PDA

View Full Version : Söz Sizde....

minzomarakan
30-07-2008, 09:44 PM
Son günlerde yogun bir gündem sürekli bizi meşgul etmekte. Bu yogun gündem içinde sizleri biraz olsun aydinlatmak adina, üzerimize düseni yapmaya karar verdik. Kendisine ulasmak nerdeyse imkansız oldan Jigsaw ile bir gece kulübü çıkışında karşılaşan muhabirimiz, kendisinden röportaj sözü almadan yakasını bırakmadı.

Kararlaştırdığımız günde kendisi bizi garsoniyerinde kabul etti. Hoş beş muhabbet ediyoruz ayağına röportajı sallamak istemesi beni rahatsız etti.. Bunu yemeyeceğimi kendisine bizzat söyledim ve röportaj başladı.

Zengin bir ailenin tek oğlu olarak dünyaya gelen Jigsaw, 9 yaşında anne ve babasın ayrılması sonucu İsviçre'de yatılı olarak okumak üzere bu ülkeye yollandı. 18 sene bu ülkede kaldıktan sonra yurda dönen delikanlı, kısa sürede ülkeye uyum sağladı ve önemli mevkilerdeki tanıdıkları sayesinde, mevki kazandı.

İç ses: Jack Daniels diye Tophaneden kaçak doldurtmuş şişeyi köftehor

M: Öncelikle bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

J: Karizmatik yakışıklı çapkın sempatik çoğu zaman Buz adam. Mr VIP diyebilirsiniz. İhtişam gösteriş, renkli bir hayat güzel kadınlar.. Severim bunları. Elindekileri kullanmalısın, kendinin farkında olmalısın ki hayatı dolu dolu yaşayabilesin.
Çok sıkı Fener taraftarıyımdır bunu belirteyim.
Vaktinde isketch odalarını basan İsveçli gençleri az mı kovalamadık Milli maç hadiseleri yüzünden. Kaderin cilvesi bu ya o zaman adminler onların yanındaydı, şimdi ise bizimde adminiz var. Geride kaldı o devir, kimse Türkü ezemez.

Çocuklugunuz nasil geçti? Zor olduğu aşikar lakin bize biraz İsviçre'deki geçmişinizden bahseder misiniz?

Zor bir çocukluk ile piştim ben, ekmeği taştan lokmayı aslanın ağzından alarak büyüdük. Bizim zamanımızda PS2'ler Nissan Skyliner'lar yoktu. Show Tv'de gece yarısına kadar ÇinÇin programını beklerdik. Anlayacağınız İsviçre'de de Türk kanallarından şaşmazdım.

Sivilceler 20 senelik belli...
Admin olmanizda Isviçre'de edindiginiz çevrenin ve babanizin yedirdigi paranin büyük oldugu söylentileri hakkinda neler anlatacaksiniz?

Çevre her daim önemlidir. Nüfuz sahibi bir sahis iseniz kapilar her daim açiktir.
Yanlışlıkla dışa kaçan ses: Belli zaten senin kalipla bisey olamayacagin.
Bisey mi dedin?

Purolar için tesekkürler diyordum. Hakiki rize tütünü belli.

Normal yasantisinda nasildir Jigsaw? Oyundan bildigimiz ukala ve züppe imajini disarida yansitir mi?

Oyunda ne isem yasantimda da öyle biriyim. Tek fark, hayatta attiğim Banlar kalıcı oluyor, kaçış yok onlardan. Dürüstlük önemli bir özellik, gerek oyunda gerek hayatta insan karşındakini kendisi gibi dürüst, açıksözlü ve samimi olmasını bekliyor. Bu güveni kaybedersen bende seni her türlü harcarım, mekanı dar ederim. Benimle oynuyorsan kurallarıma göre oynayacaksın.

Ulan bu halinle az bile dövmüşler seni. Yakınımda olsan günde 3 postadan aşağı bırakmazdım seni.

Gece yaşantısına çok düşkün olduğunuz söylentileri son dönemlerde iyice arttı. Birçok oyuncu, bunun performansınızı etkilediği şeklinde dedikodu yapıyor. Hatta benden duymuş olmayın bir kısım üyeler hakkınızda dilekçe vermeye hazırlanıyor. Bu konuda fikirleriniz?

Gelsinler yüzüme söylesinler delikanlıca, mahalle aralarında dedikodu nedendir? Neden korkup çekiniyorlar, hurafe yalan dolan olduğundan mı söyledikleri? Gece yaşantısı benim gibi bir adam için olmazsa olmaz. Performansıma bir etkisi olduğunu düşünmüyorum aksine biraz alkol muzik ve hareket olumlu derecede neşe katıyor Bir dönem adınız kaset skandalına karışmıştı. Bir Fransız odasını ziyaretiniz sırasında, bir bayanla münasebetiniz olduğu gizli kamera ile görüntülenmişti. Bu olay hakkında hiç konuşmadınız. Şimdi bir şeyler söylemek ister misiniz?

Evet bir açıklama yapmanın vakti geldi. French_chick ile bir münasebetim olmuştu. Henüz admin değildim, 10 raundluk bir maceraydı. İki tarafın rızası ile oynandı. Gencim maceraya meraklıyım güzeli seviyorum, doğaldı böyle şeyler. Deneyim bunlar, hata yaparak ders alıyor insan.

Kasetin bir kopyası var mı acaba?

Peki hedefleriniz nelerdir. İleride hangi üyeler ile ilgili ne kararlar alacaksınız?

Ilk olarak herhangi bir kelimem, ifadem carpitilarak yazilirsa minzo senin hakkinda kalici bir kick karari olabilir 10840 dakika. Bu sure icerisinde benim yazdigim dogru metini bulur bir goz gezdirir düzeltirsin. Hedeflerimize gelince, son gülen adam olmayı seviyorum. Bugün elini kolunu bootunu sallayarak rahatça dolanan tipler, gün gelecek devran dönecek hızlı bir modemin arkasına saklanamayacaklar. Modemci gençlik bir yana biraz ciddi hedeflerden bahsedelim; Yeni içerikli odalar açmak ilk isteğimiz. Bazı çalışmalar sürmekte, film, iki kelime ve hayvanlar alemi şimdilik idare ediyor olsada biraz daha seçenek olması fena olmazdı. Açıkçası bir oyuncu olarak ben daha fazla seçeneğim olmasını istedim hep, admin olmadan 2 yeni oda açılmasına ön ayak oldum bizzat çabaladım sağolsun arkadaşlarıda arkamıza alarak el birliği ile Turkish odalarının sayılarını arttırdık. (Aziz Başkan edalarında) Bunlar güzel şeyler, hayal ettik başardık, bir tekmenin nesi 3 tekmenin Sesi var değil mi! Üyelik henüz zor, umudu yitirmeyelim ancak daha çok oda açıp Türkün sesini tüm isketch Dünyasına duyurduk. Devamı gelecek...

Ulan adam iyice havaya girdi... Aslansın kaplasın dedikçe. O değil klimayı bari açsa. Bu ne lan yaz vakti...

Bitsede gitsek tripleri:. Neyse son pohpoh sorusu sorup kalkarım

Son olarak Admin olmak isteyen gençlere tavsiyeleriniz nelerdir?

Bu iş göründüğü kadar kolay veya eğlenceli değil. Günün sonunda ya kahraman oluyorsun ya da kötü adam. Koca bir yürek, sağlam sinirler, çelik gibi sabır, biraz hayatı tii ye alacak bakış açısı ve adalet. Bunlar bir adminin silahları. ( Para, tip ve devletin yüksek yerlerinde sağlam tanıdıkları olmayan zaten başvurmasın. ) Bu oyunu seviyorum, çizmeyi seviyorum, birşeyler katabilirim fark yaratabilirim inanıyorum diyorsan genç, gel bize katıl!

Bu güzel sohbetin sonuna gelmiştik. Çağırdığım taksinin gelmesini beklerken kendisiyle özel sohbet etme imkanı buldum. Tehditkar havalarına devam ederse kendisi hakkında özel bildikerimi tereddüt etmeden yayınlarım... Ve ayrılma vakti geldi. Taksinin cıvıl cıvıl korna sesi buna işaretti. Taksinin arka koltuğuna oturduğumda kendisini balkonda gördüm. Eliyle, "camı aç camı aç" şeklinde işaretler yapıp, "Para mı ne zaman alacağım arkadaşım?" sorusu bu röportaja dair kulaklarımda son yankılananlar olmuştu....

Thyia
31-07-2008, 07:44 AM
Süpersin minzo söyleyecek kelime bulamıyorum :smile: yalnız Jig'in de senden altta kalır yanı yok yaniii :eek: ellerine saglık devamını bekliyoruz :biggrin:

minzomarakan
01-08-2008, 12:21 PM
Admin, baba, vs. sıfatlar yok. Muhabir ve soruları cevaplayan var. Önce muhabir yani :D

Thyia
01-08-2008, 01:10 PM
neyseee yorum yok söz sizin...

minzomarakan
01-08-2008, 01:14 PM
Çekinme yaz :D Basına müdaheleye asla izin vermeyiz :D

Thyia
02-08-2008, 07:26 AM
peki madem ısrar ediyorsun :D istedigim insana istedigim gibi hitap etme özgürlügüm var bu admin, baba, vs sıfatlar olabilir yani :D kızdırma tazminat davası açarım gazetenize :D:D:D

minzomarakan
03-08-2008, 08:42 AM
Osman dayı bugün gazeteyi ziyarete geldi. Destur verirse röportajı yayınlarım.

mathegothic
05-08-2008, 02:56 PM
wayyyyyy jig e bak!!:D:D geçen gün newbie olarak girmiştim isketch e odada jig hariç herkes uyardı:D:D dikkat et jig burda gözün yaşına bakmaz diye ehuheuehu valla ne yalan sölim kasmadım aşağı iki şamata yapınca da kiklenecek halimiz yok ASLANSIN JİG ÇİZİMLERİNE HASTAYIM(thyla cım bu yağdi ehuehuehuehuheuheuh)

mathegothic
05-08-2008, 02:57 PM
bu arada ben de bi röportaj randevusu istiyommmmmmmmmmmmmm jigsaw

Thyia
10-08-2008, 03:23 PM
evet mathe bende çizimlerini beğeniyorum Jig'in yağcılık olarak görebilirsiniz :P ama süper çiziyor... senin çizimini görmedim hiç mathecim :P:P

minzomarakan
10-08-2008, 05:37 PM
Bence beceremiyo çizmeyi :D

mathegothic
10-08-2008, 11:45 PM
deget o senin hüsnü kuruntun eğer günümdeysem cnm isterse manyak şahane harika çizerim(türkçeyi berbat ettim he) ama dediim gibi günümdeysem... minzocum cizin efenim sizi de görelim:D/kiss minzomarakan:D

minzomarakan
10-08-2008, 11:58 PM
Ben jige demiştim onu :D

mathegothic
11-08-2008, 12:01 AM
:/minzo taam dedik ses etme bari burda rezil olmiim:S
"/kiss minzo"x14223152515423645635754674567456

mathegothic
11-08-2008, 12:30 PM
en son benimle röportaj edecekti ama.... bilemiorum yane ...az laf çok iş syn ŞAHİN K pardon minzomarakan:D:P

minzomarakan
11-08-2008, 12:41 PM
Özgür basın aldı mesajı. Çalışmaya başlasın :D

minzomarakan
11-08-2008, 01:29 PM
Gazetede oturmuş, viskimi içip internette sörf yaparken kapının aniden açılmasıyla neye uğradığımı şaşırdım. Kafamı kaldırdığımda Osman Dayı vardı. Herkesin konuştuğunu ve artık sıranın kendisine geldiğini söylemişti. Gözlerindeki asabiyetten, bu konuşmadan sonra hiç bir şey aynı kalmayacaktı. O anda anlamıştım.

Osman dayı, oyuna nadir uğrayan ve rutin kontrolünü yapıp giden sevip saydığımız bir büyüğümüz. İlk evliliğinden 2 ikinci evliliğinden bir çocuğu var. Gaziosmanpaşa’da kahvehane işletiyor ve işlerini yine buradan yürütüyor.

Dayı öncelikle hoş geldin. Dayı Allah’a şükür biz seni tanıyoruz. Seni tanımayanlar için kendini biraz tanıtabilir misin?

Eyvallah yeğenim. Allah’a şükür bizi bilen biliyor. Alemde yanlış işlerde adımız hiç anılmadı. Delikanlılığın kitabını yazdık alimallah.

Dayı evliliklerinle çok fazla gündeme geldin. Özellikle eski yengenin, annesinin evine gitmesi olayı. Biraz açabilir misin bu konuyu?

Yeğenim bilirsin. Bizde kadın kısmına söz düşmez. Babasının evinden saydık parayı aldık. Ona göre o da evinin kadını olacak, yerini ve işini bilecek. Bu çok konuşuyordu. Ne yapalım biz de babamızdan gördüğümüz gibi çaktık ağzına iki tane. Kim girdiyse aklına şikayet etmiş beni. Polisler , mahkeme falan derken olan oldu. Mahkeme 6 ay evden uzak kalma cezası verdi. Delikanlının kanuna karşı boynu kıldan incedir. Ama yeğenim ben kadınıma dokunmak,sarmak,ellemek isterim. Dayı tavsiyesi sana da. Kadınını elle-kokla. Boşadım bunu aldım yenisini ben de. Allah’a şükür bir oğlan verdi o da bana.

Dayı duyduğuma göre, oyunda birkaç isime ciddi olarak kafayı takmışsın. Bu konuda ne söylemek istersin.

Bilirsin ben açıklıktan hoşlanırım. Duydum ki etrafta zibidiler türemiş. Hızlı reset atan modemler varmış. Bu zibidiler onlardan alıp ona buna posta koymaya başlamışlar. Yok necati77, süleyman198 şeklinde kalabalık gezip birilerini atmalar falan. Yeğenim bizim zamanımızda kasatura vardı, emanet vardı. Bunlarla yapardık delikanlılığı. Şimdikiler iki öttürünce delikanlı oluyorlar. Ama hepsini kahveden bizim çocuklara sordurdum. Hepsini biliyorum. Valla kazayla falan kahveye gelmesinler. Bizim buranın çocukları sağlamdır yeğenim. Senden iyi olmasınlar delikanlı çocuklardır. Bu zibidilerin akıllarını alırlar. Yani yeğenim işin özeti, ben bu zibidilerin aklını alıcam.

Röportaj boyunca aldığım en güzel cevap buydu. Hepimizin canını sıkan bu ekibin dayı aklını alacaktır.

Dayı 11 altın çizer yarışmasında ödül alacaktın. Lakin bayanlara da ödül verildiği için ödülü reddettin. Bunun üzerine bir çok feminist örgütten tehditler aldığın basına yansıdı. Hatta Evrensel Kadın Hakları Örgütü, internet sitesinde bir bildiri yayınlayarak “Seni yalnız yakalamayalım Osman” şeklinde bir mesaj yolladı sana. Bu konuda ne söylemek istersin?

Adı üstünde altın adam. Kadın kısmını da alınca bunlar kılandım ben tabi. Yeğenim alsam ben bu ödülü insan içine çıkamazdım. Demezler mi Osman dayı kadınlarla ekip olmuş. Maazallah Osman halaya çıkar adımız.

Tehditlere gelince biz neler gördük. Gerçi bunlar işi azıttılar. Yok kahveye hediye plaketi yapıp, pembe fular göndermeler, yeni kozmetik ürünlerimizi denemek istermisiniz diye promosyon ürünü göndermeler. Hatta benim eki hanımın kanına da bunlar girmiş. Ama ne olursa olsun yıldıramazlar delikanlılıktan ödün vermeyiz.

Kahvede kumar oynattığına dair söylentiler için ne söyleyeceksin dayı?

Sen öyle her şeye burnunu sokma, bunu her yerde konuşma.

Dayının sinirli tavırlarından sonra röportajı bitirmem gerektiğini fark ettim. Bir öğlen yemeği yiyelim ayağına konuyu kaynatmayı başardım. Yemekten sonra kahvelerimizi içerken, dayıya kahveden gelen telefonla röportajımız sona erdi. Kendisini mutlaka ziyaret edeceğimin sözünü verdim.

mathegothic
11-08-2008, 08:51 PM
ahahahhahahahhaha yine şahane olmuş minzocum emeğine sağlık/kiss

Thyia
12-08-2008, 08:36 AM
Tebrik ederim minzocum yine süper bi röportaj yapmışsın :smile::smile:
sırada biz mi varız acaba :rolleyes::twisted:

mathegothic
12-08-2008, 05:02 PM
valla thyia cım bana senle de yapalım falan dedi gitti osman agayla yaptı:S pek umutlanma derim:D

minzomarakan
12-08-2008, 05:58 PM
Hayat hikayelerinizi beğenmiyorsunuz. :D

mathegothic
12-08-2008, 09:26 PM
oooo annatsam roman olur gündüz kadın programlarının editörlerinden teklif yağar hatta unkapanından kaset teklifi bile gelebilir....bilemiorum yane neler kkaçırıyon

Thyia
13-08-2008, 07:30 AM
Evet bana da demişti röportaj yapıcaz diye artık umudum kalmadı pek :P:P
ahahahhaha bu arada koptum mathe :D:D

mathegothic
13-08-2008, 11:43 AM
ben de koptum valla coney yazarkene:D

minzomarakan
21-10-2008, 01:01 AM
PACHAREL

Olimpiyatlar sırasında yaptığımız bu söyleşiyi ancak şimdi yayınlayabiliyoruz.Çin dönüşü uçağımın kaçırılması ve yaşadığım ağır travma buna en büyük sebeptir... Sizi her durumda, tarafsız ve dürüstçe bilgilendirmeye and içmiş ben ve ekibim adına hepinizden özür dilerim...

Hu Jintao’nun davetlisi olarak Pekin Olimpiyatlarını izlemek için Çin’de bulunduğum sıralarda, hepimiz için önemli bilgilere ulaşacağımı düşünmüyordum.

Pekin ördeği yemek için gittiğim restoranda tanıdık bir yüz hemen dikkatimi çekti. Hepimizin Pacharel ismiyle tanıdığı çizer oradaydı. Kendisini masama davet ettim ve koyu bir sohbete başladık.

