View Full Version : İzlediğiniz Ve Unutamadığınız Filmler?
BESIKTAS
09-01-2007, 05:26 PM
Şimdiye kadar izleyipde unutamadığınız hep aklınızın bir köşesinde kalmış olan o güzel filmler.
ABYSS , BİG LEBOWSKİ , MEMENTO , DARK CİTY , İN THE MOUTH OF MADNESS (BU FİLMİN DVDSİ OLAN VARSA HABER UCURSUN) , LEON , TARANTİNO FİLMLERİ TEK TEK YAZMAYIM , THE SHİNİNG ,TRAİNSPORTİNG , SİNCİTY , STAR WARS , VENDETA , BİLL VE TED , GREASE , DİRTY DANCİNG , SÜPERMAN , BETERBÖCEK.
BESIKTAS
12-01-2007, 04:24 PM
IN THE MOUTH OF MADNESS (1995) JOHN CARPENTER ' IN YÖNETDİĞİ SAM NEİLL'IN BAŞROLÜNÜ OYNADIĞI FİLMİN DVD SİNİ BULAN, GÖREN ,AHA GEÇEN GÜN GÖZÜME İLİŞMİŞDİ ARKA RAFDA DURUYORDU DİYEN VARMI??
film eskiden starda yayınlanmışdı çılgınlığın ötesi olarak yayınlanmışdı sanırsam korku filmlerinin baş tacıdır film.konusu şöyleydi yazar bir kaç kitabın arkasındaki resimleri birleştirerek bi harita oluşturuyor ve haritadaki kasabaya gidiyordu orda bir çok garip olayla ve ruhlarla karşılaşıyordu kasabadan her kaçmak istediğinde tekrar kendini kasabanın ortasında buluyordu sonra akıl hastanesine fln yatırıyorlardı her yerine haç ciziyordu adam fln. BU kayıp filmi bulan varsa bi haber uçura :) ahada linki filmin http://www.beyazperde.com/film/2771
AtiLLa
14-01-2007, 12:08 AM
Esaretin Bedeli. . .
BESIKTAS
14-01-2007, 02:45 PM
Süper seçim Atilla;
Esaretin Bedeli Tv de izlediğim ve "Vay be televizyonda bu kadar güzel filmlerdemi verilebiliyor." dediğim nadir filmlerdendir.Tim Robbins ve Morgan Freeman'ın mükemmel oyunculukları ve uyumu gerçekden izlenmeye değer.filmin stephen king in kitabından uyarlanmış olması ise dahada bi güzel olay tabikide.filmi 10 kere bille izleseniz asla sıkılmazsınız.Eğer evde güzel bir film izlemek istiyorsanız kesinlikle Atilla'nın favorisine kulak verin film hakında detaylı bilgi bu linkde http://www.beyazperde.com/film/944
celine
15-01-2007, 12:33 PM
ne bilim ben...onu mu tutcam aklımd ama demi more hayalet filminde cok ağlamıştım bide titanic
BESIKTAS
15-01-2007, 05:55 PM
Celine titanic 2 çevrilmiş hadi gözün aydın.Leanardoda oynuyor üstelik;) göya leonardo denizin dibinde donmuş buz kütlesi olmuş günümüzde onu denizden çıkartıp lazerle kesip ısıtıp hayata döndürüyorlar oda sevgilisinin peşine düşüyor tabi sevgilisi ölmüş.sonra başkasına aşık oluyor polisler nedensa peşine düşüyor fln fragmandan çıkardığım bu.acayip saçma sapalak bişey yani leonardo nasıl kabul etmiş hayret.fragmanı için tıkla istersen http://www.youtube.com/watch?v=Nva-KM_lu2I
yaramasmelek
15-01-2007, 08:25 PM
benim favorim The Sixth Sense ;)
BESIKTAS
15-01-2007, 09:47 PM
ı see dead people... sonunu tahmin edemediğim ender filmlerden.
yaramasmelek
15-01-2007, 10:19 PM
:D benmde akLmdan çıkmas o sahne yaa o hastane odasi fLn süperdii onun gibisi geLmedi bi daha bence ama kimLik aday oLabiLir beLky..
LINKIN_PARK
16-01-2007, 06:00 AM
besiktas o titanic 2 nin fragmanı degil ona benzer bi şey yapmislar ayrıca buz kütlesinden cikanda silvestre yani cezalandiricidaki sahne
celine
16-01-2007, 09:38 AM
hımmmm titanic görüntüleri var ama
merter
16-01-2007, 01:16 PM
Hayatımda izlediğim en akılda kalıcı film orjinal adıyla "old boy" yerli adı "htiyar delikanlı"olan film.Kore filmi olmasına rağmen izleme cesaretinde bulunduğum filmin senaryosu o kadar uç noktalarda ve etkileyici ki mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.Ve iddia ediyorum izleyen o filmi asla unutmaz!!!
BESIKTAS
16-01-2007, 01:41 PM
Linkin haklısın titanic2 filminin fragmanı fln değil o senin dedğin gibi bir kandırmaca video hazırlamışlar.tianic den ve leonardonun oynadağı çeşitli filmlerden sahneleri koymuşlar aralara hatda conair filminden bille sahne var arada.Imdb sitesindende baktım titanic 2 diye bir film flnda yokmuş zaten.
BESIKTAS
16-01-2007, 01:49 PM
"Kum yada kaya farketmez ikiside suda dibe batar."Merter oldboyu bir kaç yıl evvel izlemişdim gerçekden çok arıza bir film. Böylebir intikam hikayesi ne duyulmuş nede görülmüş olsa gerek. Sana Running Scared filminide öneririm.
oldboy:http://www.beyazperde.com/film/2206
running scared:http://www.beyazperde.com/film/3022
merter
18-01-2007, 04:40 AM
Valla ben de bir tek kendim izledim sanıyordum o filmi ne güzel sen de izlemişsin.
Söylediğin filmi listeme aldım,zaten izleyecek film sıkıntısı çekiyorum zor beğenen bir izleyici olarak :)
BESIKTAS
18-01-2007, 03:26 PM
sana bir kaç tane önerebilirim ama dvd sini bulmak biraz kasıyor bazılarının Abyss:çok iyi bir bilimkurgu filmi james cameron'un çektiği ed harris in başrolunde oynadığı çok güzel bir film eskiden trt filan vermişdi. http://www.beyazperde.com/film/1710
The Big Lebowski:Çok komik bir filmdir buda http://www.beyazperde.com/film/284
Dark City:Bir çok insan Matrixin babası diyor film için. http://www.beyazperde.com/film/250
Memento:büyük bir olasılıkla biliyorsundur bu filmi ama yinede yazmadan geçemedim.müthiş bir filmdi. http://www.beyazperde.com/film/866
V For Vendetta:son zamanlarda çekilen en iyi film diyebilirim kesinlikle koleksiyonda yer almalı. http://www.beyazperde.com/film/2327
Man On The Moon:Jim Carrey'nin unutulmaz filmi bulması biraz zahmetli ama kesinlikle değecekdir. http://www.beyazperde.com/film/514
Misery:Stephan King'in romanından sinemaya uyarlanmış çok güzel bir film.filmi şu aralar kanal1 yada kanaltürk'de sık sık yayınlıyor ölüm kitabı adı altında yakalarsan kesinlikle izle derim. http://www.beyazperde.com/film/2312
Trainspotting:Ewan Mac Gregor'un en iyi filmi diyebilirim uyuşturucu hakında yapılmış en güzel film heralde dvd'side çoğu yerde var üstelik. http://www.beyazperde.com/film/1383
Birde sabırsızlıkla Transformers http://www.beyazperde.com/film/2904 ,Ghost Rider http://www.beyazperde.com/film/2505 filmlerini bekliyorum. Rocky Balbo filmide bütün dünyada gösterime girdi bir bizde girmedi daha ,her yerde çok kaliteli sinema çekimi olmayan dvd lerini görüyorum ama kasdım sinemada izliycem diye bakalım ne kadar dayanabilecem.
element212
18-01-2007, 11:45 PM
i yapmak değil bilmek eğer hani hakkında biraz in belgili tanımlık kural üstünde belgili tanımlık forum ama ne zaman sen posta daha dan bir kez sıralı o bkz. be a kötü şey sen ebilmek kullanma belgili tanımlık " EDIT" düğme doğru eklemek ya da saptamak belgili tanımlık posta sen si olmak den yapılmış öylesine sen beğenmek o
BESIKTAS
18-01-2007, 11:48 PM
USA bağrından kopup gelen çılgın bir kardeşimiz element :)))
ateş ,su ,Tatha misalli
element212
18-01-2007, 11:52 PM
:biggrin: :)
BESIKTAS
19-01-2007, 12:00 PM
merter varmı senin bildiğin başka güzel film bende film sıkıntısı içindeyim şu aralar?
merter
20-01-2007, 09:31 AM
Mementoyu televizyonda yarısından sonra izlemeye başlamıştım zaten film hep kopuk parçaları birleştirmekle geçiyordu yarısı da ben de olmayınca pek bir şey
anlamamıştım :) Onu şöyle bir düzgün izlesem fena olmaz.
