View Full Version : Yarışma Konusu ve Kuralları (Arşiv)
Pembe-Turtle
09-01-2009, 10:09 PM
İlk yarışmayı çizim yarışması olarak başlatıyoruz ve belirlenen kurallar ve süre çerçevesinde herkese şimdiden bol şanslar diliyoruz.
Çizim yarışması için kurallar ise:
Stüdyoda yapacağınız çizimlerinizi kaydederek link olarak (Pembe-Turtle veya Wolvi ) ye yollayarak forumda yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.Yarışma süresi 1 hafta puanlama süresi 1 hafta olacak. Puanlama; en çok beğendiğiniz çizime 10 puan, en az beğendiğinize 1 puan verilerek gerçekleşecek ve 2 hafta sonunda 1. olan çizim forumda yayınlanacak.
Çizim yarışmasının ilk konusu olarak: '' anime-manga '' belirlendi.Bu konu çerçevesinde çizimlerinizi bugün itibari ile 16.01.2009 tarihine kadar bize ulaştırmanızı rica ederiz. Bu süreyi takip eden 1 hafta içerisinde puanlama yapılarak sizlere duyurulacaktır.
Belirlenen konu çerçevesinde çizimler serbest ( tabi ki etik çerçevede ve oyunun kurallarına riayet edilerek ) çizim ile yapılacaktır.
Bol çizimler ve iyi şanslar dilerim...
Simdiden konuyu görüntüleyen 5 üye + 8 misafir toplam 13 kisi ile bir hayli ilgi uyandiracagi belli.
Puanlamayi bence forum anketi ile yapalim. Bunun için Pembe-Turtle ilk mesajini düzenler sonra.
Bir de katilim ile birlikte foruma acayip derecede akis olacak. Site kaldirmazsa sahipleri düsünsün :smile:
Bizz geliyoruzz !!
Katilan herkese iyi eglenceler, basarilar
Pembe-Turtle
09-01-2009, 10:22 PM
Çizimler bize ulaştıktan sonra düzenleyerek yayınlayacağız ve ona göre puanlama yapılacak dolayısıyla ilk 1 hafta çizimleri toplama süresi.Sonraki 1 hafta puanlama olacak.
Wolvi
09-01-2009, 10:34 PM
Hayırlı olsun
smurff..
09-01-2009, 11:15 PM
Oyunu tekdüzelikten çıkaracak olan bu fikri alkışlıyorum..=)
Thyia
10-01-2009, 07:18 AM
Hayırlı olsun iyi eğlenceler... :)
Ben anime-manga'dan muafim :D
GeReDeL!
10-01-2009, 04:55 PM
Ben anime-manga'dan muafim :D
niye len. baksana fikir veriyim. karşıyaka yada gs bayrağı öperek objektiflere poz veren tsubasa çizeceksin. eserinin adı kaf kaf bombayı patlattı olabilir :):)
Ahahaha :D:D süper fikir de ben hem anime sevmem hem de çizemem :D
ReLaX
10-01-2009, 08:24 PM
Ben vakit bulur isem bi çizimle katılmayı isterim. Hayırlısı olsun iyi bir değişiklik organize eden arkadaşlara teşekkür ederiz.
Pembe-Turtle
10-01-2009, 09:08 PM
Biz teşekkür ederiz bununla birlikte süreyi hatırlatmak isterim:smile:Ayın 16 sı son gün çizimlerinizi bekliyoruz arkadaşlar,kısa bir sürenizi ayırmanız yeterli unutmayın güzel çizim seyretmek herkesin hakkı, esirgemeyiniz:razz:
Wolvi
11-01-2009, 12:16 PM
kazanan belli : srt :P akıntıya kürek çekilmez
Kimin en iyi olduğunu göstermek için değil bu yarışmanın amacı. Çöp adam olsun anime olsun razıyım, her tür çizimi asmaya. Bizim maksadımız oyunda hareket olsun biraz.
herkese basarilar diliyorum alah tan bolme yarismasi yok yoksa gozum arkada kalirdi:):)
Thyia
12-01-2009, 10:02 AM
Herkese başarılar dilerim.. Katılmayı isterdim ama :( malum çizimim kötü :((
Cokomel
14-01-2009, 01:04 AM
Katılan arkadaşlara başarılar ... Bende katılmak isterdim ama çöp adamın dışına çıkamadım hala :)
CrazY_SouL
14-01-2009, 01:48 AM
BeN DüN öĞReNDiM....
Ve ŞuaN ÇiZiMiMi BiTiRDiM....
GöZLeRiM BoZuLDu DiYeBiLiRiM....
NoT: MoNiTöR 25.5'' <<< 65 cm....
SoRuLaRıM oLaCaKTı....
1-TaBLeTLe ÇiZDiM BiŞe oLuR Mu_?
2-Bu YaRıŞMa HaNGi ÇaPTa YaPaLıYoR_?
3-ÇiZiMi NeReYe Ve NaSıL YoLLiCaM_?
Pembe-Turtle
14-01-2009, 07:26 AM
Tablet veya mouse farketmiyor yarışma için, ilk yarışma kapsamı serbest çizim ile anime-manga olarak belirlendi, çizimlerin bir link vasıtası ile Pembe-Turtle veya Wolvi ye yollanması katılım için yeterli.
JiGsaW
14-01-2009, 09:12 PM
Yarismaya katilacak olan arkadaslara basarilar. Organize eden arkadaslara da kolay gelsin isiniz cok zor, harika cizimler arasinda birinci secmek...
Bu arada isketch Studio'sunda cizim yapan arkadaslara ufak bir uyari / bilgi ;
Studio da yuksek boyutlu (200kb ustu gibi) cizim yaptiginizda, bir backup alin /copy komutu ile. Cunku isketch'te buyuk resim yuklemek hep sorun olmustur.
Ekran donabilir, Browser kapanabilir. Caresi henuz yok, yapilacaklar listesinde.
RÜZGAR
14-01-2009, 10:06 PM
hayırlı olsun herkese başarılar dilerim:)
Wolvi
15-01-2009, 11:47 AM
Yarismaya katilacak olan arkadaslara basarilar. Organize eden arkadaslara da kolay gelsin isiniz cok zor, harika cizimler arasinda birinci secmek...
Studio da yuksek boyutlu (200kb ustu gibi) cizim yaptiginizda, bir backup alin /copy komutu ile. Cunku isketch'te buyuk resim yuklemek hep sorun olmustur.
Ekran donabilir, Browser kapanabilir. Caresi henuz yok, yapilacaklar listesinde.
:rolleyes: Ben anlamadım. Tam olarak ne işe yarıyor:?:
:rolleyes: Ben anlamadım. Tam olarak ne işe yarıyor:?:
Yazar burada; studioda yapilan uzun soluklu eser çalismalarinda, elde olmayan teknik sorunlardan ötürü yasanabilecek kayiplarin en aza nasil indirgenebileceginden bahsetmistir. Parçada geçen /copy komutu ile mevcut ana kadar gelinen çalismayi kaydedip, ilerde çikacak talihsizliklere karsi hazirlikli olmayi ögütlemistir. Yazinin sonunda ise yasanan bu durumun dermansiz oldugunu gene de umutsuzluga kapilmadan ufukta gördügü güzel günleri betimleyerek okuyucuya tüyo vermeyi ihmal etmemistir.
CrazY_SouL
15-01-2009, 07:07 PM
- YaRıŞMa iÇiN -
YaRıŞMa iÇiN ÇiZDiĞiM ReSMi, YeTKiLi aRKaDaŞıMıZa uPLoaD VaSıTaSı iLe YoLLaDıM...
SaNıRıM BaZı NeDeNLeRDeN DoLaYı, iSKeTCH ÇiZiMiMiN KoPYa oLDuĞuNu DüŞüNDüLeR,
Bu BaZı NeDeNLeRDeN DoLaYı, ReSMiMiN KoPYa oLDuĞuNa iNaNMıŞLaR...
aYRıCa ReSMe BaKaRaK ÇiZDiĞiMiDe SöYLeDiM...
BiR YeTKiLi aRKaDaŞıMıZ,
-FıRÇa iZi YoK DeDi...
ÇoK DoĞaL... ÇüNKi BeN FıRÇaYLa ÇiZMeDiM....
SüTüDYoDa aVaNTaJıM VaRDı iŞiN aÇıĞı....
1 - iSTeDiĞiM KaDaR ZaMaN VaR...
2 - ÇiZiM YaPaRKeN ReSMiN NoKTaSıNa KaDaR YaKLaŞTıRaBiLiYoRDuM...
BeNiM MoNiTöRüM 25.5'' YaNi 65 cm...TaBLeTiM VaR... GöRüŞ aVaNTaJıM VaR... KaBiLiYeTiM VaR...
BuNu YeTKiLi aRKaDaŞaDa SöYLeMiŞTiM ZaTeN....
ÇiZiM SıRaSıNDa, HeR iKi ReSMi MeRCeKLe YaKLaŞTıRDıM...
BiRi, oRJiNaL ReSMi windows resim ve faks görüntüleyicisi,
DiĞeRiDe, iSKeTCH SüTüDYoDa ÇiZiM YaPTıĞıM ReSiM...
KaLeMLe ReNK KuLLaNaRaK NoKTa, KoYa KoYa SaaTLeRCe ÇiZDiM...
ReSiMDeKi NoKTaLaRı SaYa SaYa ÇiZDiM...
SaDeCe GöLGeLeNDiRMeYe ZaMaNıMıN YaRıSıNıN GiTTiĞiNi BiLiYoRuM...
HaTTa HaTaLaRıMıN oLDuĞuNu BiLe SoNRaDaN CaWBeLLa'DaN öĞReNDiM...
Bu aRaDa BiLMeYeNLeRe SöYLeMeK iSTeRiM Ki, CaWBeLLa BeNiM öZ aBLaM oLuR...
FaNTaSTiC'Te öZ KaRDeŞiM oLuR....
KoNuYu SaPTıRMaDaN SöYLeMeK iSTeRiM Ki...
MaDeM BaKaRaK ÇiZMeK YaSaK DeĞiL...
MaDeM TaBLeT KuLLaNMaK YaSaK DeĞiL...
NeDeN ÇiZiMiMDe ŞüPe VaR_?
BiR KaFa BiR GöVDe VaR Yaaa.... ÇiZDiĞiM ReSiMDe...
HeM ÇiZiM YaPaBiLiYoRKeN, NeDeN BeN KoPYa KuLLaNıP ŞaHSiYeTiMi oRTaYa aTiM_?
BeN KoPYa KuLLaNaCaK KaDaR ŞaHSiYeTSiZ BiR iNSaN DeĞiLiM...
BöYLe BiR oLaYa SuSaCaĞıMı SaNıYoRSaNıZ YaNıLıYoRSuNuZ...
