View Full Version : Turnuva Yorum
Perry
18-01-2009, 03:47 PM
Bazılarının çizimlere eğlence amaçlı bakıp oyladığıda bariz belli oluyo....
Ve hadi cnm buda körmü demekten kendimi alamıyorum...=)
Zerre
18-01-2009, 03:51 PM
ona ''herkesin beğenisi farklıdır desek'' ;)
edit ; yada beğeni farkı yerine arkadaşına puan vermiş desek de olabilir :D
smurff..
18-01-2009, 03:53 PM
Sana katılmamak elde değil kuzu..
Evet bu bi oyun ve eğlence ama..
Ben Emeğe SAYGI demek istiyorum sadece ..
Perry
18-01-2009, 04:04 PM
Bide ona Görünen Köy klavuz istemiyo desek...=) demek istediğimi anlamamışsın zerre sadece bazıları çizdiklerini yakının kulağına fısıldamış o kadar...
minzomarakan
18-01-2009, 06:26 PM
Ben Nellin göğüsleri güzel diye 14 verdim
Kokteyl
18-01-2009, 06:30 PM
Bence nelle silikon lazım minzom..
HerzL
18-01-2009, 06:36 PM
Anlaşılan o ki , kim neyi çizmiş pekala biliniyor . Puanlamalarda bu bariz şekilde ortaya çıkmış.Kutuplaşma olduğu kesin
.Misal : Genç Osman :)
Herkes kendi sevdiği çizere oy vermiş maalesef.Böyle olur Türk usulü deyip geçiyorum.
Ask-Me-How
18-01-2009, 08:03 PM
Bunu bir Türk usulü olarak almayin lütfen. Biliniyorsa bu onlarin arkadaslarini tanimasiyla alakali. Kutuplasmanin oldugunu zannetmiyorum ben =)
Zerre
18-01-2009, 08:07 PM
öyle gözüküyor ki sadece çizimlerin kime ait olduğunu sadece ben bilmiyorum :D neyse benmde tanıdığım biri çizim yapsaydı bende ona verirdim zaten puanımı o yüzden yadırgamıyorum :D
Perry
18-01-2009, 08:09 PM
Kutuplaşma olduğuna sonuna kadar katılıyorum. Evet benim bildiğimde hiç kimse çizmini kimseye göstermicekti ama maalesef çizimine güvenemeyen birçok insan bu paylaşımı inceden inceden arkadaşlarının kulağına fısıldamış.
Gerçek verilen oylarda apaçık belli oluyo...
HerzL
18-01-2009, 08:20 PM
Sen gelirken biz gidiyorduk Ask-Me-How...
minzomarakan
18-01-2009, 08:45 PM
Bu tür çok büyük bir organizasyonda sorunlar yaşanması doğaldır. Bu yarşmadan kazanılacak tecrübe ile daha işlere imza atılacaktır.Öncelikle iyi bir organizatör ile anlaşılmalı, sponsor desteği sağlanmalı ve ulusal bir kanalda yayınlanan bir yarışma haline çevrilmeli. SMS ile yapılacak oylamaların ve reklamların geliri ile birinciye para ödülü konuşmalı. Ayrı her bir birbirinden sinirli 4 jüri üyesi bulunmalı.
JiGsaW
18-01-2009, 08:47 PM
Boyle bir organizasyon, isketch Turk odalari tarihinde bir ilk. Artisiyla eksisiyle guzel bir olusum saglandi. Her katilan arkadas emek verdi, monitor basinda gerek mouse ile gerek tableti ile birseyler yapti. Kendi yetenegi ile zaman ayirip didinerek.
Simdi gelip o arkadasina verdi bu vermedi, o cizimi taniyor bu tanimiyor, bu sekilde dusunmeyelim. Ben boyle dusunmedim ve tahminen boyle dusunmeden oy veren arkadaslar cogunluktadir. Digerlerini de yadirgamiyorum, nihayetinde bir yarisma, herkesin esit sartlarda yarismasini dileriz ama kosullar imkanlar el vermeyebilir.