Aydaki Adam ve Ölüm Kitabı güzel filmler hakkaten hele ölüm kitabındaki (yanlış hatırlamıyorsam) ayak kırma sahnesi feciydi.Diğer filmlere göz atacağım.
Gelelim uyuşmadığımız noktaya : "V For Vendetta" bu film gerçekte bir çok insanın kafasında zaten bulunan komplo teorilerinin yansıtılması gibi olmuş.Biraz
farklı versiyonu.Ben pek sevemedim.Nedense içimden iyi filmlerde insanın içine aşılanan "başroldeki kazansın" duygusu oluşmadı bende.Sanki anlamsız ve boşyere bir mücadele veriyormuş ve halk da onu iş olsun diye destekliyormuş gibi.Tabi zevk meselesi bu filmi seven çok kişi var ve saygı duymak boynumun borcu.
Tavsiye edeceğim filmler ise; bir çoğunu izlemiş olabilirsin ama yine de yazıyorum.
Çarpışma (Crash):Son derece etkileyici bir film Amerika'daki ırksal ve kültürel çatışmaları o kadar güzel anlatmış ki.Zaten oskar da almıtı karıştırmıyorsam.
Raydan Çıkanlar: Hani şu altıncı histe adam aslında ölüymüş ya da testerede yerdeki adamın canlı olduğunu ya da ihtiyar delikanlıdaki intikamın nedenini ve sonucunu anladığın anlardaki şaşırma ve hayret duygusu akabinde garip bir haz gelir.Ben o tarz bir şeyi bu filmde de yaşadım.
Son Durak 1-2 :(Final Destination):İzlenebilecek en güzel iç karartıcı filmlerden =) Senaryosu garip ve saçma gelebilir bir kaç sahnede de komik şeyler görebilirsiniz ama tüylerimi acaip diken diken etmişti.Kesinlikle izlenmeli derim, özellikle 2. sindeki zincirleme otoyol faciası sahneleri inanılmaz.Üçüncüsünü izlemek nasip olmadı ama iyi olmadığını söylüyorlar.
Dogville:Bu film de izlenebilecek en garip filmlerden filmin sonuna kadar nerdeyse; ne biçim bir film bu diye mutlaka düşüneceksin,ama öyle bir sonu var ki o garip gelen filmi şahane bir şekilde tamamlıyor.Farklı bir film izlemek istiyorsan tavsiye ederim.
Hostel: Bu filmi duymayan yoktur sanırım çok uç noktalarda bir film ben sevmiştim, çok yaratıcı şeyler vermiyor ama kesinlikle tatmin ediyor.
Borat: Hani inek şaban köyden şehire geldiğinde napacağını şaşırırdı ya Borat da Kazakistan'dan Amerikaya gidiyor.Gayet eğlenceli.
Ali G Inda House: Boratı canlandıran herifin önceki filmi.Ve iddia ediyorum bu film hayatında izleyebileceğin en komik film!Gülünmeyecek sahne yok.Ben ev arkadaşımla bu filmi belki 50 defa izlemişimdir.Bir ara her gün izliyorduk, mutlaka izlemeni tavsiye ederim.İzleyip gülmekten karnı ağrımayan yok.Amerikan Pastası serisi bile bunun yanında yalan geliyor :)
Şu anda bu kadar geldi aklıma.
merter
20-01-2007, 09:33 AM
Kenidimi çok sinema eleştirmeni gibi gördüm yahu amma yazmışım :))
BESIKTAS
22-01-2007, 01:04 PM
Öncellikle filmler hakında bu kadar ilgili ve bilgili olman çok hoşuma gitdi Merter en azından kendimi yalnız hisetmememi sağladın:)
Crash, Son durak1-2, Borat filmlerini izledim Dogville filmini yarım yamalak izledim sonunu ve konusunu tam hatırlıyamıyorum açıkcası ama kafamdaki listeye eklemiş oldum sayende bu filmi.
Crash çok güzel bir filmdi aslında daha evvel crash tarzında bir iki film izlemişdim (hatda bu tip bir filmi çok şaşırtıcı ama askeri gazinoda izlemişdim genelde jet lee ,van dame filmi olur çünkü askeri gazinolarda)3 ayrı hikaye bir noktada kesişiyor ama crash tabikide bunların en güzelliydi.
Son Durak konusunda pek güzel şeyler söyliyemiycem ben pek beğenmedim o filmi.Benim korku filmi tanımıma pek uymadı konu güzel ama anlatım pek beni tatmin etmemişdi açıkcası.Azraille olan bir randevu daha korkutucu olabilirdi ama insanların bir çok garip kazalar sonucu ölmesi ve nerde nasıl bir kazaya maruz kalacaklarını kestirmeye çalışıp durmak eylenceliydi.2. filmdede otoyol kazasının planlanışı gerçekden güzeldi ama bir şeyler eksikdi sanki filmde yani böyle beni koltuğma zımbalayamadı bir türlü.
Hostel filmini çok kanlı ,çok vahşice olduğunu duyduğum için izlemedim izleyenler bana filmin ilk yarısı sexi kızlarla dolu ikinci yarısı ise sadistce ve pek fazla kafa yormayan cinayet sahneleriyle dolu olduğunu söylemişdi.aslında izlemek lazım en azından bir fikir edinmek adına.
Borat ise sanılanın aksine kazagistanlılarla değil resmen amerikalılarla dalga geçen bir film kanımca .O adam Türkiye'ye gelseydi eminimki onun bir oyuncu olduğunu ve rol yaptığını hemen anlardı bizim toplulumuz .Ama amerikalılar bir türlü olayı kavrıyamıyor buda zaten komik olan bir filmi dahada komik yapıyor.
Ali G ye bakıcam onu izlemedim.
Ya bu arada sanırsam ben eski filmleri biraz daha beğeniyorum korku filmi olarak vereceğim örnek gerçekden eski bir film star ilk yayına başladığı zamanlar yayınlamışdı ismi Fright Night çok uzun uğraşlar sonucunda dvd sine bir şekilde ulaşdım ama ellerinde kalmadığından daha alamadım.Bir vampir avcısıyla ilgili bir filmdi .Genç bir çocuk var yan eve yakışıklı bir adam taşınıyor ama adam vampir ,çocuk farkediyor bunu adam çocuğun annesiyle konuşup kendini o eve davet etirtiyor , filmin sonuna doğru kurt adama dönüşüyordu çocuğun arkadaşı fln güzel filmdi zamanı için.Bir diğer vereceğim korku filmi Poltergeist 3. çok güzel bir korku filmiydi onuda tv yayınlamışdı eskiden ,ama 3 güzeldi 1 ve 2 o kadar iyi değildi.Şöyle söyliyeyim belki hatırlarsınız aynada küçük bir kızın yansıması var kadın arkasına bakıyor kız mız yok ortada ,tekrar aynaya bakıyor kız yavaş yavaş kadına yaklaşıyor .Geriyordu bayağ bir insanı.Son vereceğim korku filmi örneği The Changeling bu filmi video zamanında beta video kaset kiralıyarak izlemişdim evde ufak bir çocuğun ruhu var en can alıcı sahnede merdivenlerde top sekiyor kendi kendine sonra bir anda aşağı doğru düşmeye başlayıp adamın ayaklarına kadar geliyordu ruh çağrma seansları fln sonunda evi yakıyorlardı :) ya şimdi izlesem belki gülmekden ölürüm ama işde o zamanlar dehşet korkunç geliyordu.
Neyse bu kadar nostalji yeter.Merter senin Grindhouse filmi hakındaki görüşlerini merak etdim.çok acayip olacak kanımca bildiğin gibi aslında 2 film izliycez o filme gidince. ilk filmi rodrigez ikinci filmi tarantino yönetdi bildiğim kadarıyla.
BESIKTAS
05-02-2007, 09:37 AM
16 Şubatda gösterime girecek olan GhostRider (Hayalet Sürücü) filmi tavsiye edilir... http://www.beyazperde.com/film/2505
Yilma
20-02-2007, 08:14 PM
OldBoy u ben de sinemada izlemiştim harikaydı ya adam çok ii intikam almış filmlerime gelince
Karayip Korsanları 1,2(3)daha çıkmadı ama kesin çok sevicem yine :D
Kahramanlar Okulu
Taşıyıcı 1,2
Yüzüklerin Efendisi
DreamCatcher
Leon
Wasabi
Teksas Katliamı
Tepenin Gözleri
Ölülerin Şafağı
Ölülerin Şafağı (Komedi: bkz. Shaun of the Dead)
Matrix 1 ve özellikle 2
Hatırlatıkça yazarım:biggrin:
Bu arada element süpersin
ozgur1903
04-03-2007, 05:12 AM
Bilinç, korkunç bir lanettir. Düsünürsün, hissedersin, acı çekersin...