BİR YeTKiLi aRKaDaŞıMDaN BiLGi aLDıM...
ReSMiN GeÇeRLiLiĞi iÇiN aNCaK SaVe YaPMaMı SöYLeDiLeR....
iKiNCi BiR ReSiM DaHa SaVe YaPaRaK ÇiZMe KaRaRı aLDıM....
ReSMiMDe TaSLaK oLaRaK (GöLGeLi KaRa KaLeM) aŞaMaM BiTTiĞiNDe, SaVe DeYiP love1 oLaRaK KaYDeTTiM...
aNCaK KaYDıN üSTüNe TıKLaYıP Wiev DeDiĞiMDe Bu HaTa iLe KaRŞıLaŞTıM...
http://www.hizliresim.com/2009/1/15/4811.jpg
Adobe Shockwave PRoGRaMıNı TeKRaR YüKLeDiM 3 DeFa... YiNe aYNı HaTaYı aLDıM...
love1 oLaN SaVe DoSYaMı BıRaKıN DeVaM eTMeYi, BaKaMaDıM BiLe... ÇıLDıRDıM Ya...
SaVe öYLe DuRuYoR HaLeN... BaKMa iMKaNı oLaN YeTKiLi aRKaDaŞıMıZ VaR iSe, oDa GöReCeK Ki, DaHa TaSLaKTaN ReSiM NaSıL BaŞLaNıP NaSıL BiTeBiLeCeĞiNi TaHMiN eDeCeKTiR...
iSKeTCH YaRıŞMaSıNDaN KeSiN oLaRaK ÇeKiLMe KaRaRı aLDıM...
YeTKiLi aRKaDaŞLaRa BuGüN uLaŞaMaDıM....
oNuN iÇiN SeSiMi BuRDaN DuYuRMaK iSTeDiM...
SeVGiLi iSKeTCH aBLaLaRıM, aBiLeRiM, KaRDeŞLeRiM Ve BeNi YiNe iYi TaNıYaN aRKaDaŞLaRıMa BuRDaN SöYLeMeM GeReKeN BiRŞeY VaR...
HaKKıNıZı HeLaL eDiN....
iSKeTCH ReSiM Ve PaYLaŞıM FoRMuNDaN uZaKLaŞMa Ve HaTTa BiRDaHa GeLMeMe KaRaRı aLMıŞ BuLuNMaKTaYıM...
ÇiZiMLeRiNiZiN BaŞaRıŞaRıNı DiLeR SaYGı Ve SeVGiYLe KaLıN DiYoRuM...
BaŞKaDa BiŞe DeMiYoRuM...
NoT: oRJiNaL CrazY_SouL YaZMıŞTıR TüM HaKLaRı SaKLıDıR....
Kokteyl
15-01-2009, 07:27 PM
Bu kararın beni çok üzer crazy_soul bilesiin..Ben senin o resmi kendin cizdiğine sonuna kadar inanıyorumm...Bence salla yarışmayı biz dalgamıza devam edelim crazy_soul..Senin çizimlerini izlemek bana büyük bir haz veriyorr...:(
Büyüklü küçüklü yazmak zor olmuyo mu crazy? Okuması zor oluyo da...
Bi de burdan organizatörlere sesleniyorum çizdikten sonra nasıl kaydedip link alıcaz ? Ô_o screenshot mı yani?
Wolvi
15-01-2009, 07:40 PM
Büyüklü küçüklü yazmak zor olmuyo mu crazy? Okuması zor oluyo da...
Bi de burdan organizatörlere sesleniyorum çizdikten sonra nasıl kaydedip link alıcaz ? Ô_o screenshot mı yani?
Yeni geldim srt ilk senin yazdığına cevap vereyim. Stüdyo da "load" "save" "view" ve "delete" şıkları var. Kopyalamak için resmi çizdikten sonra "save" e tıkladığımızda "/SAVE FILE " diye bir komut çıkıyor. Bundan sonra bir isim yazıp enter tuşuna tıklamak örneğin: "/FILE SAVE anime" kaydettiginiz an yukarıdaki "Saved Sketches" bölümüne çıktığını görürüz.
Peki resimi kaydettikten sonra nasıl görüntüleyeceğiz?
Saved Sketches bölümüne kaydettiğimiz dosyayı seçtikten sonra ilk önce "load" sonra "view" tıklayarak görebiliriz.
Yav o tamam da size nası link atıcaz onu anlamadım ben.
Basta ekran görüntüsü yeterli gibi gözükse de ek metaryaller istemek zorunda kalacagiz bu gidisle.
Maalesef saibeli cizimler gelmis. Kimse kusura bakmasin sadece ekran görüntüsüyle bunu tartismamiz en dogal hakkimiz. Öyleki sen emek harcarsin saatlerce, ama adamin biri paint ustaligi ile senin hakkini alir.
Bana kalirsa tek çözüm: Bunlari ancak studio komutlari ile kaydedip bilgisayardaki isketch ile ilgili sistem dosyasini yollamak. Bu konu hakkinda teknik bilgiyi, eger bu yöntem kabul edilirse paylasabilirim.
Buradan takip edin: Studio'da Kaydedilen Çizimlerin Bilgisayardaki Yerini Bulmak (http://www.isketchforum.net/studioda-kaydedilen-izimlerin-t2980.html)
edit: Silmek yerine açiklama ihtiyaci hissettim: Bu yöntemin açiklanmasi forum yönetimince "kötü niyetle" kullanilabileceginden yasaklandi. Söyledikleri gibi bu çok gizli bir yöntem de degil. Ama gariptir yazilim anlaminda bilinebilir seylerin bu denli saklanmasi almis basini gidiyor her yerde. Herhalde Bill Gates getirdi bu dünyaya. Hadi hayirlisi.
Wolvi
15-01-2009, 08:16 PM
Estağfurullah şahsiyetsizlikle alakası yok. SAVE yapmanız lazım dedim bunu neden dedim eXy forumda yazmış nedenini. Diğer bir yetkili arkadaşım olan pembe-turtle bana dediki 4-5 saatinizi almış sabah ablanız dediki 3-4 saatinizi almış. Bu resmi ben oyuna çok sık girmeyen abim ren e kadar danıştım çünkü ben isketchten başka bir Çizim programı kullanmadım bugüne kadar. Kendi ikametgah ettiğim bölgeden çeşitli grafikerlere kadar soruşturuyordum resminiz için yani anlatmak istediğim aaa bu fake sahte felan filan diyip kafadan uydurma bir davranış olmasın diye yapıyorum bunları kimsenin tpekisini almak istemem istemeyizde.Ben bu resme şüpheyle yaklaştım fakat henüz oylamaya çıkarıp çıkarmama konusunda tam net bir şekilde bilgi vermedim. Yani oylamaya sunulacakmı sunulmayacakmı kesin değildi bunu bilmeden bu yazıyı neden yazdınız anlamadım. Sadece bir şüpheydi kanıtınıda ancak SAVE dosyası yani eXy nin bahsettiği ile anlaşılabilir Bu yüzden SAVE dosyası alın diyoruz.
Pembe-Turtle
15-01-2009, 08:28 PM
Öncelikle herkesin emeğine teşekkür ediyorum.Bununla birlikte her bir çizim yine herkesin emeği adına, hassasiyetle inceleniyor, bir çizim ile ilgili bir soru işareti oluştuğunda kişinin kendisi ile görüşülüyor ki şimdiye dek kimseye senin çizimin sahte denmedi.:!: Elbette önce kişilerin sözlerine güveniyoruz ancak tedbirli davranmak herkes için en iyisi.Elbette herkesin kararına saygı duyuyoruz. Çizim konusunda yaşanılan teknik sorunlarda ne yazık ki söz konusu ancak şimdiye dek neyseki katılımcılarımız çizimlerini kaydetmeyi ve izlemeyi başardılar o nedenle herhangi bir sorun yaşayan olursa lütfen bize ulaşmaya devam etsin tekrar bol şans herkesin emeğine sağlık ve yarın gece son teslim zamanı hatırlatayım=)
Pembe-Turtle
16-01-2009, 11:38 PM
Bazı arkadaşlarımızın çizimlerini bitirememelerinden ötürü, onca emeğin ziyan olmaması adına süreyi 17.01.2009 tarihine çektiğimizi bildirmek isterim.:smile: Hala çizim yapma şansı olanlara da duyurmak adına uygun olacağını düşündük bol şanslar...
cawbella
18-01-2009, 04:55 PM
Merhaba sevgili arkadaşlar...Evet crazy_soul benim öz kardeşim. Yarışmaya ben fantastic ve crazy_soul katılacaktık ki nitekim katıldık,hatta cizimlerimizi bile yaptık...Fakat ben perşembe günü wolvi arkadaşımla(benim adımı kullandıgı için anlatıyorum)msn de şu şekilde konuştum;selam ben yarışmadan çekilme kararı aldım dedim.Neden dedi?..Bende kendimce özel nedenlerimi açıkladım ok dedi..Ben akabinde crazy_soul un çizimi harika olmuş dedim..Fakat kendisinin bana ilk kullandıgı cümle aynen şudur;çizim güzel de bizim o çizimle ilgili şüphelerimiz var dedi..bende nasıl olur kardeşim o çizimi sabaha kadar emek harcayarak yaptı dedim..hatta ren e bile yolladıgını baktırdıgını evet yapıştırma yani kopya olabilir dedigini söledi.Fakat çizimi yarışmaya katacagını söledi...ben de bu crazy_soul un kulagına gitmesin kardeşimi tanırım çok alıngandır dedim o çizimine 3-4 saat ını verdi dedim..wolvi nin bahsettiği konuşma budur fakat dikkatimi çeken bir çok şey gibi burdada ben o saat ten bahsetmeden evvel zaten şüphe etmiş ve kontrol ettirmişlerdi çizimi...ama daha da ilginci kullandıgım son cümleme yanıt alamadım nedeni ni yarım saat sonra crazy le msn de cam açarak konuştuktan sonra anladım kardeşimin bunları duymuş bile..anlıyacagınız en son ögrenen ben oldum bunu..çünkü aynı anda benle konuşuyor ve kokteyl e çiziminde ki bu problemi söylerken oradan koktey;aaa o isketch te bahsedilen şüpheli çizim senin ciziminmiydi crazy diyor..hatta aynı gün, reelden bir arkadaşım isketch den biriyle konuşurken crazy nin çiziminden şüphe duyulmuş dediği arkadaşından aldıgım yanıt beni daha çok şaşırttı:S o çizimde fırça izi yok muş, falan yokmuş,filan yokmuş gibi cevaplar beni daha çok üzdü...Kısaca çizimi yapanların muhattap olacagı konulara başkaları bizden önce yargılamış karar vermiş falan olmuşş,filan olmuşşş biz bunları en son duymuşuz ,bunlar beni çok incittiii ve en başta o çizim e emek veren yüregini,göz nurunu,sanatını koyan kardeşimi daha çok incitti çünkü onu çok ii tanıyorum...Ve neticede kardeşim cizimini yarışmaya katmama kararı almıştı bile...Ben bu forma ilk kez bir yazı yazıyorum yazmak zorunda kaldıgımı düşündüğüm için yazıyorum,bu daha farklı bir şekilde halledilebilinirdi..Kaldı ki, carzy_soul un böle ucuz yollara başvurmayacak kadar yetenekli oldugunu hatırlatmadan geçemeyecem...Gerçi şüphe duyan arkadaşlara bir tek konuda hak veriyorum,kardeşim o çizimi şüphe uyandıracak kadar dehşet çizmişti...Onunla gurur duyuyorum..İsketch te hep özelden olsun genelden olsun çok ii çiziyorsunuz... gibi taktir gören cümlelere karşı hep mutevazı davrandık.. Ama ilk kez mutevazı davranmayacam ve şimdiden bu cümleyi kurmak zorunda kalmanın verdiği ezikligi hissederek diyorum ki; BEN(CAWBELLA), CRAZY_SOUL ve FANTASTİC BİZLER KENDİMİZİ 20 SANİYELİK SÜRELERDE HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE HİÇ BİR HİLE YAPMAKSIZIN KENDİMİZİ İSPATLAMIŞ İNSANLARIZ.... Bu cümleyi kullanmak emin olun benim keyfimi kaçırmaya yettiii ve bunu sölemek zorunda bırakılmak en acısı...Sevgili arkadaşlar biz bu değiliz....Ben özel nedenlerden çekilmemiş bile olsaydım bu neden bile yeterli olurdu benim yarışmadan çekilmeme....Biliyorum İsketch te en az konuşan biri olarak bu kadar uzun cümlelerle sizleri meşgul ettiğim için hepinizden ayrı ayrı özür diliyorum.... Sadece çok kırıldık.....saygılar...
