınız bu oyunu böyle... Aman Allahım başka derdiniz mi yok sizin ya biri oyun yüzünden sınıfta kalır biri oyun yüzünden çıldırır biri oyuna girer kendini ona buna sataşarak tatmin etmeye kalkar sonra birileri okul müdürüne şikayet eder .... Cidden hiç derdi olmayan insanlar mısınız çok merak ediyorum... Eğlenceyi adına uygun yaşıyamıyosanız rahatsızsanız yapmayın ne diyim ben size Allah yardımcınız olsun....En büyük dileğim bundan büyük derdiniz olmasın...

ikarus
18-01-2010, 05:30 PM
Brw Perry.

Yoksun_ki
18-01-2010, 10:10 PM
UGURCUYAAA

1- "admin kaldır su banı" diyen kim ? SEN
2- Hemen sonrası " ban yemişim yememişim umrumda degil " kim ? SEN

3- Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?

Küfrettiğimi söylemişsin. Peki niye Ben birilerine sürekli Leva ya küfrettirdim o da ona cevap olarak küfretti diye? Çok akıllısın sen ya.
Bre dendiz kendini savunurken - ki savunulacak neyin var anlayan beri gelsin - azcık kendi yaptıklarını gözünün önüne getir bari.

Neden atıldığını yaz mesela !!! Neden küfrettiğimi yaz !!!

jigsaw yukarda yazmıs. sus deniyor sana. leva geldi işte. şimdi beni atar bilmem ne. yine beni atsana. tek kelime cevap verdimmi sana. INDIMMI seviyene. kendi belanı kendin buldun.
şimdi gelmiş burda ahkam kesiyosun.

Sende azcık gurur olsaydı , BANA BI DAHA YAZMA SAKIN diyen birine bırak yazmayı , yanına gidip hu , kiss yapmayı odasına bile girmezdin. Ama nerdeeeeeee.

Ben senin derdini söyleyim , sen bi olta attın karsına az gevşek biri çıksaydı ne ala .. onla oyun oynamak istiyom onla oyun oynamak hosuna gidiyordu hani ? şimdi de gelmiş ondan oyuncu olmaz diyosun.

nuvola jigsaw dan admin olmaz diyon admin banımı kaldır diye yırtıyon kendini.
anı kurtarmaya calısma. KURTARAMAZSIN. bi daha bu oyuna gelmede guruunu KURTAR en azından.

HaYaT
19-01-2010, 03:03 PM
İlk defa Perry'e katılıyorum : ) Bravo gerçekten doğru söylemiş.. Resmen oyun milletin yaşama alanı olmuş : ) Biraz atın dışarı kendinizi.. Bi zamanlar bende öyleydim hatırlıyosanız gece gündüz oyundaydım. Ama şimdi farketmişsinizdir heralde artık girmiyorum çok nadir. Eğlenmenin bir tadı olmalı kesınlıkle.. Aşırı doz zararlıymış.. Ben simM e yapılanların daha kötüleriyle karşılaştım. Umrumda bile değildi ignore yetiyodu =D Yani cep numarami bile bulmuşlar o derece oldum yahu =)) Ama yıne onemlı degıl hat degısmek kolay. Artık nadir giriyorum dediğim gibi valla reel Hayat kadar güzel bir şey yokmuşşş =) Kesinlikle tavsiyem. Zamanında cıkmazdım yahu oyundan. Hatırlarsanız illaki bi oyunda Hayat vardı. Gece oyunu Hayat kapatıyo dıyolardı. Şimdi ise oyunu bile düzgün hatırlayamıyorum :)) Sanal hayata bulaşmak çok kötü bişey. Evet eğleniyorum hemde çokkk. Memnunumda ama bi dozu olmalıymış. Çok derlerdi özelliklede Minzo : ) Reel'e at kendini goruceksın dıyodu ve gerçektende öyleymiş :) Hayat dışarda yahu =) Kımsede umrunda olmasın simM cim ignore et salla sinirlenir sinirlenir geçersin :P

:twisted:

Miaussssssss
19-01-2010, 08:23 PM
Sanki icten ice siz de ugrasmak istiyormussunuz gibi. Sanki cok mu zor biri kufur mu etti normaldir. Net ortami her turlu insan var ama ignore etmek kadar kolay birsey yok. Yok bana kufur etti yok sunu dedi yok ustume yurudu yok yok yok. Boyle bos islerle ugrasmak istemeyen ignore eder keyfine bakar. He olmadi biraz oyundan cikar 2-3 saat dinlenir sonra geri gelir cok mu zor. Ama insanin yapisi geregi genelde tartismalara girmek ayri bir eglencedir.