Craig Schwartz "Being John Malkovich - John Malkovich Olmak"
Doğru ya da yanlış diye birşey yok, sadece popüler fikirler var...
Jeffrey Goines "Twelve Monkeys - 12 Maymun"
Beni olduğum gibi kabul et. Ancak o zaman birbirimizi keşfedebiliriz...
Guido "8 1/2"
Bizim neslimiz Büyük Depresyon'u ya da Büyük Savaş'ı yaşamadı. Bizim savaşımız ruhsal bir savaş. Bizim depresyonumuz kendi hayatlarımız...
Tyler Durden "Fight Club - Dövüs Klubü"
Şeytanla dans edersen şeytan değismez; seni
değistirir...
Max California "8 mm."
"Ölüler tek bir şeyi bilirler: Hayatta olmak daha iyidir."
Er Joker "Full Metal Jacket"
Frenleri kullanma; arabalar gitmek için yapılmıştır, durmak için degil!
Michel Poiccard "A Bout de Souffle-Serseri Asiklar"
Yanında duruncaya kadar, hedefimden ne kadar uzakta durduğumdan emin olamamıştım... Vincent "Gattaca"
Bilinç, korkunç bir lanettir. Düşünürsün, hissedersin, acı çekersin...
Craig Schwartz "Being John Malkovich
- John Malkovich Olmak"
Hayatta yaptıklarımız, sonsuzlukta yankılanır...
Maximus "Gladiator - Gladyatör"
Konu duygular oldugunda, büyük kahramanlar bile
aptalca davranabilirler...
Sir Te "Crouching Tiger Hidden Dragon - Kaplan ve Ejderha"
O mükemmel değil. Sen de mükemmel degilsin. Asıl soru birbiriniz için mükemmel olup olmadığınız...
Sean "Good Will Hunting - Can Dostum"
Kim ne derse desin, sözcükler ve düşünceler dünyayı değiştirebilir.
John Keating "Dead Poets Society -
Ölü Ozanlar Dernegi"
Bir topluluğu kontrol etmek, bireyi kontrol etmekten kolaydir. Bir topluluğun ortak bir amacı vardır. Bireyin amaci ise her zaman için şaibelidir.
Dr. Murnau "Kafka"
"Şeytan yalancıdır. Bizim aklımızı karıştırmak için yalan söyler; bize saldırmak içinse yalanları
gerçekle karıştırır. Saldırısı psikolojiktir ama
güçlüdür. O yüzden onu asla, ama asla dinleme..."
Peder Merrin "The Exorcist - Seytan"
Bazen senle hiç tanışmamış olmayı diliyorum. Çünkü tanışmamış olsaydık, geceleri yatarken dünyada senin gibi biri olduğunu bilmeden uyuyabilirdim...
Lambeau "Good Will Hunting - Can Dostum"
Hiçbir düş sadece bir düş değildir...
Dr. Bill Harford "Eyes Wide Shut - Gözü Tamamen Kapali"
Biriyle tanıştığınızda ilk farklılıklarınızı önce görürsünüz ama zaman geçtikçe benzerlikleri farketmeye baslarsiniz. Sanırım tüm dostluklar böyle başlar.
Brian Kessler "Kalifornia"
Biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema
tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak
büyüdük, ama olmayacağız. Şimdi bunu anlamaya
başlıyoruz...
Tyler Durden "Fight Club - Dövüş Kulübü"
"Öldürmek, sigara içmeye benzemez. Onu bırakamazsın."
Catherine Tramell "Basic Instinct -Temel içgüdü"
"İtalya'da 30 yıl boyunca Borjiyalar vardı. Yani savaş kıyım, cinayet... Ama Michelangelo, Leonardo ve Rönesans aynı dönemde var oldular. Oysa İsviçre'de kardeşlik, 500 yıllık demokrasi ve barış vardı. Ama ne yaratabildiler? Sadece guguklu saat!...
"Harry Lime "Üçüncü Adam"
George: Senden korkmuyorlar, senin temsil ettiğin şeyden korkuyorlar. Billy: Ne temsili be moruk! Onların gözünde saçtan başka birşeyi temsil etmiyoruz. George: Yoo hayır. Onların gözünde, sen özgürlüğü temsil ediyorsun. Billy: Özgürlüğün ne mahsuru var birader? Bütün mevzu bu. George: Evet aynen öyle ama, söylemek başka, olmak başka.
George-Billy "Easy Rider"
Neden aşkın başladığı anı bilemeyiz de bittiği zamanı mutlaka biliriz?
Harris K. Telemacher "L.A. Story"
İnsan kalbinin içinde mantık arayan avanaktır.
Ulyssess Everett McGill "O Brother Where Art Thou
-Nerdesin Be Birader"
"Karım beni içki içtiğim için mi terketti yoksa karim beni terkettiği için mi içmeye basladım
hatırlamıyorum..."
Ben Sanderson "Leaving Las Vegas -
Elveda Las Vegas"
"Zaman en iyi yazardır. Her zaman mükemmel sonu
yazar."
Calvero "Limelight"
Bu hayatta önemli olan ne umduğunuz ya da ne
hakettiğiniz değil - önemli olan ne aldığınız...
Frank T. J. Mackey "Magnolia - Manolya"
Bu açiklanamaz, ama hissedersin. Hayatın boyunca
dünyayla ilgili bazi şeylerin yanlış olduğunu
hissetmişsindir. Ne olduğunu bilmezsin, ama o ordadır; beynine saplanmis bir kıymık parçası gibi... Seni deli eder...
Morpheus "The Matrix"
Gözlerinizi kapattığınız zaman dünya yok olmuyor öyle degil mi?
Leonard Shelby "Memento - Akıl Defteri"
Kendimize kim olduğumuzu hatırlatmak için hepimizin aynalara gereksinimi var...
Leonard Shelby "Memento - Akıl Defteri"
Bir tarladaki mor renkli çiçeklerin yanından geçip de onlari farketmemek Tanrı'yi sinirlendirir. Shug "The Color Purple - Mor Yillar"
Keaton bir keresinde "Tanrı'ya inanmam ama ondan
korkarım" demişti. Ben Tanrı'ya inaniyorum ve beni
korkutan tek sey Kayser Soze...
Verbal Kint "The Usual Suspects - Olagan Süpheliler"
Her zaman, gerçek bir "hiçkimse" olmaktansa, sahte bile olsa "biri" olmanın daha iyi olacağını
düşünmüşümdür...
Tom Ripley "The Talented Mr. Ripley
- Yetenekli Bay Ripley"
En heybetli düsünceler bile çok sık duyulduğunda
gülünç olurlar.
Pablo Neruda "Il Postino - Postaci"
23 yaşına geldiğinde olman gereken tek şey kendindir.
Troy "Reality Bites"
"Kibir, benim en gözde günahımdır.
John Milton "Şeytanın Avukatı"
Eğer yanıtlarım seni korkutuyorsa, o zaman korkutucu sorular sormaktan vazgeçmelisin...
Jules Winnfield "Pulp Fiction - Ucuz Roman"
Tanrı'yla konuşmak mı istiyorsun? O zaman beraber gidip onu görelim, yapacak daha iyi bir işim yok...
Indiana Jones "Raiders Of The Lost Ark - Kutsal Hazine Avcıları"
Üzerinde durduğunuz kaya yuvarlanmaya başlarsa
atlayın. Yoksa siz de onunla birlikte yuvarlanıp
ezilirsiniz. Sadece aptallar kayanın üzerinde durmaya çalışırlar...
Kyoami "Ran"
Ernest Hemingway, "Dünya güzel bir yer ve de uğruna savaşmaya değer" demiş. Ben cümlenin ikinci yarısına katılıyorum.
William Sommerset "Seven - Yedi"
Belki bu dünyada kimse için huzur diye birşey yoktur. Ama biliyorum ki, yaşadığımız sürece kendimize dürüst davranmamız gerekiyor.
Spartacus "Spartacus"
Korku, karanlık tarafa giden yoldur. Korku öfkeye; öfke nefrete; nefret ise acıya yol açar...
Yoda "Star Wars: Bölüm 1"
Bize sunulan dünyanın gerçeğini kabulleniriz.
Christof "The Truman Show"
Doğru ya da yanlış diye birşey yok, sadece popüler fikirler var...