crazy_soul'un daha önce çizimini görmedim ama cawbella senin çizimine sonsuz saygım var kendini fazlasıyla kanıtladın zaten.
Kardeşinin çizimine gelecek olursak eğer gerçekse helal olsun AMA bu ne 3-4 saatte bitecek bir çizimdir, ne de studioda 800 kb tutacak bir çizimdir. Nerden mi biliyorum, çünkü ben de çizim yapıyordum (her ne kadar isketch çizimi yutmuş olsa da) bu resim bana da gösterildi ve fikrim soruldu; resmi gördüğümde kendi çizimimde henüz eskiz çizmiştim ve boyamaya başlamıştım. Henüz çok az bir kısım boyamış olmama rağmen (en fazla 2-3 renk vardır) 209 kb. idi. Yani bunun o çizimin 4 katından az olmasına imkan veremiyorum. Ayrıca bunu bu kadar emek vererek çizen birinin elinde bir save dosyası olmamasını da aklım almıyor. crazy_soul'un yetenekli olduğunu savunuyorsun eminim de öyledir diyecek bir şeyim yok hatta bu resmi kendisi de çizmiş olabilir ama bunun isketch studiosunda çizildiğine inanmıyorum ben. Hee gelir kanıtlar, beni ve diğerlerini ikna eder, o zaman özür dilerim ve üstadımsın derim. Umarım kanıtlar da emeğinin karşılığını alır.
HerzL
18-01-2009, 07:14 PM
Sanki yarışmaya katılan resimlerin hepsi iSketch stüdyosunda mı çizilmiş! Paintte çizildikleri aşikar.+eXy kim ? Turnuvanın aukatı mı? Neden turnuvayı hazırlayanlar açıklama yapamıyo? Nerde bu devlet , nerde pijamalarım :)...Crazy_SouL'un çizimini görmek bizimde hakkımız.Orda üç beş kişiyle ahkam kesip kırmayın milleti!
Ask-Me-How
18-01-2009, 08:23 PM
Sanki yarışmaya katılan resimlerin hepsi iSketch stüdyosunda mı çizilmiş! Paintte çizildikleri aşikar.+eXy kim ? Turnuvanın aukatı mı? Neden turnuvayı hazırlayanlar açıklama yapamıyo? Nerde bu devlet , nerde pijamalarım :)...Crazy_SouL'un çizimini görmek bizimde hakkımız.Orda üç beş kişiyle ahkam kesip kırmayın milleti!
=) Emin misin? Sana sunu soylemekten mutlu olacagim ki bazi kisiler resimlerini yapmak icin bile iSketchi acabiliyor. Cünkü cizime elverisli bir site iSketch. Hile yapacak olan bunu paintte cizerek yapmaz. Bununla ilgilenen kisiler de buna izin vermezler zaten emin ol. +eXy kim mi? =) Yardimci olmaya calisiyor. Diger mesajinda "Türk usulü" demissin fakat Türk usulü diyerek yapmaya calistigini sen yapiyorsun, yardim edenin alakasi yoksa karismasin diyorsun. Cevabi ben veriyim, turnuvanin avukati degil. Kendisine ugrastigi için de tesekkür ederim =) Turnuvayi hazirlayanlar gerekli aciklamalari gereken yerde yaparlar. Sen kafani yorma.. Yarismaya katilmak isteyen, gerçekten isteyen, zaten katilabiliyor. Resmim kotü olmasina ragmen ben dahi katilabilirim ;)
Kafani yorma dostum!..
mathegothic
18-01-2009, 08:38 PM
Hepinizin huzurunda öncelikle arkadaşım Pembe-turtle a;katkılarından dolayı Wolverinecan a,emeğini esirgemeyip katılan forumumuzu,turnuvamızı renklendiren katılımcı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
cawbella yı iyi tanırım ve oyundaki duruşuyla çok taktir ettiğim arkadaşımdır. fantastic arkadaşımla da güzel bi iletişimimiz var.İkisi içinde dürüst güzel insanlardır derim.Crazy soul la şahsen tanışmamız olmamasına rağmen çizimlerine çok defa şahit oldum ve en az cawbella kadar iyi bi çizer olduğunu biliyorum. Bunu yarışmayı düzenleyen arkadaşlarımızın da bildiğini biliyorum. Yanlız ricam şu çok konuşulan Crazy soul çizimini forumda yayınlamanız. Bu olay kırgınlıklara sebep olmasın..kulaktan kulağa konuşulmasın..burda bu forumda hep beraber paylaşalım...Crazy Soul çizimini forumda yayınlamanızı rica ediyorum.
JiGsaW
18-01-2009, 09:02 PM
mathegotich guzel bir oneride bulunmus. Resmi hepimiz gorelim bakalim degerlendirelim. Ancak sunu unutmayalim : Wolvi ve Pembe-turtle , yarismanin hakemleri ve organizatorleri. Bir karar vermisler ve bu karara saygi duyuyoruz. Sonuc olarak bazi resimler degerlendirilmeye alinmiyor ise, bir nedeni vardir.
Yarismayi organize eden, uykusuz kalan, birebir herkesle ilgilenip guler yuzu esirgemeyen Pembe-turtle'a ve Wolvi'ye tesekkurlerimi sunarim. Buyuk bir adimdi bu, cok guzel bir adimdi. Kimsenin atmadigi, ilgilenmedigi ugrasmadigi bir adim. Cizim sever iki insanin ve beraberinde katilan tum yarismaci arkadaslarin cizimlerine tek tek bakip, inceledim ve hepsi kendi icerisinde cok guzeldi. Puanlamak ve 1 birinci secmek uzucu ancak Yarisma mu :)
Sahsi fikrim herkesin kazandigidir. Herkes birseyler uretti. Cizimler sergiledi.
Tekrar tesekkurler.
Bu organizasyon elestirilere sonuna kadar aciktir. Fikirlere onerilere aciktir. Yurekli insanlar emek verip daha iyisine kalkisabilecek insanlar buna bas koydu. Bir sonraki organizasyonda bende cani gonulden yardimci olmak isterim, eger isterlerse. :)
Wolvi
18-01-2009, 09:55 PM
Tabiki JiGsaW memnuniyet duyarız.
Crazy_Solulun çizimi:
http://img523.imageshack.us/img523/3784/dklsajaflkasjfwl3.jpg
Kokteyl
18-01-2009, 10:05 PM
Bu resim süperrr..Ve ben eminim ki bu resmi crazy_soul çizdi..ellerine sağlık cnm..bence birinci sensin..
efendi
18-01-2009, 10:09 PM
Resim güzelmiş.Ailecek ressam sanırım bu arkadaşlar =).
minzomarakan
18-01-2009, 10:16 PM
Bu resim süperrr..Ve ben eminim ki bu resmi crazy_soul çizdi..ellerine sağlık cnm..bence birinci sensin..
Sorun o değil zaten :) Kimin çizdiği değil nerede çizildiği tartışılan :)
Kokteyl
18-01-2009, 10:18 PM
Valaha ALLAH vergisi bir yetenekleri var.süper çiziyor hepside ve çok tatlı çok delikanlı insanlar..Onları tanıdığım için çok mutluyum..iyiki sizi tanıdım....
Kokteyl
18-01-2009, 10:20 PM
Ben crazy_soul a kameralar karşısında bir çizim yapmasını teklif ediyorum.isteyen izler ,özür dileyen diler ,tebrik eden eder..Haksızlık hiç sevmediğim bir şeydir..
cawbella
18-01-2009, 10:26 PM
Ben crazy_soul a kameralar karşısında bir çizim yapmasını teklif ediyorum.isteyen izler ,özür dileyen diler ,tebrik eden eder..Haksızlık hiç sevmediğim bir şeydir..
çok teşekkur ederim yüreginize sağlıkk... mucuks canımmm...:)
Simdi o malum görüntü konuldu. Buraya konulmasa da elden ele dolasacakti. Bu çagda zor degil, bi linke bakar.
Simdi yorumlar gelecek. Benim ricam lütfen hedef gösterek konusmayalim. Yani bir resim için bir insani kaybetmeyelim. Yok edici degil, akilci yorum yapalim. Yoksa çözüm degil, manasiz tartisiriz sürekli.
Simdi CrazY_SouL konuyla alakali demiski:
Bu BaZı NeDeNLeRDeN DoLaYı, ReSMiMiN KoPYa oLDuĞuNa iNaNMıŞLaR...
aYRıCa ReSMe BaKaRaK ÇiZDiĞiMiDe SöYLeDiM...
:idea: Benim bu konudaki yorumum ve belki herkesi susturacak tek önerim:
CrazY_SouL'un kopyasini çektigi resmi yollamasidir. Karsilastirma yapilinca ortaya gerçekler çikacaktir. Susması gerekenler de böylelikle sonsuza kadar susmasini bilir.
