JiGsaW
19-02-2007, 12:03 AM
Sık sık aklınıza gelen, bizlere sürekli sorulan soruların yanıtlarını aşağıda bulabilirsiniz.
Oyun içerisinde sürekli sorulan soruların cevapları:
Uyarılarım gitti, artık düdük çalamıyorum veya herhangi bir kişiyi uyaramıyorum neden?
Nedenlerini soyle siralayabiliriz;
1) Newbie yani Yeni oyuncu olduğunuz için. Yeni oyuncu iseniz nickinizin yanında bir nokta görürsünüz. Belirli bir oyun süresi geçirdikten sonra normal oyuncu statüsüne gelirsiniz. Iste o zamanda uyarilariniz gelir.
2) Admin uyarilarinizi almıştır. Demek ki kural dışı uyarılarda bulunmuşsunuz.
3) Oyun otomatik olarak uyarılarınızı almıştır. Bu sistemle alakalıdır, gereksiz tek uyarılar sonunda oyuncunun uyarı hakkı elinden alınır. Oynadıkça geri gelir.
Peki bu uyarilarim ne zaman gelir? Nasil gelir?
- Oynadikca gelecekler. Adminlerden yardim istemeyin. Sabirli olup beklemelisiniz.
Benim nickimi birisi almış çok sinirlendim onu atabilir miyim?
- Hayır. O kişi veya herhangi bir nick kimseye zimmetli değildir. Biraz hoşgörü ve anlayış istiyoruz. Bazı oyuncular birbirlerinin nicklerini kasıtlı olarak çalıp kötü emellerine alet ediyor,işte bu tür davranışlarda elbette atmak gerekebilir. Ancak yeni oyuncular nicklerden habersiz geliyor. Özellikle erkek kız isimleri çok sık kullanıldığından lütfen durumu izzah ediniz ancak üstelemeyiniz. Adminlerede bu konu hakkında şikayette bulunmayınız.
Ne zaman herkes kendi nickini kayıt ettirebilecek. Kısacası ne zaman oyun kayıtlı olabilecek?
- Bunun süresini henüz veremiyoruz. Ama ilerde olacak.
Cizim sirasi bana geldi ama kelimemi okuyamiyorum? Ne yapmali?
- Kelimeniz 2 yerde yazar. Bir cizim alaninda , birde GAME (oyun) kutusunda kirmizi puntolarla. Eger cizim alanindakini okuyamadiysaniz hemen tahminlerin oldugu kutuya bakarsaniz orada kelimeyi goreceksiniz.
Peki kelimenin karakterleri kare kare çıkıyor okuyamıyorum. Bunu nasil duzeltirim?
- Bunu gidermek için bilgisayarınızın Denetim Masası'na gitmeniz gerekecektir.
1)Denetim Masası> Dil ve Bölge Seçenekleri> Bölgesel Seçenekler
İngilizce (İngiltere) olmalıdır.
2)Denetim Masası> Dil ve Bölge Seçenekleri> Gelişmiş
Ancak unutmayın bu seçenekler daha sonra bilgisayarınızdaki çeşitli programlarda dil bozukluklarına sebep olabilir. Bunu düzeltmek için üstteki iki seçeneğide tekrar Türkçe yapınız.
Bu TEAM olayı nedir? Nasıl takımlara katılabilirim?
-Team(Takım) arkadaşlarınızla keyifli bir oyun için size sunulmuştur. Takımlar oluşturup birbirleriyle yarışabilirler. Odanızdaki Takım listesini görmek için /teams yazınız. Eğer odanızda takım varsa, size bu takımları, takım üyelerini ve takımların puanlarını gösterecektir.
Takıma katılmak için ise /team ??? yazacaksınız. ??? kısmı takım adınız olmalıdır.
Admin olmak istiyorum ne yapmam gerek?
- isketch Admini olmak için çok önemli birkaç nokta var. İngilizce ve daha fazla dil bilmek, sabırlı olmak, hiçbir sözü/olayı kişisel almamak vb.. Eger bunlar ve fazlasına sahipseniz isketch'i sevip ona birşeyler katabileceğinizide düşünüyorsanız info@isketch.net e başvuru maili atınız.(ingilizce)
Yeni kelime eklemek istiyoruz ne yapalim?
- Surekli ayni kelimelerden SIKILDIYSAK bu kelime listelerine yeni kelimeler eklemek lazim. Iste bunun icin sizin yardimlariniz gerekiyor. Kelime listelerinizi ve oda onerilerinizi lutfen ilgili adminlere veya info@isketch.net e atiniz. Yeni bir oda yeni bir kelime listesi icin minimum 1500 kelime gerekmektedir.