Jeffrey Goines "Twelve Monkeys - 12 Maymun"
Bugüne dair iyi bir plan, yarına dair mükemmel bir plandan iyidir...
Conrad "Connie" Brean "Wag The Dog - Başkanın Adamları"
"Bir soru için 64 bin dolar mı? Umarım sana hayatın anlamını soruyorlardır..."
Mark Van Doren "Quiz Show"
"Her sokak köşesinde, her evde, ölümcül bir günah görüyoruz ve hoş görüyoruz. Hoş görüyoruz çünkü sıradan, çünkü olağan. Sabah, öğle ve akşam hos görüyoruz. Hayır, artık olmaz. Ben örnek oluyorum ve yaptiğim şey şaşırtacak, incelenecek ve izlenecek... Sonsuza dek..."
John Doe (Seven - Yedi)
Tüm umudunuzu kaybetmek özgürlüktür...
Anlatıcı "Fight Club - Dövüs Klubü"
ozgur1903
04-03-2007, 05:15 AM
-Ben küple içsem bana bir şey olmaz..
-Tabii,çünkü sen davaroğlu davarsın...(DAVARO)
-Zaten senin karı bir .oka benzemiyordu...
-Olsun kargaya yavrusu şahan gibisir...(DAVARO)
-Peki hıyar tarlası ne olacak?
-Hıyar tarlası alacak olanın .ıçına girsin...(DAVARO)
-Ula hortum,ağzıma değil .ıçıma giriyor...(DAVARO)
-Yeşil Vadi bizimdir,yaşasın SEFEROĞULLARI...(TOSUN PAŞA)
-Ceviz kırayım yersin...(VİZONTELE 2)
-Yazıyı değiştirmişler.
-Kimler?
-Sosyal Faşistler...
-Cahitgiller...Koş...(VİZONTELE 2)
-Ve ben... naçiz himetkarınız komser ZİVER,Galata'dan bu illeti söküp atmazsam apoletleri süker atarım...(ŞEKERPARE)
-Seni çokseverim...
-Ya babamı?
-Asıl babanı severdim...(GULYABANİ...Hayeletin göründüğü sahne)
ozgur1903
04-03-2007, 05:16 AM
kibar feyzo
--kız anası kız babası kalksın başlık parası..ekk - la ekk nedir ki
--evde kalmış kızlar demek ağam.
kemal sunal başlık parası biriktirmek için şehire iner inşaatte çalışmaya başlar. aybaşı gelir, maaşı almak için sıraya girer:
-300,300,300,100...
-niye yüz?
-onlar sendikalı!
-ben de harranliyem!
-bas git lan!!
ozgur1903
04-03-2007, 05:16 AM
-ceviz yiyorduk önce o beni sevdi sonra ben onu
-ne zaman oldu bu
-ceviz yerken
-aslında benim hiçbir sucum yoktur o ne yaptıysa bende aynısını yaptım.
vizontele 1
-belediye reisi ne etsin gardaşım mütahit fikrinin o. çocukluğudur
-hop hop ne biçim konuşuyorsun sen fikri benim amca oğlumdur bilmiyormusun sen
-reis beyde benim dayım sayılır ama
-tamam kardeşim biz ona o. çocuğu dedikmi?
-diyemezsin çünkü değildir.
-benim fikri abim o. çocuğumu yani?
-dua etsinki senin amcaoğlundur yoksa ondan iyi o. çocuğu bulunmaz ha
-ha böle adam gibi konuş.
vizontele 1
ozgur1903
04-03-2007, 05:18 AM
...-ya arkadaşlar size işkence falan yapmadılar mı?
- Hayır,Komser bize tüyo verdi...(PARDON)
-Hurşid .ezevengini bulun falakaya yatırın.50 sopa vurun,50 yetmez 100 sopa vurun,150 olsun...
Sopaları vururken..
-72-73-74....ya ben şaşırdım ha...36,37,38...(ŞEKERPARE)
-Nicedir seni kollirem..Yavrum sende bir yiğidin sıfatını var.
-Ben de mi?
-Tabii...Senin arkanda kim var?
-Kim var?
-Ula nereye bakirsen...ben varım, Maho Ağan....(SEFİL BİLO)
-Sefil nereye gidirsen sabah sabah?
-Yavukluma bayram hediyesi götüriyem
-Ne ki o tenekedeki?
-Tezektir,düşünmüşem daha değerlisini bulamamışam.
-Ula insan sevdiğine inek .oku verir mi?
-kendi .okumu verecek değilim ya...(SEFİL BİLO)
-Şaban ben aşık oldım
-Öyle mi? Ben de aşık oldum...
-Ama benimkisi çok güzel
-Benimki de...
-Ben onu çok seviyom
-Ben de seviyom
-Ben onun için ölürüm
-Ben de ölürüm
-Benimkisinin adı Selma
-Benimkisinin de adı Selma...(ŞABANOĞLU ŞABAN)
ozgur1903
04-03-2007, 05:19 AM
Bir topluluğu kontrol etmek, bireyi kontrol etmekten kolaydır. Bir topluluğun ortak bir amacı vardr. Bireyin amacı ise her zaman için şaibelidir.
Dr. Murnau
"Kafka" filminden
Neden aşkın başladığı anı bilemeyiz de bittiği zaman mutlaka biliriz?
Harris Telemacher
"L.A. Story" den
ya bu arada bunlar alıntıdır filmler izlediğim filmler ama herhalde bu kadar tam hatırlama imkanım yok aradım buldum koydum..
ozgur1903
04-03-2007, 05:19 AM
tanri?
sana söyliyim...
tanri hakkinda sana içerden biri olarak biseyler söyliyeyim...
tanri izlemeyi sever.
sakalasir...
sunu düsün.
o insanlara...
içgüdüleri verir.
o bu fevkalade hediyeyi verir ve sonra ne yapar?
yemin ederim kendini eglendirmek için...
kendi özel zevki için...
düzensizlik yaratarak...
tam ziddi kurallar koyar.
her zaman dalga geçer.
bak , ama dokunma.
dokun , ama tatma.
tat, ama yutma.
sen bu kurallarin birinden ötekine atlarken o ne yapar?
sana gülmekten yerlere yatar!
alaycidir!
bir sadist!
o olmayan bir ev sahibi!
ona tapmak mi?
asla!
''Şeytanın Avukatı''
BESIKTAS
30-03-2007, 07:52 PM
300 spartalı gitmeyenlere tavsiye olunur.
TRANSFORMERS filmi ise ŞİDETLE tavsiye olunur. 6 temmuz 2007 gösterim tarihi.http://www.beyazperde.com/film/2904
300 spartalı yı beğenmedim ben ya, belki film hakkındaki spekülasyonlar yüzünden önyargıyla yaklaştım ya da indirdiğim biraz kalitesizdi o yüzden ısınamadım filme. ama beğenmedim. Bol bol kesilmiş kafa görmek isteyen, kaslı kaslı adamları görüp gaza gelmek isteyenlere tavsiye ederim.
yaramasmelek
10-04-2007, 10:49 AM
300 spartaLı hoş bi fiLm bnce ama komutanın oqlu ölmeseydi daha bi hoş oLurdu sanki :D o öLdüqü anda fiLm bitti benm için ...hmm qeçen qün esrarenqiz _ Premonition_die bi fiLm isLedim sandra bullock ve Julian McMahon oynuor feLaket bişy.. wizyonda haLa sanırım bnce qidin derim..
JiGsaW
16-05-2007, 08:17 AM
özgür harika replikler...Hepsi unutulmaz.
ermanen
19-05-2007, 04:27 PM
Tetikçi(Shooter)'a gittim en son. Tavsiye ederim..
Pacharel
25-07-2007, 10:10 AM
*Senin annen bir melekti yavrum(ismini sayamayacagim kadar cok filmde)
*Al yanaktan almaya gul dudaktan tatmaya geldim
-Ha..s............tir leyynnnnnnnnnnn(cuneyt Arkinin bir filminden)
*heard that..and he kills the english with fire bolts from his eyes and bolts of lighting from his arse(braveheart.william walace 6 feet boyundadir dediklerinde verdigi cevap)
Pacharel
25-07-2007, 12:08 PM
Forest Gump i unutmussunuz
Braveheart donemine kadar cekilmis en iyi savas sahneleri olan filmdi(kareografik olarak 300 spartaliyi bir tek ona rakip gosteririm)
Starship Troopers bence cok basarili yapimlardandir.(tabi yapimdan ne bekledigine bakar 300 spartali gibi)
gerci evvelce soylenmis ama Star wars serisini yinelemeden edemiycem....
bu arada Lord of the rings uclemesi bence en basarili kitap uyarlamasidir
MAKAM_IMAHMUD
20-04-2008, 01:30 AM
Ihtiyar Delikanli...... Izlenmesini Tavsiye Ederim
mathegothic
23-07-2008, 02:44 PM
özgür harikasın:) allaşkına G.O.R.A dan da istiyos pls pls pls....