Levent, hepinizin bildiği ismiyle Pacharel 28 yaşında. Babasıyla birlikte küçük dükkanlarında sepet işlemeciliği yaparak hayatını sürdürüyor. Bu işi yapan az sayıda insandan olması ve gelecek nesle aktaracak sayılı isimlerden olması sebebi ile saygı görüyorlar. Annesinin sürekli evlen artık, bak yaşın kaç oldu, Huriye hanımın oğlu var ya bıdı bıdı şeklinde dırdırları ve sürekli komşu, eş-dost kızlarını kendisine aday olarak sunması dışında evlilik ile bir alakası yok.

Yemeklerimiz geliyor ve sorulara başlıyoruz. Bu sırada ördeğin iki budunu birden almak için hamle yapması gözümden kaçmıyor. Yıllarca bu tarz röportajlarda bulunmuş birisi olmanın tecrübesiyle, ani bir hamle ile budu kapıyorum.

- Öncelikle bizlere biraz kendini tanıtır mısın? Oyun dışında nasıl biridir Pacharel?
Öncelikle belirtmekte fayda gördüğüm bir husus var ki, 35 yaşındayım ama cok pis 28 taklidi yaparım.Siz bile yemişsiniz zaar.Öncelikle sizlere kendimi biraz tanıtmak isterim, sorunuzdan öncelikli olarak.Öncelikle ben insanların önceliklerine öncelik gösteren bir yapıya sahibimdir.Fakat kapmaya çalıştığım budu kapmak suretiyle sizin bu önceliklere hiç saygınız olmadığına esefle şahit olmadan önce sizde bende önceliklere saygılı bir insan izlenimi bırakmıştınız.Ne zaman ? Az önce....Yani Pacharel oyunda nasıl biriyse oyun dışında da öyle biridir.Kim beni nasıl tanıdıysa odur Pacharel.Tanımayıp, 90-60-90 ölçülerinde tercihen gri ve yahut yesil gözlü ve zeki biriysede öncelikli olarak rica edicem tanışsın. =}

-Çinde ne işin var?
Dalay Lama rakı muhabbetine davet etti.Üçüncü gözü tam açıyorduk ki baktık üçüncü şişeyi açmışız.Haliyle mevcut olan iki tanesinide kapadık üçüncüyü açmak bir yana dursun.

- Seninle ilgili bir çok dedikodu var. Aslında bunlardan ikisi benim ilgimi çekti. Bir gece arkadaş ortamında burnunu tuvalet kağıdı ile silmekten bahsederken, masadan birisi “abi ne gerek var pahalı kağıtlara,en ucuzuyla sil” dediği için çocuğun ağzını burnunu kırdığın söyleniyor.
Ağzını burnunu kırdığım kesinlikle iftiradır.Ben ona beyzbolda oldukca başarısız olduğumu söylemiş fakat dinletememiştim.Olay kazadan ibarettir.Ha diyeceksin ki yemek masasında ne beyzbolu..ha işte onuda Alcapone'a soracaksın.O gece ne yazık ki bu talihsiz arkadaşın ''burnunu ucuz tuvalet kağıdına sil ne gerek var pahalısına'' gibi bir yorumda bulunma gafletini gösterdiği doğrudur.Arkadaşa verdiğim cevap terbiyemden ve edebimden dirhem ödün vermeyerek ''ulan benim burnum milletin götünden değersiz mi'' olmuştur.Yalnız dikkatinizi çekerim aslında burda metafor yapmaktayım...yani burunla hayatı götle ise mevcut sistemi betimlemekteyim.üçüncü dünya ülkelerindeki sosyo ekonomik çöküntünün insanlık üzerindeki etkilerine dem vurduğum açıkça görülüyordur umarım.....

-Peki burnunu sigortalattığın doğru mu?
Sigortalatmalı mıyım?Bak bildiğin bir şey varda söylemiyorsan bil ki cok ayıp ediyorsun.

-Sanki senden bişey saklamışım gibi tribe girme. Adın şu ana kadar birçok bayanla anıldı. Bunların içinde bir çok isim var. Peki evlenmeyi neden düşün müyorsun?
Anıldı derken?Artık yaşlandın anılarda kaldın sen gibi bir şey mi?Geçen gün gördüğüm bir rüyadan sonra ciddi ciddi evlenmeyi düşünmeye başladım açıkcası.Rüyamda 75 yaşındaydım, evde 14 tane kedi besliyordum, ve bu kedilerden bir tanesini ''Tekir oğlum, ben ölünce gözümü mü yiyicen hayta'' diyerek seviyordum.=}
Ciddi bir cevap vermek gerekirse ki bu benden duyacağın tek ciddi cevap olucak.Ben 25 yaşımdan beri evlenmek istiyorum.Ancak son 14 senedir en uzun ilişkim 1.5 ay sürüyor ve hep boklugu çıkaran ben oluyorum.Biraz olmayan beyaz atlı prensesi bekleme sendromu bu.(BKZ. birinci sorunun cevabının son cümlesi)

Bu adamın artist cevapları canımı sıksa da , okuyucunun magazinden hoşlanması elimi kolumu bağlıyor.

-İşin magazin boyutundan, güncel ve önemli konulara gelelim. Ukrayna ve Türk haklarının kaynaşması için yaptığın çalışmalardan dolayı, KADİR ABİ ALTIN TESBİH ödülünün favorisi olarak gösterildin. Bu konuda ne söylemek istersin?
Hak değil.Halk o.Ukrayna ve Türk halklarının kaynaşması konusunda tabi ki fahri konsolosluk ayarında çalışmalar içersine girmeyi canı gönülden istemiştik.Lakin üzülerek ifade etmeliyim, yurdumuzda ki bazı kendini bilmez, humanistlikten dirhem paylarını almamış olan bayan ve evli olan erkek vatandaşlarımız bunun gerçekleşmesini sabote etmek adına ellerinden geleni ardlarına koymadılar.Ancak bu başarısız girişimden dolayı KADİR ABİ ALTIN TESBİH ödülüne değil KADER ABİ ALDIRMA TESKİN ödülüne aday gösterilmiştim.

“Ukalalığın lüzumu yok” bakışlarımdan olsa gerek, burada kravatını gevşetip bir yudum su içiyor… Saçını okşayıp, korkma köftehor dediğimde biraz rahatlıyor ve devam ediyoruz..

-Yine sanattan devam edecek olursak, “Delikanlı için 100 Altın Kural” kitabıyla satış listelerine zirveden girdin. Bu başarıyı neye borçlusun?
O kitap gerçekten ticari bir başarıdır.Çok gurur duydugum bir çalışma olmasada hedef kitlenin özellikleri oldukça detaylı bir şekilde analiz edilerek onlara yönelik bir çalışma olduğundan bu başarıya erişti.Kitabı ''AYŞECİK'' formatında resimli çocuk romanı şeklinde sunup; Kemalcan karakteriyle özdezleştirip, Kemalcan mahallesindeki kızları korur gözetir yan bakanı çizer söyleminin üzerine, yabancı gençleri döven ve bu sırada mahalledeki liseli kız üniformasında ki kızlar tarafından alkışlanan bir Kemalcan çizince, haliyle hedef kitleyi yakalıyorsun.

HuNjintao’nun onuruma vereceği davet sebebi ile röportajı sonlandırmamız gerekiyor.. Kendisini önceden tanıdığım için Levent’e davetten bahsetmiyorum. Kendisini daha önce götürdüğüm birkaç davette yaptıkları bunun en büyük sebebi…

-Leventcim maalesef bu sayıda yerimiz bukadar. Son olarak, gazetemiz aracılığı ile topluma vermek istediğin bir mesaj var mı?
Kereviz pişen evde mutluluk yaratılmaz.

Kapıda arabam beliriyor. Yanıma gelen Çinli uşak: “Efendim, hazırsanız çıkabiliriz” diyor. Kalkarken Levent’in beni süzdüğünü fark ediyorum. Bakışlarından hesabı ödememi rica ettiği hemen belli oluyordu. Hesabı ödeyip Levent’le vedalaşıyoruz…

mathegothic
21-10-2008, 02:21 PM
/CLAP BAY-E :D:D::D: abi büyüksünüz...minzom seni basarili editoryumluundan dolayi kutlarim...pacharel seni de inleten hayat hikayeni bizimle paylastiin için tebrik ederim:D:P

Eceli
01-04-2009, 01:29 PM
Süper olmuş MİNZO ellerine sağlık :biggrin: bence kesinlikle mathe ve tüya ile bi ropörtaj şart gayrii minzommm kızlar yırtınıyo sen de bi el at barimm :razz:

Thyia
01-04-2009, 01:30 PM
Evet evet Thyia kankasına katırlır :P

minzomarakan
01-04-2009, 07:33 PM
Saygı sevgi duyduğumuz kişilerden talep geliyosa değerlendirmemek olmaz. En kısa zamanda hazırlamaya çalışıcam

minzomarakan
03-04-2009, 12:46 PM
Son zamanlarda medyaya uygulanan baskılar,yaptırımlar sebebiyle bir süre işlere ara vermek zorunda kalmıştık. Ticarete yöneldik. Allah’a şükür iyi kazanıyoruz .Malatya’ya mal almak için gittiğimde şirkette Mathe ile karşılaştık. Söyleyecekleri olduğunu, konuşması gerektiğini söyledi. Hatta açıklamalarından sonra hiçbir şeyin aynı kalmayacağını iddia edecek kadar kararlıydı.. Fazla vaktim olmadığını ve çabuk olmasını söyleyerek röportaja başladık.
Şule herkesin bildiği isimle Mathegothic. Eniştesinin bürosunda muhasebecilik yapıyor. İşi öğrenip kendi işinin başına geçmek en büyük hayali.

Bize biraz kendini tanıtır mısın? Birkaç cümle ile hayat hikayen yani.

Öncelikle bana kendimi anlatma imkanı verdiğiniz için teşekkürü borç bilerek Almanya daki halama;enişteme halamın çocuklarına ve kaynına buradan selam göndermek istiyorum(insan her an bi röportaj teklifi ile karşılaşmıyor;iyi değerlendirmek lazım)Çocukluğum mahallemizin sağlık ocağında hemşire olma hayali ile geçti. Ancak sağlık ocağının yakışıklı doktorunun tayini dolayısıyla tıptan da sağlık ocaklarından da nefret etmek suretiyle istemeye istemeye muhasebeye yöneldim.Halen her nevi şirketin muhasebe işleriyle uğraşmaktayım.Boş zamanlarımı biçki dikiş kurslarına ve angora tavşanını seven şöförler lokaline müdavimlikle geçirmekteyim.

İsabetli bir karar olmuş…

En çok merak edilen soru ile başlayacağım. Oyunda VIP unvanını torpille aldığın söyleniyor. Hatta istihbarat servisimiz bu yönde bazı bulgular buldu. Ne söylemek istersin bu konu ile ilgili?

Bulguları bulanları bulup buralardan sürmek lazım…Bunların hepsi rakı yanına meze olsun diye insanlardan (!) Turfanda kavun parası istemeye başlamamla konuşulageldi. Külliyen yalan(isketch de banka vardı da biz mi hortumlamadık).İnsanların öncelikle VIP felsefesini anlamaları, yaşamaları lazım.. Ben buralara tırnaklarımla geldim..yeri geldi itildim kakıldım yeri geldi aç kaldım…Bazıları VIP olunmaz doğulur diyorlar..yalan..doğru ol;dürüst ol; yaşlılara hamilelere yer ver;hatta kaslı kuvvetli bişeysen al kucağına karşıdan karşıya geçir(işini hallettikten sora bize de uğraJ vicdanını rahatlat…bak bakayım o zaman kim daha VIPJ

Kusura bakma Şulecim bunları kimse yemez. Buralara tırnaklarınla geldiğin gerçek ama başkasının tırnakları olduğunu hepimiz biliyoruz.Neyse. Peki oyuna nerden düştün?

Düşmek en doğru kelimeJBu oyuna öyle her oyun gibi başlanıp arada hobi olsun diye girilmiyo:SAnnemin 60 yaşındaki halası chat de tanıştığı Sri Lankalı bi beyefendi vasıtası ile oynamaya başlamış..bir gün bana “kızım ip adresi nasıl öğrenilir bu oyunda” diye sorunca ilk görüşte başladı I-sketch aşkı..

Oyun içinde darbe planların olduğu söyleniyor.Anlatsana bu konuyu

Darbe matkapla olur…bense matkapçı değilim…benny benassi hiç değilim.Zira darbe olması için baştakilerin birbirini yemesi şart…baştakilerin arasına bi dönem nifak tohumları ekmeye çalışmışlığım olmuştur evet ancak o zamanlar gözüm açılmamış bi nevbie-… idim. Cahiliye dönemlerimiz de olmuştur. Krizi avantaja dönüştürenlerdenimJ Baştakileri birbirine düşürmeye çalışırken bi de bakmışım hepsi ile kanka oluvermişim…ama olan canım tırnaklara oldu.

Henüz bomba açıklama falan gelmemişti. Bu kızın ünlü olma çabaları, yalanları, entrikaları hakkında beni uyarmışlardı.. İyice sinirlenmiştim.

Son günlerde oyunda ve forumda dolaşan enteresan bünyeler için ne söylemek istersin?

Bünyem her bünyeyi tanımaya hazır..gelsinler tanışalım helalaşalımJ Her kes aynı milletin evladı değil miJ O bünyelere kötü huylu urdan iyi huylu ura dönüşme sürecini daha kolay atlatmalarına yardımcı olalım:D kaybetmeyelim kazanalım..(Sn. Tansu Çiller sana da selamlarJ) hümanist yaklaşmak gerek..empati yapmak gerek vesselam.

Feminist örgütlerle olan bağlantın bilinen bir gerçek. Hatta Şulenin Dilinden Kadının Gücü isimli kitabın 14 dile çevrildi. İşyerinde tacize uğrayan bir kadına yardım ederken bir adamın kafasını yarmak suretiyle hastanelik ettin.

Adamın kafası kırıldı ama kalbi kırılmadı…sonradan yanıma karısını çocuklarını alıp geldi elimden öptü…dünya ahret bacımsın sayende evimin kocası çocuklarımın babası oldum sigarayı bıraktım spora başladım şeklinde laflar etti. O zaman çok sansasyonel geldi ama bu yaptığıma hiç pişman olmadım.. Sonradan haberlerini aldım tekrardan hayali ihracata başlamış…bırakmış taciz&tecavüz işlerini…

Sende haberlerini sonradan alabileceğimiz yerlere bir gitsen..

Peki 6 ay cezaevinde kaldın bu suçtan ötürü. Cezaevi hayatında neleri değiştirdi?

Her 6 ay cezaevinde yatıp çıkanlar gibi siyasete girmeye karar verdim..iyi para var dediler içerde…ama tüyoları sağlam yerden aldığım için önce “Şulenin Dilinden Kadının Gücü “ kitabımı daha içeri girer girmez yazdım. Çıktığımda 16. baskısına ulaşmıştı. Yani zaten zengindim..o yüzden siyaset işinden caydım..muhasebeciliğe geri döndüm.

Zenginim ben, parası ile ne istesem mesajları görmezden geliyorum tatlım. Herkesi satın alabilirsin ama beni asla… Kalbini kırmadan sorulara dönelim biz…
Kızlar fal işinde iyi para varmış gazını veren bir arkadaşın sonucu fal işine girip paralar kazanmaya başladığın söyleniyor. Buna ne diyeceksin?

Her kes her şeyi söylüyor sayın editör..eğer gençsen güzelsen zekiysen + zenginsen %VIP sen insanlar çeşitli yakıştırmalar yapıyolar..en son Hüseyin Üzmez in varisi olduğumu bile söyleyenler çıktı…çok utanç verici..

Bizim aracılığımız ile vermek istediğin mesaj nedir?

Üzüm üzüme baka baka kararabilir,ama körle yatanin sasi kalktigi görülmemistir.

Son olarak.. Derin darbeler yaratacak soru. Issız bir adaya düşsen yanına alacağın 4 şey nedir?

Birkan SokulluJ gerisi problem değilJ Mikser,patates soyacağı ve çekecek olabilir.

Sorularımızı böylece bitirmiştik. Jigsaw kardeşimin; “Abi be bizim yeğenin sünnetine şeref versen,en azından kameralar önünde bi gözüksen” ricasını kıramadığım için Antalya’ya yola çıkacaktım. Giderken Şule’nin “Ne dersiniz artık ünlü olacak mıyım” sorularını arka arkaya 16 defa duyarak bürodan ayrıldım..