Macavity
20-01-2010, 12:48 AM
Rahatsız edilmenin rahatsız edici olduğunu söylemek bile saçma. Apaçık bir şey zaten bu. Bazen ignore da yetmiyor, haklısınız. Öyle bir durumda istisnasız herkesin tepki göstermesi gerekir buna da katılıyorum. Oyuna fazla önem vermeye gerek de yok bunun için. Ben sadece eğlenmeye de gelebilirim, sevdiğim için de, arkadaşlarım için de, çizmek, oyun oynamak, 1. olup madalya almak... vs. için de, bununla çok da ilgili değil olay. İnsan nerede olursa olsun hiçbir zaman rahatsız edilmek istemez, doğal olarak...

Buraya kadar herhalde itiraz edecek olan çıkmaz. Yalnız ayrıca bir başlık olarak da açmayı düşündüğüm başka bir şeyden de bahsetmek istiyorum ben. Tek sorun buraya kadar konuşulan şey değil oyunda. Hatta ignore etmenin de yetmediği çok aşırı durumlar dışında küfürle sataşılma en iyisi bile olabilir. Taciz eden ignore edilir biter. Ama bir de başka bir rahatsız edilme durumu var ki, maalesef bu kadar kolay değil kurtulmak. Herkesin daha yakın olduğu kişiler olabilir oyunda, ama oyun kimsenin malı değil. Kimse daha çok arkadaşı var diye, bulunduğu odada daha çok kişi tarafından tanınıyor diye diğerlerinden daha iyi ya da daha doğru, daha haklı değil. Bunun unutulduğunu görüyorum bazen. Kişisel meselelerin hesabını görme yeri değil oyun da forum da. Kimsenin - o kişi hakaret etmediği ya da kural dışı davranmadığı sürece - birinin üstüne gitmeye hakkı yok. Ama hem oyunda, hem forumda görüyorum ki, hakaret edilen bazı mesajlara teşekkür edilirken ya da onlara destek olunurken, yine hakaret edilen bazı mesajlara sert tepki gösteriliyor. Çok büyük bir çifte standart uygulanıyor.

Artık Türkiye'de de yasalaşmış bir "mobbing" kavramı var. Sadece iş yerinde değil, her sosyal ortamda geçerli olabilir bu kavram. Bir insanın, sırf o kişiyi sevmiyor diye birine sataşmaya, arkadaşlarıyla bir olup üstüne gidip yıldırmaya hakkı yok. Benim hakaretim iyi, senin hakaretin kötü diye bir şey yok. Bu da en az açıkça küfür ya da taciz edilmesi kadar rahatsız edicidir. Ve dediğim gibi, diğerine ignore ile çözüm bulmak çok zor değilken, bu türden bir rahatsız edilmeden kurtulmak o kadar kolay olmaz. Çünkü aynı kişilerle hem oyunda, hem forumda karşılaşılıyor ve bir insana sataşmanın tek yolu oyundan yazmak değil...

Fazla uzatmaya gerek yok, demek istediğim özetle şu; sen ben ayrımı yapmadan her türden rahatsız etmeye aynı şekilde karşı olmak gerekir. Kimseye sataşmamış, kural dışı bir şey yapmamış bir insanın, sırf sevilmediği için dışlanması, yıldırılmaya çalışılması kabul edilir bir şey değildir. Buna benzer olayları çeşiti yerlerde yaşamış, "mobbing"e uğramış biri olarak diyebilirim ki, bir ortamda bir insanın bile bu şekilde rahatsız edildiğini hissetmesi herkesin ayıbıdır. Küfürler kadar buna da dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum. Çünkü küfüre tepki göstermek kolaydır, bunu herkes - hatta kendileri de küfür edenler bile - yapar ama arkadaşının yanlışına da karşı durabilmek daha başka meziyetleri gerektirir.

Wolvi
20-01-2010, 10:32 AM
adres isteyin evlerini basalım üstlerine gidin gidin durmak yok devam..