Thyia
23-07-2008, 03:22 PM
mathegothic G.O.R.A dan ben hemen aklımda kalanı yazayım nolurrrrrrr :D:D
Arif Ceku'yla beraber kaçıcaktır.. Ceku Rendroy'dan Arif'e vermesi için bi kart gönderir ...
Rendroy Arif'in yanına gider kartı verir :D
Arif - Senin yüzüne ne oldu ?
Rendroy - Nolmuşşşşşş
Arif: - Bende onu diyorum işte nolmuş, böyle töbeestağfurullah gibi bişey olmuş....
Hatırladıgım kadarıyla böyleydi :D:D
mathegothic
23-07-2008, 04:31 PM
evet ya ne kadar hoştu yıllarca arkadaşlarla aramızda kullandık bu lafları:D:D tsk thyia:D
minzomarakan
23-07-2008, 04:32 PM
Almancam iyi olmadığı için aklımda kalan repkliklerin nasıl yazıldığını bilmiyorum :p
-Denizin soğuk suları beni azdırdı. (sahil.mpg)
(dedicated to minzomarakan)
AnarchisT qirL
29-12-2008, 09:02 PM
Sinema tutkunu olarak biraz da benden :)
Sweeney Todd : "The years no doubt have changed me,sir.But But then, I suppose the face of a barber,the face of a prisoner in the dark...is not particularly memorable."
Batman The Dark Knight : "Why So Serious"(Bu olmadan olur mu zaten xD) "Let's put a 'smile' on that face!" "This town deserves a better class of criminal." "I believe whatever doesn't kill you,simply makes you...Stranger..." "Well...Hello,beautiful..." "Here's my card..." "Kill Batman..." "Slaughter is the best medicine (Kamyondaki yazı)"
Gora : "Tufan sen misin olum?Çıkar lan şu maskeyi? Tufan sen misin? Bak biz bunları çocukken yapıyoduk...Fikir güzel,mekan güzel ama yemez...burası yemez...(o_0) Halıyı alıyosanız alın kaldırıyorum..."
Arog : Abla git kendini yakma (Koptuğum andır...) (Kabak ve kavunumsu şeylerin tutuluşu) Abicim onları öyle tutmayın ama!
Issız Adam : Karda donmak üzeresindir...Uyumak tatlı geliyordur ama...Sen öldüğünün farkında değilsindir...
Secret Window : Shoot-Her (Bi' tanemin bu sahnesini kolay kolay unutabileceğimi sanmıyorum...) http://img218.imageshack.us/img218/2287/bscap0318og8.jpg
şimdilik aklımdakiler bunlar,güncellerim gene :)
Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni
Muhsin Bey
Selvi Boylum Al Yazmalım
Hababam Sınıfı ( Çakmaları değil tabi )
Eşkıya
Babam Ve Oğlum
Duvara Karşı
İstanbul Hatırası
Leon
Crash
Yeşil Yol
Akıl Oyunları
Ameli
Blow
Pi
Pearl Harbor
Scarface
Man On Fire
Troy
Forrest Gump
Blue-White-Red (üçleme)
vs...
vs....
vs.....
Perry
24-01-2009, 03:45 PM
çok var ama aklıma ilk gelenleri söyliyim hemen=)
Kasımda aşk başkadır...
Anestezi...
tuttuğum ve aklımdan çıkmıyan flimler
Kaa_a kadar sayamadım ama neyse=) aklıma gelirse eklerim...
YuRuYeDuR!
25-01-2009, 01:13 PM
ofsayt osman sadri alışık :S
http://www.youtube.com/watch?v=j6lRgM7yu2Q
AnarchisT qirL
25-01-2009, 03:42 PM
Hayatımız boyunca izlediğimiz nedir ya :D
İzleyip,hayatınız boyunca unutamadığınız filmler;daha doğru bir ifadedir...
Sweeney Todd
Batman The Dark Knight
Pacharel
26-01-2009, 11:20 AM
Yukarda yazdıklarıma ek olarak aklımdan çıkaramadığım bir filmde Camille Claudel dir.Kendiside heykel traş olan ve ünlü heykel traş Rodinle oldukça hezeyanlı bir aşk yaşamış ve sonra akıl hastanesinde ömürünü noktalamış bu sanatçının biyografik filmine 20 yaşında sevgilim tarafından götürülmüştüm.Ve film o kadar düşük tempoluydu ki kadının 18 yaşından sonrasını birebir hızda gösteriyorlar sanıp , hipnotize olmuş şekilde filmi izleyen sevgilinize korku dolu gözlerle bakıp, ben bu filmi yarısında nasıl terkederim planları yapmaktan kendinizi alamıyordunuz.Hala daha aklıma geldikçe sol gözüm seğirir.
abyss
26-01-2009, 05:25 PM
Yukarda yazdıklarıma ek olarak aklımdan çıkaramadığım bir filmde Camille Claudel dir.Kendiside heykel traş olan ve ünlü heykel traş Rodinle oldukça hezeyanlı bir aşk yaşamış ve sonra akıl hastanesinde ömürünü noktalamış bu sanatçının biyografik filmine 20 yaşında sevgilim tarafından götürülmüştüm.Ve film o kadar düşük tempoluydu ki kadının 18 yaşından sonrasını birebir hızda gösteriyorlar sanıp , hipnotize olmuş şekilde filmi izleyen sevgilinize korku dolu gözlerle bakıp, ben bu filmi yarısında nasıl terkederim planları yapmaktan kendinizi alamıyordunuz.Hala daha aklıma geldikçe sol gözüm seğirir.
ahahahahhaahahaha
Hayatımın Kadınısın...
''Ben sizi çok eskiden sevmiştim
Bigün kahvede oturuyordum
Siz karşıya geçmek için önümden geçtiniz
Çok güzeldiniz
İlk gördüğüm günkü gibi
Çok güzeldiniz''
mathegothic
29-01-2009, 10:54 AM
uyşşş terledim ha:)
efendi
31-01-2009, 08:15 PM
Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption )
Yüzük Kardeşliği( The Fellowship of the Ring )
Ucuz Roman (Pulp Fiction )
Lebowski ( The Big Lebowski )
Gladyatör ( Gladiator )
,Rezervuar Köpekleri ( Reservoir Dogs )
Yurttaş Kane (Cıtızen Kane )
Baba ( The Godfather )
Cesur Yürek ( Brave Heart )
Kuzuların Sessizliği (The Silence of the Lambs)(En İyi Film Oscar'ını kazanan ilk korku filmi)
+Duvara karşı =)
GeReDeL!
31-01-2009, 10:36 PM
rehine (alpha dog)
HaYaT
10-02-2009, 12:05 PM
uyşşş terledim ha:)
Ahahahahh bunu bende unutamam=))))
Forrest Gump (Olay akı$ını aklımda tutamasam da kitabını da beğenmi$tim, tavsiye ederim..)
Milyon Dolarlık Bebek
Gladyatör
Anestezi
E$kiya
Kuzuların Sessizliği
Kelebek Etkisi
Ye$il Yol (Gardiyanın fareyi ezdigi sahne aklımdan cıkmıyor nedense.. )
Akıl Oyunları
Alacakaranlık
Testere 1-3
Milyoner
...Ve tabii 1 de Recep İvedik var ki.. Bu filmin etkisinden de uzun süre kurtulamayacağımı biliyorum!
Elif.
27-02-2009, 09:33 AM
Aklıma ilk gelenleri sıralıyım..:)
50 ilk öpücük
New York ta bir sonbahar
Son Samuray
Aşk her yerde
......... aklıma gelmeyen niceleri..:)
pinkfreud
21-03-2009, 02:29 PM
sakir (sener sen)- asiksan vur saza, soforsen bas gaza
cicek abbas (ilyas salman)- sevene can feda, sevmyene elveda
sakir- sen batan bir gunes ben yollarda cilekes
cicek abbas- soforun bahti kara muavvinin gonlu yara
sakir- gaz, fren, sanziman halim duman
cicek abbas- sev beni seveyim seni
sakir- ask bir otobustur binmesini bilmeli
cicek abbas- son duraga gelmeden inmesini bilmeli
sakir- bana hava atma!
cicek abbas- havan kime yabanci?
sakir- kapilma ruzgarima sen de aldanirsin
cicek abbas- sollama beni sollarim seni
sakir- gecme beni ezerim seni
cicek abbas- dunya dikenli bir hayat sevenler de mi kabahat?
sakir- yaklasma toz olursun gecme pisman olursun
cicek abbas- cilemse cekerim kaderimse gulerim
- istedim vermediler sen soforsun dediler
- emegimiz bilek zoru allahim sen bizi koru
- ask bir sudur ic ic kudur
- aski cekene derdi bilene sor
- ask cekenin yol gidenin
- kabahat sen de degil seni sevende
....neaaaabeeer!!!
pinkfreud
21-03-2009, 02:41 PM
...hiroshima mon amour...