Not: Bugün Sevgili Relax bana ulaştı. “ abi oyuna giremiyorum, blocked vs diyip duruyor. Gözünü sevim bu konuda bir şeyler yapıver” şeklinde isyan etti. Sorumlu basın olarak sevdiklerimizin, okurlarımızın problemlerine kendi sorunlarımız gibi bakarız. Sevgili isketch yöneticisi kardeşlerime sesleniyorum: Manşetlerde bu ne rezillik, sorumsuz yönetimin sonuçları şeklinde haberler görmek istemiyorsanız AKILLI OLUN!!!

maestroab
03-04-2009, 12:58 PM
Ellerine sağlık minzo süper röportaj yaa
:biggrin::biggrin::biggrin: mr.magoo

ReLaX
04-04-2009, 08:50 AM
@minzo kardeş eline, diline, yüreğine sağlık. Ustaca bir röportaj olmuş insan okurken sıkılmıyor çok akıcı ve duru bi anlatım tebrik ederim seni. Başarılarının devamını dilerim.Bir ara kendinlede yapsan bu röportajı fena olmaz derim ben:smile::smile:

minzomarakan
04-04-2009, 12:39 PM
@minzo kardeş eline, diline, yüreğine sağlık. Ustaca bir röportaj olmuş insan okurken sıkılmıyor çok akıcı ve duru bi anlatım tebrik ederim seni. Başarılarının devamını dilerim.Bir ara kendinlede yapsan bu röportajı fena olmaz derim ben:smile::smile:

Ciddi bir şizofren muamelesi yapmayacaksanız neden olmasın :eek:

Wolvi
04-04-2009, 10:21 PM
mathegothic ile röportaj bomba.
Şizofren sanmayız merak etme bu sefer muhabir ben olurum sen cevaplarsın ;)

mathegothic
04-04-2009, 10:27 PM
:/ 18 tane çay&3 tane çift kaşarlı tost&2 orta boy künefe&doyamadığı için tamtekmil bi yemeğe maloldu bana...o kadar da yalvardı allasen röport edek diye...medya adam ol..doğru yansıt olaylar:D:D aslında gayet eğlenceliydi he mi minzom tutturmasaydın illa Malatya da kalacam diye:D:Dhiç de öyle aceleci bi halin yoktu hani 18 çayı arka arkaya yuvarlarken:)

minzomarakan
04-04-2009, 10:42 PM
:/ 18 tane çay&3 tane çift kaşarlı tost&2 orta boy künefe&doyamadığı için tamtekmil bi yemeğe maloldu bana...o kadar da yalvardı allasen röport edek diye...medya adam ol..doğru yansıt olaylar:D:D aslında gayet eğlenceliydi he mi minzom tutturmasaydın illa Malatya da kalacam diye:D:Dhiç de öyle aceleci bi halin yoktu hani 18 çayı arka arkaya yuvarlarken:)

Yaparım röportajın üzerinde oynamayı görürsün:twisted:

mathegothic
04-04-2009, 10:45 PM
wiyyyy çifte telli medyaya bak seen...

mathegothic
08-04-2009, 11:25 PM
MİNZOMARAKAN

Türkiye-İspanya maçının oynandığı Madrid'deki Santiago Bernabeu Stadı’ndayken; son dakikaların verdiği moral bozukluğunu sindirmeye çalışıyordum. Tam o sırada gündemin kilit ismi Minzomarakan yani Ömür Bey’i barikatları aşıp hakeme çullanmaya ve hatta maç henüz bitmeden (-bitmesine son birkaç dakika kaldığında) bile onun maçla ilgili ne düşündüğünü ve yorumlarını koparmaya çalışırken gördüm. Bu adamdaki görev aşkına hayran olmamak imkansızdı. Ve fakat görevlilerin kolundan tutup dışarı sürüklemesiyle ona olan hayranlığım bir nebze de olsa kırılmıştı. Maç bittikten yaklaşık 3 saat sonra sonsuz sabırla bütün röportajlarını tamamlamasını bekleme zahmetlerim sona eriyordu(zira takım amigolarından bile yorumlar alıyordu). Derken röportajların efendisi ile bir röportaj yapma isteğimi kendim ve bütün I-sketch severler adına dile getirdim. O da “nihayet büyük gün geldi desene…çok şanslısın” cevabı ile bizi onurlandırdı.
Staddan ayrıldıktan sonra Ömür Beyefendinin F-22 Raptor model özel uçağının ekibimize gösterilen kıç kısmında yerimizi alarak tutulan boynumuza rağmen yaklaşık 2 saat 15 dakika sürecek hızlı yolculuğumuzun tadını çıkardık. Uçak Ömür Bey’in Moskova da bulunan ve dudak uçuklatan ihtişamdaki kelimenin tam anlamıyla ‘şatosunun’ avlusuna yumuşak bir iniş yaptı. Büyük bir misafir perverlikle bizi giriş kapısına doğru buyur eden Ömür Bey’e kahyası Kostenka eşlik ediyordu. İçeri girdiğimizde ise yine aşçısından işçisine;bahçivanından pedikürcüsüne kadar bütün çalışanlarının değme playboy dergi kapaklarından fırlama sarışın ve mavi gözlü hatunlardan oluşmasını hayretle seyrediyorduk. Ömür Bey çalışanlarına direktiflerini kibar bir dille söyledikten sonra bizi çalışma odasına davet etti. Hizmetçilerinden Bohdana’nın odaya gelip bize ikram ettiği Macallan votkamızı yudumlarken Ömür Bey de babacan bir tavırla ona kuyruk sallayan Cymric cinsi kedisi Cafer’i şımartmaya başlamıştı. Ortamın büyüsünden sıyrılıp sorularımızı yöneltmeye başladık.

İlk olarak bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Oyunda gördüğümüzün dışında olarak nasıl biridir Minzomarakan?

24 yaşında medya patronu olmuş bir isimim. Sanırım bu size az çok hayatım hakkında fikir verecektir. Gündüzleri plazada ofisimde geçiriyorum. Buradan ülke gündemine dair şeyleri seçip belirliyorum. Akşamları ise eğlence hayatında geçiyor. Zengin olmanın gereklilikleri diyebiliriz. Ama özetle; yakışıklı,zeki,karizmatik,seksi,kurnaz,çekici,asi, olgun ve bir o kadar alçakgönüllü.

Son derece alçak gönüllü olduğunuzu şatonuzdan anlamak mümkün…

Son zamanlarda söylenile gelen Adriana Lima ile kaçamaklarınız mazbut bi aileden gelmeniz ile çelişki içinde.. Bu konuda ne diyeceksiniz?

Adriana ile düzeyli bir birlikteliğimiz vardı. Birbirini tamamen hak eden çiftlere örnek gösterilebilirdik. Ama dediğin gibi mazbut bir aileden gelmem ister istemez ilişkimizin sonunu hazırlayacaktı. Ailem ve Adriana arasında seçim yapmam gerekiyordu ve aşkı seçtim. Kamuoyuna farklı yansıtıldı olaylar. Yok miras için Adriana’dan vazgeçti yada ailesini sildi attı şeklinde olaylar. Sanırım babam ile Adriana’yı tanıştırmam sırasında yaşanan diyalogu anlatmam herkese bir fikir verecektir.

-Baba ,kız arkadaşım Adriana
-Demir var bu gavur kızının ağzında
-Demir değil o, piercing!! Hihihihi
-Zittirin gidin lan evimden…

Bu lafın üzerinde o evde kalamazdım ve çektim gittim…

Hmm…Bizim yine Rus olan ajanlarımız Adriana’ nın babanın yanında aile mahremini çiğneyecek hareketler yaptığını söylemişlerdi…Bu tam anlamıyla Dimyat’ a pirince giderken evdeki bulgurdan olmaktır…ya da hem babadan hem Adriana’ dan olmak…

Yaptığınız editörlüğün verdiği başarıyla Rus Barış Elçiliği ‘ne atandınız.Bu sosyal hayatınızda neleri değiştirdi?

Aslında sadece bana dair şeyleri değiştirmedi. Hem Rus tarafı hem benim tarafımdan bazı olumlu değişiklikler oldu elbette. Benim tarafımdan olan değişiklikler; farklı tatlar, farklı diller ve doğal olarak farklı heyecanlar. Çevresinde onlarca Rus olan bir insan doğal olarak yükselişe geçiyor.

Rus tarafında yaşanan gelişmeler ise başlı başına benimle vakit geçirmek. Bunun kazanımlarını zamanla aldılar.

Ama bu görevinizi kötüye kullanarak yine Ruslar ve Türklerce “En Rus Fetişisti” ünvanına layık görülmüş olmanız burjuva kesimince şiddetle kınandı ve görevden alınma ile burun buruna geldiniz?

Dışarıda kalmak ve ulaşamamanın getirdiği arıza çıkarma diyelim buna. Zira ben öyle diyorum. Ben işlerde samimiyetten ve sıcaklıktan yanayım. Doğal olarak sıcak ve içten davrandığım Ruslar oldu. Her dertleri ve ihtiyaçları ile yakından ilgilendim.

Hayatımın her alanında burjuvazi ve onun uşaklarıyla savaşmış birisi olarak bu saldırılara şaşırmıyorum. Ve doğal olarak. KAHROLSUN BURJUVAZİ VE ONUN UŞAKLARI!!!

İlgi alanı Ruslar olunca bundan pek de yorsunmuş olacağını sanmıyorum ya…neyse.

Sosyal içerikli mesajlarınızın tamamının Recep İvedik’ in yok satan “Kıllarım Gaytan” isimli kitabından birer alıntı olduğu söyleniyor?

Recep İvedik karakterinden bırakın mesaj almayı , adını duymaya hazzetmediğim karakter olarak bahsedebilirim. Sokakta, evde, okulda, işte her yerde Recep İvedik taklidi ile komik olduğunu zanneden denyolar bunda en büyük etken tabi ki. Yani bu mesajların alıntı olduğu konusu iftiradan öteye geçmez, geçemez…

Kaynağımız da bi Rus ajanıydı halbusu…

Peki..ortak paydamız olan I-sketch e dönelim. Oyundaki çizimlerinizin bazı oyuncular tarafından telif hakkı ödenmeden bilumum sitelerde yayınlanmasına çok kızıp artık kaleme dokunmam demişsiniz?

http://i0904.hizliresim.com/2009/4/9/290.jpg
(I-sketch forumda yayınlanmıştır -01.04.2009)

http://i0904.hizliresim.com/2009/4/9/289.jpg
(I-sketch forumda yayınlanmıştır -04.04.2009)

Bu konu da yanlış yansıtılan konulardan birisi aslında. Röportaj teklifinizi kabul etmemde artık bu çelişkilere son verme isteğim de etkili oldu aslında.

Çizimlerimi yayınlayanlara karşı aldığım tepki tamamen para için olarak yansıtıldı. Para için paylaşımlara bile karşı çıktığım,bencilleştiğim,egomun tavan yaptığı vs. şeyler söylendi. Oysaki hislerim ve amacım çok farklıydı. Benim çizimlerim tamamen mesaj içeriklidir(yukarda adı geçen çizimlerdeki mesajlara dikkat ediniz). Topluma bırakmak istediğim eserlerdir. Bugüne kadar yaptığım her şey bunun içindi. Ama mesajlarımın yanlış yorumlanıp, farklı zümrelerin bundan çıkar sağlamaya başladığını gördüğüm an olaya müdahale etmem gerektiğini anladım. Bunu yapmamdaki tek amacı Arthur Schopenhauer çok güzel anlatmıştır. Ölürken bu sözler son sözlerim olsun istiyorum.
”İnsanlık benden unutamayacağı bir kaç şey öğrendi”

Yani bu editörlük kariyerinizi de büyük ölçüde etkileyecek?

Bir önceki soruda bunun cevabını verdim üstelik net olarak. Ben tüm gücümle,kanımın son damlasına kadar habercilik savaşımı halk için sürdüreceğim…

Halkımız için bu şatonuzun ve Rus kızlarının bi kaçını feda etmeniz yeterli..kanınıza ne gerek var ki?

Başarılı Editörlük hayatınızın getirisi olan onca parayı Rus Gayrisafi milli hasılasına yüklediğiniz doğru mu?

Kısmen. Sık sık Rusya’ya gittiğim için ve elçilik görevimden dolayı burada masraflarım olması çok doğal. Ve insanlarla sıcak ilişkiler kurduğumu daha önce söylemiştim. Sanırım buna kimse laf etmez. Burada harcadığım paralar ise burada kalıyor. Çok özel misafirim ve bir parti olmadığı sürece burada ikamet etmekte olan Rus vatandaşları ile ilgileniyorum. Doğal olarak para ülkemizde kalıyor. Bu yine bana saldırmak için atılmış iftiralardan birisi. Üstelik 100 Doların hesabını yapacak adam değilim…

Editörlükten önce rakı kaçakçılığını tavan yaptıran kilit isimsiniz. Arkanız da kuvvetli demek ki?

Votka, viski,şarap… Bunlar bizi yansıtmıyor. Yurtdışına rakı göndermek ne zamandan beri suç. Arkama gelince koca Rusya var…Boru değil!!!

Özgür basının “Özgürlük” anlayışına yepyeni bi bakış açısı getirerek kimsenin cesaret edemeyeceği soruları Üst tabakaya yöneltme cesaretini de buradan mı alıyorsunuz?

Üst tabaka bizden beslenmekte. Adminmiş, VIP imiş bunlar sürekli bizlerden beslenmekte. Benim canımdan başka kaybedecek bir şeyim yok. Canıma bir şey olması bile sizin üst tabaka dediğiniz kesimin nemalarının kesilmesi olmakta. Atıyorum. Ben bunlardan gazetemde bahsetmesem, gündeme taşımasam. Kim tanır, kim sallar bunları. Yani kimseden korkumuz yok. Yazarız…

Çok iddialı sözler bunlar çok... Admin ve VIP kesiminin bu konudaki yorumu bizler ve kamu oyunda büyük merak uyandıracaktır…tek kelime ile sansasyon!

Son olarak buradan yurdum insanına söylemek istedikleriniz nelerdir?

Rus iyidir, fosfor iyidir, alkol iyidir.

Ömür Bey’ e misafir perverliğinden;izzet-i ikramından dolayı teşekkür edip şatodan ayrılmayı planlarken yine kendisinin daveti üzerine ünlü Rus mayo firmalarından birinin defilesine iştirak etmeyi seve seve kabul ediyoruz…Defileden ayrılırken Ömür Bey’in bu defilelerin müdavimlerinden olmasını modacı otoritelerden duymak beni ve ekibimi pek de şaşırtmıyor…

minzomarakan
08-04-2009, 11:33 PM
Gençleri medya sektöründe görmek gurur verici.

sIr
08-04-2009, 11:55 PM
çok güzel olmuş elinize sağlık :))

Elif.
09-04-2009, 09:45 AM
Süpper olmuş mathe cim ve minzo cum :))) Ellirinize sağlık...

minzomarakan
18-04-2009, 11:29 PM
GÜNÜN GETİRDİKLERİ

Jigsaw Şaşırttı
Dün gece Hem Çizeriz Hem İçeriz odasında 2 Amerikalı ve 1 Fransız güzeli ile görüldüğü iddia edilen Jigsaw şaşırttı. Daha önce bu tarz konularda düzenlediği basın toplantıları ile konuyu yalanlayan Jigsaw, bu sefer gazetemize geçtiği faks ile bu konunun üzerine gidilmemesini, yoksa basın kuruluşumuz içinde iyi olmayacağını söyledi.

Mathe Evleniyor mu?
Hızlı aşk hayatı ile dikkat çeken genç güzel Mathegothic, yakın çevresinden aldığımız bilgilere göre; artık düzenli ilişkiler istediğini ve evleneceğini söyledi. Armatör olan yeni sevgilisi ile Tandem odasında tanıştığını ve kendisine müthiş imkanlar sunduğunu söyleyen Mathe; artık düzenli hayata başlıyorum dedi. Bizde Söz Sizde ekibi olarak kendisine mutluluklar diliyoruz...

Uzum Durdurulamıyor
Hızlı yükselişi ile dikkat çeken Üzüm'ün hızlı yükselişi durdurulamıyor. Geçtiğimiz ay IIPFAIC listelerinde 5 sıra birden atlayan Üzüm bu ay listede 8 sıra birden yükselerek 4. sıraya yerleşti. Uluslararası ilişkilerie çok güçlü olan Üzümün rüzgarı arkasına aldığı ve belirli kesimler tarafından arakdan itildiği söylsense de Üzüm düzenlediği basın toplantısında; yükselişinin süreceğini ve önünü kesmek için ortaya atılan torpil dedikodularına kulak asmayacağını bildirdi.

Sır Gidici mi?
Müthiş oyun performansı ve kondüsyonu ile dikkat çeken sIr Avrupa Odalarının gözdesi haline geldi. Başarılı oyun performansı ile kazanma yüzdesini %68 gibi inanılmaz bir rakama çeken sIr Avrupa Odaları gözlemcileri tarafından mercek altına alındı. Wolvi,minzo ve Mougen ile yapılacak oyunda İtalyan,Fransız,İngiliz ve Alman gözlemcileri tarafından izlenecek olan sIr'ın önümüzde oyunlarda Avrupa'da olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Verdiği demeçte her oyuncunun oralarda oynamak istediğini söyleyen sIr, bölmeden ve hızlı oynanan İngiliz Stilini sevdiğini ve gönlünün burada olduğunu söyledi.

Pacharel Veda mı Ediyor?
Uzun yıllardır oyunda olan ve bir çok ünlü oyuncu ile aynı odayı paylaşan,yakın ilişkiler kuran ve oyuna yaptığı katkılar ile oyunun en saygın isimlerinden olan Pacharel artık yaşlandığını ve bayrağı gençlere devretmek istediğini söyledi. Zamanı hakkında kesin bilgi vermeyen Pacharel; artık parmaklarım bu yükü taşıyamıyor ve gençlerin önünü açmak istiyorum istedi. Oyunculuğa veda etse bile oyundan kopamayacağını söyleyen Pacharel, artık gençlere oyunda yol gösterici olacağını ve oyuna yeni isimler kazandıracağını söyledi. Bu amaçla yazdığı "Tanışmadan önce 16 Fırça Darbesi" isimli kitabını yakında kitapçıların raflarında göreceğimizi söyleyen Pacharel; herkese oyun haytı boyuncaki katkılar için teşekkür etti ve minnettar olduğunu söyledi. Söz Sizde olarak bende de özel bir yeri olan Pacharel üstadımın önünde saygıyla eğiliyor ve bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum.

Pembe-Turtle
19-04-2009, 08:56 AM
Jigsaw Şaşırttı
Dün gece Hem Çizeriz Hem İçeriz odasında 2 Amerikalı ve 1 Fransız güzeli ile görüldüğü iddia edilen Jigsaw şaşırttı. Daha önce bu tarz konularda düzenlediği basın toplantıları ile konuyu yalanlayan Jigsaw, bu sefer gazetemize geçtiği faks ile bu konunun üzerine gidilmemesini, yoksa basın kuruluşumuz içinde iyi olmayacağını söyledi.

Bu konuya bir açıklık gelsin bence de minzo; hiç merak etme aydınlanması için bende elimden geleni yaparım. :!:

minzomarakan
19-04-2009, 09:08 PM
GÜNÜN GETİRDİKLERİ

Wolvi'nin Ayıbı
Başarılı oyun performansı ve yanında taşıdığı ® ile oyunun sevilen simalarından olan Wolvi son yaptığı hareketle herkesi şoke etti. Yabancı Odalarda da ülkemizi başarı ile temsil edenen Wolvi'nin sahte İtalyan kimliği ile oda oda dolaşıp çevre edindiği ve özellikle kızlardan msn istediği ortaya çıktı. Hakkında yasal işlem başlatılan Wolvinin ®'sinin alınıp tescilli © sahtekar belgesi verilmesi bekleniyor

İstenmeyen Hareketler
Oyunun en ağır ve aklı başında oyuncularından olan Relax ve Yürüyedur son hareketleri ile oyunun güzelliğine gölge düşürdüler. Kendisine çalınan yanlış bir düdük sonrası, sinirlenip Relax'ın üzerine yürüyen Yürüyedur, kendisini kaybetmenin bedelini ağır ödedi. PİDK tarafından 8 maç izleyiciz çizim cezası alan Yürüyedur açıklama yapmaktan kaçındı. Ayrıca olayları körükleyen isim olan Relax ise 6 oyun ile cezalandırıldı. Cezalar üzerine bir açıklama yapan Relax, bu olayın kendi suçu olmadığını ve ceza almasına sebep olan Yürüyedur'u kahveden arkadaşları ile sıkıştıracağını açıkladı. Oyunda sürekli olarak güzellikleri görmek istediğimizi ve Fair Play den yana olduğunu söyleyen Söz Sizde ekibi olarak, isminin gazına gelip Relax'ın üzerine yürüyen Yürüyedur'u ve basın aracılığı ile tehditler yağdıran Relax'ı şiddetle kınıyoruz.