Oyunda kac cesit Turkce oda var? Bunlarin kaci global?
- isketch icerisinde 7 adet türkçe kelime listesi vardir;
1) Turkish
2) Turkish 2 Words ( İki kelime)
3) Animals Turkish ( Hayvan isimleri)
4) Movies Turkish ( Film isimleri)
5) Deyimler
6) Iki Kelime
7) XXX ( Fesatlığa uygun artı 18 kelimeler)
Bu odalardan sadece 4 tanesi globaldir. (Global derken kastettigimiz oyun tarafindan otomatik olarak acilir, daima acik tutulur.)
Diger 3 oda, oyuncularin ozel olarak acabilecekleri odalardir.
Create Room secenegine tiklayarak bu 3 kelime listesinden birini secerek ozel odada oynayabilmektesiniz.
Üyelik sistemi ne zaman gelecek? İsimlerimizi ne zaman kayıt ettireceğiz?
- Umuyoruz ki en kisa zamanda gelecek, bununla ilgili aciklamayi bizzat buradan verecegiz. Mutlaka haberiniz olur.
Uyarilar / Duduk konusunda Genel Aciklama :
Evet son dönemde düdük arayanlardan, kaybedenlerden geçilmiyor isketch.
Birde admin aldı götürdü satamadan getirdi diye admin peşinde dolananlar var.
Oysa biz üzerine basa basa "Lütfen Adminden uyarı istemeyin, siz oynadıkça uyarılarınız geri gelecektir. Bunun süresi belli değildir ve size bağlıdır" demekteyiz.
Bu cevaba gelen tepkiler ise;
- Ay aman zahmet olur vermee tamam
- Ağbeyyyy gözünü yiyiimmm veriver düdüküüüüü
- Vallah billah bi daha kaybetmicemm hacı ver düdük bu son nollur
- İyi beeea verme
- *bleep*
gibi olup yakışık almamaktadır.
Oda oda dolanıp adam atanları tasvip etmiyorum. Hiçbirimiz etmiyoruzdur.
Oynamaya eğlenmeye gülmeye sevdiklerimiz ile vakit geçirip çizim yapmaya geliyoruz. Ortak paydamız bu. Lütfen bunu unutmayalım. Kimse kimseye düşman değildir, hepimizin eşit olduğu gülüp eğlendiği bu platformun anlayış ve saygı çerçevesi içerisinde gırgır şamata devam etmesi dileği ile...
Özel oda nasıl açılır:
" Bir oyuncunun nasıl kendisi ve arkadaşları için Özel oda acar" adım adım anlatacağız ...
1) isketch'e bağlanıp Ana sayfaya girdiğiniz zaman ,tepede;
Menu, Settings ve Create Room
goreceksiniz. Bu seceneklerden "Create Room" ( Yani "Oda Yarat" ) a basiniz. ( Alttaki resimde gosterilen yerde )
http://img402.imageshack.us/img402/9102/odaacmakkv8.jpg (http://imageshack.us)
2) Basinca karsiniza ayri bir panel cikacak. Bu cikan kisimda Oda Ayarlarinizi yapacaksiniz.
Iki tur oda ayari secenegi var. Basic ve Advanced diye.
Basic : Daha genel ve basit oyun sekli.
Advanced : Ileri derece oyun secenekleri barindirir. Onlara mudahele edebilir odanizi daha profesyonel hale getirebilirsiniz.
http://img256.imageshack.us/img256/2713/odaacmak2db3.jpg (http://imageshack.us)
( Usteki Resimde ingilizce olan Seceneklerin Turkce anlamlari vardir. )
Istediginiz Degerleri girdikten sonra CREATE tusuna basin ve....
Yeni Odaniz Hayirli Olsun
Ozel odalardaki Ozellikler;
- Oyuncu limiti oldugundan sayiyi siz belirleyebilirsiniz.
- Her an oyun seklini degistirebilirsiniz.
- Ayni ofisten yada evden arkadaslarinizla oyun oynayabilirsiniz.
- Istemediginiz oyunculari odadan atabilirsiniz.
Ama unutmayin Odayi acan kisi bu ozellikleri kontrol edebilir. Eger odadan cikarsaniz actiginiz odadaki hakimiyeti kaybedersiniz. Mümkün mertebe tanıdığınız güvendiğiniz bir oyuncuya /op yetkisi verin ki yine geldiğinizde yetkilerinizi ondan devralın.