Ben kendi degerlendirmeme gelirsem ( aciklama geregi hissettim, oysa keske boyle bir gerek hissetmesek ancak bazi arkadaslar supheci bir saldiri gerceklestirmis, eh olabilir diyerekten bizde aciklamamizi yapalim) benim not mantigim su kistaslar baz alinarak olustu;
- Tablet mi Mouse mu? (Yine dikkatli bakilirsa farkedilebilir)
- Tahmini ne kadar sure ayirmistir? (Cizimden golgelendirmeden darbelerden belli olabiliyor)
- Genel kompozisyon nasil? Alani nasil kullanmis? Renkler nasil uyum nasil?
isketch'te insanlari cizimlerinen ayirt etmek dikkatli bir goz / ilgili bir bakis ile cok kolay. Elbet insanlari cizimlerinden usluplerinden taniyabiliyoruz. Ancak bu kararlarimizi puanlarimizi etkileyen bir etken degildir.
DipNot: Bu bir ilkti, emegi gecenlere tesekkurler, eksikler artilar not alinilip bir sonraki organizasyona daha planli daha eksiksiz girisilir. Elestiriler onerileri ile beraber mesajlara ilistirilir.
Dipnot2: Bu baslikta boyle bir mesaj yaziyor olmak ayrica uzucu, OYLAMA basligina elestiri yazmak munakasaya zemin teskil eden mesajlar atmak. Kusura bakilmasin.
Perry
18-01-2009, 09:05 PM
Bizde ondan bahsediyoruz EMEĞE SAYGI gözü kapalı oy verenlere sözümüz...
Burda bişeyler gözlemlenmiş ve yorumlanmış her ne kadar çizimlerede oy veriliyosa yorumlarada bi okdara önem verilsin onlar kafalarda soru işaretleri...
minzomarakan
18-01-2009, 09:20 PM
Madem bu kadar gerildi ortalık, herkesin oylamaları ile ilgili yorumlar yapıldı, yarışmayakatılan çizerler bile laf sokma çabasında; bir gerçeğe değinelim.
Resimler ilk yüklendiği andaki bir açıktan yararlanarak hangi resim kime ait, kim ne çizmiş hepsini gördüm. Hatta oylarımıda ona göre verdim. Bu da bir itiraf olsun
Şimdi kilit noktaya gelelim. Burda şu arkadaşına oy vermiş, şu şuna torpil yapmış diyenlerin ve laf sokanlarında verdiği oylardan resimlerin dolaştığını gayet iyi anlıyoruz. Gerekirse hangi resmi kimin çizdiğini yayınlarım. Bana yarışmadan önce şunu çizdim bunu çizdim şeklinde resimlerde geldi. Bana gönderenlerin benden daha samimi olduklarına gönderdiklerine de kalıbımı basarım. Kimse burda sütten çıkmış ak kaşık gibi kimseye laf sokmasın.
İki kişi ciddi zaman ve emek harcayıp bişeyler başarmaya çalışmış. Onlara saygı için en azından bari bişeyler yaparken bunu sadece başkaları yapmış gibi suçlamasın kimse.
Thyia
18-01-2009, 09:27 PM
Aslını söylemek gerekirse kimin hangi resmi çizdigini ben anlayamadım :S demek ki bende bi anormallik var.. Verdiğim oyları da, gerçekten beğendiğim çizimlere göre puanlayarak verdim.. He bunu niye açıkladım bilmiyorum ama belli ki çok emek verilmiş ve gercekten iyi çizimler var.. Bu turnuva oyunda biraz eğlence olsun diye yapıldı arkadaşlar polemige gerek yok bence.. Tabi herkesin fikrini söylemeside güzel bişey ama kırmadan ve emeğe saygıyla olursa daha güzel olacagı kanaatindeyim..