She` Bombaladı
Genellikle sessiz ve sakin tavırları ile dikkat çeken She` bu kez fena gürledi. Son günlerde oyunda yaşanan aksaklırla ilgili bir basın toplantısı ile Isketch yönetimine verdi veriştirdi. Adminlerin gece hayatına düşkünlüğü ve sorumsuzluğunu çok sert eleştiren She`, bu adamları iş yapsınlar diye buraya getirdik, oyuncuların iradesi ile seçildiler lakin kendi iradelerine hakim olamadıkları için oyunda bir kaos ortamı doğduğunu ve bunun çok ciddi sıkıntı yarattığını söyledi. Bu sorunun kısa süre içinde çözülmemesi halinde tavrının daha sertleşeceğini söyledi....

Pembe-Turtle'a Gizli Operasyon
Daha önce bir çok kez estetik ameliyatı olan Pembe-Turtle bu sefer gizli bir operasyon geçirdi. Daha önce ; dudakları,burnu ve çenesinden estetik operasyonlar geçiren Pembe-Turtle bu gez yüzünü gerdirdi. Plasty Room çıkışında gazeticelere görüntü vermekten kaçınan Pembe, sadece bir dostunu ziyaret etmeye geldiğini ve ameliyat olmadığını söylesede, yüzündeki sargıları açıklayamadı. Söz Sizde ekibi olarak doğal güzellikten yana oldğumuzu ama yinede güzelin her türlüsünü sevdiğimizi belirterek Pembe'yi bağrımıza basıyoruz...

Ayakta Alkışlıyoruz
Yakışıklılık ve zekasının yanında insani yönlerinin muhteşemliği ile dikkat çeken genç Admin Jigsaw, örnek bir davranışa daha imza attı. Kırık Tabletliler için düzenlenen yardım gecesinde 10.000 puan bağışlayan Jigsaw, geceye damgasını vurdu.Her fırsatta muhtaçlara yardım etmeye bayılan Jigsaw, daha önce Küfürbazlar,Bootçular ve Yazarak Oynayan gereksiz bünyeleri de oyuna kazandırmak için vakıflar kurmuş ve yüksek bağışlar yapmıştı. Söz Sizde ekibi olarak, bu haberin aldığımız tehditler ile alakalı olmadığını belirtiyor ve Jigsaw'ı ayakta alkışlıyoruz...

She`
20-04-2009, 07:43 AM
Allah ta$ eder adamI Sevgili Ömür :eek:

:)))

ReLaX
20-04-2009, 02:46 PM
GÜNÜN GETİRDİKLERİ

İstenmeyen Hareketler
Oyunun en ağır ve aklı başında oyuncularından olan Relax ve Yürüyedur son hareketleri ile oyunun güzelliğine gölge düşürdüler. Kendisine çalınan yanlış bir düdük sonrası, sinirlenip Relax'ın üzerine yürüyen Yürüyedur, kendisini kaybetmenin bedelini ağır ödedi. PİDK tarafından 8 maç izleyiciz çizim cezası alan Yürüyedur açıklama yapmaktan kaçındı. Ayrıca olayları körükleyen isim olan Relax ise 6 oyun ile cezalandırıldı. Cezalar üzerine bir açıklama yapan Relax, bu olayın kendi suçu olmadığını ve ceza almasına sebep olan Yürüyedur'u kahveden arkadaşları ile sıkıştıracağını açıkladı. Oyunda sürekli olarak güzellikleri görmek istediğimizi ve Fair Play den yana olduğunu söyleyen Söz Sizde ekibi olarak, isminin gazına gelip Relax'ın üzerine yürüyen Yürüyedur'u ve basın aracılığı ile tehditler yağdıran Relax'ı şiddetle kınıyoruz.

GÜNÜN GÖTÜRDÜKLERİ :biggrin::razz::biggrin:

http://img19.imageshack.us/img19/1870/zbildphpw.jpg

Az önce aldığımız bir bilgiye göre İsketchin güzide kalemi minzo lakaplı minzomarakan internet polisi tarafından apar topar bulunduğu evde tutuklanarak internet suçluları islah evine götürüldü. Bu gün uzun süre foruma girmemesine kıllanan hayranları acı gerçeği öğrendiklerinde yıkıldılar.

İnternet polisinin 5 yıldır izini sürdüğü minzo , isketchte nüfuzlu kişilerin nicklerini kullanarak asparagas haber yapmakla suçlanıyor. minzonun evinde yapılan aramalarda, bir masaüstü, bir dizüstü PC, bir paket dilaltı tansiyon hapı,koltukaltı losyonu,kelimelerin hecelerine ayrıldığı bir Türkçe sözlük (muhtemelen kelime bölmede kullanıyordu bu sözlüğü:biggrin::biggrin:)çok sayıda kullanılmış kulak temizleme çubukları, halıların altına gizlenmiş diğer tekleri kayıp çoraplar ve isketchte oynayan kişilerin nick ve ip numaraları içeren belgeler, ses kayıt cihazları ve çok sayıda döküman tespit edildi.

Yaka paça götürülürken sadece ekibimizin kulağına fısıldayan minzo " Valla bi daha yapmıcam abi:cry: , ben bunları haketmedim.:sad::cry: Tek amacım eğlenmekti bi daha tövbeler olsun , kelimeleri bölmeden anlatmaya gayret edeceğim, önce hint verip anlatmaya öyle başlıyacağım, ReLaX abim ilk bildiğinde hemen done yapacağım:smile:, Telekomdan özel mesajlaşmayı kapattıracağım " gibi vaatlerde bulundu.
Haklarında yazılan çizilen kişilerin davalı olmaları durumunda minzonun uzun yıllar sanal hücrede tutulması bekleniyor.

Gelişmeler minzomarakan 'nın açıklamalarına :razz: göre sizlere aktarılacaktır. :twisted:

http://img23.imageshack.us/img23/7750/zbildphp1.jpg

Ayrıca haklarında çıkan dedikoduları yalanlarcasına bir araya gelen İsketch'in emektar oyuncularından Yürü ve ReLaX bu dedikoduları kim çıkarıyorsa yanılıyor bizim dostluğumuz baki dediler. ReLaX konu ile ilgili bilgi vermekten kaçınırken YüRü muhabirimize " Bu olay beni derinden duygulandırdı bundan sonra ReLaX 'a özelden yanlış kopya bile vermemeye karar verdim benim neyim varsa onundur" dedi. Bizde uzun yıllar tükenmeyecek beraberlikler diliyoruz kendilerine.:razz::razz:

sIr
20-04-2009, 05:16 PM
haha Haarika olmuş elinize sağlık..minzo bunu haketmiştii:razz::twisted: Canı gönülden Tebrikler:smile:

minzomarakan
20-04-2009, 05:18 PM
Savaş sebebi... :D

minzomarakan
20-04-2009, 06:44 PM
GÜNÜN GETİRDİKLERİ

Smurfy Sürgünde
Oyunun şirin ve mavi simalarından olan Smurfy zor durumda. Ekonomik krizle boğuştuğumuz şu günlerde; yiyecek sıkıntısı çeken Smurfy, Şakacı Şirin'in evinden mantar sote yapmaya kalkınca başını belaya soktu. Şirin Baba başkanlığında toplanan ŞDAK yaptığı toplantıda; Smurfy'nin köyden sürülmesine ve akıllanana kadar yeşil şirin olarak gezmesine karar verdiği açıklandı.

Helen Çıkmazda
Oyunun ve forumun sessiz ama başarılı simalarından olan Helen şokta. Truva Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Helen 17. dalgada en çok sükse yaratan isim oldu. Emekli adminler,VIPler ile birlikte gözaltına alınan Helen'in avukatı bunun demokrasiye vurulmuş bir darbe oldğunu söyledi. Kendilerinin Truva Savaşında bir rolü olmadığını ve at ile bir ilgileri olmadığını açıkladı. Bilindiği gibi Truva Operasyonu emekli adminler ve VIplerin başını çektiği bir örgüt olarak lanse ediliyor. İyi çizerlere çizdirdikleri tahta atın içine saklanarak admin odasına sızdıkları ve yönetimi ele geçirmek istedikleri iddianamede yer alan en önemli unsurdu.

Relax'ın Acısı
Ameliyat olacağı şu günlerde Relax'ın başı bir başka konu ile dertte. İtalyan Odasından ortakları ile özel oda işine giren Relax dolandırılması sonucu ekonomik darboğazda. İtalyanların sahte belgeler ve sahte oda operatörleri düzenlediği ve Relaxın ciddi bir maddi kayıp yaşadığı öğrenildi. Faturalarını bile ödeyemediği ve elektriklerinin kesildiği öğrenildi. Söz Sizde ekibi olarak tüm oyuncuları Relaxın yanında olmaya davet ediyor ve aşağıdaki hesap numaralarına insanlık namına gönüllerinden kopanı göndermelerini rica ediyoruz.
Hesap No:
06969: Dutch Easy Şubesi (tüm bankalar)
SMS servisi:
Yalan Haber Yaz 2277'ye gönder Minzo savaş baltalarını çıkarsın(hizmet bedeli 5 YTL'dir)

Aximeleq Şoku
Türkçe 9 odası Aximeleq haberi ile sarsıldı. Daha önce Wolvi ve Işığ'ın kaybı ile güç kaybeden Türkçe 9 Aximeleq!in 2 ay oyundan uzak kalacak olması ile büyük şok yaşadı. 1000RR ile oynanan oyunda sakatlanarak oyunu yarım bırakan Aximeleq'in çekilen MR'ı sonucu faresinin topunun kırıldığı ve ekibini yalnız bırakacağı öğrenildi. Adminlerin Axi'nin yerine Simsi oyuna süreceği fakat tecrübesiz Simsin bu zor günlerde ne yapacağını kestiremedikleri öğrenildi.

Ve sevgili okurlar malesef istemediğimiz bir haberi yayınlamak zorundayız... Basının içinde böyle olaylar istemesekte yaşanabiliyor....

http://r9.fodey.com/2050/f67d519562734e509054d22e810fdb53.0.jpg

Pacharel
20-04-2009, 06:52 PM
/me cipsini kolasını almış bulaşmadan izlemektedir...

Thyia
20-04-2009, 06:55 PM
Süpersiniz ReLaX ve Minzo :)) emeğinize sağlık. .

ReLaX
20-04-2009, 08:29 PM
http://img12.imageshack.us/img12/9035/adszgfh.jpg

Forum halkınında tek başına bıraktığı minzo etrafa saldırmaya devam ediyor. Forumdan görüşlerini aldığımız bi kaç sakin '' Artık onu gördüğümüz yerde hemen Log Out oluyoruz'' dediler.

http://img14.imageshack.us/img14/5719/adsz3v.jpg

sIr
20-04-2009, 08:38 PM
Magazin programlarını kaçırıyorum diye üzülüyordum bide :) Neyseki yetiştiniz :twisted::smile:
ReLaX & minzo "Canı Gönülden Tebrikler" :razz:

minzomarakan
20-04-2009, 09:56 PM
SON DAKİKA....

Son günlerde aralarındaki atışmalarla gündemden düşmeyen ikili Minzo ve Relax Yürüyedur'un araya girmesi ile buzları eritti. Yaptıkları açıklamalarda yanlışl anlaşıldıklarını ve olayın halk tarafından abartıldığını söyleyen ikili, YÜRÜYEDUR Night Show'a evden bağlanarak dostluk pozları verdiler. Bundan böyle dostluğumza kimse leke süremez diyen ikili hayranlarının yüreğine su serpti. Yakışıklıları ile dikkat çeken ikilinin bundan böyle gece hayatında beraber fink atması bekleniyor.

http://img2.imageshack.us/img2/4761/relaxmin.jpg

minzomarakan
21-04-2009, 07:57 PM
GÜNÜN GETİRDİKLERİ

Yürüyedur Nereye Koşuyor
Son günlerde yaptığı provokasyonlar ile tepki toplamaya devam eden Yürüyedur uslanmamaya devam ediyor. Her fırsatta Fenerbahçemize saldırmaya devam eden Yürüyedur'u bu hareketlerine son vermeye davet ediyoruz. Aksi takdirde elimizdeki belgeler ile kendisini toplumun önüne atacağımızı bildirmekten utanç duyuyoruz....

Mischa Kayıplarda
Turkish 6 ile sözleşme yenileyip yenilemeyeceği uzun süre konuşulan ve sonunda 186 oyunluk bir sözleşmeye imza atan Mischa o günden beri kayıplarda.Daha önce sözleşme konusunun kafasını kurcaladığını ve bu yüzden form düşüklüğü yaşadığını belirten Mischa sözleşmeden sonra aynı formsuzluğunu sürdürüyor. Yüklü bir miktara sözleşme yenileyen Mischa'nın sözleşmeyi yenilemenin rahatlığı ile kendini saldığı son dedikodular arasında...

DevilSmile İsyanlarda
Oyunun emektar isimlerinden DevilSmile gazetemiz aracılığı ile isyanını dile getirdi. Oyunda harcadığı emeklerin hiçe sayıldğını,geçmişne ve tecrübesine gereken saygının gösterilmediğini belirten DevilSmile gözyaşlarını tutamadı. Yurtdışından örnekler veren Devil; oralarda oyuncuya saygı var,emeğe saygı var. Her odada onlara bir yer bulunabiliyor dedi. Bizde ise gençlerin saygıdan ve minnetten uzak olduğunu söyledi.

Minzo Fena Yakalandı
Hızlı gece hayatıyla adından sürekli söz ettiren genç playboy ve gazetemizin sahibi Minzo bu kez fena yakalandı. Her fırsatta Adriana Lima ilişkisini reddeden patron, kameraları karşısında görünce inkar edecek bir konusu kalmadı. Doritos reklam çekimleri için gittiği Falkland Adalarından Minzoyu arayan Adriana'nın seni çok özledim,lütfen gel dediği öğrenildi. David-Victoria çiftinin evlerinde verdiği partide görüntülediğimiz ikili sonunda ilişkilerini itiraf ettiler. Adriana objektiflerimize el sallamaktan geri kalmadı.
http://img12.imageshack.us/img12/7376/adrianak.jpg

Işık Gözaltında
Oyunun ukala simalarından Işık, bu sefer baltayı taşa vurdu. Dizi izlerken önünden geçen ev arkadaşı Diba'ya terlik fırlatan Işık,Diba'nın şikayetçi olması sonucu gözaltına alındı.Geceyi karakolda geçiren Işık, Minzonun araya girmesi ve Dibanın şikayetini geri almasıyla serbest bırakıldı. Ferhunde tam abisine bişeyler itiraf edecekken Tvnin önünden geçti, nevrim döndü diyen Işık, bazen sinirlerimi kontrol edemiyorum,çok pişmanım dedi. Ayrıca kendisini kurtaran Minzo ve Diba'ya şükranlarını sunan Işık, aynı hareketlerin bir daha tekrarlanmayacağı sözünü verdi.

Pacharel
21-04-2009, 09:09 PM
falkland adalarında buğday ambarı var mıydı yahu???????????
:P
:biggrin:

minzomarakan
21-04-2009, 09:16 PM
falkland adalarında buğday ambarı var mıydı yahu???????????
:P
:biggrin:
Basına yaptığınız laf sokmalı göndermeyi bu seferlik mazur görmekle beraber- yarınki gazeteleri dikkatli okumanızı öneririm usta Pacharel...:twisted:

ReLaX
21-04-2009, 09:30 PM
minzo kardeş almış gene sazı eline :))

minzomarakan
22-04-2009, 07:52 AM
Önümüzdeki bir kaç gün evde olmayacağımdan günün getirdikleri değil, günlerin getirecekleri şeklinde bir şey denemek istedim.

GÜNLERİN GETİRECEKLERİ

KOÇ

Önümüzdeki günlerde bir haber almanız muhtemel.Büyük ihtimalle alacaklılarınızdan birisi arayarak tehdit edecek ve borcunuzu ödemeniz konusunda ağzını bozacak. Daha önce aldığınız borçlara sadık olsaydınız,kaypaklık yapmasaydınız dostlarınız bu zor gününüzde size destek olabilirdi. Lakin toplum tarafından bilindiği üzere aldığı borçların üzerine yatmakla ve ona buna takmakla ünlüsün. Ona göre koçum…

BOĞA

İş yoğunluğundan dolayı sevdiklerinizi sallamıyorsunuz. Halbuki herkes farkında iş güç olmadığının. Bencilliğinizden böyle yapıyorsunuz. Sanırım gördüğünüz değer biraz şımarmanıza neden olmuş. Haberin olsun indirirler onu, ne olduğunu anlamazsın. Birkaç gün içinde sevdiğiniz biriyle görüşme fırsatınız olacak. Onu kırmayıp fırsat yaratırsanız hayatınızda birçok şeyin değişmesi muhtemel. Randevuya en güzel-en yakışıklı halinizle gitmeniz yararınıza olacaktır.

İKİZLER

Burcunuzun etkisi ile ciddi bir şizofreni yaşıyorsunuz. Hangi karakter olduğunuzun farkında bile değilsiniz. İşin özeti ciddi bir karaktersizlik var ortada. İlerleyen günlerde yaptıklarınızı inkar etmeniz, hatırlamamanız başınıza ciddi dert açacak. Bir an önce toparlanıp adam olmazsanız sopa yemeniz kuvvetle muhtemel. Sevgilinize takacağınız boynuz sonrası “ben değildim aşkım,ikizimdi o ehii ehiii” şeklinde savunmanız başınıza olmadık işler açabilir.