Iyi Oyunlar.
Oyun içerisinde sürekli sorulan soruların cevapları:
Uyarılarım gitti, artık düdük çalamıyorum veya herhangi bir kişiyi uyaramıyorum neden?
Nedenlerini soyle siralayabiliriz;
1) Newbie yani Yeni oyuncu olduğunuz için. Yeni oyuncu iseniz nickinizin yanında bir nokta görürsünüz. Belirli bir oyun süresi geçirdikten sonra normal oyuncu statüsüne gelirsiniz. Iste o zamanda uyarilariniz gelir.
2) Admin uyarilarinizi almıştır. Demek ki kural dışı uyarılarda bulunmuşsunuz.
3) Oyun otomatik olarak uyarılarınızı almıştır. Bu sistemle alakalıdır, gereksiz tek uyarılar sonunda oyuncunun uyarı hakkı elinden alınır. Oynadıkça geri gelir.
Peki bu uyarilarim ne zaman gelir? Nasil gelir?
- Oynadikca gelecekler. Adminlerden yardim istemeyin. Sabirli olup beklemelisiniz.
Benim nickimi birisi almış çok sinirlendim onu atabilir miyim?
- Hayır. O kişi veya herhangi bir nick kimseye zimmetli değildir. Biraz hoşgörü ve anlayış istiyoruz. Bazı oyuncular birbirlerinin nicklerini kasıtlı olarak çalıp kötü emellerine alet ediyor,işte bu tür davranışlarda elbette atmak gerekebilir. Ancak yeni oyuncular nicklerden habersiz geliyor. Özellikle erkek kız isimleri çok sık kullanıldığından lütfen durumu izzah ediniz ancak üstelemeyiniz. Adminlerede bu konu hakkında şikayette bulunmayınız.
Ne zaman herkes kendi nickini kayıt ettirebilecek. Kısacası ne zaman oyun kayıtlı olabilecek?
- Bunun süresini henüz veremiyoruz. Ama ilerde olacak.
Cizim sirasi bana geldi ama kelimemi okuyamiyorum? Ne yapmali?
- Kelimeniz 2 yerde yazar. Bir cizim alaninda , birde GAME (oyun) kutusunda kirmizi puntolarla. Eger cizim alanindakini okuyamadiysaniz hemen tahminlerin oldugu kutuya bakarsaniz orada kelimeyi goreceksiniz.
Peki kelimenin karakterleri kare kare çıkıyor okuyamıyorum. Bunu nasil duzeltirim?
- Bunu gidermek için bilgisayarınızın Denetim Masası'na gitmeniz gerekecektir.
1)Denetim Masası> Dil ve Bölge Seçenekleri> Bölgesel Seçenekler
2)Denetim Masası> Dil ve Bölge Seçenekleri> Gelişmiş
Ancak unutmayın bu seçenekler daha sonra bilgisayarınızdaki çeşitli programlarda dil bozukluklarına sebep olabilir. Bunu düzeltmek için üstteki iki seçeneğide tekrar Türkçe yapınız.
Bu TEAM olayı nedir? Nasıl takımlara katılabilirim?
-Team(Takım) arkadaşlarınızla keyifli bir oyun için size sunulmuştur. Takımlar oluşturup birbirleriyle yarışabilirler. Odanızdaki Takım listesini görmek için /teams yazınız. Eğer odanızda takım varsa, size bu takımları, takım üyelerini ve takımların puanlarını gösterecektir.
Takıma katılmak için ise /team ??? yazacaksınız. ??? kısmı takım adınız olmalıdır.
Admin olmak istiyorum ne yapmam gerek?
- isketch Admini olmak için çok önemli birkaç nokta var. İngilizce ve daha fazla dil bilmek, sabırlı olmak, hiçbir sözü/olayı kişisel almamak vb.. Eger bunlar ve fazlasına sahipseniz isketch'i sevip ona birşeyler katabileceğinizide düşünüyorsanız info@isketch.net e başvuru maili atınız.(ingilizce)
Yeni kelime eklemek istiyoruz ne yapalim?
- Surekli ayni kelimelerden SIKILDIYSAK bu kelime listelerine yeni kelimeler eklemek lazim. Iste bunun icin sizin yardimlariniz gerekiyor. Kelime listelerinizi ve oda onerilerinizi lutfen ilgili adminlere veya info@isketch.net e atiniz. Yeni bir oda yeni bir kelime listesi icin minimum 1500 kelime gerekmektedir.