Wolvi
18-01-2009, 09:56 PM
Ben yazmıştım sadece eğlenmek ve iSketch'e bir şeyler katmak için biz her fikire açıktık hatta neler olsun neler olmasın kurallar ne olsun tartışmıştık burda. Herkes'in fikrini ele alarak birşeyler yapmaya çalıştık. Bizde bir şey var ölümü ye, hatrım için, hatır için neler yapılmaz bilmemne biraz olay ona döndü gibi oylamalarda. Ben yazmıştım maksat EĞLENMEK birinci ikinci seçmek değil biraz çizenleri düşünün orda güzel çizimler göremeyeceksiniz belki bir daha böyle olursa soğuayabilir çizerler. Fakat JiGsaW ın dediği gibi ilkti eksikleriyle artısıyla. Eğer size bu benim resmim biraz yüksek oy ver gibi teklifler geldiyse geri çevirin ya da oy kullanmayacağım ben diyip Pembe-Turtle' ye gizliden mesaj atabilirsiniz biz bu kdar önlem alabildik sadece bize bağlı değil sizede görev düşüyo. Adil olmak. Çizimlere acaba bunu bu mu çizdi diye merakla bakmak yerine sanki hiç tanımadığınız çizerlerin çizimi gibi düşünün ya da bütün çizimleri en yakınınızın çizmi diye düşünüerek oy verin. Anlatmak istediğim sizin beğeniniz olsun. Herkes memnun kalsın. Eğer size yakınınız bir puan çok gördü bana diyorsa arkadaşlığınızı tekrar gözden geçirin derim. Ben 20 yaşındayım burdaki oy kullananları çoğu benden büyük tecrübeli insanlar belki siz bnu iyi niyet göreceği var kimseye adil olmamayı öğrenmesi lazım Türkiye'de, gibi düşünebilirsiniz ama ben bunu bilerek ters psikolojiyle yaklaştım. Sonuçta aynı ortamı paylaşıyoruz sevip sevmediğimiz kişiler olabilir onlara oy vermemek ya ada oy vermek elinize ne geçicek bilmiyorum. Dediğim gibi aynı ortamdayız ve biraz eğlence ve değişiklik olsun diye biz bu organizasyonu yapmaya karar verdik Adminler ve Moderatörlerin izni ile. Biraz daha duyarlı biraz daha birbirimizi kırmadan ve dürüst olarak oylarımızı verelim lütfen.
Kokteyl
18-01-2009, 10:33 PM
Şimdi benim babam gelse şu tenten kılıklı resmi ben çizdim bana 14 ver dese inanın vermem..Babamı mutlu edicem diye kendimi rezil edemem millete..Göz var hiza var lütfen..Kimin çizdigini bilseniz bile ondan güzeli varsa ona vermeniz lazım en yüksek puanı..Adil ve gerçekçiyseniz sorun olamamalı buu...Haaaa yok ben adil değilim diyorsanız buyrun istediğinize istediğiniz puanı verinizz..ama unutmayınki sadece kendinizi ve arkadaşınızı kandırırsınız..
Zerre
18-01-2009, 10:53 PM
yarışmada puanlama süresi bitince çizer arkadaşların ismi açıklanacak mı yoksa sadece brinci mi açıklanacak?
mathegothic
18-01-2009, 10:55 PM
:D:Dşimdi baktımda her dakika forum güncelleniyor forumu uzun zamandır takip ediyorum...forum forum olalı böyle yoğun ilgi görmedi..herkes çizim için birarada..sanat için resim için burdalar...Daha önce forumda hiç görmediğim,yine çok sevdiğim arkadaşlarım foruma katılmaya başladı..bunları görmek çok güzel..forumda bi ilki gerçekleştiren bu iki arkadaşıma sırf bu yüzden tekrar teşekkürler ediyorum..uykusuz geçen geceler meyvesini bu şekilde de olsa veriyor..bu yarışmayı artısıyla eksisiyle takdire şayan buluyorum.PEMBE VE WOLVİ NİN EMEĞİNE SAĞLIK..
Wolvi
18-01-2009, 11:03 PM
Yarışma puanlama 1 hafta sürecek. Süre sonunda çizimler çizerleriyle ve toplam aldıkları puanlarla eşleşip size sunulacak.
DevilSmile
19-01-2009, 09:05 AM
Ben yabancıların oylamaya katılmasından yana değilim.Yarışma yapılıyor gelin katılın diye onlara söylendi mi bilmem ama eğer söylenmediyse oylarının dikkate alınmaması gerekir diye düşünüyorum.Forum geneli bir çizim yarışması olsa neyse...