Erkek Sen hiç bir şey görmedin Hiroşima'da hiç.
Kadın Her şeyi gördüm her şeyi.
hastaneyi de gördüm. Eminim gördüğüme bir hastane var Hiroşima'da nasıl görmemiş olabilirim!
Erkek Hiroşhima'da ki hastaneyi görmedin hiç bir şey görmedin Hiroshima'da
Kadın Dört kez müzede...
Erkek ne müzesi Hiroşima'da?
Kadın Hiroşima'da dört kez müzede. Dolaşan insanları gördüm. Dalgın, dolaşan insanları, fotograflar, fotoğraflar, birleştirilen kalıntılar arasında, başka bir şey olmadığı için, bilgi veren yazılar arasında, başka bir şey olmadığı için.
Dört kez müzede Hiroşima'da.
insanlara baktım. Dikkatle demire baktım. Yanık demire. Kırık, et ve kemikmiş gibi yara alabilen demire. Demet biçimi almış şişe kapaklarına; kimin aklına gelirdi? Çiçeği burnunda acısıyla diriliğini yitirmeyen yüzen insan derisine. Taşlara, yanık taşlara. Parçalanmış taşlara. Bir sabah uyanıp da saçlarının döküldüğünü gören, kimlikleri seçilemeyen Hiroşimalı kadın başlarına.
Sıcaktan yanıyordum BarışAlanında. Barış Alanında 10 bin dereceydi ısı Biliyorum Güneş'in kaç derece olduğunu Barış Alanında. İnsan nasıl bilmez! Öyle basit ki ot....
Erkek sen hiç bir şey görmedin Hiroşima'da ... hiç bir şey...
Kadın her şeyi eski durumlarıyla canlandırabilmek için özenle çalışılmış. Büyük bir titizlikle hazırlmışlar filmleri. İnsanda gerçekmiş duygusunu öyle başarıyla uyandırıyor ki, turistler ağlıyor. O her zaman sınırsız olan hayal gücünün bile tasarlayamayacağı bu haksız alınyazısına, geçici bir süre için de olsa, sağ kalan Hiroşimalılar'ın nasıl seslerini çıkarmadan, suçsuzlukla, belli bir yumuşaklıkla uyduklarını gördüm. Dinle biliyorum. Hepsini biliyorum . Sürüp gitti bu...
Erkek Hiçbirini ... hiçbirini bilmiyorsun.
Kadın kadınlar, sakat çocuklar, korkunç yaratıklar doğurmak tehlikesiyle karşı karşıya, ama gene de sürüp gidiyor bu.
Erkekler kısır kalmak tehlikesiyle karşı karşıya, ama gene de sürüp gidiyor hayat.
Yağmur korku salıyor insanın içine. Büyük okyanusun sularına yağan kil yağmuru. Öldürüyor okyanusun suları. Okyanusun balıkçıları öldü. Yiyeceklerden korkuyor insanlar. Koca bir kentin yiyeceklerini atıyorlar. Koca bir kentin yiyeceklerini toprağa gömüyorlar. Koca bir kent ayaklanıyor öfkeyle. Koca koca kentler ayaklanıyorlar. Kime karşı ayaklanıyor bu koca koca kentler?
istesinler istemesinler, bir takım insanların kural olarak öbür insanlar üzerinde kurdukları eşitsizliğe karşı, bir takım ırkların kural olarak öbür ırklar üzerinde kurdukları eşitsizliğe karşı, bir takım sınıfların öbür sınıflar üzerinde kurdukları eşitsizliğe karşı. Dinle beni ben de senin kadar biliyorum unutmanın ne olduğunu.
Erkek hayır unutmanın ne demek olduğunu bilmiyorsun sen.
Kadın benim de bir belleğim var, senin gibi. Biliyorum unutmanın ne olduğunu.
Erkek Hayır, belleğin yok senin.
Kadın Senin gibi ben de var gücümle çırpındım, unutmamak için. Senin gibi, unuttum. Senin gibi ben de avunmak bilmez bir belleğim olsun istedim; gölgelerden taşlardan bir belleğim. Kendi adıma her gün savaştım var gücümle, anılarının nedenlerini anlayamamanın korkunçluğuna karşı, Senin gibi... unuttum ben de ... Neden yadsımalı apaçık gerekliliğini belleğin?...Dinle beni. Bildiğim bir şey daha var. yeniden başlayacak bütün bunlar. İki yüz bin ölü. Seksen bin yaralı. Dokuz saniyede. Yayınlanan rakamlar bunlar. Yeniden başlayacak hepsi. On bin derece ısı olacak yeryüzünde. On bin Güneş, denecek, yanacak asfalt. Korkunç bir kargaşa başlayacak. Koca bir kent kurulup yeniden kül olacak. Yeni yeni bitkiler türeyecek kumlardan...
Dört öğrenci kardeşçe, destansı bir ölümü bekliyorlar birlikte. Ota Irmağı'nın Delta üzerindeki yedi kolunda, her gün belli saatlerde, her gün tam o saatlerde, alçalıp yükseliyor sular. Balık dolu serin sular. Kimi zaman külrengi, kimi zaman mavi. Saatine, mevsimine göre. Çamurlu Kıyılarda artık kimse seyretmiyor Ota Irmağı'nın deltası üzerindeki yedi kolunda suların alçalıp yükseldiğini.
...Seninle karşılaşıyorum, seni hatırlıyorum
kimsin sen?
öldürüyorsun beni.
öyle iyisin ki bana.
Nasıl bilebilirdim, bu kentin,aşkın boyutlarına göre kurulduğunu?
Nasıl bilebilirdim, senin bana göre olduğunu.
Bayılıyorum sana. Ne güzel. Bayılıyorum sana
Ne yavaş her şey birdenbire
Sonra ne güzel bilemezsin
Öldürüyorsun beni
Öyle iyisin ki, bana
Öldürüyorsun beni
Öyle iyisin ki bana
Acelem yok...
ne olur yut beni
parçala beni çirkinleştir
neden sen olmayasın
neden sen olmayasın bu kentte öbür gecelerden ayırdedilemeyen bu gecelerde?
derin ne güzel korkunç bir şey
seni....
Erkek evet beni... görecektin beni
Kadın .özbeöz Japon musun?
Erkek özbeöz Japon'um.
Gözlerin yeşil değil mi?
Kadın şey.. sanırım... Evet yeşil sanıyorum.
Erkek Bir kadında bin kadınsın sanki ...
Kadın beni tanımadığın için... ondan olmalı sanırım.
Erkek belki de yalnız ondan değil.
Kadın hoşuma gitmiyor değil bu düşünce, senin için bin kadın birden olmak.
bak saat dört.
Erkek nereden anladın?
Kadın onun kim olduğunu bilmiyorum her gün saat dörtte geçiyor burdan öksürüyor sonra
Peki sen Hiroşimada mıydın?
Erkek hayır, tabiki de değildim ama ailem burdaydı ben savaşıyordum.
Kadın bir tesadüf yani?
Erkek evet
Kadın Benim için mutlu bir rastlantı
Erkek ne yapıyorsun Hiroşima'da?
Kadın bir film
Erkek nasıl, film mi?
Kadın bir filmde oynuyorum.
Erkek Peki Hiroşima'ya gelmeden önce neredeydin?
Kadın Paris'te
Erkek Paris'ten önce ?
Kadın Paris'ten önce... Nevers'teydim Ne--vers.
Erkek Nevers mi?
Kadın Nievre Bölgesinde bilmezsin.
Erkek Peki neden herşeyi görmek istedin Hiroşima'da?
Kadın Beni ilgilendirdiği için. Benim de kendime göre düşüncelerim var bu konuda. Örneğin, bir takım şeylere inceden inceye bakmak, öğrenilecek bir şey bence
RÜZGAR
21-03-2009, 05:40 PM
•“I see dead people.” (Ölü insanlar görüyorum) Cole Sear
(Haley Joel Osment), The Sixth Sense (1999).
