PDA

View Full Version : Yarismalar...

Wolvi
28-12-2008, 09:52 AM
Forumda goruyorum, cadilar bayrami cizim yarismasi veya christmas, ya da turnuvalar. Bizde yapsak bunun gibi yarismalar iyi olmazmi? Bu bahaneyle guzel cizimler gormus oluruz ya da oyundan soguyanlar aktiflesebilir diye dusundum... Saygilar sevgiler...

srt
28-12-2008, 11:55 AM
Nasil yarisma ben anlamadim:rolleyes:

Wolvi
28-12-2008, 12:04 PM
Nasil yarisma ben anlamadim:rolleyes:

Aslinda bende tam olarak nasil yapiliyor bilmiyorum:sad:. Jig'den yardim istiyorum bu yuzden yazdim zaten:smile: Sanirim bir konu veriliyor ve o konu uzerinde cesitli cizimler yapiliyor ve oylaniyor oylamalarin sonucu 1. 2. 3. ve bir de (galiba) puan veriliyor baska bir yarisma oldugu zamanda o puan ust uste eklenerek toplam puanın olusuyor gibi bir sey sanırım. Dedigim gibi tam olarak nasil birsey bende bilmiyorum...:rolleyes:

JiGsaW
28-12-2008, 04:55 PM
Evet benzeri oneriyi bir arkadasimiz daha atmisti bana. Kendisi arastirmalarina sanirim devam ediyor... :smile:

Benim isketch'te turnuva / yarisma duzenleme konusunda herhangi bir tecrubem yok ama eger yapalim diye hep beraber yola cikacaksak gerekli yardimi zevkle saglarim.

Forum icerisinde benzeri basliklari inceleyebiliriz, yabancilarin oyunlarina bakabiliriz, nickleri tespit edip onlarla iletisime gecebiliriz.

Gerek tek cizim uzerine kurulu yarismalar (Wolvi'nin bahsettigi) gerekse oyun icerisinde ozel odada acilan yarismalar oyuna farkli bir ivme kazandirabilir.

minzomarakan
28-12-2008, 07:37 PM
Gayet güzel öneri. İlk konu olarak anatomi seçilsin. ölçüleri ve kıyafetleri sonra bildiririm.

GeReDeL!
28-12-2008, 07:40 PM
şampiyonlar ligi yapılsın. italyan rakip istiyorum :D harbi bi turnuva olsa yaw rep resim hep resim tahminciler ekmek yiyemicek mi burda :D

Kokteyl
28-12-2008, 07:52 PM
boşuna heveslenmeyin ben şimdiden galibim demektir.üstüme tanımam.aslanım wolvi iyi fikir valla..şiddetle destekliyorum seni..

1000RR
28-12-2008, 07:52 PM
guzel olur yapalim heleki icinde yaris kelimesi geciyorsa tamamdir:))

smurff..
28-12-2008, 08:56 PM
harika bi öneri.. birinci olursam wolvi deki "VIP" ten istiyorum ödül olarak:biggrin:..

srt
28-12-2008, 10:19 PM
Bi zahmet cizim yarismasi olsun ya... Tahmin yarismasi olmasin bence :D

Thyia
28-12-2008, 10:40 PM
Bence hem çizim hemde tahmin yarışması olsun :) süper olur... çizimde iyiyim diyemem ama tahmin bi ihtimal :P:P diyorum :)

Kokteyl
29-12-2008, 10:07 PM
pembe nasıl pembe yazıyo..nicki pembe diye miii??bende öle yazmak istiyoruımmmmmm....:)bak gene kara kara yazılar çıkacak bende..pifffffff..