Perry
19-01-2009, 10:18 AM
Wolviye sonuna kadar katılıyorum... Burda gerçekten Bu kimin çizimi yada bunu kim çizmiş gibi arayışlarda olmayıp çizimlerin tadını çıkarmak varken bide su yüzüne çıkıp yok itiraf ediyorum hepsini biliyodum ve ona göre oy verdim diyip marifetmiş gibi anlatanlara sadece gülüp geçiyorumm... Laf sokmak değil bu yarası olanlar gocunuyoda diyebiliriz bu arkadaşlara kokteylin dediği gibi sadece kendini ve arkadaşını kandırır ve bizim bu eleştirilerimiz o düşüncesizliği yapıp oy veren insanlara, bu çalışmayı hazırlayan hiç kimseye değil çizerler gibi onlarında emeğine saygılıyız da keşke onları bukadar düşündüğünü sananlarda saygı gösterseydide kendi hatalarını kapama gibi duruma düşmeselerdi... Herşeye rağmen Güzeldi Ellerinize Sağlık....
Ben yabancıların oylamaya katılmasından yana değilim.Yarışma yapılıyor gelin katılın diye onlara söylendi mi bilmem ama eğer söylenmediyse oylarının dikkate alınmaması gerekir diye düşünüyorum.Forum geneli bir çizim yarışması olsa neyse...
Ben katilmiyorum bu görüse. Sizi bilmem ama yabancilarin oylamaya dahil olmasi çok hosuma gitti. Üstelik çizimlerin begenisi evrenseldir, hatta dilimizi anlasalar (ya da biz ingilizce hazirlasaydik) katilim bile olurdu. Ama su halde bile ihtiyacimiz olan; oylama yapabilecek, zevkleri, tercihleri olan gerçek kisilerdir. Onlarda da bu vasiflar var diye inaniyorum.
DevilSmile
19-01-2009, 10:40 AM
Ben katilmiyorum bu görüse. Sizi bilmem ama yabancilarin oylamaya dahil olmasi çok hosuma gitti. Üstelik çizimlerin begenisi evrenseldir, hatta dilimizi anlasalar (ya da biz ingilizce hazirlasaydik) katilim bile olurdu. Ama su halde bile ihtiyacimiz olan; oylama yapabilecek, zevkleri, tercihleri olan gerçek kisilerdir. Onlarda da bu vasiflar var diye inaniyorum.
Benim bunu söylemedeki amacım yabancıların oyuna devam edip etmediğini bilemediğimizdendir.Kısaca; buradaki çoğu kişi birbirini gördü oyunda,bir aşinalık söz konusu.Tanıdıklarsa sorun yok elbet,yabancı odalarda oynamıyorum ben ama yabancı ise en azından tanıdık olmasından yanayım.Yoksa tabiki evrensel bir konu..Ben sadece ortada dolanan şike var,arkadaşı dostu oy vermiş söylemlerinin önüne geçmilmesi ve o söylemlere zemin hazırlanmaması için diyorum.
Zerre
19-01-2009, 01:11 PM
yabancıların katılması daha iyi bence. çoğu kişiyi tanımadıklarını tahmn ediyorum bizimkilerden daha objektif bir oynama olacağına eminim
enemy
19-01-2009, 03:08 PM
öyle veya böyle bu yarışma bir heyecana sebep oldu.en azından ben kendi adıma ortaya çıkacak çizimleri merakla bekledim.çizimler forumda puanlamaya sunulmuş denilince koşar adım buraya geldim.çünkü resmi seviyorum.ve beni burada tutan,resmi seven başkalarınında olduğuna inanmam...ben o insanlarla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum.bu sebepten çizerler ve onlara bu imkanı tanıyanlara ellerine ve emeklerine sağlık diyorum...
beğenilerimiz farklı olabilir,sonuçta zevkler ve renkler tartışma götürmüyor.herkesin bir en dediği vardır.hatır için birileri puan veriyorsa şayet hem puanı veren hemde alan kendilerini kandırmış olurlar...ne gerek var kasmaya?