Benim bunu isteme amacim; olaya avukatlik, ajanlik katmak degildir. Meger bu konunun bahsi geciyor, istiyorum ki hiç bitmeyecek 'ben ona inanirim, ben suna inanmam' sözleriyle bu konu alsin basini gitmesin. Aklin yolu birdir nihayetinde.
Kokteyl
18-01-2009, 10:48 PM
Helal exy..sevdim senii..:=)
efendi
18-01-2009, 10:58 PM
Yahu nedir şimdi? Kesilip mi yapıştırılmış,başka resme bakarak mı yapılmış ? Görünen çizimin stüdyoda yapıldığı şeklinde.Ama siz biliyorsanız hileyi biz de bilelim lütfen.Saygılar.
Zerre
18-01-2009, 11:17 PM
Arkadaşlar crazy soul adlı çizerin çizimini biraz inceledim çizim gerçekten çok güzel olmuş bende dikkat etmesem gerçekten çizimin aparma olduğuna karar vermiştim.
Ama isketch e girip studio nuzu açtıktan sonra ekranı tamamen siyahla kaplayarak o resmin oraya paintte yapıştırılmadıgını kısa bir süre içinde anlayabilirsiniz.bakıcağınız şeyler resim kenarları ve taşkınlıklardır.bu kadar ince çalışıp resmi studio daki gibi oturtacak birini tanımıyorum ve zannetmiyorum resmi paintte oturtmak emin olun çizmekten daha zor olur resmin çizim olduğu aşikar arkadaşlar.
(tabi sistem dosyalarının içine dosya atarak yapılır mı bilemiyorum uzantılar falan o da kolay olacağnı zannetmiyorum)
edit: ama yinede tartışmaya gerek yok maksat eğlenmek arkadaşlar olay çığırından çıkacağa benziyor herşey unutulup çizimlerin ve yarışmanın tadı çıkarılmalı bence.artık geri dönüş olmdğı için tartışmaya gerek yok.
FaNTaSTiC...
19-01-2009, 01:12 AM
Bahsetmediklerimiz Hakkinda Birseyler Söylememiz qerekmezmi_?
Formu Bastan Sona Okudum Arkadaslar.Aslinda Cok Bile Sustum Bu Suskunluqumu Bozmak Zorunda Kaldim..Resmi Cizilirken Tek qoren Canli $ait Benim...Ancak en Son Resmin Sadece Karakalem $eklini qordum we o Kisminda Uyudum...Sabah i$e Abim Beni Kaldirdi...Kalktiqimda Kahwaltimi Yaparken Abim Resmi qosterdi...Baslanqicindan ele Alirsak Taslakla Bitmiş Halini Kiyaslayarak Abimin Cizdiqini Anladim.ve Sabah Ben i$e qittikten Sonra Abim Uyudu...(qece Hic Uyumadan Resmi Cizdiqini Beni Sabah Uyandirdiqindan Anladim)
Bildiqinize mi? Gorduqunuze mi? Inanirsiniz...
Ben Gorduqume Inanirim...
FaNTaSTiC...
19-01-2009, 01:30 AM
Tabiki JiGsaW memnuniyet duyarız.
Crazy_Solulun çizimi:
http://img523.imageshack.us/img523/3784/dklsajaflkasjfwl3.jpg
bu arada CrazY_SouL'un olacak...
ilk once sen hitap etmeyi oqren (ozel isimlere sayqin olsun)
sonra cizmeyi oqrenirsin...
bizim birincimiz belli zaten...
hic farketmedin mi? bizden kimse katilmadi...bundan sonrada katilmicak..
onun icin biraz sayqin olsun ki sayqi duyulasin...
Bahsetmediklerimiz Hakkinda Birseyler Söylememiz qerekmezmi_?
Formu Bastan Sona Okudum Arkadaslar.Aslinda Cok Bile Sustum Bu Suskunluqumu Bozmak Zorunda Kaldim..Resmi Cizilirken Tek qoren Canli $ait Benim...Ancak en Son Resmin Sadece Karakalem $eklini qordum we o Kisminda Uyudum...Sabah i$e Abim Beni Kaldirdi...Kalktiqimda Kahwaltimi Yaparken Abim Resmi qosterdi...Baslanqicindan ele Alirsak Taslakla Bitmiş Halini Kiyaslayarak Abimin Cizdiqini Anladim.ve Sabah Ben i$e qittikten Sonra Abim Uyudu...(qece Hic Uyumadan Resmi Cizdiqini Beni Sabah Uyandirdiqindan Anladim)
Bildiqinize mi? Gorduqunuze mi? Inanirsiniz...
Ben Gorduqume Inanirim...
Tam da bizim sorunumuza parmak basmissin farkinda olmadan FaNTaSTiC..
CrazY_SouL benim abim demissin, onu çizerken gördüm, canli sahidim demissin, çok güzel. Peki CrazY_SouL benim neyim olur? Ya da oylayanlarin, yarismayi düzenleyenlerin? Bizler senin gibi abinin ne yaptigini bilmiyoruz ki, ya da uyumadan o gece çizdigini. Bize kendi açindan anlatmissin iyi ama hiç de bizim açidan bakmamissin.
Bir de sanki sizin kisiliginize hakaret gibi algilamissiniz yasanan süreci. Hayret ediyorum. Bana kalirsa bunun olmasi su sebeplerden ötürü mümkün degil:
Birincisi; Bir örnek vermek gerekirse FaNTaSTiC.. ile oyundayken tanismistik. Hatta ilk gün yanlis hatirlamiyorsam epey geceyi yarilamistik, sohbeti ilerlemistik. Daha sonra da hep saygi duydugum, inandigim nadir kisi olmustu. Ama ben FaNTaSTiC..'i ne kadar çok tanisam bile bu gene de su anki tartismalari susturmaya yetecek mi? Ben tanidim, inandim ama bu sefer kim beni taniyor? Ne kadar havada kaldi simdi tüm bu olanlar. Iste o açidan kizip, çekip gitmek yerine olaylarin akisini degistirecek seyler bulun da bu olayi lehinize çevirin. Siz daha çok kaçarak uzaklasiyor gibisiniz. Çikip savunun kendinizi. Yazik o kadar emege. Su inanip inanmama konusunda da birileri sizi bilse de, milletin agzi torba degil ki büzesin hesabi var. Bunun da tek yolu olaylari objektif yorumlamak.
Ikincisi; unutmayin CrazY_SouL ve FaNTaSTiC.. kardesler. Bu konuda sizlerin üzerine ne kadar çok gidilse de gene de gurur verici bir taraf ortaya çikiyor, farkinda misiniz, ortaliklarda 'Bu çizim gerçekdisi' 'Sahte olamaz' laflari dönerken asil gerçek görülmüyor. Gerçek burada bunlarin beslendigi kaynaktir. O da olaganüstülük, gerçekdisiliktir. Gerçekdisi demek illa yalan, uydurma, sahte demek degildir. Bazen de gerçeklerden üstün gördümüzden gerçekdisi deriz. Bu da artik sizin olaylara bakis seklinize kalmis.
Süphe edenlerden korkmayiniz, ne ediyorlarsa saygisizliktan degil, düsündüklerinden ediyorlardir. Düsünen insan da asla saygisiz olmaz.
Ekleyecegim son nokta da; bazi küçük konular üzerine kafa yorup, dile getirip, üstüne kalp kirmayalim. Nickteki büyük küçük harflerin özensiz yazilmasini saygisizlik olarak görmek ya da irili ufakli yazilan yazilardan rahatsiz olmak gibi.
JiGsaW
19-01-2009, 08:35 AM
Evet resim eklenmis hepimiz gormus olduk. Tesekkurler
Herkesin resim begenisi , sanat anlayisi ve bakis acisi farkini unutmayarak bende bir iki yorum yapacagim bu esere;
- Blur veya Parmak Smudge olmadan (Photoshop ve turevi cizim programlarinda tonlari karistirmak, renkleri birbirine yedirmek, gecisleri kaynastirmak icin ideal cizim araclaridir) bu derece renk kaynasimi, renk yedirmesi yapmak gercekten cok zor. Saclardan, kumas kirisikliklarina kadar bu ozellik incelenebilir. Hadi ustalik sebebi ile yapildigini dusunerek resmin son halinden bir ZOOM alinir ve belki firca darbeleri (renklendirirken kalemle degil firca ile yumusak renklendirme yaptigini dusunuyorum cunku kalem daha kaba ve net renk saglarken firca tonlar, yumusaktir.) bizi emin kilar.
Hani bir iki ornek isketch Gallery'sinden bulmak istedim;
http://www.isketchforum.net/gallery/showimage.php?i=107&c=20&userid=757 (renk kaynastirmanin zorlugu)
İkinci bir ornek yine yarismadan bir calisma hepimizin gordugu Hiroshi
- Beni ikinci supheye iten ise renk tonlari.
Emek verip saatler ayirmis olmak, sahitleri olmak, yetenegi olmak bularin hepsi olagan seyler. Amac yermek elestirmek degil, hatta bu soru isaretleri uzerine resim sahibi arkadas da bilgi verirse bir sonraki cizim yarismasinda bizde bu teknikleri uygulayarak daha guzel eserler cikartabiliriz. Cunku cok ustaca bir cizim olmus. Guzel bir cizim olmus. Yine bir paylasim yine, bilgi aktarimi olur, kazanan yine sanat sever insanlar olur.
bu arada CrazY_SouL'un olacak...
ilk once sen hitap etmeyi oqren (ozel isimlere sayqin olsun)
sonra cizmeyi oqrenirsin...
bizim birincimiz belli zaten...
hic farketmedin mi? bizden kimse katilmadi...bundan sonrada katilmicak..
onun icin biraz sayqin olsun ki sayqi duyulasin...
Boyle bir mesaj,boyle bir uslup,asabiyet,yaklasim gerekli mi? Cok yersiz buldum ve yakismadi. Gerekce ne olursa olsun.
FaNTaSTiC...
19-01-2009, 07:24 PM
eXy saf arkadasim ben bu aciklamayi pembe ye yaptim...nasil camur atiliyorsa sahte olabileceqine dair kulaktan kulaqa qidiyorsa herkesin....... benim de kulaktan kulaqa sölediqim qercekler soz konusu olmuyo nedenseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... onun icin bir onceki aciklamayi yaptim...sayqi konusunda abimin cizimine onay werilmeyebilir..sayqi duyarim...peki onlar benim,ablamin,abimin resimleri bu sebeplere nazaran cekildiqinde umursadilarmi ? ki cawbella 1 kez cizmedi bir kac kez cizdi..bizim emeqimizin karsiliqi bu muydu?bu laflar donduqunde kirilan $ewkimizi kim umursadi..sacma sapan yorumlar yok anatomi parcalayarak mutewazilikler..lutfen kendiniz olun...ben bir coqunuzu bilirim..baska nickle qirip kick ceken tayfalar sizlersiniz..we kendi arkadaslarinizi atan we o kişi tarafindan atildiqini bile bilmeyen insanlar war...bu kadar saf olmayin...yok ben deqildim benim adima qirmiş ler demeyin ip lerinizi aliyordum....we kick konusunda da sikayet eden de sizlersiniz...DELİKANLİ BİLE OLUN DEMİCEM SİZE(Bu sozumdeki mesaji almak isteyenler bilir kendini).....birseyi millete yaymadan once bir arastir wolvi arkadasim...bundan sonra jigsaw sana da diyorum artik mutewazilik bekleme...sen de qercekci olamazsin ne kadar olmak istesen de bilmediqimiz seyler war...işini yapmak zorundasin sonucta...biktirdiniz qercekten...(bu arada bize yapilanlar ne kadar YAKİŞTİYSA benim yaptigimda o kadar YAKİŞTİ...bilqine..)