Thyia
21-01-2010, 04:26 PM
Hayat ve Perry'e bende katılıyorum tabi ki... Evet hayat dışarıda, kimsenin derdi yok mu tabi ki var. Ama... bütün gün iş yerinde, evde v.s olanlar akşam stres atmak için oyuna girdiğinde birde oyunda o stresi yaşıyorsa bu konuyu tartışmamız gayet normal... Oyunu kimsenin bu kadar büyütüğünü sanmıyorum ben, herkesin kendince girme nedenleri var.

DELI[r]CEM
21-01-2010, 07:31 PM
Yani...Thyia katılıyorum.Hyr bide simm burda şikayetini dile getirdi diye nerdeyse onu suçluyacaklar neden takıyorsun neden oyuna giriyorsun gibi... Sonuçta bu konudan rahatsız ve bunu dile getirmesi bence çok normal...1 ay boyunca rahatısz edilip tacizlere ugrayınca aman ya boşver dememisini mi beklyiorsunuz simM in :)

Perry
21-01-2010, 08:42 PM
Benim yorumumda tek mağdur edilen değil mağdur edenede mesaj vardı ... her zamanki gibi istediğiniz gibi anlamışsınız yoksa polemik nasıl olacak dimi .... neyse çözersiniz umarım...

DELI[r]CEM
21-01-2010, 08:55 PM
Ben kişi belirtmedim sen niye üstüne alındın ki :) tüm yorumları oku anlarsın neden böyle yazdığı mı neyse dwm :)

JiGsaW
21-01-2010, 10:19 PM
Enteresan konu nereye gelmiş; oysa burada bir oyuncu sadece, sürekli taciz edilmesi ardından oyunda huzurunun kalmadığını dile getirmiş, ve bu insanların sürekli kaçıp gizlenip nick değiştirip nick çalarak kendilerini belli etmemesi nedeniyle forumda onlara seslenmeyi uygun görmüş. Olay bu kadar basit. Buraya eğlenmeye gelen bir insanın, taciz edilmesi ve rahatsız edilmesi doğru değildir. Hepimiz birbirimize karşı saygılı olacağız, kimse kimsenin terbiyesizliğini, ruhsal sorunlarını çekmek zorunda değildir.

Kimse buraya çadır kurup, piknik tüpünü açıp akşamlamaya gelmiyor sanıyordum (!). Ama demek ki bazıları kendilerini hayli kaptırmış ve bu nedenden ötürü de herkesi kendisi gibi sanıyor. Oysa günde belki 1 saat uğranan, iş hayatının stresini atmamıza yarayan, çizime duyduğumuz merakı gideren sıradan bir eğlence isketch, bu hep böyleydi, hiç bir zaman da değişmedi.

10 parmağı geçmeyecek sayıda sorunlu oyuncu var. Bunların en azından 5'i ile muhakkak oyun içerisinde ne yazıkki münasebette bulunmuşsunuzdur. Evet kabul ediyoruz, isketch olarak bu 10 kadar terbiyesizin, ahlaksızın, utanmazın önüne geçecek bir yol bulamadık. Oyun teknik olarak bunlara bir çare üretemedi. Bunu kabul daima ediyoruz, üzerine de çalışmalar da bulunuyoruz. Uzun bir süredir bu tür belalı oyuncuların, diğer oyunculara çıkardığı güçlükleri bire bir yaşayıp, gördüğüm/dinlediğim için insanların tepkilerini anlıyorum. Çok can yaktılar, çok yaş döktüler, çok iyi ve masum insanların oyun zevkini rezil ettiler. Bunlara bir, bir tanıklık edip bir şey yapamamanın ne acı olduğunu anlayabilirsiniz umarım. Bu nedenledir ki benim de artık sabrım kalmadı bu tür davranışlara. Sabır ve anlayış herkese tevazu gösterebilmek... zor ama mükafatı büyük.

Lütfen unutmayalım:
Rahatsız ediliyorsan önce ignore edersin.
Baktın adam ciddi takıntılı, sürekli nick değiştirip yine geliyor, sen yine ignore edersin.
Olmadı işte o zaman admine söyler durumu izah edersin, oda bu adama gereğini yapar. Bitti bu kadar.