en yakın zamanda yenisinin yapılması dileği ile,ilgililere duyrulur.:)
size gore ben biraz daha yabanciyim sanirim kimin ne cizdgini bilmiyorum
herkesin eline saglik herseyin bir ilki var buda ilk oldu bence onemli olan oyuncularin forumda birlesmeleri cunku yarisma sayesinde forumda goremedigimiz isimlerinde goruyoruz yavas yavas ama onumuzdeki yarismalar daha gizli ve daha tertipli olacak buna inaniyorum
her ne olursa olsun
sanata ve sanatciya saygi
en onemlisi emege saygi
minzomarakan
19-01-2009, 08:12 PM
İlginç tabi yaptıklarını sadece başkaları yapmış gibi göstermek :) Hani en yüksek 3 puanın ikisi kendinve en yakın arkadaşa gitmesi.:)
Perry
20-01-2009, 10:31 AM
Burda kim kendi çizimine ilk 3 ten aşağı vermiş örnek gösterilemez tabiki herkes kendi emeğini bilir uğraşını bilir ve kendi çizimi onun birincisidir tabi emek uğraş bilmeyenlerde böyle konuşur...
Thyia
20-01-2009, 02:04 PM
Bana düşmez belki ama.. Bence çizen arkadaşlar oy kullanmamalı..
Bana da düsmez belki ama. Bence çizen arkadaslar, baska çizimlerin üstünlügünü kabul edebilme medeniyeti adina sadece bir kereligine oy kullanabilme hakkina sahip olmali.
Bu sözüm olgunlara, isi suistimal eden pitircik beyinlere degil.
MisCha
20-01-2009, 03:02 PM
bana da düşmez ama =)
Thyia ya katıLıyorum..
Hem Jüri Hem Yarışmacı oLunması mantıkLı değiL :rolleyes:
Bu görüşLerin, iLeride yapıLacak yarışmaLarın daha başarıLı oLmasına yardımcı olacağını düşündüğüm için buraya herkesin düşüncesini yazması doğru oluyor..
bana da düşmez ama =)
Thyia ya katıLıyorum..
Bu görüşLerin, iLeride yapıLacak yarışmaLarın daha başarıLı oLmasına yardımcı olacağını düşündüğüm için buraya herkesin düşüncesini yazması doğru oluyor..
Ama bakin jüri dersek daha önceden sayi ve niteligi belirlenmis seçim kurulunu kastederiz. Burada daha çok; begeniye sunulan çizimlere oy veren bir kitle vardir. Ben mi yanlis görüyorum? :rolleyes:
bruce
20-01-2009, 03:37 PM
çizerlerin oy kullanması yarışma etigine aykırı düşer bencede kimse kendi emegini görmezden gelemezz ister istemez puan vermesinler desek o zaman iyi çizen arkadasların puan vermedigini görecez ve çizerlerim kimlikleri ortaya çıkmış olacak her zaman dedikleri gibi bu bir ilk ilklerin fazla günahı olmaz eğer ilerde bu şekilde bi yarışma daha olursa böyle olacagını zannetmiyorum çüünkü her gecen gün ve her gecen yorum düzenleyicler için tecrübedir ilerki yarışmalar farklı formatlarda düşünülürse daha sağlıklı olcaktır yalnız isketch ortamını herkes hemen hemen biliyodur bunun için düzenleyicilerin üstüne gitmemek lazım die düşünüyorum farklı bi düşünceydi ilerde kendilerini geliştirceklerine inanıyorum elinize sağlık hepnize iyi akşamlar
MisCha
20-01-2009, 05:00 PM
Ama bakin jüri dersek daha önceden sayi ve niteligi belirlenmis seçim kurulunu kastederiz. Burada daha çok; begeniye sunulan çizimlere oy veren bir kitle vardir. Ben mi yanlis görüyorum? :rolleyes:
Ne yani Jüri deilmiyiz şimdi biz..Kaç gündür didindik ya oy vereceğiz yorum yapacağız diye=)) Bir kalemde aldın elimizden Jüriliği eXy olmadı şimdi=))
Şakası bu tabi de eXy diyorsa öyledir..
Forumdaki bütün yorumların çok güzel eXy..Yapıcı yorumların için Tebrik ediyorum seni..
Bruce çok güzel yazmış aynen katılıyorum ona..
Sonuçta herkes fikrini söyler, benim önemsediğim eleştiri vaya yorumlarda kırıcı olmamak ve düzenleyen kişileri kırmamak en önemlisi ilkler mükemmel değildir hiç bir zaman, her güzel şeyin bir taslağı vardır. Bu bir taslaktı.