Oyunda kac cesit Turkce oda var? Bunlarin kaci global?
- isketch icerisinde 7 adet türkçe kelime listesi vardir;
1) Turkish
2) Turkish 2 Words ( İki kelime)
3) Animals Turkish ( Hayvan isimleri)
4) Movies Turkish ( Film isimleri)
5) Deyimler
6) Iki Kelime
7) XXX ( Fesatlığa uygun artı 18 kelimeler)
Bu odalardan sadece 4 tanesi globaldir. (Global derken kastettigimiz oyun tarafindan otomatik olarak acilir, daima acik tutulur.)
Diger 3 oda, oyuncularin ozel olarak acabilecekleri odalardir.
Create Room secenegine tiklayarak bu 3 kelime listesinden birini secerek ozel odada oynayabilmektesiniz.
Üyelik sistemi ne zaman gelecek? İsimlerimizi ne zaman kayıt ettireceğiz?
- Umuyoruz ki en kisa zamanda gelecek, bununla ilgili aciklamayi bizzat buradan verecegiz. Mutlaka haberiniz olur.
Uyarilar / Duduk konusunda Genel Aciklama :
Evet son dönemde düdük arayanlardan, kaybedenlerden geçilmiyor isketch.
Birde admin aldı götürdü satamadan getirdi diye admin peşinde dolananlar var.
Oysa biz üzerine basa basa "Lütfen Adminden uyarı istemeyin, siz oynadıkça uyarılarınız geri gelecektir. Bunun süresi belli değildir ve size bağlıdır" demekteyiz.
Bu cevaba gelen tepkiler ise;
- Ay aman zahmet olur vermee tamam
- Ağbeyyyy gözünü yiyiimmm veriver düdüküüüüü
- Vallah billah bi daha kaybetmicemm hacı ver düdük bu son nollur
- İyi beeea verme
- *bleep*
gibi olup yakışık almamaktadır.
Oda oda dolanıp adam atanları tasvip etmiyorum. Hiçbirimiz etmiyoruzdur.
Oynamaya eğlenmeye gülmeye sevdiklerimiz ile vakit geçirip çizim yapmaya geliyoruz. Ortak paydamız bu. Lütfen bunu unutmayalım. Kimse kimseye düşman değildir, hepimizin eşit olduğu gülüp eğlendiği bu platformun anlayış ve saygı çerçevesi içerisinde gırgır şamata devam etmesi dileği ile...
Özel oda nasıl açılır:
" Bir oyuncunun nasıl kendisi ve arkadaşları için Özel oda acar" adım adım anlatacağız ...
1) isketch'e bağlanıp Ana sayfaya girdiğiniz zaman ,tepede;
Menu, Settings ve Create Room
goreceksiniz. Bu seceneklerden "Create Room" ( Yani "Oda Yarat" ) a basiniz. ( Alttaki resimde gosterilen yerde )
http://img402.imageshack.us/img402/9102/odaacmakkv8.jpg (http://imageshack.us)
2) Basinca karsiniza ayri bir panel cikacak. Bu cikan kisimda Oda Ayarlarinizi yapacaksiniz.
Iki tur oda ayari secenegi var. Basic ve Advanced diye.
Basic : Daha genel ve basit oyun sekli.
Advanced : Ileri derece oyun secenekleri barindirir. Onlara mudahele edebilir odanizi daha profesyonel hale getirebilirsiniz.
http://img256.imageshack.us/img256/2713/odaacmak2db3.jpg (http://imageshack.us)
( Usteki Resimde ingilizce olan Seceneklerin Turkce anlamlari vardir. )
Istediginiz Degerleri girdikten sonra CREATE tusuna basin ve....
Yeni Odaniz Hayirli Olsun
Ozel odalardaki Ozellikler;
- Oyuncu limiti oldugundan sayiyi siz belirleyebilirsiniz.
- Her an oyun seklini degistirebilirsiniz.
- Ayni ofisten yada evden arkadaslarinizla oyun oynayabilirsiniz.
- Istemediginiz oyunculari odadan atabilirsiniz.
Ama unutmayin Odayi acan kisi bu ozellikleri kontrol edebilir. Eger odadan cikarsaniz actiginiz odadaki hakimiyeti kaybedersiniz. Mümkün mertebe tanıdığınız güvendiğiniz bir oyuncuya /op yetkisi verin ki yine geldiğinizde yetkilerinizi ondan devralın.
Iyi Oyunlar.