YENGEÇ

Hayranlarınızdan gördüğünüz aşırı ilgiden bunalarak birkaç günlük bir seyahate çıkmaya karar vermeniz oldukça doğru bir karar. Sizi görmek için can atan insanlara yaptığınız bu iyilik mutlaka ödüllendirilecektir. Alemin en kral adamlarının sizin burcunuzdan çıktığı gerçeğini göz önünde bulundurursak; müthiş zekanız ve çekiciliğiniz ile önümüzdeki günlerde yeni hayranlar edineceğinize şüpheniz olmasın. İşin özeti bu müthiş tavrınızla devam ederseniz önünüzde kimse duramaz.

ASLAN

Aslanım benim şeklinde aldığınız gazlarla yaptığınız başarısız işlerden ders aldıysanız ilerleyen günlerde rahata ermeniz muhtemel. Bununla birlikte geçmişten ders almadıysanız başınıza gelecekleri kestirmek güç. Alacağınız bir haberin sizi şaşkına çevirmesi Marsın işaret ettiği durumlardan birisi. Bu hafta şanslı olduğunuzu öngörüyorum. Şans oyunlarına yönelmeniz yararınıza olacaktır. 6-0-1-90-7 şanslı rakamlarınız olarak dikkat çekiyor.

BAŞAK

Haftanın en net yorumunu sizinle ilgili öngörüyoruz . Önümüzdeki günlerde davetli olduğunuz bir ortamda bazı tekliflerle karşılaşacaksınız ve bunun sizin yararınıza olduğunu düşüneceksiniz. İlk başta size çok cazip gelen bu teklifin altında büyük bir i.nelik. gizli. Ona göre akıllı olmalısınız.Buradan sizi uyarıyoruz ki gazetede başınıza gelen felaketin haberleri ile uğraşmayalım. Malum 3. sayfa haberlerinden geçilmiyor ortalık.

TERAZİ

Uranüs’ün ay ve dünya arasına girmesinin yanı sıra, Ronaldo’nun top ve kaleci arasına girerek yarattığı pozisyonlar bu hafta hayatınızda maalesef karamsar dönemler yaratacak. “Man.Utd. bu hafta puan kaybeder abicim, ahanda buraya yazıyorum” söyleminize karşlık olarak astroloji köşesi olarak, spor servisine danıştıktan sonra size AAAALLLLL yapıyor ve önümüzdeki haftalarda daha bi mantıklı davranmanızı umuyoruz.

AKREP

Neptün’ün Satürn’ün çekim alanına yaklaşması ve adminin odaya girmesi ile bu hafta enteresan şeyler yaşamanız muhtemel. Çaldığınız düdüklerde akıllı davranmanız ve onu oyuncak etmek başınıza 28940 dakikalık bir ban açabilir. Bu hafta düdük çalarken iki kere düşünmeli ve şu satırları sürekli kafanızda canlandırmalısınız. “Ben sana düdük çalamazsın demedim, adam gibi çalamazsın dedim”

YAY

Bu hafta enerji dolusunuz. Adeta yaydan fırlamaya hazır ok edası ile her işe koşturmak, her işi tek başınıza yapmak isteyeceksiniz. Kurnazlığı ve zekası ile ünlü olan Yengeç Burcu, sizin bu enerjikliğinizi fark ettiği anda; salaklığınızdan yararlanıp bütün işleri üzerinize yıkmaya çalışacaktır. Bu enerjikliğinizi biraz saklamanız toplum içindeki “KERİZ” imajından kurtulmanız için size fayda sağlayabilir.

OĞLAK

Bu hafta en sık duyacağınız cümlelerden birisi “bugün ne kadar çekicisin” olacaktır. Çevrenizdeki insanların sizinle eğlenmek için söyleyeceği bu sözlere itibar etmemeniz ve bunun gazıyla harekete geçmemeniz elbette sizin yaranınıza olacaktır. Astrologların asli görevlerinden biri olan “Toplumsal aydınlanma ve uyarı yapma” hususunda olan bağlılığımızdan ötürü sizlere bunu bildirmeyi borç biliyoruz. Son olarak bu hafta çekiciliğiniz üzerinizde olacak. Bu fırsatı kaçırmayın…

KOVA

Araya yapacağınız çapraz koşular ile bu haftanın en şanslı burçlarından birisiniz. Savunmaları yıpratmak en büyük özelliğiniz olacak. Bu sefer alacağınız bir haber sonrası değil, vereceğiniz bir haber sonrası hayatınızda büyük değişiklikler olacak ve çok şaşıracaksınız. Haber verdiği için şaşıran ilk salak olarak ünlenmeniz, size bazı maddi kazançların yolunu açacaktır.

BALIK

Önümüzdeki günlerde hayatınızda hareketli günler sizi bekliyor. Genelde karşınızdakinin hareket edeceği ve sizin kaçma çabalarınızın süreceği şeklinde anlatmak daha doğru olacaktır. Oyuna dalıp; işi,okulu,sevgilinizi,ailenizi ve ev işlerini boşlamamanız sizin yararınıza olacaktır. Aksi takdirde başınıza gelecekler için mesuliyet kabul etmiyoruz. Aklımıza gelmişken düdüğünüz elimizde. Parayı siyah bir poşet içinde Tandem Lounge Room içindeki parka getirip, arkanıza bakmadan uzaklaşmanızı istiyoruz. Söylemeye gerek duymuyoruz. ADMİN YOK!!! Yoksa düdük gider….

ÖKÜZ

Bu hafta sizin burcunuz için geçtiğimiz zamanlardan farklı şeyler öngörmüyoruz. Odalara girip insanları atacak, admin panelinden oyununun açıklarını aramak için hack işlerine girecek, ona buna küfür edecek, aptal aptal espriler yapacak, avatarınıza koyduğunuz kendi resminizle kız tavlamaya çalışacak, kızları özelden rahatsız edecek,bir şekilde msn isteyecek, özel odalara davet edecek ve bunun için sanata sığınacak ve muhtemelen burada bunu okuyunca bunların hiçbirini üzerinize alınmayacaksınız.

Wolvi
22-04-2009, 09:05 AM
ÖKÜZ
Bu hafta sizin burcunuz için geçtiğimiz zamanlardan farklı şeyler öngörmüyoruz......

Okumaya başlarken bir de "öküz"ü yaz diyordum içimden.:twisted: Eline sağlık.

minzomarakan
22-04-2009, 02:51 PM
Okumaya başlarken bir de "öküz"ü yaz diyordum içimden.:twisted: Eline sağlık.
En çok ondan var. Yazmamak olmaz şimdi:twisted:

Uzum
22-04-2009, 03:58 PM
BAŞAK

Haftanın en net yorumunu sizinle ilgili öngörüyoruz . Önümüzdeki günlerde davetli olduğunuz bir ortamda bazı tekliflerle karşılaşacaksınız ve bunun sizin yararınıza olduğunu düşüneceksiniz. İlk başta size çok cazip gelen bu teklifin altında büyük bir i.nelik. gizli. Ona göre akıllı olmalısınız.Buradan sizi uyarıyoruz ki gazetede başınıza gelen felaketin haberleri ile uğraşmayalım. Malum 3. sayfa haberlerinden geçilmiyor ortalık.

Hmmm... bunu dikkatte almam gerektigini dusunmeden edemiyorum....

mathegothic
22-04-2009, 10:05 PM
YENGEÇ

Hayranlarınızdan gördüğünüz aşırı ilgiden bunalarak birkaç günlük bir seyahate çıkmaya karar vermeniz oldukça doğru bir karar. Sizi görmek için can atan insanlara yaptığınız bu iyilik mutlaka ödüllendirilecektir. Alemin en kral adamlarının sizin burcunuzdan çıktığı gerçeğini göz önünde bulundurursak; müthiş zekanız ve çekiciliğiniz ile önümüzdeki günlerde yeni hayranlar edineceğinize şüpheniz olmasın. İşin özeti bu müthiş tavrınızla devam ederseniz önünüzde kimse duramaz.
Kalıbımı basarım ki minzomarakan sulugözlü bir yengeç...baksanıza nasıl da ballandıra ballandıra anlatmış:)

ASLAN

Aslanım benim şeklinde aldığınız gazlarla yaptığınız başarısız işlerden ders aldıysanız ilerleyen günlerde rahata ermeniz muhtemel. Bununla birlikte geçmişten ders almadıysanız başınıza gelecekleri kestirmek güç. Alacağınız bir haberin sizi şaşkına çevirmesi Marsın işaret ettiği durumlardan birisi. Bu hafta şanslı olduğunuzu öngörüyorum. Şans oyunlarına yönelmeniz yararınıza olacaktır. 6-0-1-90-7 şanslı rakamlarınız olarak dikkat çekiyor.

Kanarya diye bi burç var sanırım artık hangi takvimde geçiyosa...Aslan burcunu da ona kıyasen yazdığın belli..Relax ve Yürüyedur un tepkileri merak konusu:)

AKREP

Bu hafta düdük çalarken iki kere düşünmeli ve şu satırları sürekli kafanızda canlandırmalısınız. “Ben sana düdük çalamazsın demedim, adam gibi çalamazsın dedim”
İşte bu an mathe'nin koptuğu andır:D

OĞLAK
Son olarak bu hafta çekiciliğiniz üzerinizde olacak. Bu fırsatı kaçırmayın…

Ne münasebet! Bir oğlak bir hafta iki hafta değil; hergün her saniye çekicidir & akıllıdır & zekidir & güzeldir & çeviktir & fevkeladenin fevkindedir & bla bla bla...:)

ÖKÜZ

sanata sığınacak ve muhtemelen burada bunu okuyunca bunların hiçbirini üzerinize alınmayacaksınız.
Yine her tanımı olduğu gibi öküzlük tanımını da Meydan Larousse kıvamında açıklamışsın son cümlenle....Tebrikler arkadaşım:)

Somurt
22-04-2009, 10:18 PM
Jigsaw bugun çocukları admin yappp :D

minzomarakan
22-04-2009, 10:23 PM
Jigsaw bugun çocukları admin yappp :D
Birazdan gazetede okursun :D Planlarımız arasında:twisted:

minzomarakan
22-04-2009, 11:53 PM
Ziyaret ertelenince,haberleri geçelim....

GÜNÜN GETİRDİKLERİ

Bu Senenin Şanslısı Foreach
Her yıl 23 Nisan'da geleneksel olarak koltuğunu bir oyuncuya bırakan Jigsaw, bu senenin şanslısı Foreach dedi. Konuya hemen açıklık getiren For; bütün kızların infosuna for canımız, for ciğerimiz ekleyeceğim dedi. Ayrıca avatarındaki gözü zorunlu resim haline getireceğini ekleyen For, bu daha başlangıç diyerek herkesi korkuttu.

Yaktın Bizi Simsyh...
Bu sözler bize değil, Turkish 6 patronu Aximeleq'e ait. 23 Nisanda yapacağı kule şovu merakla beklenen Turkish 6 Simsyhın sakatlık haberi ile yıkıldı. Kulenin adeta iskekeletini oluşturan Sims'in ütü yaparken elini yakmasıyla şovunu iptal etmek zorunda kalan Turkish 6 törenlerden çekilme kararını gözyaşları içinde açıkladı. Seyirciler ise sims'in sorumsuz davrandığını ve cezalandırılması gerektiği konusunda uyardı.

Peryy İçin Elele
Televizyon başında geçirdiği uzun süre ile kendisinden bir süre haber alınamayan peryy ortaya çıktığından beri işler pek iyi gitmiyor. İzlediği sihirli,değnekli diziler yüzünden ruh sağlığı iyice bozulan peryy herkesi korkutmaya devam ediyor. En son Fransız bir oyuncuyu kurbağaya çevirmekle tehdit eden peryy için tüm sevenleri seferber olarak bir an önce iyileşmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

Diba'nın İntikamı
Geçtiğimiz günlerde atılan bir terlik sonucu Işık'ın karakola düşmesini ve kurtulma haberini sizlere duyurmuştuk. Ev arkadaşı Diba'ya terlik atan ve karakola düşen Işık, Minzonun araya girmesi ve Dibanın şikayetini geri almasıyla serbest bırakılmıştı. Olay sonrası sessiz kalan Diba ise suskunluğunu feci bozdu. Işık uyurken ayak parmakları arasına kibrit sıkıştırıp yakan Diba, intikam ve zafer çıplıkları ile Isketch sokaklarını inletti. Bir süre yürüyemeyecek olan Işık'ın cevabı ise merakla bekleniyor.

Artık Onlar da Duyacak
Müthiş başarıları ile saygınlık kazanan RTE (Ramazan Tatar Erguvan), bu sefer insani yönüyle onlarca kişinin duasını aldı. Kepçe kulakları sebebiyle infosuna "
My only opponent is Midas ulan!!!" yazan RTE, organ nakli ile insani yönünü herkese kanıtlamış oldu. Artık RTE'nin kulakları ile duyacak olan 28 kişi infolarına "İnadına RTE ULAN!!!" yazma kararı aldı. Bilindiği üzere daha önce FG'in(Feyzullah Gülcem) kafasının kocamanığı yüzünden belediye statüsü verilmiş,komisyonda çıkan tartışmalar sonucu RTE'nin kulaklarına özerklik verilmişti....

Somurt
23-04-2009, 12:02 AM
Süpermiş koptum :D

http://www.zekioral.com/foto_galerisi/foto_sanati/kopan_ip.jpg

:biggrin::biggrin::biggrin:

Perry
23-04-2009, 10:16 AM
Ziyaret ertelenince,haberleri geçelim....

GÜNÜN GETİRDİKLERİ
.

Peryy İçin Elele
En son Fransız bir oyuncuyu kurbağaya çevirmekle tehdit eden peryy için tüm sevenleri seferber olarak bir an önce iyileşmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

....

ahahahahaah ayyy koptum yaa minzo... ben bu fransızı biyerden hatırlıcam ama:biggrin: süper olmuş ellerine sağlık....:biggrin:

minzomarakan
23-04-2009, 07:31 PM
SİZDEN GELENLER

BİR YOL GÖSTER ABİ
Soru: Sevgili Minzo abi. English Easy UK 4 odasında bir kız var. Uzun zamandır bakışıyoruz. Zaman zaman bana kaş göz çiziyor. Bir kaç kere ekranın köşesine gül çizdim. Hoşuna gittiğini belirten gülümsemeler gördüm sonra. Ama hislerinden emin olmadan açılmak istemiyorum. Sence ne yapmalıyım. RUMUZ: WOLVI

Sevgili Wolvi, bacımla aranızda hoş bir elektriklenme olmuş. Kızın tavırları sana karşı birşeyler hissettiğini ve hamle beklediğini belirtmiş. Akıllı davran derim koçum. Hoş bir kaç jest yap. Örneğin Sen ve Ben ismiyle açacağın odada ona en güzel resimlerini sergile. Etkilenecektir. Ve bir de yiğidim bu işi fazla uzatma,ciddi olduğunu belirt. Bizim töremizde yoktur işi fazla uzatmak bilirsin. Olursa hep beraber usulüne göre gider isteriz.

SIKIŞTIM ABİ
Soru: Saygıdeğer Minzo abim. Son zamanlarda yaptığım gereksiz harcamalardan belim bükülmüş durumda. Kızlara yaranmak için her odada çatır çatır hesap ödemekten, kredi kartı geçmekten anam ağladı. Berbat dardayım.Bana bir akıl versen çok memnun olurum. RUMUZ:EFSANE

Sevgili Efsane. Seni iyi ve ulsu bir genç olarak bilirim. Aklı başında, uslu hareketler sergilersin. Lakin son zamanlardaki harcamaların benim de dikkatimi çekti. Her odada kızlardan önce düdüğe sarılman kibar hareketler olarak gözükebilir ama başına dert açar. Kızlar daha çok paylaşımcı erkeklerden hoşlanır. Biraz kemer sıkarak toparlaman mümkün. Abi tavsiyesi sana.Kızlar paylaşımcı erkeklerden hoşlanır. Elini düdüğüne at ama genelde son düdüğü kızlara bırak.

ZOR TEKLİF
Soru: Sevgili Minzo. Geçenlerde yeni bir çocukla tanıştım. Çok temiz bir oğlan gibi duruyor. Belediyede işçi kendisi.Düzenli maaşı,sigortası var. Ama kafama takılan bir yer var. Tavsiyene ihtiyacım var. Son günlerde sürekli beni odasına davet ediyor. Şekeroğlan invites you to play in "Başbaşa İki Çizik" son günlerde en sık gördüğüm şey oldu. Sence ne yapmalıyım. RUMUZ:THYIA

Sevgili Thyia. Öncelikle mutlu olmanı dilerim. Üstelik böyle bir ekonomik ortamda, işi,sigortası olan bir kısmet herkesin ayağına gelmez. Madalyonun diğer yüzünü çevirecek olursak ise devir kötü. Seni sürekli davet etmesinin altında ne var bilemeyiz. Belki gerçekten iyi niyetli olabilir. Biraz daha zaman geçirip toplum içinde, teklifini ondan sonra kabul et. Giderken haber ve telefonun açık ve sürekli gözünün önünde olsun. Biz seni arar,kontrol ederiz.

DELİRMEK ÜZEREYİM
Sevgili Minzo. Oyunda yüklendiğim sorumluluklardan ötürü kendime ayırdığım vaktin oldukça az olduğunu özel sohbetlerimizde konuşmuştuk. Son zamanlarda oyunda arsızlık iyice aldı başını gitti.Bir çok gereksiz hadise yaşanmakta. Ve ben yoruldum abi... Ruh sağlıım iyiden iyiye bozuldu. Annemin elleriyle hazırladığı mantının arasında bile, abi düdüüük diye yalvaran adamcıklar görüyorum. İşyerinde aylık bilançyou getiren adamı harf kullandı diye işten atmaya kalktım. Sence nasıl kurtulurum? RUMUZ:JıGSAW

Kadim dostum Jigsaw. Öncelikle halini en iyi bilenlerden birisi benim. Senin için yapabileceğim birçok şey var. Ama sana kısa vadeli çözümüm var. Hazırlan gece dışarı çıkıyoruz. Bir süre beraber takılıcaz. Seni ortamlara sokucam. Adriana-Carmen-Pamela-Sylvia-Jordan-Jenna-Denise-Donna-Trish-Jody-Giselle-Monica ile konuştum. Bunlarla takılmak sana iyi gelecektir. Hepsiyle geçmişten gelen münasebetlerim var. Hala iyi ilişkilerim sürmekte. Yabancılık çekmeyeceksin.

sIr
23-04-2009, 07:48 PM
Süper olmuş minzom ellerine sağlık çok güldümm buna:razz::razz:

Perry
23-04-2009, 07:53 PM
Harika olmuş minzo...:smile:

Thyia nın gazabından kork derim....:biggrin:

tu_ba
23-04-2009, 10:33 PM
tuttum bunuuu:))))

Thyia
23-04-2009, 11:21 PM
Sevgili Minzomarakan bey öncelikle birkaç ay kadar gözüme görünmeseniz sağlığınız açsından iyi olucak diye düşünüyorum . . .'' Başbaşa iki çizik'' ne demek onu açıklarsanız çok mesut olacağım. . Zira size böyle bir mektup yazdığımı hatırlamıyorum. Son olarak Reyting yapıcaksınız diye bu kadar olmaz demek istiyorum. . . . Sağlıcakla kalın... :smile:

Not: Son yazınızı beğendim ! tebrik ederim :smile::smile:

YuRuYeDuR!
25-04-2009, 06:12 PM
http://img22.imageshack.us/img22/4918/uefaorjn.png

minzomarakan
25-04-2009, 07:56 PM
Ülkemizde hergün yaşanan ibretlik olaylardan bahsetmeden olmaz dedik....