Bakın oyunda ve forumda nasıl heyecan oldu..
Pembe-Turtle ve Wolvi uğraşıp foruma bu heyecanı kattıkları için Tebrik edilmeli.
Bundan sonraki yarışmaların kesinlikle daha başarılı olacağına eminim..
Ilklerin fazla günahi olmaz gerçekten yerinde bir yorum olmus. Tesekkürler bruce.
Tesekkürler MisCha. Ben de elimden geldigince iyi niyetle ve akilci yaklasiyorum.
Ortalamayi tutturmak adina degil de, ortamin buna ihtiyaci oldugu için sadece.
Yoksa biz de biliriz asmayi kesmeyi... :twisted: :smile:
bruce
20-01-2009, 06:19 PM
aslında gerçekler böyledir herkes birilerini bi şekilde eleştirmeye çalışıyor neden bu bir cesaret meselesidir böyle bi yarışma düzenlemek ve oraya çizim göndermek gercekten cesaret ister ama milletimiz destek yerine köstek olmayı amaçlamıştır her zaman meyve veren ağaç taşlanır misalii
Thyia
21-01-2009, 08:51 AM
Bana da düsmez belki ama. Bence çizen arkadaslar, baska çizimlerin üstünlügünü kabul edebilme medeniyeti adina sadece bir kereligine oy kullanabilme hakkina sahip olmali.
Bu sözüm olgunlara, isi suistimal eden pitircik beyinlere degil.
Evet eXy katılıyorum o şekilde de olabilir.. Yada kendi çizimi hariç diğer çizimlere oy verebilme hakkına da sahip olabilir... Ama o nasıl olucak onu bilmiyorum :rolleyes:
Thyia
21-01-2009, 09:05 AM
bana da düşmez ama =)
Thyia ya katıLıyorum..
Teşekkür ederim MisCha :)
Thyia
21-01-2009, 09:19 AM
çizerlerin oy kullanması yarışma etigine aykırı düşer bencede kimse kendi emegini görmezden gelemezz ister istemez puan vermesinler desek o zaman iyi çizen arkadasların puan vermedigini görecez ve çizerlerim kimlikleri ortaya çıkmış olacak her zaman dedikleri gibi bu bir ilk ilklerin fazla günahı olmaz eğer ilerde bu şekilde bi yarışma daha olursa böyle olacagını zannetmiyorum çüünkü her gecen gün ve her gecen yorum düzenleyicler için tecrübedir ilerki yarışmalar farklı formatlarda düşünülürse daha sağlıklı olcaktır yalnız isketch ortamını herkes hemen hemen biliyodur bunun için düzenleyicilerin üstüne gitmemek lazım die düşünüyorum farklı bi düşünceydi ilerde kendilerini geliştirceklerine inanıyorum elinize sağlık hepnize iyi akşamlar
Kesinlikle katılıyorum Bruce kimse kendi emeğini görmezden gelemez...Bu daha ilk ama eminimki ileride daha iyisini yapıcaklar... Ben burda birilerini eleştirmek yada birilerinin üstüne gitmek için bunu söylemedim,sadece bu her yerde böyledir yani yarışan yarışmacı oy kullanmaz..Wolvi ve Pembe-Turtle gerçekten iyi bir iş başardınız tebrik ederim ikinizide....
1000RR
21-01-2009, 08:00 PM
yarışmayı düzenleyen arkadaşlara teşekkür ediyorum güzel bir etkinlik oldu :)
RÜZGAR
21-01-2009, 10:44 PM
Bende Thyia'ya katılıyorum..
mathegothic
29-01-2009, 08:39 PM
bana da düşmez ama bence turnuvadaki herkese düşmeli...herkes fikrini söylemeli(paradoxal bunalıma hoşgeldiniz:)
MisCha
30-01-2009, 04:43 PM
bana da düşmez ama bence turnuvadaki herkese düşmeli...herkes fikrini söylemeli(paradoxal bunalıma hoşgeldiniz:)
:biggrin::biggrin::biggrin:
Thyia
30-01-2009, 04:50 PM
Kime düşer çok merak ettim :smile::smile::smile:
vBulletin® v3.8.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.