Türkçemiz ne güzel değil mi g diye bir harf bile var yani...
Hitap etmeyi öğrenmekten ahkam kesmek hmmm ilginç yahu... Konu çizimin nerede yapıldığından çıktı karşılıklı suçlamalara dönüşecek neredeyse ki şu anda tek taraflı suçlamalar söz konusu.
efendi
19-01-2009, 09:21 PM
Sokrat Ölüme mahkum edildiğinde, eşi:
- Haksız yere öldürülüyorsun, diye ağlamaya başlayınca,
Sokrat:
- Ne yani, demiş. Birde haklı yere mi öldürülseydim!
İnsanı kazanmak zor kaybetmek kolay.Maksat muhabbet olsun denilemedi yani.Bir çizim hangi sebep belirtildi ise artık,öyle uygun görülmüş napalım gelecek sefer bizde katılırız denilip geçilemedi.İnsanların gözü önünde bahtsız yorumlar...Üzücü efenim.:rolleyes:
FaNTaSTiC...
19-01-2009, 09:42 PM
kurdu yakalamak icin kuzu qonderilmez...hele cakal hic qonderilmez....
efendi
19-01-2009, 09:46 PM
Haklısın.Senin eşeğin erkek=)
Pembe-Turtle
25-01-2009, 12:35 AM
http://img162.imageshack.us/img162/5986/ask1or8rk1.jpg
Yakında yeni turnuva konusu ve kuralları ile ilgili bilgileri açıklamaktan mutluluk duyacağız:razz: Görüş ve önerilerinizi Pembe-Turtle ve Mougen e iletirseniz değerlendirmeye alınacaktır.Şimdiden kolay gelsin dileklerimizle...
Wolvi
25-01-2009, 12:39 AM
Yeni bir organizasyon görmek çok hoş. Harika bir giriş insan meraklanıyor. Yeni organizatörlere teşekkür ediyor ve sabır diliyorum. Guzel olacağa benziyor hadi bakalım:)
YuRuYeDuR!
25-01-2009, 10:39 PM
sonuçlarda 14 şubatta açıklanır herhalde :)
mathegothic
26-01-2009, 11:13 AM
evet sonuçlar 14 şubatta açıklansın onun için de 7 şubatta katılım son günü olsun 1 şubatta da başlasın:O ukalalık bu:Ppembecime şimdiden sabırlar diliyorum..
enemy
27-01-2009, 05:14 PM
hımm..turnuva&ask...hımmm
simdiden sorumluluk alanlara kolay gelsin..zira bu en zoru üstlenmek kanımca.
daha fazla katılım olacagından eminim:biggrin:
Hadi hayirlisi da -yanlis anlasilmazsa- belirtmemde fayda var:
Turnuva: Oyuncu veya takımlar arasında sırayla yapılan yarışma dizisi (kaynak : Tdk)
O açidan yarisma denilmesi daha uygundur. Nedense basindan beri turnuva diyoruz. :rolleyes:
Pembe-Turtle
27-01-2009, 09:39 PM
Turnuva diyoruz çünkü; bir tek yarışma yapmayı planlamadık, bu bir yarışmalar dizisi olacak ve pek çok yarışma düzenlenecek.İsketchte oynayan her oyuncu yarışmacı olabileceğinden bu bir turnuvadır, çok şükür ki sözlüğümüz de var Türkçemize de oldukça hakimiz. O nedenle kavramlara takılmadan icraatlara bakalım lütfen =)
Turnuva diyoruz çünkü; bir tek yarışma yapmayı planlamadık, bu bir yarışmalar dizisi olacak ve pek çok yarışma düzenlenecek.İsketchte oynayan her oyuncu yarışmacı olabileceğinden bu bir turnuvadır, çok şükür ki sözlüğümüz de var Türkçemize de oldukça hakimiz. O nedenle kavramlara takılmadan icraatlara bakalım lütfen =)
Hadi bakalim =)))))
efendi
28-01-2009, 12:20 AM
Sonunda aşk turnuvaya gelmesin! =)
Pembe-Turtle
28-01-2009, 12:43 PM
http://img136.imageshack.us/img136/2531/turnuva3lq5.jpg
Pembe-Turtle
28-01-2009, 07:23 PM
2. Yarışma konusu olarak:14 Şubat sevgililer günü ve Aşk belirlenmiştir.
Aşk temalı çizimlerinizi bekliyoruz ve herkese şimdiden kolay gelsin diyerek bol şans diliyoruz.
Yarışma kuralları:
- Her çizer, kendi çiziminden sorumludur.
- Her çizer, çizimine bir rumuz koyacaktır.
- Her üye bir resim ile katılım yapabilir.
- Tablet / Mouse farketmiyor. İkiside kullanılabilir.
- Tema dahilinde; ister hayalden bir eser ile ister bir yerden esinlenerek çizim yapılabilir.
- Yarışmaya katılacak eserler; hiç bir program yardımı olmadan sadece isketch içerisinde çizilmelidir. ( Studio, Özel oda vb)Baska bir programda cizildigi tespit edilirse cizim yarismadan ihraç edilecektir.
- Belirlenen son teslim tarihini geçiren çizimler yarışmaya dahil olmayacaktır.
- Gönderilen çizimler belirlenen jüri (organizatörler) nin denetiminden geçip ; kurallara uygunluğuna, etik olarak uygunluğuna bakılıp öyle yayınlanacaktır. Gerektiği yerde bilirkişilere danışılacak içiniz rahat olsun.
- Yarışma hakkında jüri/organizatör üyeler dışında kimsenin resmi açıklama yapması doğru değildir. Lütfen bırakalım organizasyon ile sorumlu arkadaşlar gereken açıklamaları gerektiği yerlerde yapsın.
- Yarışmaya katılacak eserlerinizle gurur duyduğumuzu belirtelim, hepsi özenle yapılıyor ve didiniliyor. Ancak lütfen çizimlerinizi yarışma öncesi kimseye göstermeyin ve direk ilgili üyemize iletin. Haksız rekabet olmasın, herkes olabildiğince eşit şartlarda yarışsın. Aynı oyunun her gün /hug'laşıp /kiss'leşen insanları olduğumuz gerçeğini unutmayalım.
- Yarışma başlangıç tarihi : 29.01.2009
- Yarışma son iş teslim tarihi bitiş : 08.02.2009
- Oylama tarihi başlangıç: 09.02.2009
- Oylama son ve 1.'yi ilan tarihi: 14.02.2009
- Çizimleri teslim edeceğiniz kişiler: Pembe-Turtle ve Mougen
- Yarışmaya eser yollayıp, oylamaya katılan her üye bütün kuralları okumuş kabul etmiş sayılacaktır.
- Gerek görülmedikçe forumda herhangi bir açıklama yapılmayacaktır.
- Değerlendirme kurulu gerek görürse ;
a) eser sahibinden esinlenilen resmin aslını isteyebilir.
b) eserden zoom/yakınlaştırılmış bir kesit isteyebilir.
c) /view komutu ile eserin herhangi bir noktasından screenshot/printscreen isteyebilir.
- Önemli Not: Studio'da çizim yaparken SAVE / KAYDET işlemlerinizde lütfen dikkatli olun sorun yaşamayın.
Competition Guidelines :
- All artists, amateur or professional, may enter the competition as long as they are a part of game.
- 1 entry per artist may be submitted.
- Artists must give an alias to his/her drawing.
- Tablet / Mouse doesn't matter. Both can be used.
- The subject matter may be anything to do with Love, but please do not use any program to draw or edit your draw. Every drawing must be made in isketch (Studio, special Rooms etc.). We won't be excepting any drawing which is made out of isketch.
- We won't be excepting art work after deadline.
So please send them in time.
- Competition starts at 29.01.2009
- Deadline for Sending us your Art Work : 08.02.2009
- Voting begins : 09.02.2009
- Voting ends and the Winner gets announced : 14.02.2009
- All works of art should be delivered to : Pembe-Turtle ve Mougen
Mougen
28-01-2009, 07:27 PM
Herkese bol şans
Wolvi
28-01-2009, 08:09 PM
Bol şanslar
efendi
28-01-2009, 09:01 PM
Evet güzel.
Yarışmada birinci olursak günün anısına bir sevgili verecek misiniz? ;)
Turnuva diyoruz çünkü; bir tek yarisma yapmayi planlamadik, bu bir yarismalar dizisi olacak ve pek çok yarisma düzenlenecek.Isketchte oynayan her oyuncu yarismaci olabileceginden bu bir turnuvadir, çok sükür ki sözlügümüz de var Türkçemize de oldukça hakimiz. O nedenle kavramlara takilmadan icraatlara bakalim lütfen =)
Bu cevaba aslinda verilebileceek hiçbir cevap yok. Öyleki Pembe-Turtle karsisinda boynumuz kildan ince. Hatta bu yüzden ilkinde tirsarak siritmakla kaldim. Gel gelelim iste insan psikolojisi. Gene de rahat durmadım, bir seyler yazdim.
Yaptigim arastirmalara göre turnuva kelimesinin özünde bir karsilasma anlami var. Biz gene de turnuva kelimesinin anlamlarina bakalim. Kelime fransizca kökenli tournoi;1. Kullanildigi ilk yer: Eskiden, Avrupa ülkelerinde teke tek ya da takim halinde at üzerinde kör silahlarla yapilan karsilasmalar dizi, savas senligi.
2. Günümüzde kullanilan anlami: Çesitli spor ya da oyunlarda, önemli sayida yarismaci ya da takimi tek bir yerde ve ayni süerede karsi karsiya getiren yarisma: Wimbledon tenis turnuvasi
3. Ortaya ödül olarak maddi bir sey konmayan ve kazanilmasi durumunda bir unvan saglamayan dostluk karsilasmasi: Briç turnuvasi.
Bir kelimenin anlamini kullanildigi yere göre anlariz. Günümüzde karsilasma kelimesini turnuva içinde kullaniyorsaniz; en az iki takim veya oyuncunun birbirini elemesi için yaptigi karsilasmadan bahsetmis olursunuz.