PaLa
30-12-2008, 09:17 AM
bence gec bile kalinmistir
ama cadilar bayrami gavurlar icin degilmi bizi bozmasin sonra mesela bizde ramazan bayraminda yapsak olmadi kurban bayramindami :twisted:
yada geleneksel kirkpinar guresleri gibi buda geleneksel hale getirelim :smile:

ama fikir cok guzel
sozde kalmasin biran once hayata gecirilsin

sylvia
30-12-2008, 01:33 PM
super fikir ozzellikle yeni kelimerin gelmesi acisindan

Mougen
30-12-2008, 02:35 PM
Benim aklimdakileri bir paylasayim ilgili arkadaslar ile...

Katilimci Sekli olarak bakildiginda 2 alternatif var gibi:

a) Takim Turnuvasi: Ikiserli takimlar halinde yarisilir. Toplam takim puani kazanani belirler. (2 veya 3 diyelim ama cok kisili tadi olur mu olmaz mi tartisilir.)

b) Tek Kisilik Turnuvalar: Herhangi bir liste secilir, Maksimum 10'ar kisilik ozel odalarda, 1 hakem (oda operatoru) esliginde yarisilir.

Hakem: Odadaki Operator yetkisini alan kisi. Birde onlem olsun diye (oyundan dusme, baglanti sorunlari, kisisel acil durumlar) bir yardimci eslik edebilir.

Izleyiciler: Acikcasi odaya izleyici almama taraftariyim, cunku alt kisimda yeterince faaliyet olacak, birde odadaki geveze izleyenler, caktirmadan destekledigi adamlara ozelden kop ya verenler.. Kontrol saglanamaz.

Turnuva Kurallari:
Her ne kadar rahat, samimi ve lakayit olsak bile bazi prensipler olmali ki adil ve saygidan odun vermeden durustce oynayip eglenelim. Kurallar icin basit bir iki madde belirlenir burada, acilacak ilgili baslikta, yarisma oncesi duyuru seklinde linkler odalara dagitilir.
Hakemler tum yetkiye sahip. Usulsuz davranislarda belirlenecek puan cezasi veya turnuvadan ihrac edebilecek.

Kategoriler ve Kurallar:
Evet yarismanin konusu neler olacak?
Halihazirdaki kelime listelerini baz alacagimizi dusunursek ona gore fikir uretebiliriz.

a) Tahmin Limitli
b) Stroke Limitli
c) Cizim suresi Limitli
d) 1'den fazla Kelimeli

Birde simdi skiplememek lazim. Herkesin esit cizim yapmasi sart.
Hint vermeden oynanmali. Puan dengesizligi olmasin.
Veya bu durumlar kabul edilir, yarismacilar sonuclarina katlanir. :)

Kaba taslak aklimda bunlar canlandi ilk etapta. Hadi bakalim sizlerden de birseyler bekliyoruz bir an once oynayalim.
Forumu arayip tarayip birsey bulan var mi?

GeReDeL!
30-12-2008, 03:00 PM
mougen güzel fikir kardeş. aklıma şu soru geliyor. acaba msn yada özelde kopya işi nasıl çözülür. takım oyununa gelince her takım 3 kişiden oluşa bilir. bu 3 kişiden 2 si takımın tahmincileri diğer eleman ise çizicisi olabilir. tahminciler kendilerini awaye alirlar cizmezler. 5 takımdan toplam 15 kişi odada olur 5 çizer 10 elde adam başı 2 çizim hakkı gelir. benim fikrim bu takım sayısıyla ve el sayısıyla oynama yapabilirsiniz size kalmış :D

AnarchisT qirL
30-12-2008, 05:37 PM
Wolvi'nin isteğiyle yabancıların yarışmalarını inceledim...Ve açıklama...

-Partilerin amacı,temalarda oynamak.Farklı üye adı ve farklı profillerle geliyorsunuz.Odadan birine,önceden kararlaştırılmış oda şifresini PM olarak atıyorsunuz.Yani bir nevi "-Parola nedir koççuuum?" durumu...Parola ile invite ediliyor,oyunun tadını çıkarıyorsunuz...