ISKETCH-ÜL İBRET

http://img22.imageshack.us/img22/4196/sivilce.jpg

Oynadığı reklam filmi ve yukarıda görülen afişlere verdiği pozlar ile, hem sivilcelerinden kurtulan hemde yüklü paralar kazanan YürüyeDur, ibretlik olaylara imza atmaya devam ediyor. Daha önce; küvette çıplak uyanmak,sinemada sırtına iğne saplanmak gibi olaylar yaşayan ve zincir maillere konu olan Yürüyedur, bu sefer tüm gençlere ibret olacak bir olayı yaşadı. Reklamdan kazandığı parayı; kumar,içki ve kadın batağında yitiren Yürüyedur görenleri şoka soktu... Köpeği ile teselli bulan Yürü'nün ibretlik resmini içimiz cızlayarak yayınlıyoruz...
http://i.ehow.com/images/GlobalPhoto/Articles/2031974/Homeless%20cuddling%20dog%20by%20Kirsten%20Bole%20 100%20dpi_Full.jpg

Senelerce sivilceleri ile berbat bir hayat yaşayan Yürü, bu sorunundan kurtulduğunda en çok sevinenlerden olmuştuk. Yalnızlık:twisted:, stres,dengesiz beslenme ile sivilce tarlasına dönen suratını tavşan yağı ile tedavi eden Yürü, bu uğurda Panter Emelden meydan dayağı bile yemişti... Ekip olarak Yürü'yü eski parlak günlerinde görmek istediğimizi bildirir ve yardımseverlden ona el uzatmasını canı gönülden rica ederiz...

minzomarakan
26-04-2009, 10:47 PM
GÜNÜN İÇİNDEN

1000RR Heyecanla Karşılandı

Kendine has çizimleri ile olduğu kadar motor tutkusu ilede dikkat çeken 1000RR Sabiha Gökçen Havaalanında sevinç ile karşılandı. TÜm dünyadan çizerlerin katıldığı MotoDraw 2009 yarışmasında rekor kırarak birinci olmasının ardından tüm odalarda bayram yaşanmıştı. PIADK yaptığı açıklama ile, bundan sonra kendisine; hızından ötürü 1000x2RR denilmesini kararlaştırdı. Biz de Söz Sizde ekibi olarak üstün başarısından dolayı kendisini kutluyor ve daha iyi yerlerde görmek istediğimizi bildiriyoruz.

Geçmiş Olsun Gezegen

Oyunun sessiz simalarından olan Gezegen geçtiğimiz günlerde üzücü birolay yaşadı. Yanlışa hiç gelemeyen ve düdüğünü kullanmaktan çekinmeyen Gezegendürüst olmanın bedelini az kalsın canıyla ödüyordu. Gezegens's House isimli odası kimliği belirsiz kişilerce kurşun yağmuruna tutulan ve kapısında "sen bana nasıl düdük çalarsın" yazılı not bulunan gezegen, basına demeç vermekten kaçındı. Güvenlik Birimi Başkanı Jigsaw, olayı Rob ile araştırdıklarını ve geçmişe doğru tüm düdük kayıtlarının incelendiğini söyledi. Ayrıca kapıya bırakılan notunda incelenme için gerekli yerlere gönderildiği açıklandı.

YürüyeDur Bulunamıyor

Düdüğe ihtiyacı olanlara yardım etmek ve düdük almak için Isketch ahalisinden büyük paralar toplayan ve alkış alan YürüyeDur gerçek yüzünü gösterdi. Topladığı paralar ile yurtdışına kaçtığıı tahmin edilen Yürüyedur için Interadm devreye girdi. Söz Sizde olarak; insanların duygularıyla oynayan bu tarz insanları şiddetle kınıyor ve en ağır cezaları almasını istiyoruz. Yardımsever oyuncuların böyle sahtekarlara aldanmamasını diliyoruz.

minzomarakan
26-04-2009, 10:50 PM
YAZI DİZİSİ

ÇİZİKTEN ADMİNLİĞE

Bölüm 1: Selam Dünya…

12 Temmuz akşamı… Adminoğlu ailesinin o gece evinde tatlı bir heyecan vardı. Ailenin yeni bireyi Jigsaw , halasının seslenişiyle “Jigy” dünyaya gözlerini açmıştı. Aile 9 aydır bu anı bekliyordu. Babası onu kucağına aldığında gözlerine bakarak şu cümleyi sarfetti; Admin olacak çocuk… Babası daha o an görmüştü geleceği….

Yukarıdaki satırlar bir serüvenin başlangıcı işte. Hepimizin sevdiği,saydığı Jigsaw yola böyle çıktı.

Okul dönemine kadar sıradan çocuklardan hep farklı oldu o. Arkadaşları dııkşın dışkın diye birbirlerini vururken, o duvarlara bu anları resmediyordu. Hacı Dayı’nın bahçe duvarına çizdiği resim yüzünden kaleminin kesilmesi, babasının ödediği badana paraları. Hiçbiri onu durdurmaya yetmemişti. Çizim aşkı onun yaşama sebebiydi. Ama yetmiyordu….

Okula adım attığı gün, ilk olarak kara tahta dikkatini çekti. Burada herkes sırayla resim çizecek, diğerleri ne çizdiğini bilmeye çalışacaklar şeklinde bir kurum zannetmişti okulu. Bakın kendisi bir röportajında o günleri nasıl anlatıyor:

Tebeşir ve tahtayı gördüğüm anda resim çizmeye başlamıştım. Sınıf arkadaşlarım ne çizdiğimi tahmin ediyorlardı arkadan. Yazında hep beraber düdük sesi çıkarmaları ise en eğlenceli kısımdı. Öğretmen gelip konuyu anlattığında ve okulun bu olmadığını söylediğinde yıkılmıştım. Ama bir gün bunun gerçek olacağını hissediyordum ve oldu da …

Arkadaşları teneffüste top koştururken o tahtaya resimler çizer,siyah önlüğü tebeşir tozuna bulanırdı. Eve geldiğinde tozu herkes merak ederdi. İlk zamanlarda ailesi onu sürekli tahtada soru çözüyor ve başarılı bir öğrenci olarak düşündüğü için sorun çıkmıyordu. Bir veli toplantısı sonrası gerçek ortaya çıktı. Her tebeşir tozu için annesinden 35 terlik yiyordu. Ama bunlar onu pes ettirmedi.

Ortaokul yılları bunlardan pek farklı geçmedi. “Jig olum halı sahaya gidiyoruz cumartesi” sözleri onun için boştu. O okuldan sonra, tepedeki Nivbi mağarasına gider, tek başına saatlerce oturup duvarlara resim çizerdi. Kimseyle paylaşmadığı özel çizimler. Bir tanesini ilk kez burada biz yayınlıyoruz.

http://site.mynet.com/kursung/mynet_resimlerim/anc1b.jpg

Lise dönemi ise bilgisayar ile tanışmasına denk gelir. Hayatına resim dışında ilk kez bir şeyler girmişti bu dönemde. ÖSS ve bilgisayar. Bilinen, “ Baba valla ders çalışıcam, bütün arkadaşlarımda var” sözü ile eve bilgisayar gelmiş, hayatında yeni bir dönem başlamıştı. Mahalledeki Berkecan abinin verdiği Sensible Soccer disketi en kıymetli haznesi olmuştu. Oyundaki her şeyi ezberliyor ve sonra çiziyordu. Bu mutlu süreç babasının gerçeği anlaması ile fark etti. Bilgisayar dönemi molaya girmişti.

Öss hazırlıkları ise farklı gidiyordu. Deneme sınavlarındaki soru kitapçıkları ve cevap kağıtları bugün birer sanat hazinesi olarak sergilenmekte. Öss günü gelip çattığında, nokta karalayarak armuttan Tayip çizmesi final nokta olmuştu.

Sınav sonrası bilgisayarı geri gelmiş ve internet ile tanışmıştı Jigy...

Devam Edecek...

SimSyh
26-04-2009, 11:17 PM
GÜNÜN GETİRDİKLERİ

Smurfy Sürgünde
Oyunun şirin ve mavi simalarından olan Smurfy zor durumda. Ekonomik krizle boğuştuğumuz şu günlerde; yiyecek sıkıntısı çeken Smurfy, Şakacı Şirin'in evinden mantar sote yapmaya kalkınca başını belaya soktu. Şirin Baba başkanlığında toplanan ŞDAK yaptığı toplantıda; Smurfy'nin köyden sürülmesine ve akıllanana kadar yeşil şirin olarak gezmesine karar verdiği açıklandı.

Helen Çıkmazda
Oyunun ve forumun sessiz ama başarılı simalarından olan Helen şokta. Truva Operasyonu kapsamında gözaltına alınan Helen 17. dalgada en çok sükse yaratan isim oldu. Emekli adminler,VIPler ile birlikte gözaltına alınan Helen'in avukatı bunun demokrasiye vurulmuş bir darbe oldğunu söyledi. Kendilerinin Truva Savaşında bir rolü olmadığını ve at ile bir ilgileri olmadığını açıkladı. Bilindiği gibi Truva Operasyonu emekli adminler ve VIplerin başını çektiği bir örgüt olarak lanse ediliyor. İyi çizerlere çizdirdikleri tahta atın içine saklanarak admin odasına sızdıkları ve yönetimi ele geçirmek istedikleri iddianamede yer alan en önemli unsurdu.

Relax'ın Acısı
Ameliyat olacağı şu günlerde Relax'ın başı bir başka konu ile dertte. İtalyan Odasından ortakları ile özel oda işine giren Relax dolandırılması sonucu ekonomik darboğazda. İtalyanların sahte belgeler ve sahte oda operatörleri düzenlediği ve Relaxın ciddi bir maddi kayıp yaşadığı öğrenildi. Faturalarını bile ödeyemediği ve elektriklerinin kesildiği öğrenildi. Söz Sizde ekibi olarak tüm oyuncuları Relaxın yanında olmaya davet ediyor ve aşağıdaki hesap numaralarına insanlık namına gönüllerinden kopanı göndermelerini rica ediyoruz.
Hesap No:
06969: Dutch Easy Şubesi (tüm bankalar)
SMS servisi:
Yalan Haber Yaz 2277'ye gönder Minzo savaş baltalarını çıkarsın(hizmet bedeli 5 YTL'dir)

Aximeleq Şoku
Türkçe 9 odası Aximeleq haberi ile sarsıldı. Daha önce Wolvi ve Işığ'ın kaybı ile güç kaybeden Türkçe 9 Aximeleq!in 2 ay oyundan uzak kalacak olması ile büyük şok yaşadı. 1000RR ile oynanan oyunda sakatlanarak oyunu yarım bırakan Aximeleq'in çekilen MR'ı sonucu faresinin topunun kırıldığı ve ekibini yalnız bırakacağı öğrenildi. Adminlerin Axi'nin yerine Simsi oyuna süreceği fakat tecrübesiz Simsin bu zor günlerde ne yapacağını kestiremedikleri öğrenildi.

Ve sevgili okurlar malesef istemediğimiz bir haberi yayınlamak zorundayız... Basının içinde böyle olaylar istemesekte yaşanabiliyor....

http://r9.fodey.com/2050/f67d519562734e509054d22e810fdb53.0.jpg
tecrübesiz sims:))))

SimSyh
26-04-2009, 11:38 PM
Harika olmus minzo super:))) tebrik ederim.. Halası ona jigy dedi:))))))))))))))

tu_ba
27-04-2009, 12:30 AM
ahahahahahahaaaaaa koptumm ya:)))

minzomarakan
27-04-2009, 07:14 AM
Ben 6 yıl sürecek bir ban ve bu süre zarfında senin hayat hikayeni okuma cezası bekliyordum :D

minzomarakan
29-04-2009, 10:18 PM
Bölüm 2: Sevdim Seni Modemim,Başkasını Sevemem

İnternetin hayatına girmesi ile yepyeni bir dünyaya adım atmıştı Jig. Çevreden bulduğu kullanıcı adı ve şifreler, onlar olmazsa 146 apayrı bir yaşantıydı onun için. Pratik zekası ve yakışıklılığı ile dönemin en popüler siteleri; arkadas.com ve kahkaha.com’un en popüler simalarından olmuştu.

Yapısındaki fazlasını isteme ve çizim aşkı ile elbette bunlar ona yetmiyordu. Sık sık bunu dile getirir ve farklı projelerin denenmesi gerektiğini her ortamda söylerdi. Zor olsa da Jig’in okul arkadaşlarından birisine ulaştık ve bu konuyla ilgili bir anısını bize dile getirdi:

“Abicim, net dediğin olay öyle çetten metten ibaret olmamalı. En kralıyım çetin biliyosun ama yetmiyor bana.. Düşünsene olum; bi site olacak. Sen çizicen diğerleri bilicek falan, onlar çizerken sen. Şerefsizim acayip tutar. Hem pederle konuştum olm ben, okul bitince açacak bana böyle bir yer”

Yukarıda Jig’e ait olan sözler onun fikirlerini,arzularını yansıtıyordu. Neredeyse 7/24 internet başında olması elbet bazı sorunları da beraberinde getiriyordu. Kabaran telefon faturaları babası ile arasını açmaya başlamıştı. Babası bu faturalar yüzünden yakından ilgilenmek istese de iyi bir koşucu olan Jig buna izin vermiyordu.

Hayalleri ile yanıp tutuşmakta olan Jig, beklediği fırsatı bir chat ortamında bulmuştu. IRC zamanlarında hızlı olan Jig, bir sohbet sırasında Isketch varlığını öğrendiğinde o dahil hiç kimse, bunun hepimiz için yeni bir dönem başlangıcı olacağını bilemezdi. O dönemler Fransız güzel french_blondy ile birlikte olan Jig, tanışma yıldönümlerinde aldığı hediyeden çok memnundu. Isketch hayatı başlamıştı Jig için. O dönemlerde Türkçe oda bulunmaması sebebiyle İngiliz odalarını tercih ediyordu. Hızlı oyunu ve müthiş çizimleriyle dikkat çekmeyi başarmıştı. Birincilikler, çizim ödülleri arka arkaya geliyordu. Yılın Çizeri ödülünü arka arkaya alan tek isim olarak Isketch tarihine adını altın harflerle yazdırmıştı. Bu rekorun hala kırılamadığını çoğunuz bilmektesiniz. Bugün hala ödüllü çizimleri Isketch Art Gallery duvarlarını süslemektedir.

Tüm başarıların ve ödüllerin arasında mutsuz tek bir isim vardı… Jigsaw!!!. Bu ortamda gurbetteki çocuk edası ile barınıyordu. Memleketi insanları eksikti burada. O da istiyordu gözleme çizmek, anneannesin mantısını çizmek… Ülkeyi,başkenti Türkiye haritası çizerek anlatmak. Bunun için birçok dilekçe yazarak yönetme sunmasına rağmen karşılık alamıyordu. Bir şeyler yapmalıydı. Samsundan Ankaraya olandan sonra tarihin en büyük yürüyüşünü gerçekleştirdi. Birkaç arkadaşı ile birlikte özel odalardan, stüdyolara kadar eylemler düzenledi, heryere Türk bayrakları çizdi… Pes etme sırası yönetime gelmişti. Bu çağrılara daha fazla kayıtsız kalamadılar. Jig tarafından hazırlanan 2500 kelimelik Wordlist ile Turkish Room açılmıştı.

Bu arada Jig farkında olmasa da yönetim, Jig’in azmine,hırsına hayran kalmış ve çoktan onun üzerinden planlar kurmaya başlamıştı…

Berisi Sonra....

minzomarakan
29-04-2009, 10:53 PM
GÜNÜN GETİRDİKLERİ

Altın Mp3 Ahura

Sen Benim Canım albümüyle piyasaya fırtına gibi bir giriş yapan Ahura ikinci albümü Canımın Taaa Köşesi isimli albümüyle zirveye çıktı. IMA (Isketch Music Academy) tarafından Altın Mp3 ödülüne layik görüldü. Tören sonrası bir açıklama yapan Ahura, "Bu ödülü canımdan çok sevdiğim ülkem, Isketch Türkiye ve canım adına alyorum" dedi. Canın kim sorusuna cevap alamasakta Söz Sizde magazin ekibini bu işi araştırmak üzere görevlendirdik.

Bravo Poligon
Bir ödül haberi de Poligon ile sevindirdi.... Oyunun başarılı,yakışıklı,muhteşem,karizmatik simalarından olan Poligon,kalitesini tüm dünyaya kanıtladı. Isketch Society Room tarafından, Ylın En iyi Oyuncusu ödülünü alan Poligon yurda dönüşünde onlarca hayranı tarafından karşılandı. Hemen hemen hergün başarılarını yazdığımız Poligon yaptığı açıklamada; " Öncelikle benden desteğini hiç esirgemeyen kardeşim Minzo'ya, her fırsatta yardımcı olan Jigsaw'a teşekkürlerimi sunarım. İstemesemde bu tarz olayları, Yürüyedur,Relax gibi önümü kesmeye çalışanlara inat, bu ödülü hepimiz adına kazandım" şeklinde beyanat verdi.