Örnegin forumun arcade turnuvalari böyledir.
http://img218.imageshack.us/img218/1781/tournamentscv8.png
Yukarda benim de katildigim bir turnuvanin semasi var. Burada dikkat ettiyseniz 8 tane oyuncu, 2li gruplar halinde yaristirilmis. Daha sonra yenenler bir üst tura geçmis. Ve yari finalde kalan son karsilasmayla sampiyon belli olacak. Bir kisinin sampiyon olabilmesi için 3 kez karsilastigini görebilirsiniz. Burada sonuçlanmis onlarca turnuvalara (http://www.isketchforum.net/arcade.php?&act=Arcade&do=viewtourneyend) bakarak daha da iyi anlayabilirsiniz.
Ayrica turnuva diyorsak 2, 4, 8, 16, 32, 64..gibi oyuncu ya da takimin katilmasi zorunludur.
Biz sayet bu çizim konusunu ve puanlamayi turnuvaya uyarlarsak, öncelikle 2, 4, 8, 16..vb sayilarda oyuncuya (veya çizimlere) ihtiyacimiz olacak. Sonra birbirleriyle karsilasan oyuncular (ya da çizimler) oylanacak, puani yüksek olan bir üst turda tekrardan yeni çizimle (veya eskisiyle) tekrardan oylanacak. En son yari finalde iki kisinin çizimleri oylandiktan sonra sampiyon belli olacak.
Ama bizim yaptigimiz daha ziyade bir güzellik yarismasi. Zaten siz hiç güzellik turnuvasi duydunuz mu?
Konu yeterince anlasilmistir umarim.
Simdi bütün bu açiklamalar nedendi? Neden bunlari diyebilmek için tozlu ansiklopedileri rafimdan indirdim? Neden bu kadar detayciyim? Çünkü toplum adina birseyler yapilirken farkettigimiz yanlislari dile getirme elestirisine sahibiz ve bunu yaparken kisisel bir bilgiçlikle degil kaynakla, kanitla yapmamiz akilci olacaktir. Iste ben burada bunu yaptim. Maalesef bu ince farki anlamayanlar var. Onlar hiç elestiriye gelemesinler. Onlara ne desek bos.
Bense halen halen ugrasip duruyorum, konuyu en güzel Konfüçyus baglamis;
Kelimelerin kuvvetini bilmeyen insanlarla esasli bir konuyu konusmak mümkün degildir.Kaynakça:
"turnuva", Türkçe Sözlük (2005) 10. baskı, Ankara: Türk Dil Kurumu Yayınları
"turnuva", Büyük Larousse Sözlük ve Ansiklopedisi (1986), cilt 23, s. 11763, Istanbul: Gelişim Yayınları
"Wimbledon Tenis Turnuvasi" Vikipedi http://tr.wikipedia.org/wiki/Wimbledon_Tenis_Turnuvas%C4%B1, 29 Ocak 2009
MisCha
28-01-2009, 10:55 PM
Evet güzel.
Yarışmada birinci olursak günün anısına bir sevgili verecek misiniz? ;)
Zuhaha..14 Şubat dediyseler o kadar da değildir heralde..
İyi görmüyorum bu halini ama hadi bakalım:P:P
MisCha
28-01-2009, 10:57 PM
Bol şanslar herkese eminim çok güzel olucak..
Thyia
29-01-2009, 07:21 AM
Herkese bol şanslar.. :)
Pacharel
29-01-2009, 08:34 AM
hahahahaha Efendi....
Bende bir dip not ekliyeyim....Sevgililer gununu efendi ile gecirmek isteyenler, son basvuru tarihi 10 Şubattır.Basvurular 50Tl lik kayıt ucretiyle bana yapılacaktır.(Kriz var ek iş yapmak lazım zaar)..
Bu arada katılımcı arkadaşların hepsine şimdiden kolay gelsin(Yukarda ki muhabbet için değil yarışma için :razz: )
Pembe-Turtle
29-01-2009, 08:35 AM
2. Günümüzde kullanilan anlami: Çesitli spor ya da oyunlarda, önemli sayida yarismaci ya da takimi tek bir yerde ve ayni süerede karsi karsiya getiren yarisma:
3. Ortaya ödül olarak maddi bir sey konmayan ve kazanilmasi durumunda bir unvan saglamayan dostluk karsilasmasi
Değerli eXy; bizimde burada yapmaya çalıştığımız bu zaten...
ReLaX
29-01-2009, 10:15 AM
Desenize turnuvanın diğer konularının gündemleride şimdiden belli, 8 Mart Dünya Kadınlar günü, 23 Nisan çocuk bayramı, 19 mayıs v.s. :razz::razz: ne diyeyim vakit bulursak karalarız bizde kendi çapımızda bişeyler. Düzenleyen katılan herkese teşekkür.
Mougen
29-01-2009, 10:21 AM
:twisted:Desenize turnuvanın diğer konularının gündemleride şimdiden belli, 8 Mart Dünya Kadınlar günü, 23 Nisan çocuk bayramı, 19 mayıs v.s. :razz::razz: ne diyeyim vakit bulursak karalarız bizde kendi çapımızda bişeyler. Düzenleyen katılan herkese teşekkür.
Araya bir yere, Hentai yarismasi eklesek ne kadar guzel olurdu
mathegothic
29-01-2009, 10:50 AM
:twisted:
HENTAİ:):twisted:gelmiş geçmiş en güzel fikir...zira sevgilisi olmayanlar için de gayet ... USEFULL:):twisted:
mathegothic
29-01-2009, 10:53 AM
turnuva aşka geldi hoş geldi sefa geldi ...keşke aşk da turnuvaya gelse:eek:ferhat göçer gelse..biri bana gelse:eek:öğk..
ReLaX
29-01-2009, 10:54 AM
:twisted:
Hentai de ne oluyo acaba animenin yoldan çıkmış halimi :):razz:
Thyia
29-01-2009, 11:24 AM
Hentai de ne oluyo acaba animenin yoldan çıkmış halimi :):razz:
Tam üstüne bastın :) +18
Thyia
29-01-2009, 11:26 AM
turnuva aşka geldi hoş geldi sefa geldi ...keşke aşk da turnuvaya gelse:eek:ferhat göçer gelse..biri bana gelse:eek:öğk..
:smile::smile::smile:
enemy
29-01-2009, 05:42 PM
tüm katilimcilara kolay gelsin.
Honey-Baby
29-01-2009, 09:35 PM
Rawr...I'll think I might do it x_x
tgfcoder
30-01-2009, 02:13 AM
I might do it, but I suck with freehand drawing, especially with THIS mouse xD (the one I use on iSketch hahaha, at least it's iSketch and not iCanDrawWell)
Mougen
30-01-2009, 08:33 AM
Honey-Baby and tgfcoder welcome on board then :smile:
Peter
30-01-2009, 04:40 PM
I'll give this a go :D
I will try to do something. :)
db1986
30-01-2009, 09:28 PM
I'll try it too. I'm not good at drawing but thankfully amateurs are allowed xD
Bellicimo
30-01-2009, 09:30 PM
ooh yehh i thinkkk i mightt tryy iff i cann thinkkk of anythingg to dooo :) and dont forgettt :(
jenni939706
30-01-2009, 09:31 PM
phooey.i'll try. only for hb though.
Jockly
30-01-2009, 09:48 PM
I don't know how to say it in Turkey but count me in!
storm
30-01-2009, 10:11 PM
Ohh... only iSketch studio/within-iSketch draws, eh?
Good twist.
I'm in... as an amateur :D
Question: Do draws have to be single 'still' draws? Can they become an animation? (I always ask this question)
mathegothic
30-01-2009, 10:30 PM
Ohh... only iSketch studio/within-iSketch draws, eh?
Good twist.
I'm in... as an amateur :D
Question: Do draws have to be single 'still' draws? Can they become an animation? (I always ask this question)
dear storm:razz:if you want to join to tourney;you must draw in your studio or in a room(in isketch lounge or private rooms) . you can draw an original drawing. and if you want you can inspired the other one..:razz:
jenni939706
30-01-2009, 10:31 PM
ok so like....do we just screenshot it for you? XD
Well I will give it a shot.
storm
30-01-2009, 11:29 PM
dear storm:razz:if you want to join to tourney;you must draw in your studio or in a room(in isketch lounge or private rooms) . you can draw an original drawing. and if you want you can inspired the other one..:razz:
Thanks for the reply. I meant like, can we draw lots of different pics in the studio, for example, and link them together via an animation programme? So it becomes a story... of sorts. Like my signature for example .........................................vvv
Mougen
31-01-2009, 09:18 AM
I don't know how to say it in Turkey but count me in!
We say "Bende varim" in Turkish.
All drawings will be "still" only.
Hmm but you gave us a new idea for the next tournament tho :smile: We can make something like that in the future, or maybe you would so we can have a go at it? :)
ok so like....do we just screenshot it for you? XD
Yes the screenshots will do :)
I was also wondering that, Jenni.
Is a screenshot uploaded in photobucket for example ok?
EDIT: Grrr, I got beat to it :P
Bende varim!
Mougen
31-01-2009, 09:33 AM
Bende varim!
Yeah , photobucket , imageshack etc. Any media hoster is ok with us.
As long as you grab a good screenshot so its clear and good looking for the audience :biggrin:
clueyee
31-01-2009, 09:58 AM
I have to say: I am excited for the turn out so far and am looking forward to the masterful works of art ^^ Hugs to all! I cannot wait! ^^
jenni939706
31-01-2009, 02:50 PM
masterful....masterful....
/me thinks clueyee needs to change the words there....
Honey-Baby
31-01-2009, 07:59 PM
I've tried photobucket and it just showed a broken page =(((
I had to use another page uploader.
clueyee
01-02-2009, 12:51 PM
I think I am in too. Maybe. WE will see how my draw goes :S
I'll have a go...never really tried drawing in the studio before :S
And not good with lovey-dovey stuff...still...here goes nothing :P
YuRuYeDuR!
01-02-2009, 04:54 PM
penelon nerdesin ben çizemiyorum ya ne güzel kayahan nilüfer tarzı bi çalışmamız vardı senle :P
kayarock
01-02-2009, 08:31 PM
iyi eğlenceler arkadaşlar
Saffron
02-02-2009, 12:01 AM
Nice!
I will add the winner to the Awards (http://www.isketchforum.net/showpost.php?p=146786&postcount=1)thread......
Pembe-Turtle - have you run any other competitions here that should be added as well?
minzomarakan
02-02-2009, 11:05 AM
Tamam. Hatta peki
Wolvi
02-02-2009, 07:44 PM
Forumdaki bazı yabancı kulannıcı arkadaşlarımızın yazdıkları konulardaki profillerinde yani;
Giriş: May XXXX
Thanked XX Times in XX Posts
Yazan kısmın üzerinde "Tournament Won:X" ya da "..... Champion" gibi çeşitli bilgiler var. Kaç kere kazandığı ve neyi kazandığını yazıyor. Bunlardan bizde yapamazmıyız????