• “I'll be back.” (Geri geleceğim) Terminator
(Arnold Schwarzenegger), The Terminator (1984)
• “My Preciousss...” (Kıymetlimsss...) Gollum
(Andy Serkis), The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)
• “It was beauty killed the beast.” (Canavarı öldüren güzellikti) Carl Denham
(Robert Armstrong), King Kong (1933)
• “Hello, Clarice.” (Merhaba Clarice) Hannibal Lecter
(Anthony Hopkins), The Silence of The Lambs (1991)
• “Adriaaaaaaaaan!” Rocky Balboa
(Sylvester Stallone), Rocky (1976)
• “You talkin' to me?” (Benle mi konuşuyorsun?) Travis Bickle
(Robert De Niro), Taxi Driver (1976)
• “Mrs. Robinson, you're trying to seduce me, aren't you?” (Bayan Robinson, beni baştan çıkarmaya çalışıyorsunuz değil mi?) Benjamin Braddock
(Dustin Hoffman), The Graduate (1967)
• “I'm the king of the world!” (Dünyanın kralıyım!) Jack Dawson
(Leonardo DiCaprio), Titanic (1997)
• “Guns, lots of guns” (Silah, daha çok silah) Neo
(Keanu Reeves), Matrix (1999)
• “Here’s Johnny!” (İşte Johnny!) Jack Torrance
(Jack Nicholson), The Shining (1980)
• “I’ll have what she’s having.” (O ne yiyorsa ben de ondan alayım) Restorandaki orta yaşlı müşteri,
When Harry Met Sally (1989)
• “The first rule of Fight Club is you don't talk about Fight Club.” (Dövüş Kulübü’nün ilk kuralı; Dövüş Kulübü hakkında konuşmamaktır.) Tyler Durde
(Brad Pitt), Fight Club (1999)
• “Go ahead. Make my day.” (Devam et, günümü şenlendir.) Harry Callahan
(Clint Eastwood), Sudden Impact (1983)
• “May the Force be with you.” (Güç seninle olsun.) Han Solo
(Harrison Ford), Star Wars (1977)
• “Well, there's something you don't see every day.” (İşte her gün görmeyeceğiniz bir manzara.) Peter Venkman
(Bill Murray), Ghostbusters (1984)
*intihar, yaşamına son vermenin tek yolu değildir...___Duvara karşı
*Ben hiç günah yapmadım!Hiç günah yapmadım!___Mutluluk
*Karanlıktan korkuyorum patron lütfen ışığı kapatma!___Yeşil Yol
*-Baba buraya niye geldim biliyor musun ?
-Deniz'e bir oda ver, onu yanına al. burada büyüsün. bir evi olsun. gidecek başka hiçbir yeri yok.___Babam ve Oğlum
*+Abi senin bu yaptığına adam kaçırmak denir!
-Adam mısın lan sen!___Mustafa Hakkında Herşey
*-Sana hiç beni sevdiğini söyledi mi?
-ıhhı!___Mustafa Hakkında Herşey
*böyle bir futbol sahası vardı.. tam da değil, saha gibi değil yani ama saha. kaleler falan var böyle.. futbol sahası.. ___Barda
*Latin alfabesinde 23 harf bulnumaktadır.8 6 1 9 4-5=23 yani 8 agustos 1945(08.06.1945) hiroşima.Bir gende 23 çift kromozom bulunur.tapınak sovalyelrinin 23 ustası vardır.kral brinicicharles'ın 30 ocak 1649 (3 1 6 4 9=23 )da boynu vuruldu.shakespare 23 nisanda dogdu ve öldü.ilkeseriise 1623de yayınlandı.titanic 15 nisan 1912 (1 5 4 1 9 1 2=23)sabahı battı.11 aralık 1941 amerika almanyaya savas actı(1 1 1 2 1 9 1 4=23).hitler nisan 1945 de intihar etti(4 1 9 4 5=23).mayalar kıyametin 23 aralık 2012 de kopacagına inanıyor.charles manson 12 kasımda dogdu.(11 12=23)barbarlar romayı 23 agustos 410 da ele geçirdi..___23 Numara
*Adımı söylersen artık orda olmam.. nedir bunun cevabı?
-sessizlik___Hayat Güzeldir
*Ölü insanlar görüyorum...Heryerdeler ama ölü olduklarını bilmiyorlar.___6.His
*İlk öpücük gibisi yoktur..___50ilk Öpücük
HerzL
22-03-2009, 01:48 PM
-beni seviyor musun sahin?
-nevet.
-peki sonsuza kadar mesut olabilecek miyiz?
-nayir. once gorevim gelir.
bir daha 16 yerinden daha delicem pis gövdeni
-ne var bu tren de Şahin?
--nnnnneroin!!!...
polemon gibi bir iblisten senin gibi bir melek nasil türemi$, hayrettir...
nalevi sen oldurdun..niye oldurdun nalevi!
kırk bakireye bakmaya bal yanaktan tatmaya geldim
Kadir İnanır bir kadını kollarından tutmuş sarsmaktadır;
kadir inanır:beni sevdiğini söyle.
kadın: sevmiyorum
Kadir İnanır: beni sevdiğini söyle dedim. çatt. *
Kadın: sevmiyorum
Kadir İnanır: beni sevdiğini söyleee... çat.
Kadın: sevmiyorum
Kadir İnanır: beni sevdiğini söylee... çat..
Kadın: sevmiyorummm
Kadir İnanır: beni sevdiğini söylee.. çat
Kadın: sevmiyorumm
Kadir İnanır: beni sevdiğini söylee.. çat.
Kadın: seviyorum..
Kadir İnanır:yalaaaaaaaaaaaaaaaan .. çaaat.
- doğada bulunan dört element: ateş, su, toprak, tahhhta.
- tahhhta mııı?
- tahhhta tabi, zoruna mı gitti?
JiGsaW
27-03-2009, 08:36 PM
Bu başlığı nasıl atlamışım.
(Bazılarnın Türkçe isimlerini hatırlayamadım kusura bakmayın)
Yeşil Yol
25. Saat
İyilik Yap iyilik Bul
Forest Gump
The Shawshank Redemption
Milyon Dolarlık Bebek
7 Pounds / 21 Gram
Schindler'in Listesi / Piyanist / Kara Kitap
American History X
Şeytanın Avukatı
Sweet November
Moulin Rouge /
Se7en
Kelebek Etkisi
Saw 1 ve 4
Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Köstebek / Donnie Brasco / L.A. Confidental
Tom Hanks ve Edward Norton filmlerini, rol seçimlerini beğeniyorum.
Aslında bütün filimlerini tartışmasız beğenirim.
Ancak ilk 3 film : Forest Gump , Kaynak ve bir Miyazaki harikası Spirited Away.
23 Numara
Pearl Harbor
Mustafa Hakkında Herşey
Barda (unutmak istediğim halde unutamadığım!)
Kelebek Etkisi ...
mathegothic
27-03-2009, 10:48 PM
My Sassy Girl(japon filmlerini hiç sevmesem de bu filme bayıldım)
Wolvi
30-03-2009, 09:57 PM
Se7en
Forest Gump
...ve tabiki X-Men serileri :)
ReLaX
30-03-2009, 10:24 PM
Kapıda Kalanlar !!!
güzel bi filmdi. Bütün engelleri aşıp , fıstığını cukur kasede kucağına koymuş elinde buz gibi gazoz (!!!) uzun süredir göremediği dostlarına kavuşmayı bekleyen bir adama; İsketch in "blocked game" demesi ve o adamın çaresizlik içinde kötü yola düşüşünü anlatıyordu.Tavsiye ederim çok dramatik bi filmdi. :)
minzomarakan
30-03-2009, 10:34 PM
Kapıda Kalanlar !!!
güzel bi filmdi. Bütün engelleri aşıp , fıstığını cukur kasede kucağına koymuş elinde buz gibi gazoz (!!!) uzun süredir göremediği dostlarına kavuşmayı bekleyen bir adama; İsketch in "blocked game" demesi ve o adamın çaresizlik içinde kötü yola düşüşünü anlatıyordu.Tavsiye ederim çok dramatik bi filmdi. :)
http://forum.antu.com/images/icon/biggrin.gifhttp://forum.antu.com/images/icon/biggrin.gifhttp://forum.antu.com/images/icon/biggrin.gif
Konuya gelince Star Wars serisini unutmak ne mümkün
Kapıda Kalanlar !!!
:!:Evet ofilmi bende izledim azönce!filmin konusunda eksik biyeri tamamlayım...deprem olmuştur ..filmin kahramanı yalnız yaşar..ve korkar..:cry:sakinleşmek için Isketch i dener vee "blocked game" !!!ve çantası omzunda bekler..sonunu yazmışsın zaten :)
ReLaX
01-04-2009, 09:53 PM
o film yeniden tekerrür etti yaw lütfen kurunun yanında yaşta yanmasın ben gene giremiyorum ben yaşım ah başımm :)) azmanda olamadık ztn bu gece ispanyollar bizi gazman yaptı iki maçta
Konuya gelince (maksat konu dağılmasın)
Breav Heart filmini tam 7 kez sinemada izledim gene versinler gene gider izlerim.