Arido Temaslarını Bitirdi

Türk-Japon işbirliği komitesi başkanı Arido temaslarını tamamlayıp yurda döndü. Türk-Japon ilişkilerine yaptığı katkıdan dolayı bu ülkede çok sevilen Arido, Japon alfabesinin çizimlerden oluşmasından dolayı Japon Odaları yöneticileri ve Isketch yöneticileri arasından doğan krizde arabuluculuk yapmak için bu ülkede bulunuyordu. Isketch International Airport VIP salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Arido şunları söyledi: " Malumunuz üzere, bazı sorunları çözmek adına Japonya seyehati gerçekleştirdim. Anlayışsız ve bağnaz bir bakış açısıyla Japon alfabesini eleştiren Issketch yönetimi, çok direnmesine rağmen bu işi çözdük. Önlerine koyduğumuz belgeler ile bazı şeyleri kabul etmek zorunda kaldılar. En kısa zamanda Japon oyuncular aramızda olacaklar" şeklinde konuştu. Arido'yu ululslararası arenadaki başarılarından ötürü kutlar ve Japon oyuncuları aramıza kazandırdığı için teşekkürü borç biliriz.

Eserekli'nin Ayıbı

Asabi ve düşüncesiz tavırları ile herkese illallah dedirten Eserekli yeni bir kriz yarattı. Oyuna yeni başlayan 14 yaşındaki E.P ilk günlerinde Eserekli ile oynamanın bedelini ağır ödedi. Şanssız gencin başına gelenler şöyle. Oyunda yeni olduğu için kuralları tam olarak bilmeyen ve çizim esnasında harf kullanan E.P, Esereklinin gazabına uğradı. Sen nasıl harf kullanırsın diyerek, kafasına mouse ile vurduğu E.P'yi bu yetmezmiş gibi bir de yerlerde sürükleyen Eserekli zorlukla odadan atılabildi. Daha önce çıkardığı olaylarla ortalığı karıştırmaya bayılan Eserekli konuyla ilgili açıklama yapmadı. Söz Sizde ekibi olarak, bu vicdansızın artık hesap vermesi gerektiğini bir kez daha haykırıyoruz. Çocuklara uygulanan şiddettin dozajının iyice arttığı şu günlerde, bu canavara verilecek cezanın iyi bir ders olacağını düşünüyoruz. E.P'ye biranönce sağlığına kavuşup aramıza dönmesi için acil şifalar dileriz...

tu_ba
29-04-2009, 11:31 PM
GÜNÜN GETİRDİKLERİ

Altın Mp3 Ahura

Sen Benim Canım albümüyle piyasaya fırtına gibi bir giriş yapan Ahura ikinci albümü Canımın Taaa Köşesi isimli albümüyle zirveye çıktı. IMA (Isketch Music Academy) tarafından Altın Mp3 ödülüne layik görüldü. Tören sonrası bir açıklama yapan Ahura, "Bu ödülü canımdan çok sevdiğim ülkem, Isketch Türkiye ve canım adına alyorum" dedi. Canın kim sorusuna cevap alamasakta Söz Sizde magazin ekibini bu işi araştırmak üzere görevlendirdik.

Bravo Poligon
Bir ödül haberi de Poligon ile sevindirdi.... Oyunun başarılı,yakışıklı,muhteşem,karizmatik simalarından olan Poligon,kalitesini tüm dünyaya kanıtladı. Isketch Society Room tarafından, Ylın En iyi Oyuncusu ödülünü alan Poligon yurda dönüşünde onlarca hayranı tarafından karşılandı. Hemen hemen hergün başarılarını yazdığımız Poligon yaptığı açıklamada; " Öncelikle benden desteğini hiç esirgemeyen kardeşim Minzo'ya, her fırsatta yardımcı olan Jigsaw'a teşekkürlerimi sunarım. İstemesemde bu tarz olayları, Yürüyedur,Relax gibi önümü kesmeye çalışanlara inat, bu ödülü hepimiz adına kazandım" şeklinde beyanat verdi.

Arido Temaslarını Bitirdi

Türk-Japon işbirliği komitesi başkanı Arido temaslarını tamamlayıp yurda döndü. Türk-Japon ilişkilerine yaptığı katkıdan dolayı bu ülkede çok sevilen Arido, Japon alfabesinin çizimlerden oluşmasından dolayı Japon Odaları yöneticileri ve Isketch yöneticileri arasından doğan krizde arabuluculuk yapmak için bu ülkede bulunuyordu. Isketch International Airport VIP salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Arido şunları söyledi: " Malumunuz üzere, bazı sorunları çözmek adına Japonya seyehati gerçekleştirdim. Anlayışsız ve bağnaz bir bakış açısıyla Japon alfabesini eleştiren Issketch yönetimi, çok direnmesine rağmen bu işi çözdük. Önlerine koyduğumuz belgeler ile bazı şeyleri kabul etmek zorunda kaldılar. En kısa zamanda Japon oyuncular aramızda olacaklar" şeklinde konuştu. Arido'yu ululslararası arenadaki başarılarından ötürü kutlar ve Japon oyuncuları aramıza kazandırdığı için teşekkürü borç biliriz.

Eserekli'nin Ayıbı

Asabi ve düşüncesiz tavırları ile herkese illallah dedirten Eserekli yeni bir kriz yarattı. Oyuna yeni başlayan 14 yaşındaki E.P ilk günlerinde Eserekli ile oynamanın bedelini ağır ödedi. Şanssız gencin başına gelenler şöyle. Oyunda yeni olduğu için kuralları tam olarak bilmeyen ve çizim esnasında harf kullanan E.P, Esereklinin gazabına uğradı. Sen nasıl harf kullanırsın diyerek, kafasına mouse ile vurduğu E.P'yi bu yetmezmiş gibi bir de yerlerde sürükleyen Eserekli zorlukla odadan atılabildi. Daha önce çıkardığı olaylarla ortalığı karıştırmaya bayılan Eserekli konuyla ilgili açıklama yapmadı. Söz Sizde ekibi olarak, bu vicdansızın artık hesap vermesi gerektiğini bir kez daha haykırıyoruz. Çocuklara uygulanan şiddettin dozajının iyice arttığı şu günlerde, bu canavara verilecek cezanın iyi bir ders olacağını düşünüyoruz. E.P'ye biranönce sağlığına kavuşup aramıza dönmesi için acil şifalar dileriz...

ahahahahaa şidddet yanlısımıyım ben ayyyy karnım agrıdıı gülmektenn ellerine sağlık minzooo.......

Thyia
30-04-2009, 07:49 AM
Sabah sabah çok güldüm Tebrik ederim Minzo . . . :smile: emeğine sağlık

ReLaX
30-04-2009, 10:24 AM
:twisted:Eline , diline sağlık minzo kardeş.

Ama şunu belirtmek isterim ki poligon dostumuz , Yürü ile benim elimize doğdu, stüdyolarda çalı çırpı çizerken , çamurlara çivilerle dairesel şekiller karalarken keşfedip elinden tuttuk bu günlere getirdik. Köstek değil destek olduk, her zaman da olacağız. :smile:

HaYaT
30-04-2009, 11:54 AM
Hahahaha süper yaa :))) Bravo.

minzomarakan
18-05-2009, 01:18 AM
TARİHTE BUGÜN

http://lh3.ggpht.com/_ttx6h37BSg8/RtfDy3GMtKI/AAAAAAAACDU/jNzEUaFb3WQ/Bek%C3%A7i+day%C4%B1lar.jpg
ISKETCH-ÜL DEVRİYE
1975 ilk defa admin müessesi kuruldu. Oyun içinde oluşan başıbozukluuk ve kargaşa düzeninden bunalan site sahipleri site içinden seçtikleri cengaverler ile güvenliği sağlamaya karar verdi. Resimde Rob ve Jigsaw görev için çektirdikleri vesikalıklar ile poz verdiler.

http://www.zennube.com/newsgfx/kavga.jpg
BENİM O- HAYIR BENİM
2008 yılında ilk kez bir erkek için kavga çıktı. so_hot_22_f ve horny_chick isimli genç kızlar daha yeni tanıştıkları için Minzomarakan için birbirlerine girdiler. Zekasından,karizmasından,yakışıkllığından etkilendikleri minzo için birbirlerine giren kızlar, minzonun sinirden aynayı kırıp ortamı terkettiğini bile farkedemedi.

http://cache1.asset-cache.net/xc/rbc4_10.jpg?v=1&c=NewsMaker&k=2&d=F96248E29EDD0687A1D118B7D69BCE0F
OYUNDA UYARI SİSTEMİ DEVREYE GİRDİ
Harf kullanımına karşı adminler yetersi kalınca uyarı sistemi devreye girdi. Yazanlara senin ....nı ...im lan ibiş şeklinde uyarılara ters tepkiler gelince, Pembe-Turtle başkanlığındaki GİRİŞİMCİ KADINLAR yazanlara merdane ile girişerek geçici süre önlendi.

HaYaT
18-05-2009, 08:06 AM
Hahahahahahah :D:D:

Pembe-Turtle
18-05-2009, 06:58 PM
En değerli resmim nereden buldun da çıkardın tebrik ederim:smile:...Hatta o merdaneyi birinin kafasında kırdığımız gün bile daha dün gibi, hakiki ceviz ağacıydı...Neyse zaten tedbirliyiz yedek merdaneler mevcut.:smile::smile:

YuRuYeDuR!
27-05-2009, 02:36 PM
J Başkan tekrar seçilmesi üzerine 3 yeni oda sözü verdi, beraberinde artık kickçilerle uğraşmayı bırakıp tamamen kelimeler ve odalar ile ilgileneceğini bildirdi.

Ne yani tribünleri onlara mı bırakacaksın ?
Bedava bilette verirsin sen şimdi :twisted:

minzomarakan
19-06-2009, 01:17 AM
Son günlerde Isketch camiasının en çok konuşulan olayına sessiz kalamazdık. Jigsaw tarafından yazılan Isketch Günlüklerim kitabı, gündeme bomba gibi düştü. İçinde en özel sırlardan, en gizli ilişkilere bir çok olay barındıran kitap 10 günde 4. baskısına ulaştı. Bizde kitapta adı geçen bazı isimlere ulaştık ve yorumlarını aldık…

İlk olarak Pembe-Turtle ile görüştük. Kitapta onun derin ilişkilerinden bahsediliyordu. Tüm adminler ile yasadışı para transferlerinden vs…

- Pembe Hanım, kitaptaki iddialar için ne diyeceksiniz?

-Bazı ilişkilrim olduğu doğrudur. Ama bunlar arkadaşlık ilişkilerinin ötesine hiçbir zaman geçmemiştir. Ne işlerimi yaptırmak için, nede bazı işer yapmak için para konusu olmamıştır,olamaz. Bunlar tamamen asılsız iddialar. Popüler olma çabasıyla yazılmış bir kitap. Ama elbette sayfalar bir bir yedirilecektir yazara…

Kitapta ismi geçen bir diğer isim ise Yürüyedur… Holigan ruhu ve provokatör yapısı ile dikkat çeken Yürü de kitapta payını alanlardan..

- Sen de kitabı okuyunca şok olanlardansın. Sen ne diyeceksin hakkında yazılanlar için?

-Meydanı boş bulmuş, artist artist konuşmuş.. . Haaa indiririz aşağı vakti gelince. Ama o bugünün konusu değil. Elbet zamanı gelince cezası verilir. Ama buradan söylüyorum. Herkes ayağını denk alsın.

En ilginç iddialardan birisi de sIr ile ilgili olan iddia. Sürekli birincilikler kazanan Sırrın cevapları para karşılığı yabancı bir adminden aldığı belirtiliyor.

-Tatlım seninle ilgili bazı iddialar da var kitapta. Sen ne yorum yapacaksın bu konuda?

-Açıkçası yorum yapıp şahsın reklamını yapmak istemiyorum. Zaten istediği de bu. Kolay yoldan ünlü olma çabaları. Ben hakkımı mahkemede arayacağım. Ne cezası varsa çekecektir. Zaten sen beni çok iyi tanıyorsun. Elbette bunların asılsız olduğunu biliyorsun. Desteğin için çok teşekkür ederim. Sen bitanesin…

Kitapla ilgili ilk yorumlar böyle. Elbette ilerleyen günler daha şiddetli yorumlar ve tartışmaları doğuracaktır. Biz de söz sizde ekibi olarak elbette sizinle her şeyi paylaşacağız.

sIr
19-06-2009, 12:13 PM
Hahah min zoom süper olmuş eline sağlık :razz:

minzomarakan
25-06-2009, 04:39 PM
Basın merkezini de kapatıyoruz....

sIr
25-06-2009, 06:29 PM
Basın merkezini de kapatıyoruz....

Ne oldu minzoom:rolleyes: Bilmediğim durumlar mı var nerelerdesinn :sad::cry:

MaXmAxMaX
26-06-2009, 07:17 AM
Evet keyifle okuyorduk. Ne oldu bitmesi gerekti? Bende merak ettim.

minzomarakan
14-07-2009, 09:23 PM
Farklı yerlere düzenlediğim seyahatlerimde tanıdık bazı isimlerle sohbet etme şansı buldum. İçlerinden bazıları ile samimi dostluklarım varken bazıları ile yeni tanışma fırsatım oldu. Dost yüzlerden birisi sizin de tanıdığınız bir isim. “Michalengelo” Turuncu aksesuarları ve pizza tutkusu gibi özellikleri ile tanıyorsunuz hepiniz onu. Ama o özünde çok farklı birisi. Hatta öğretici bilgi ile; farklı bir kişi o. Tosbağaya adını veren gerçek bir sanatçı.

Benimle burada buluşmak istediğinde çok şaşırdım. Hatta benimle buluşmak istemene çok şaşırdım.

Neden bu kadar şaşırdın? Bu endişen neden gülüm?

Televizyon mu var lan sizin orada?

Evet. Taksitle aldım geçen ay. O değilde sen cidden neden bu kadar telaşlısın?

Yahu televizyon izlediğini iddia edn bir ölüyle sohbet ediyorum. Daha nolsun.

Daha şaşıracağın çok şeyler göreceksin bizim oralarda.

Bak s…cem ama. Lann lannn öldüm mü lan ben.

Dur lan tırsma hemen. Bizim orada böyle kıyaklar var. İzinli olarak geldim ben. Geçici süre.

Tamam lan tamam. Geçelim şimdi bunu. Tövbe bismillah. Oralardan ne izlenimlerin var.? Boşuna buluşmak istemezsin sen.

Son bir buçuk senedir beni baya şaşırtıyordun aslında. Benim resim yapmam ile dalga geçen sen, bilgisayar başında deli gibi resim çizdin. Adına da oyun demişsiniz.

Sorma. Bir süre gerçekten bağımlı oldum. Değişik günlerdi. Geçsek bu faslı.

Bir buçuk sene nasıl katlandın?

Yaşanan anın güzelliği diyebiliriz adına. Hatta şu ana sarkan güzellikler de var. Güzel insanlar tanıdım onlar hala hayatımda.

Eee bizim resim atölyesine bir kere geldin. 10 dakika durdun kaçtın.

Oğlum en güzeliniz Leonardo idi. Ona da sarksam o dönemde hoş karşılanmazdı. Yakarlardı valla köy meydanında.

Ne diyorsun yahu?

Hatun diyorum hatun. 1 tane bile hatun yoktu lan atölyede. Ne yapıcam sabahtan akşama kadar orada.?

Senin ortamda var mıydı bari_?

Valla Allah için çok güzel kızlar vardı. Allah sahiplerine bağışlasın.
Sende var bişeyler ama çıkar kokusu yakında.

Yok yahu ne numarası olacak. Hem bazı sohbetlerden,hem bazı insanlardan hem de neyse… Oksijenimizi çalıyorlardı resmen. Bak aklıma geldi delendim yine. Böyle şeylerden sıkıldım işin özeti. Ve özledğim hayatıma geri döndüm. Zaman zaman oyunu da özlüyorum. Ama bir eksiklik hissetme manasında değil bu. Bazı insanlara özlem sadece. Onlarla da telefon yada internet yoluyla yine görüşebiliyorum. Bunları da ilk sana anlattım.
Yahu sıkıldım. Ne ciddi bir herif olmuşsun sen görmeyeli.

Yok be canım. Merak ettiğimden sordum ben de. Yoksa ben de hoşlanmıyorum. Resim, oyun bahanesi ile orada düdüklük yapan tiplerden. Evrimin hangi sürecinde doğduysa bu öküz burçları.

Eee. Senin hayatın ne alemde.

TV aldım bin pişman oldum. Hanım tutturdu. “Şehrazat ile kocasının resmini yapacaksın” diye. Yok resmini yapmazsan allahıma boşarım falan..

Oha. Yenge sapıtmış iyice.

Çocukların durum daha vahim.Küçük oğlan iyice gerizekalı bişey oldu çıktı. Baba neden yeşil elbiseni giymiyorsun, yok neden pizza getirmiyorsun falan soruyor.

Dövmedin mi?

Odunla giriştim itoğluite. Ama bana mısın demiyor.

Boşver. Bizde ,30 yaşında adamlar var. Seni hala kaplumbağa zanneden. Büyük oğlan napıyo?

O da ayrı bir mal çıktı. Polat Alemdar, Al Capone’u döver,asar, keser diye geziyodu. En son Al Capone alıp silkeledi bizimkini.

Senin bir kız vardı bir de. O ne yaptı liseden sonra?

Manken olucam, dizide oynicam diye vermediği kalmadı.

Abi istersen gönder birgün gazeteye. Ayarliyim magazin servisinden bişeyler.

Laaaan………………………………

Abi küfür edip saldıracak bişey yok. İyi niyetli söyledik. Hemen arızya bağlıyorsun sen de. Neyseki sanata sanatçıya saygım var. Daha geçen gün bi grup denyo konser bastı bizim oralarda. Bırakim onlardan farkım olsun.

Oha var mı lan o zamanda öyle şeyler.

Daha beterleri de var abi. Pratikleşti bazı şeyler. Senden önce köyde cadı yakarlardı. Bizde aydın yakıyorlar. Üstelik daha pratik. Toptan yakıyorlar. Bina ile birlikte.

Tamam lan içim karardı.

Abi diğer çocuklar ne yapıyor;

Daha geçen gün beraberdik. Pasternak, Kafka, Albert falan… O sırada kim geldi bil bakalım;

Yuh abi nerden bilim ben.

Michael geldi. Kalbi tutmuş. Onu karşılarken falan şahane ortam oldu.

Eee insan haber verir.