Saffron
03-02-2009, 10:06 AM
I vote Wolvi's avatar the best on the forum. It's almost hypnotic - I can't stop staring at it :razz:
clueyee
03-02-2009, 10:17 AM
Agreed. Everything about Wolvi is HYPNOTIC. He is amazing ^^ *back to drawing for this comp*
Wolvi
03-02-2009, 05:15 PM
Thank you Saffron & clueyee. And also thank you Saffron for writing me on Awards thread.
storm
07-02-2009, 06:48 AM
Is a screenshot uploaded in photobucket for example ok? ...
Yeah , photobucket , imageshack etc. Any media hoster is ok with us. ...
I've tried photobucket and it just showed a broken page =(((
I had to use another page uploader.
Or, since we now have our own profile pages and photo albums, you can just create a new* album here (profile album so that it's private), upload the picture from your computer, save it, get the image link and send it to Pembe-Turtle and/or Mougen.
*New album because the album ID shows up in the image link, and if you have posted your picture elsewhere, then people may recognise the album ID number.
Mougen
07-02-2009, 11:41 AM
Or, since we now have our own profile pages and photo albums, you can just create a new* album here (profile album so that it's private), upload the picture from your computer, save it, get the image link and send it to Pembe-Turtle and/or Mougen.
*New album because the album ID shows up in the image link, and if you have posted your picture elsewhere, then people may recognise the album ID number.
We wont be sharing those links with players, so dont worry about the album IDs. etc. We will be uploading them to an image site or attach them to our posts when displaying.
My_SalvadoR
07-02-2009, 06:13 PM
jigsaw nerdesin ya.. :D lazımsın bana..
clueyee
07-02-2009, 10:10 PM
I decided to enter after all. ^^ Hope everyone else does too ^^
jenni939706
08-02-2009, 01:40 AM
omggg XD that avatar is hawt XD didnt notice before...
ahhh, sry, so um....voting starts monday?
Mougen
08-02-2009, 09:21 AM
Yes, the voting starts monday, 1 day left to go :)
Peter
08-02-2009, 08:55 PM
eeek better finish my draw!!
Mougen
08-02-2009, 09:37 PM
Peter hurry up , you only have 30 mins left mate :)
Sorsie
08-02-2009, 10:36 PM
Wow all the pictures that have been entered are amazing...
Heres a link for all those who are following this thread...
http://www.isketchforum.net/2-yari-ma-t3086.html
They are!
Some are just... total works of arts from a technical sense, and others are really cute... but they are all so cool!
jenni939706
08-02-2009, 10:40 PM
omg.....im sad now :( those pics pwn mine XD
Yeah, you and me both babe...
But it's nice to see everyone's interpretation of the theme! In that way, they are all equally as valuable :)
Mougen
08-02-2009, 10:44 PM
Ahem lets keep the comments down a little :) Until we get this voting out of our way. :biggrin: jenni cheer up hun this is love. Everyone feels it in their own way :smile:
jenni939706
08-02-2009, 10:47 PM
haha XD oki :) sorry, i dunno..i sorta expected this though :D
can i say nice pics though? :D hawt too ;)
I wonder if it's possible for someone to translate the Turkish titles into English (and vice versa)?
I'd love to know what they all mean :)
minzomarakan
09-02-2009, 09:46 PM
Yarışmadıki ÇİZİMLER çok güzel. Buraya yazim de oy vermeden oraya yazmış olmiyim
storm
09-02-2009, 09:54 PM
Are we allowed to vote on our own?
HaYaT
10-02-2009, 10:33 AM
Bol Şanslarr....
Mougen
10-02-2009, 12:15 PM
Are we allowed to vote on our own?
Ofcourse you are. We didn't want to limit the voting for artist. Only pembe-turtle and I can't vote. :biggrin:
I will translate the names of the Turkish Pictures later on so non Turkish speakers can understand, thanks for reminding it.
Pembe-Turtle
03-03-2009, 07:56 PM
3. Yarışma konusu: Harem ve Cariyeler olarak belirlenmiştir.
Harem ve Cariyeler temalı çizimlerinizi bekliyoruz ve herkese şimdiden kolay gelsin diyerek bol şans diliyoruz.
Yarışma kuralları:
- Her çizer, kendi çiziminden sorumludur.
- Her çizer, çizimine bir rumuz koyacaktır.
- Her üye bir resim ile katılım yapabilir.
- Tablet / Mouse farketmiyor. İkiside kullanılabilir.
- Tema dahilinde; ister hayalden bir eser ile ister bir yerden esinlenerek çizim yapılabilir.
- Yarışmaya katılacak eserler; hiç bir program yardımı olmadan sadece isketch içerisinde çizilmelidir. ( Studio, Özel oda vb)Baska bir programda cizildigi tespit edilirse cizim yarismadan ihraç edilecektir.
- Belirlenen son teslim tarihini geçiren çizimler yarışmaya dahil olmayacaktır.
- Gönderilen çizimler belirlenen jüri (organizatör) nin denetiminden geçip ; kurallara uygunluğuna, etik olarak uygunluğuna bakılıp öyle yayınlanacaktır. Gerektiği yerde bilirkişilere danışılacak içiniz rahat olsun.
- Yarışma hakkında jüri/organizatör üyeler dışında kimsenin resmi açıklama yapması doğru değildir. Lütfen bırakalım organizasyon ile sorumlu arkadaşlar gereken açıklamaları gerektiği yerlerde yapsın.
- Yarışmaya katılacak eserlerinizle gurur duyduğumuzu belirtelim, hepsi özenle yapılıyor ve didiniliyor. Ancak lütfen çizimlerinizi yarışma öncesi kimseye göstermeyin ve direk ilgili üyemize iletin. Haksız rekabet olmasın, herkes olabildiğince eşit şartlarda yarışsın. Aynı oyunun her gün /hug'laşıp /kiss'leşen insanları olduğumuz gerçeğini unutmayalım.
- Yarışma başlangıç tarihi : 04.03.2009
- Yarışma son iş teslim tarihi bitiş : 13.03.2009
- Oylama tarihi başlangıç: 14.03.2009
- Oylama son ve 1.'yi ilan tarihi: 20.03.2009
- Çizimleri teslim edeceğiniz kişi: Pembe-Turtle
- Yarışmaya eser yollayıp, oylamaya katılan her üye bütün kuralları okumuş kabul etmiş sayılacaktır.
- Gerek görülmedikçe forumda herhangi bir açıklama yapılmayacaktır.
- Değerlendirmede gerek görülürse ;
a) eser sahibinden esinlenilen resmin aslı istenebilir.
b) eserden zoom/yakınlaştırılmış bir kesit istenebilir.
c) /view komutu ile eserin herhangi bir noktasından screenshot/printscreen istenebilir.
- Önemli Not: Studio'da çizim yaparken SAVE / KAYDET işlemlerinizde lütfen dikkatli olun sorun yaşamayın.
Third competition topic is Harem and concubines. we are expecting for your drawings about harem and concubines.. good luck
Competition Guidelines :
- All artists, amateur or professional, may enter the competition as long as they are a part of game.
- 1 entry per artist may be submitted.
- Artists must give an alias to his/her drawing.
- Tablet / Mouse doesn't matter. Both can be used.
- The subject matter may be anything to do with harem and concubines, but please do not use any program to draw or edit your draw. Every drawing must be made in isketch (Studio, special Rooms etc.). We won't be excepting any drawing which is made out of isketch.
- We won't be excepting art work after deadline.
so please send them in time.
- Competition starts at : 04.03.2009
- Deadline for sending us your Art Work : 13.03.2009
- Voting begins : 14.03.2009
- Voting ends and the winner gets announced : 20.03.2009
- All works of art should be delivered to: Pembe-Turtle
mathegothic
03-03-2009, 07:59 PM
harikaaa pembecim konu mükemmel...teşekkürler
C4risM4..
03-03-2009, 08:02 PM
♥♥♥♥♥мaLєSєF σ кdaя ii ςiSiмLєяiм γσк aмa qöηüLdєк dєSтєкLiσям =)♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ćηм aвLaм :)♥♥♥♥♥♥
HaYaT
03-03-2009, 08:06 PM
Çizerlere şimdiden kolay gelsin... Ayrıca konu çok güzel.
Thyia
04-03-2009, 09:47 AM
Herkese kolay gelsin :D Zor'u seçmişler ama iyi çizimler olucak eminim :))
HerzL
04-03-2009, 11:55 AM
- Gönderilen çizimler belirlenen jüri (organizatörler) nin denetiminden geçip ; kurallara uygunluğuna, etik olarak uygunluğuna bakılıp öyle yayınlanacaktır. Gerektiği yerde bilirkişilere danışılacak içiniz rahat olsun.
- Değerlendirme kurulu gerek görürse ;
Bu jüri denetleme kurulu ve bilirkişiler kimdir öğrenebilirmiyiz.Tek mi , birçok kişi mi , bir kurum mu?
Etik uygunlukta sınır nedir? Sanat adına herşeyin yapılabilmesi mi? Etik uygunluk diyorsanız bunun sınırlarında çizmelisiniz.
Mougen
04-03-2009, 01:05 PM
Bu jüri denetleme kurulu ve bilirkişiler kimdir öğrenebilirmiyiz.Tek mi , birçok kişi mi , bir kurum mu?
Etik uygunlukta sınır nedir? Sanat adına herşeyin yapılabilmesi mi? Etik uygunluk diyorsanız bunun sınırlarında çizmelisiniz.
Etik olarak uygunlukta sınır kişinin kendisidir aslında. Eğer ETİK NEDİR diye tartışacaksak eğer gelin felsefesine inelim..
Sofistlerin, Sokratesin, Platon’un bu kavram adına farklı görüşlere yer verdiğini görüyoruz. Demokritos’un etik görüşü doğa felsfesine dayanırken, Sofistler herşeyin ölçüsü kişiye bağlıdır bu nedenle etiğin ölçüleride kişiye bağlıdır demiştir. Sofistlerin bu göreceli, öznel etik anlayışına Sokrates karşı çıkıyordur. Sokrates, etik bilgiye dayalıdırı savunmuştur. Platon ise etiği toplumsal ele almış, devlet ve toplum kavramlarına yoğunlaştırmıştır. Filozof John Locke, ahlaki olguların deneyimlerin ürünü olduğunu ortaya koyarak etiklerin deneyimlerin sonucu oluştuğunu vurgulamıştır. Nietzsche için etik anlayışın temeli güç kavramına bağlıydı.