Tarihleri,saatini ve odayı belirleyerek işe başlayabiliriz...Ama illa böyle yapmak zorunda değiliz,Mougen'in önerileri de gayet güzel...

Parolamız her seferinde aynı olsun derim yoksa unutanlar (bakınız: ben) olabilir :embarrassed:
İyi oyunlar!

Mougen
30-12-2008, 06:32 PM
GeReDeL!'in dedigi dogru, simdi msnden mesajlasip kopyalasan olursa artik onlari ... Yakisik almaz hareketler insanlarin durustce oynamasi zor olmamali, maksat eglence gulmek iyi vakit harcamak.

Bak su iki tahminci bir cizer duzenide iyi (asker kivami), boyle bir atraksiyonda denenebilir.

AnarchisT qirL un fikri de guzelmis, herkes ayri rumuzlarla gelir oyuna. Bir cesit maskeli balo kivami, odadaki USERS listesine gore gruplara ayrilabilir herkes. Yani rastgele bir takim meydana gelir. Hem insanlar birbirini tanimadan oynar, bir bakmissin en sevmedigin adam ile zafer naralari atiyorsun :razz:

Elbette her turnuva veya yarisma icin belirli bir gun, saat kararlastirilacak. Ki insanlar kacirmasin toplanabilsin. (Aksam 2100 sonrasi yapilmasi calisan arkadaslar icin daha uygun olur, simdi patrona ''Bilader bizim isketchte turnuva var sen bi zahmet izin ver bana donecem ben sana")

AnarchisT qirL
30-12-2008, 06:50 PM
Bu gece hemencecik test kıvamında bir tane yapsak nasıl olur? 22:15 gibi?

Katılabilecekler katılsın bir nevi deneme turu olsun,sonrasında başta katılanlar büyük turnuvalarda diğerlerine de yol gösterir...

GeReDeL!
30-12-2008, 06:52 PM
22.30 da yurdum kapanıyor ayrıca cafelerden girebiliorum.. yurdu sallasam arkadaşa giderim cafede gece 12 de kapanır her halde :D emanet klavyelerle takılıorum :S

AnarchisT qirL
30-12-2008, 06:53 PM
Yani? Evet mi hayır mı? Var mısın(ız) yok musun(uz) ?

AnarchisT qirL
30-12-2008, 07:02 PM
Neyse katılım olmadı :( Başka zamana Wolvi ya da başka bir ileri gelen ayarlarsa tutulacaktır eminim...O zamanı bekleyelim...

/me :cry:

Wolvi
30-12-2008, 08:30 PM
Super fikirler var. Tesekkur ederim anarsist. Yazdiklariniz butun fikirler guzel turnuvayi Mougen'in yazdigi strokes, cizim suresi, tahmin sayisi, ayri ayri turnuvalar duzenlenebilir bunun icin diye dusundum. Benim tek kuskum kopya konusu. Maskeli balo iyi bir cozum fakat ondada msn var hangi nickte oldugunu soylerler takimlar ona gore belirlenir. Soyle bir cozum urettim, hakem eger bu oyunu uzun zamandir oynuyor ise oyunda kopya verildigi cizimlerin felan nasil cizildigi konusunda gorsel hafizasi yerinde olmali. Oyuncular farkli nickte geldikleri zaman odaya hakeme ilk basta ozelden nicklerini soylesin(bunun bir sebebide kim kac puan almis forumda duyurmak icin sonra ust uste toplam puanlar olusturulabilir yani turnuvalar hic bitmez boylece bir nevi /stats komutu gibi), ve sonra hakemin izniyle takimlar olussun, 1 olur 2 olur 3. de hep ayni isimler eger ayni takima denk gelirse bunu hakem anlar gibime geliyor veya 4. de. Benim aklima gelenleri Mougen cok guzel yazmis simdilik bu kadar geldi yine bir dusuncem olursa yazarim Tesekkurler herkese ilgisinden dolayi. Bu arada eger suan musait bi kac kisi bulursak deneme icin ben hazirdayim:)