Lan olm valla ulaşamadık sana. İlaçlarını almışsın o gün. Ne yaptıysak ulaşamadık sana.

Doktor al dedi ilaçlarını.

İnanmıyor dimi hala bizimle konuştuğuna.

Bırak inanmayı dozajı bile arttırdı. İlaçları kullanınca çok yalnız kalıyorum be abi. Hissediyorum yokluğunuzu.

Neyse baba. Sana doyum olmaz. Malum yengen bekler. Bir de mantı açmış. Geç kalırsam iyice arızaya bağlar valla.

Abi be. Bu saatte malum dönüş zor. Hani diyorum…

Sormana bile gerek yok. Ayıp ettin bak şimdi. Ama hanımın köyden akrabaları geldi. Yoksa başımın üstünde yerin var.

Neyse abi. Varmı söylemek istediğin son birkaç şey.

Var valla. Gazetede gördüm. Sormadan edemicem bunu basına.

Buyur. Tabiki.

Lan ikoncan ne aq. Allah belanızı versin lan….

Helal abi…

Ne helali lan. Kimse inanmicak yine benimle konuştuğuna. Hatta şizofren olduğunu düşünenlerin sayısı fazla olacak…

Ne güzel işte… Onların sorunu zaten düşünen sayısının fazla olmaması. Şimdilik istediklerini düşünsünler de… Düşünmeyi öğrendiklerinde gerisi gelecektir.

Giderayak çaktın mesajı… Var mı bir isteğin?

Canının sağlığı. Senin kız için dediğimi unutma. Bi uğrasın gazeteye. Ayarlarız bişeyler. Üstüne başına dikkat etsin gelirken ama. Malum yaz sıcakları vs..

Laaaan. DEfolll

ahura
17-07-2009, 07:56 PM
Ahahaha sıradışı olmuş... Özellikle düşünmeyi öğrendiklerinde bölümü bence son noktayı koyar:twisted: Devamını beklerim artık ben...

minzomarakan
17-10-2009, 08:08 PM
http://www.moderncourse.com/images/coming_soon.jpg

MisCha
10-11-2009, 07:26 PM
.....:rolleyes:

minzomarakan
20-11-2009, 08:55 PM
Çok eskilerden bir yazı. Şimdilik bununla idare edilebilir...

Editoryal ekip olarak dükkanı kapayıp bakkal işine girmeyi düşünür iken Lüleburgaz´dan gelen bir telefon bizi heyecanlandırdı. Telefonun ucunda kendini minzomarakan olarak tanıtan şahıs bizlerden röportaj talebinde bulunuyor ve çarpıcı açıklamalarda bulunacağını söylüyordu. Bu telefonun verdiği heyecan ile kaybolan amatör ruhumuzu tekrar yakalamış ve yeni bir sayfa açmaya karar vermiştik.

Minzomarakan memur bir baba ve evhanımı bir annenin üç çocuğundan ortancası. O da kalbinde Fenerbahçe sevgisini yaşatanlardan. Gününün çoğunu Lüleburgaz´daki tabelacı dükkanında geçiriyor‚ tabelacılık sanatının inceliklerini öğrenmeye çalışıyor. Bu işten yeterince para kazanınca kendi tabelacı dükkanını açmayı planlıyor‚ sıkıldım kasada durmaktan a.k. diyor. İşte böyle samimi bir röportaj ortamında bulduk kendimizi ve kendisine mikrofonlarımızı uzattık. Minzomarakan kapılarını ilk defa siz sevgili okuyucularımız için açtı ve röportajın sonuna dek de açık bıraktı. Cam da açık olunca cereyan yaptı‚ iyi esinti oldu valla bu sıcakta. Yalnız karakter sınırlaması yüzünden röportajımızı dizi halinde sunacağız‚ dilediğiniz bölümden başlayabilirsiniz.

I

Bana gay mi dedin‚ sensin gay

H: Ben yazının girişinde sizi tanıttım ama bir de kendinizi sizden dinleyelim isterseniz. Ömür kimdir‚ boş zamanlarında neler yapar‚ nerelere gider?

M: Ömür‚ bilinen diğer adıyla minzo hayatın monotonluğundan bunalmış ve içi Fenerbahçe sevdasıyla dolu bir genç adam. Yılın belirli dönemlerinde tamamen boş vakti olan yılın yine belirli dönemlerinde başını kaşımaya vakti olmayan biri olarak boş zamanlarında ne yapar sorusu ilginç oldu. Fakat her fırsat bulduğunda maça gider. Alkole çok düşkün olduğu söylense de pek inanmamak gerek. Bunlar bir şekilde yıpratma politikaları. Zaten sevenlerim gerçekleri bilecektir. Aslında asosyal bi yapısı olduğuda söylenir. Aksine aktif bir gençtir. Çevresine verdiği yaşam enerjisi herkesin dilindedir.

H: Yanılmıyorsam bir arkadaşınızın kızlar kendi paralarını kazanan erkeklerden hoşlanırmış olm tarzındaki gaz vermelerinin ardından iş hayatına atılmışsınız; biraz bu hayatınızdan da bahseder misiniz?

M:Klasik erkek geyik diyaloglarından birisi sonucu ortaya çıktı olay. Her erkek ortamında olduğuğu gibi masada yine ortamın kurdu olduğunu iddaa eden‚ 20den 60a her yaş grubundan kadınla beraber olduğunu söyleyen ve istediği zaman olabilceğini iddaa eden bi arkadaşımız vasıtasıyla gelişti olaylar. Bu arkadaş yine kadın kız hikayelerini anlatırken dalga geçme amaçlı sorduğum: Olm nasıl yapıyorsun böyle manitaları şeklindeki soru (hala acısını çekerim) herşeyi başlattı. Alkolün etkisiyle gaza gelmem de cabası oldu. Olm kızlar kendi paralarını kzanan erkeklerden hoşlanır dedi. Ben de o sırada babamdan aldığım paralar ile alemlere aktığım için bir anda konunun beni ilgilendirdiğini farkettim. Gerçekten alemlere akıyordum fakat sadece erkek arkadaş grubumla eğleniyorduk. Bu işte bir terslik vardı ve arkadaşım bana altın cevabı vermişti. Çabuk bir karar almam gerektiğini farkettim. Öncelikle Türk filmlerinin unutlmaz repliği aklıma geldi: Olm 2 limon alır satarsın‚ sonra 4 limon alır satarsın‚ sonra bi bakmışsın koca bir dükkanın işletmen var. Cebimdeki son parayla gecenin bi vakti limon almanın imkansız olduğunu görünce işi sabaha erteledim. Ertesi sabah gerçekten iki limon alıp onları pazarda sattım. Aslında limonları evin buzdolabından almıştım. Cebimde 2 limondan gelen para vardı. Ertesi gün gerçekten 4 limon aldım ve sattım. Kendi paramı kazanmanın verdiği inanılmaz gururla bara gittim. Kızlara takıldım. Ticaretle uğraştığımı öğrenince gerçekten bir çok kızın ilgisini çekmiştim. Fakat o gece acı gerçeği farkettim. Kızlar kendi parasını kazanan erkeklerden değil çok parası olan erkeklerden hoşlanıyordu. Başarısız bir ticari hayat o gece sona erdi. Aslında başarısız değildim ama kızlar sabırsızdı. Bu olayla ilgili tek tesellim‚ bana kızlar kendi paralrını kazanan erkeklerden hoşlanır tavsiyeni veren arkadaş başka bir arkadaşın daha kanına girmiş. Olm kızlar sert ve maço erkeklerden hoşlanır‚ onlara sert yapacaksın. İşte bu tavsiyenin gazını alan başka bir arkadaşım barda ilk gözüne kestirdiği kıza kafa göz dalınca barın ayı iriliğindeki elemanları tarafından dövüldü. O olaydan bana kalan tek teselli bu oldu.

H: Peki bir de normal yaşantınız dışındaki bir Antu kişiliğiniz var. Sanırım pek çok insan gerçek isminizin Minzo‚ soyadınızın da Marakan olduğunu düşünüyordur; nicknameinizin arkasındaki ilginç hikayeyi bizimle paylaşır mısınız?

M: Evet doğru bir noktaya değindiniz. ******************************. Bu rumuzun oluşma hikayesi ilginç gerçekten. Gazetelerin pazar eklerinde bulunan bulmacaları bilirsiniz. Rastgele karışık harflerin içinde aşağı yukarı‚ çapraz sağa sola kelime bulmaya çalışırsınız. Minzomarakan ordaki harflerin yanyana gelmesinden ortaya çıkmış bir kelime.Bazı insanlar bu hikayaye inanmıyor. Sebebi ise benim bir gizem havası yaratma isteği içinde olduğumu düşünmeleri. Sanılanın aksine gayet sıradan bir rumuz.

Bence öyle sanıldığı kadar ilginç değilmiş. Sizinle röportaj yapmak üzere yollara düşmeden önce Antu kaydınıza bir göz atayım istedim ve pek hoş şeylerle karşılaşmadım. Kayıtlarda iki adet sabıkanız olduğu gözüküyordu‚ sanırım sosyal ortamlara uyum sağlamak konusunda bazı problemleriniz var? Üyelerde sıklıkla rastlanan ve Anelka Sendromu olarak adlandırılan hastalık da denebilir değil mi?

M: Ha ha ha. Evet. İki adet sabıka. Ben de onlara sabıka demekten hoşlanıyorum şimdi. Adını anmak istemediğim kelime bana itici geliyor.. Soğuk.Ben sosyal ortamlara ayak uyduramama fikrine katılmıyorum. O sadece dışardan görünen görüntü. Aksine sosyal ortamlara ayak uydurup bişeyleri değiştirmek‚ güzelleştirmek için sabıkalı oldum. Herşey sosyal ortam ve ortamı oluşturan insanlar içindi. Geçmişten günümüze değişik isimler‚ değişik ortamlarda bişeyleri değiştirmek istemiştir. Ve çoğu zaman pasifize edilmişlerdir. Tabiki şimdi isim vermiyorum. Her insanın kafasında farklı isimler canlanmıştır. Kimi insan değiştirmeyi başarmış ve halk kahramanı olmuştur. Kaderlerini değiştirmiştir soysay yapıların. Geçmişte iki adet sabıkam olması yıldığım anlamına gelmez. Amaçlarım aynı kalacak sadece stratejilerim farklı olacaktır. Sosyal ortam bana uyum sağlayacaktır.

Nasılsın sevgili okur‚ eğlenebiliyor musun bari? Umarım ilgini çekecek türden bir yazı olmuştur. Beni sorarsan‚ sadece 50 saniyelik bekleme süremi değerlendirmek adına sana bu satırları yazıyorum. Hadi kal sağlıcakla.

III

Tuvaleti bir 10 dakika kullanmazsanız iyi olur..

H: Yine hakkınızda yaptığım bazı araştırmalar sonucu rastladığım bulgularda Antuda 2004 ve 2006 yılında olmak üzere iki tane hesap açtırdığınızı gördüm. Yalnız Antuda iki adet üyeliğe sahip olmanın bazı ceza-i yaptırımları var. Bu konuda yasal yollara başvurdunuz mu‚ yeni bir kafa kağıdı çıkartabildiniz mi? Neler yaşadınız bu süreçte‚ bakın hep ben soruyorum‚ biraz da ben sormadan anlatın ama.

M: Siz halkın sesi olduğunuz için‚ halkın merak ettiklerini soruyorsunuz. O yüzden sizin sormanızı bekliyorum. 2 farklı üyelik olayına gelelim. 2004 yılında aldığım üyeliğin mail problemi oldu. Bildirdiğim mailin şifresini unutunca üyeliğim tamamlanmadı. Bende üstüne düşmedim. Sonra bir 2006 mayısı tekrar üye olmaya karar verdim. Ve adım soyadımla üye oldum. Bir süre öyle yazmaya devam ettim. Rumuz değiştirme kampanyasında minzomarakan rumuzunu almak istedim ve durumu Seko admine anlattım. Sağolsun kendisi şeker gibi bir insan ve beni anlayışla karşıladı. İki hesabı birleştirdi. Burdan şu sonucu çıkarmalı herkes. Antu´da 2006 haziranı öncesi minzomarakan rumuzunun bir eylemi olduysa sorumluluk kabul etmem. Yine bu röportajdan sonra ikinci rumuz sebebiyle bir cezai yaptırım uygulanırsa tarafsız basının‚ sizlerin‚ yanımda olacağıma eminim.

H: Röportajımız biraz fazla resmi gidiyor sanırsam‚ biraz skandal yaratalım isterseniz. Bir takım giydirimlerde bulunmak istediğiniz üyeler veya yönetimden isimler var mı? Çarpıcı iddialar falan?

M: Medyanın reyting kaygısı ile bu soruyu sorduğunuzu düşünüyorum. Art niyetli değil fakat işinizin gereği olsada bize yakışmaz. Sizi kırmamak için bir kaç şeye değinim. Üyelerin çoğunlukla yalnız insanlardan oluşması antunun en büyük sorunu. Antu gibi sıcak ve samimi bir ortamı insanlar yanlış eylemler adına kullanabiliyor. İsim vermden size bir anımı anlatmak istiyorum. Bir gece antuda (saat 2 civarı) özel mesajım olduğunu farkettim. Yine mod nickinin mesajı yolldağını ve bir süre içeri gireceğimi düşündüm. Fakat yanıldım. Bir üye bana şunu sordu: Selam Ömür. Sen bayan mısın? Bu soruya o anda hangi cevabı vereceğimi düşünürken doğruyu söylemeyi seçtim ve hayır dedim. Gelen cevap beni şok etti. Tamam o zaman. Sana iyigeceler´´ Acaba diğer cevap hakkmı kullansa mıydım diye hala düşünüyorum.

H: Bu sene‚ özellikle sezon ortasında yayınladığınız iki makale olan Fenerbahçe diyalektiği ve 100. yıl şovenizmi ve Müjdat futbola dönerse bu takımı bırakırım arkadaş ile yılın taraftar ödülünün en büyük adaylarından biri olacağınız söyleniyordu. Ne oldu da son anda katılmama kararı aldınız?

M: İlk 2 konu biraz ağır bir konular olmuştu. Fenerbahçe diyalektiği ve 100. yıl şovenizmi. Bir çok üye beni anlamadı ya da ben derdimi anlatamadım. Çok tepkiler aldım o yazılardan dolayı. Eleştiriler‚hakaretler. Bunu olgunlukla karşıladım. Her insanın zamanla değişceğine inanırım. FB taraftarı da yakında değişecek ve zamanla beni anlayacaktır. Müjdat başlığı ise tatsız oldu benim için. Bir kaç Müjdat hayranından tehditler aldım. Telefon mail ve mektup yoluyla. Müjdat fan club üyeleri evimi bastı. Olay adli soruşturmada olduğu için daha fazla konuşamam o konuda. Yarışmadan çekilme sebebim ise tamamen yaşanan olaylara karşı demokratik bir tepki. Bende bütün üyeler gibi tek oy hakkımı bana en yakın olan fikirde kullandım ve taraftar ödülü konusu benim için kapandı.

Merhaba sevgili okur‚ yine ben. Buraya kadar olan kısımda kah beraber güldük‚ kah beraber ağladık ve röportajımızın sonuna dek geldik. Çok az bir bölümümüz daha kaldı‚ hadi onu da okursun artık. Aslansın sen okur.

IV

H: Röportajımızı okuyucularımızın merakla beklediği ve son zamanlarda kamuoyunda büyük bir infial yaratan soruyu sorarak noktalamak istiyorum: Burnunuzu karıştırır mısınız?

M: Anasını bile bellerim.

Keyifle süren bu röportajımız‚ arkasına park ettiğim arabanın sahibinin kornaya basması üzerine son buluyor. Tam kapıdan çıkmak üzereyken Ömür beni yakalıyor ve Abi sahiden dediğin gibi bu röportaj sayesinde kızlar benimle tanışmak isteyecek mi? diye soruyor. Gözlerindeki umut parıltısından kendisine vereceğim cevabı değil de‚ duymak istediği cevabı beklediğini anlıyorum. Bu yüzden sağ elimle omzuna dostça bir iki vuruşun ardından He Ömürcüm he diyor ve oradan ayrılıyorum.

simM
21-11-2009, 03:31 PM
Kimleri görüyorum minzomarakan bey gelmişler sonunda :razz:hoşgelmişler ben de elim boş gelmeyeyim dedim yolunuza pembe bir halı ve köşeye de nazarboncuğu iliştireyim dedim:razz:güzel bir ropartaj ellerinize sağlık:razz:Yazılarınızın devamını dilerim:biggrin:
http://img265.imageshack.us/i/nazar1.jpg/

http://img233.imageshack.us/i/pempehal.jpg/

minzomarakan
04-12-2009, 05:52 PM
ülke huzuru için az yazmak şart...

http://images.cutoutandkeep.net/projects/4773/baaa_1215803035.jpg

minzomarakan
04-01-2010, 05:56 PM
Hep yalan, geyik haber mi vericez?

Manisa 1. Piyade Eğt. Tug. Komutanlığı --- 7 ocak teslim

İyi bakın kendinize...

RÜZGAR
04-01-2010, 10:02 PM
:cry:

Hayırlıysa git hayırlıysa gel inşallah canım minzo..

ReLaX
05-01-2010, 07:11 AM
Hep yalan, geyik haber mi vericez?

Manisa 1. Piyade Eğt. Tug. Komutanlığı --- 7 ocak teslim

İyi bakın kendinize...

Vay minzocum hayırlısı olsun gel bakalım şöyle yamacıma , sayılı gün çabuk geçer canını sıkma , şimdiden özlettin kendini yolun açık olsun. Hayırlı tezkereler...

Perry
05-01-2010, 10:49 AM
Hayırlı tezkereler canım güle güle git güle güle güle gel...:)

simM
05-01-2010, 02:38 PM
Vatana ve Millette hayırlı olsun minzo=))Şimdiden hayırlı teskereler=))bak seni askere gönderdikte ben geri getirdim bile =))teskere zamanın bile geldi=)))şaka bir yana hayırlı olsun cnm allah kıvandırsın inşallah=)):rolleyes:

minzomarakan
12-02-2010, 01:02 PM
Bir senelik hikaye çıkartırım artık. Ama zamanı var. Tezkereden sonra :D

minzomarakan
07-09-2010, 11:55 AM
Minzomarakan röportajı olay yaratacak :P az kaldı...