(Pembe hanimdan musadeyle)
Ama inmeyelim çünkü zaten halihazırda hepimizin temelde almis oldugu, toplumsal kültürel etikleri mevcut. Yarisma icin beklenende zaten bu en temel en basit etik anlayisi. Gorgu Ahlak kurallari icerisinde kalabilme durumu.
Örneğin ben bu yarışmaya ;
- 3 memeli kadın birde penis cizip hepsini cirilciplak acik ve kirli bir bicimde resmedip katilamam.
- Dinsel veya Toplumsal hakaret, siddet vb icerikte resimler ile katilamam
- Tecavuz, cocuk pornosu, uyusturucu, vb kotu durumlari isaret eden resimler ile katilamam.
Uzun lafin kisasi bizden beklenen kendi etiklerimizin farkinda olmak ve diger cizerlere/katilimcilara olan saygiyi sevgiyi yitirmeden resmimizle yarismaya katilmaktir. Herseyin sinirini cizebiliriz belki ama etiklerin sinirini cizmek zordur. İs etigi disinda etiklerin yazili degil sozlu kalmasi taraftariyim.
Kaldi ki Kurul / Juri / Organizatorlerin gorevi (bir onceki yarisma deneyimimizden ve baska deneyimlerimizden yola cikarak) katilimcilarin resimlerini incelemek, isketch icerisinde cizilip cizilmedigini kontrol etmek, butun yarismacilarin ayni kosullar icerisinde yarismasini saglamak ve katilimcilarin sorunlarini yanitlamak , organizasyonun akisini duzenli bir sekilde saglamaktir.
MisCha
05-03-2009, 12:08 PM
Yine süper çizimler çıkıcak kesin. Herkese bol şanslar..
Oylama için sabırsızlanıyorum. =)
HerzL
05-03-2009, 12:20 PM
Etik olarak uygunlukta sınır kişinin kendisidir aslında. Eğer ETİK NEDİR diye tartışacaksak eğer gelin felsefesine inelim..
(Pembe hanimdan musadeyle)
Ama inmeyelim çünkü zaten halihazırda hepimizin temelde almis oldugu, toplumsal kültürel etikleri mevcut. Yarisma icin beklenende zaten bu en temel en basit etik anlayisi. Gorgu Ahlak kurallari icerisinde kalabilme durumu.
Soruma cevap olmadı ama teşekkürler.Etik felsefesinden örnek verirken keşke benim kültürüme uygun kişilerden ; bi Ahmet Mithat , Ziya Paşa , Ali Suavi'den , bi İbrahim Ethem , İsmail Gelenbevi'den bahsetseydin.
Mougen
05-03-2009, 06:17 PM
Hmm anlaşılan sen beklediğin cevapları alamadın ancak sorularına cevap verildi. Bir Plato bir Aristo bir Sokrates herkesin kültürüdür. Düşüncenin, bugünlere gelirken oluşan ifadelerin temelidir.
Kişilerin zevkleri renkleri elbette farklıdır ancak her türlü cevabı kendine uygunmuş değilmiş, keşke şurası böyle olsaymış, cam kenarı gelseymiş, paraşütüm altımda olsaymış, yanımda Brad Pitt otursaymış, hostes kucağı olsaymış, olmaz..
Madem sorularına cevap alamadığını düşünüyorsun bende hazır vakit varken sana tek tek alıntılar halinde göstererek cevapları tekrarlayayım.
Bu jüri denetleme kurulu ve bilirkişiler kimdir öğrenebilirmiyiz.
Denetleme kurulu : Bir işi yapmak, yönetmek veya bir kurum ve kuruluşu temsil etmek için görevlendirilmiş kişilerden oluşmuş topluluk, heyet diyor TDK. Ne yazık ki organizasyonu yapan arkadaşımıza yeterli destek çıkmadığı için kendisi üstlenmiş oluyor bu görevi. Gerek görüldüğünde (ki görülüyor) çizimleri oylamaya sunacağı sırada bilirkişilere danışılıyor ve destek alınıyor. Bunu bir önceki yarışmalarda yazıp belirtmişlerdi, standartlar imkanlar bellidir bu nedenle her yarışmanın benzer kurallar çerçevesinde ilerlediğini düşünmeliyiz.
Tek mi , birçok kişi mi , bir kurum mu?
Bir önceki sorunun cevabı ile yanıtlamış olduk.
Etik uygunlukta sınır nedir?
Sanat adına herşeyin yapılabilmesi mi?
Etik uygunluk diyorsanız bunun sınırlarında çizmelisiniz.
Eh ben bunun için sana özel bir mesaj yazdım buraya, artık cevabımı alamadım deme lütfen yazıktır günahtır :smile:
Bak bu arada ne güzel birşeyler söylemişsin bizlere, bazı isimlerden bahsetmişsin kimisi öğretmen kimisi yazar, biraz bahsedersin artık mesela onlarla açıklar mısın etik anlayışını bizlere merak ettim. Farklı görüşler zenginliktir.
HerzL
06-03-2009, 12:24 PM
İyide kim bunlar Mougen :).Denetleme,bilirkişi...Denetleme kurulu , bilirkişiler ne demek demedim , kimdir , kimlerden oluşuyor? Etik anlayışına gelince; formun bi yerlerinde resmedilmiş bi kadın resmi var.Sanırım isketchten tatlı kareler kıvamında bişey.Onu çizene sözüm yok.Lakin ; gece yarısından önce çizildiğinde neden düdük çalınıyor ve hatta uyarısı alınıyorda gece yarısından sonra aynı çizime neden göz yumuluyor.Açık olcaksa tanınan birisi çizince neden her çizim mübahta tanınmayan biri çizince haram sayılıyor , dar ediliyor oyun alanı.Önceki yarışmalardaki çizimlere de bakılırsa ne demek istediğim pekala anlaşılabilir.Ben çizim yaparken ahlak felsefesi yanıbaşımdadır.Doğrum her zaman genelgeçerdir.Sokrat , Aristo düşünce ekseninin temelini atmış olabilir , bana etik deyince ahlak felsefesinden bahsetmelisin.Yoksa etiği Demokritos şuna dayandırmış Aristo şöyle düşünmüş ; bu değildir etik felsefe.Ve okumak istersen sana bahsettiğim kişilerin kitaplarını tavsiye edebilirim.Üç beş kelam ile benim bunları anlatmaya gücüm yetmez.Tavrım sadece sırf etik felsefesi sınırlarını çiz dedim diye değil , oyun ve forumda olan birçok şeye.
Mougen
06-03-2009, 02:23 PM
İyide kim bunlar Mougen :).Denetleme,bilirkişi...Denetleme kurulu , bilirkişiler ne demek demedim , kimdir , kimlerden oluşuyor?
Ben sana yapma etme dedim Herzl :smile: Hala soruyorsun bana. Dur bakayım 3. kez aciklama girisimine giriyorum. Hadi bakalim en basit haliyle geliyor tekrardan: (Azimliyim kararliyim anlayacaksın)
Organizasyon sorumlusu : pembe-turtle
Resimleri tek tek alip kurallara uygunlugunu denetleyen : pembe-turtle
Bilirkisiler : Duruma gore degisir. Simdi isketchteki cizimlerden renklerden anlayan, PC ortaminda cizim programlarindan ve usluplarindan haberdar ve konuya hakim kisiler; Grafik Tasarim ile ugrasanlar olabilir, Resim ile ugrasanlar olabilir, alayli olur okullu olur, Ic Mimar veyahut End Tasci arkadaslara danisilir vb. Sana tek tek isim veremem kimse su su su bilirkisidir diyemiyor cunku burada boyle bir imkan yok. Bizlere tek tek isim verilmesine gerek var mi? Nihayetinde cok ciddi olmayan kendi aramizda surdurdugumuz, duzgunce sorunsuz (cok sukur) akan bir yarisma dizisi.
Onemli Not: Pembe-turtle asil sorumludur, eger yanlisim eksigim varsa kendisinden ozur diler, duzeltmesini ister, saygılarimi sunarim.
Taninan biri cizince mubah, taninmayan biri cizince haram demissin. Bence genelleme yapma cunku misal senin benim oldugum odada birileri kurallara uygun gelmeyen bir cizim yapsin ben ve sen bu kisi ister tanidik ister aileden olsun geregini yapmakla yukumluyuz.
Tema cizimi yapan bazi arkadaslar var bende farkindayim, surekli ayni resmi cizip sonuna kelimesini ekliyorsa bu kurallara uygundur eger yanlis hatirlamiyorsam. Yeterki mustehcen olmasin (mustehcenlik konusuda izafidir diye girersek simdi isin icinden cikamayiz). :twisted:
HerzL
06-03-2009, 03:00 PM
Ehehe şimdi oldu sağol Mougen :) E o zaman Pembe-Turtle cevaplasın.Demiyorum cevabı aldım :)
mathegothic
06-03-2009, 06:50 PM
nihayet:/
minzomarakan
07-03-2009, 09:19 PM
Konuyu beğenmesem de başarılar ve kolay gelsin.
HeLeN
08-03-2009, 06:41 PM
konu şahane zamanlama daha da iyi ... The Tudors 3. sezona girmeden yarışma sonuçlanacak gibi... rica etsem haremi cariyelerden ibaret almasanız da kral falan da görsek :P
efendi
08-03-2009, 08:53 PM
Sen kraliçe pozu ver ben yanına kralı iliştiririm.Çizerlere , organize edenlere teşekkürler ve kolay gelsin.
HeLeN
09-03-2009, 11:33 AM
Ne çıkacağı belli bile olmayan bi kral için poz verilir mi? Prens çıkacak diye her kurbağa öpülür mü:D
Pacharel
10-03-2009, 03:34 PM
gectim prensi ..sebek ciksa bile operim ki....ne para kazanilir o showla senin haberin var mi
enemy
10-03-2009, 03:44 PM
hadi hayırlısı başarılar katılımcılara....
HerzL
13-03-2009, 01:26 PM
Herkese başarılar,düzenleyenlere teşekkürler.Birinci kesin benim.
JiGsaW
15-03-2009, 03:35 PM
Istikrarla yarisma düzenlemeyi surduren pembe-turtle ve her yarismayla daha iyi isler ortaya cikartan katilimcilara basarilar ve tebrikler.
Pembe-Turtle
18-03-2009, 02:08 AM
Sanırım üzerimde iyi durdu, organizasyon da bana kaldı bu durumda :razz: Ama ne yapalım kıramadığımız kişiler olunca siz de bilirsiniz JiGsaW insan seve seve yapabiliyor, hatta zevk alıyor... :!::twisted::twisted:
JiGsaW
18-03-2009, 09:02 AM
:smile: Organizasyon kadına yakışır.
Pembe-Turtle
18-03-2009, 12:48 PM
:smile: Organizasyon kadına yakışır.
Ve daha pek çok şey gibi, pek çok kişinin anlayamayacağı:!::idea::twisted::twisted::twisted: :twisted:
vBulletin® v3.8.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.