AnarchisT qirL
30-12-2008, 08:35 PM
Super fikirler var. Tesekkur ederim anarsist. Yazdiklariniz butun fikirler guzel turnuvayi Mougen'in yazdigi strokes, cizim suresi, tahmin sayisi, ayri ayri turnuvalar duzenlenebilir bunun icin diye dusundum. Benim tek kuskum kopya konusu. Maskeli balo iyi bir cozum fakat ondada msn var hangi nickte oldugunu soylerler takimlar ona gore belirlenir. Soyle bir cozum urettim, hakem eger bu oyunu uzun zamandir oynuyor ise oyunda kopya verildigi cizimlerin felan nasil cizildigi konusunda gorsel hafizasi yerinde olmali. Oyuncular farkli nickte geldikleri zaman odaya hakeme ilk basta ozelden nicklerini soylesin(bunun bir sebebide kim kac puan almis forumda duyurmak icin sonra ust uste toplam puanlar olusturulabilir yani turnuvalar hic bitmez boylece bir nevi /stats komutu gibi), ve sonra hakemin izniyle takimlar olussun, 1 olur 2 olur 3. de hep ayni isimler eger ayni takima denk gelirse bunu hakem anlar gibime geliyor veya 4. de. Benim aklima gelenleri Mougen cok guzel yazmis simdilik bu kadar geldi yine bir dusuncem olursa yazarim Tesekkurler herkese ilgisinden dolayi. Bu arada eger suan musait bi kac kisi bulursak deneme icin ben hazirdayim:)

Üçüncü cümlen(iz) biraz karışık olsa da sanırım anladım :) Aslında evet hakeme forum nickleri söylenip farklı takımlarda olmaları sağlanabilir...Bence en azından fikir olarak hazır sayılırız...Ama dediğim gibi bir "deneme sürüşü" şarttt! :) [*masum çocuk gülüşleri*]

srt
31-12-2008, 01:50 PM
Eee noldu simdi yalan mi oldu? Ô_o

GeReDeL!
01-01-2009, 04:18 PM
bende hazırımm. nette değilsem msj atsın wolwi gelirim :D

1000RR
02-01-2009, 12:02 AM
ne oldu yarışma bekliyorum tarih falan varmı

Thyia
02-01-2009, 12:06 PM
Dün akşam deneme iyi geçti bence.. Ama burda o kadar kişi bu turnuvayı beklerken neden denemede 8-9 kişi vardı :eek:
Birde oyuncuların hemen pes etmesi ister istemez hevesimizi kırıyor..:sad:

AnarchisT qirL
02-01-2009, 02:11 PM
Evet deneme iyiydi de sn niye nick değişmedin :D

Thyia
02-01-2009, 03:11 PM
Evet deneme iyiydi de sn niye nick değişmedin :D

nick degistim ben :) yanlış görmüş olmayasın?

AnarchisT qirL
02-01-2009, 03:12 PM
Olabilir...Kusuruma bakma... :)) Güzeldi...Bugün gene yapabiliriz bence...Ama gene deneme tarzında

Thyia
02-01-2009, 03:16 PM
Rica ederim :) Evet güzeldi ben çok eğlendim... Yapılırsa iyi olur çünkü dün akşam stresli gecti :P yavaş yavaş başlayalım ki stresimizi atalım :)

AnarchisT qirL
02-01-2009, 03:24 PM
Evet,bir de dün akşam ben internet cafeden girdim,ailemle...Annem son turda gidelim dedi bitiremeden çıktım...İçimde kaldı yani :)

srt
02-01-2009, 04:16 PM
Beni cagirmadi kimse...

AnarchisT qirL
02-01-2009, 04:22 PM
O sırada online olanlarla düzenlendi...Zaten denemeydi sadece