HeLeN
09-04-2009, 08:35 PM
Genelde kore ağırlıklı bi liste olacak bu ara onlara taktım
shi gan
aein
il mare (amerikan versiyonu göl evi olur)
nobody knows(kore filmi orjinal adını hatırlayamadım)
A moment to remember (kore orjinal adını hatırlayamadım ama yine amerikan versiyonu var not defteri )
kim kimden almış filmleri bi fikrim yok :)) ama baya bi esinlenme var :PP
smurff..
09-04-2009, 10:13 PM
http://img2.blogcu.com/images/n/e/w/newlinecinema/b00004d0du_02_lzzzzzzz.jpg
Hayat Güzeldir, 2. Dünya Savaşı'nda yahudi bir babanın karısını ve çocuğunu kurtarmak için kendisini feda etmesini anlatan bir film.
Baba, çocuğa savaş çıktığını belli etmemek ve çocuğun moralini yüksek tutmak için olayları çocuğuna bir oyunmuş gibi anlatır ve oyunun sonunda eğer kazanırlarsa tank vereceklerini söyler. Bu savaşın sonuda baba ölür ve geriye oğlu ve karısı kalır.Amerikan askerleri Yahudileri tankla kurtarmaya geldiğinde çocuk oyunu kazandığını zanneder ve çok sevinir. Fakat babasının öldüğünden haberi yoktur. Filmi zaten çocuğun büyümüş hali anlatmaktadır.
Hiç unutamadıgım filmlerden biri..
Perry
10-04-2009, 06:24 PM
http://ronin.com.tr/resimler/57_90396368_KASIMDA%20A%C5%9EK%20BA%C5%9EKADIR.jpg
Ne zaman olsa zevkle yine yine seyredebileceğim bir filmm....
pinkfreud
19-04-2009, 08:58 PM
izlemeyi sürekli bir şekilde ertelediğim filmdi sonunda izleyebildim ve Miranda July'e hayranlığım arttı.. tavsiye ederim..me and you and everyone we know
http://www.cinevegas.com/cv/images/films/img_pictures/meandyou.jpg
Somurt
20-04-2009, 01:04 PM
1- Forest Gump
2- Piyanist
3- Yeşil Yol
_KaRTaLiZMa_
22-04-2009, 04:14 PM
1-) SaW Serisi
2-) KarTaL Göz
3-) BatMan (jokeR unutulmaz)
4-) Beter Böcek
5-) Transporter
6-) Evde Tek başına 1...(ilk sinema filmimdi)
Yeter şimdilik hangibirini yazıyım =)
RÜZGAR
22-04-2009, 06:46 PM
izledigim ve hiç unutmadığım filmleri....
Leon
Yeşil Yol
Piyanist
Schindler’in Listesi
Kuzuların Sessizliği
Panik odası
Postacı
Abyss
Glayatör
Seven 7
Ben Efsaneyim
Yapay Zeka
Titanic
Şeytan Avukatı
Kasımda Aşk Başkadır
Kelebek etkisi
Cast Away
Akıl Oyunlar
Firewall
Forrest Gump
Er Ryan’ı Kurtarmak
Gizli Gerçek
Kusursuz cinayet
Anestezi
Karayip Korsanları
Yüzüklerin Efendisi
Güneş İmparatorluğu
Avustralya
Cinderella Man
Kızarmış Yeşil Domatesler
vs.. vs.. vs.. vs... vs... :smile:
Thyia
23-04-2009, 07:33 AM
Gelmiş geçmiş en iyi türk yapımı bir film . . .
- Eşkiya
Sendemiya
07-05-2009, 04:18 PM
The Pianist
The Pursuit of Happyness (Umudunu Kaybetme)
I Am Legend (Ben Efsaneyim)
Wrong Turn 2(Korku Kapani)
The Animal(Hayvan)
Miaussssssss
07-05-2009, 06:23 PM
Bir 10 sene kesin olmuştur hiç unutamadım. Hayvanlar Mezarlığı..
http://img1.blogcu.com/images/k/o/r/korkufilmiizle/korku-filmleri-hayvan-mazarligi.jpg
Somurt
07-05-2009, 07:04 PM
Sonradan aklıma geldi, "Jeux D'efants" da çok hoştu.
tu_ba
19-06-2009, 11:31 PM
YEŞİLYOL-CASTAWAY-ESARETİNBEDELİİ-50 İLK ÖPÜCÜK -DÖNÜŞ(Türkan Şoray-Kadir İnanır)......:razz:
Hayat Güzeldir...
Kehanet...
Gothika..
Testere (1-6)...
Rose Red Konağı.. vs vs vs..
DevilSmile
07-01-2010, 05:29 PM
http://img85.imageshack.us/img85/6486/1251803918nefesfilmafis.jpg http://img709.imageshack.us/img709/1640/benjaminbutton.jpg http://img709.imageshack.us/img709/2964/avatarmovie230.jpg
http://www.kelebekupload.com/images/2777melekler.jpg:eek::eek:
Miaussssssss
09-01-2010, 12:24 PM
50 First Dates
Apocalypse Now
Brave Heart
Catch Me if You can
Cinderella Man
Cold Moundatin
Enemy At The Gates
Eternal Sunshine Of the Spotless Mind
Full Metal Jacket
Kingdom Of Heaven
My Sassy Girl [ Kore versiyonu ]
Pathology
Pulp Fiction
Requiem For A Dream
Schindler's List
Sleepers
Slumdog Millionaire
The Butterfly Effect
The Curious Case of Benjamin Button
The Da Vinci Code
The Departed
The Pianist
The Shawshank Redemption
The Usual Suspects
Troy
Twilight
Filmleri ingilizce olarak izlediğimden türkçelerini yazmadım. Ama bu filmler mutlaka izlenmesi gereken filmlerdir. The Departed ve My Sassy Girl ' ün bende önemli yeri vardır. İkisi de başta izlenmesi gereken filmlerdir.
Wolvi
09-01-2010, 01:01 PM
Law Abiding Citizen son zamanlarda izlediğim fakat en sevdiğim filmler arasına girebilecek bir film tavsiye ederim..
Law Abiding Citizen son zamanlarda izlediğim fakat en sevdiğim filmler arasına girebilecek bir film tavsiye ederim..
Kesinlikle!:eek:
kelebek
09-01-2010, 01:41 PM
jeux d'efants
the butterfly effect(birincisi tercihimdir)
anestezi
hayat güzeldir
akıl oyunları
saplantı
kasımda aşk başkadır
sil baştan
2012(psikolojimi bozmaya yetmişti)
Evt ya Anestezi sağlam bir filmdi.. fazla reklamı da olmadı.. biz rastgele girdik 9 kişi dumur olduk çıktık...
Thyia
16-01-2010, 02:02 PM
http://i1001.hizliresim.com/2010/1/16/4306.jpg (http://urlal.com/dqqf)
messi
16-01-2010, 03:32 PM
Push & Saw serisi & yüzüklerin efendisi & wolverine
http://www.sinematurk.com/images/film/16587_3.jpg
hanci
20-01-2010, 12:52 PM
izaha gerek yok izlemek lazım...
http://www.ensonfilmler.net/afis/kehanet.jpg
Potibor
25-01-2010, 02:24 PM
http://divxplanet.com/local_photos/20273/The-Hangover-606977.jpg
tavsiye ederim:D
DarkNess.
31-01-2010, 03:05 AM
*******HAYAT GÜZELDİR***** Müthiş Bir filmmm.!
Yeşil Yol
Piyanist
Melekler ve Şeytanlar
Melekler Şehri :)
Somurt
31-01-2010, 08:05 PM
Piyano Piyano Bacaksız
Raistlin
31-01-2010, 10:34 PM
Kelebek Etkisi.
http://www.fragmanist.com/afis/b/seven-pounds.jpg
http://www.iwatchstuff.com/2009/08/20/law-abiding-citizen-poster.jpg
RÜZGAR
13-02-2010, 04:40 PM
http://i1002.hizliresim.com/2010/2/13/4828.jpg http://i1002.hizliresim.com/2010/2/13/4846.jpg
http://i1002.hizliresim.com/2010/2/13/4853.jpg http://i1002.hizliresim.com/2010/2/13/4865.jpg
DevilSmile
14-02-2010, 10:24 AM
http://img641.imageshack.us/img641/9499/intikampesinde.jpg
http://data23.sevenload.com/slcom/tk/wl/srskced/lxvkgegkmqld.jpg~/Tuerkan-oray-Film-Afii.jpg
Wolvi
02-04-2010, 09:59 PM
ip man
büyük usta ip man oosssss..
vBulletin® v3.8.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.