![]() |
Register or login to get rid of this advert. |
|
|
|
||||
|
||||
|
Ülkemizin yedi harikasını seçsek, bu listeye hangilerini alırsınız? Ankette herkesin sınırsız seçim hakkı var :)
Peri Bacaları, Ihlara Vadisi, Kapadokya - Nevşehir, Aksaray Nemrut Dağı Milli Parkı Heykelleri - Adıyaman Sümela Manastırı - Trabzon Ani Harabeleri - Kars Pamukkale Travertenleri - Denizli Efes Antik Kenti - İzmir Anıtkabir - Ankara Ayasofya Müzesi - İstanbul Fethiye Ölüdeniz - Muğla Mevlana Müzesi - Konya Balıklı Göl - Şanlıurfa Cennet Cehennem Obrukları - Mersin Hasankeyf Antik Kenti - Batman BİZİM KÖY Manavgat Şelalesi - Antalya İshak Paşa Sarayı - Ağrı Safranbolu Evleri - Karabük Uzun Göl - Trabzon Köprülü Kanyon - Antalya Aspendos Antik Tiyatrosu - Antalya DİĞER.. yorumda belirtin.. Last edited by RÜZGAR; 23-09-2010 at 03:27 PM. |
|
|
||||
|
||||
|
öncelikle konu çok heyecanlandırdı beni hangisini seçeceğimi bilemedim bir çogunuda gördüğümden kaynaklanıyor çünkü herbiri birbiriyle kıyaslanamıyacak kadar güzel 7 için sadece görüpte etkilendiklerime oy veriyorum onlarda zaten ilk yediye girecek güzellikte yalnız çok zorlandım daha listede olmayıpta ilk 7ye yazamadıklarım bile var onlarıda sona ekliyeceğim bence türkiyenin 81 harikası yapmamız lazım her ilde bir çok güzellik var
1) Peri Bacaları, Ihlara Vadisi, Kapadokya - Nevşehir (Nevşehirde yaşıyorum 2 senedir ben bile bi çok yerini gezmedim türkiyede görülebilecek yerlerin başında gelir 1 ay sadece gezseniz yinede gezmeyi bitiremessiniz) 2) Anıtkabir - Ankara-Çanakkale şehitler anıtı(görkeminden bahsetmeye gerek bile yok ayrıca içerdeki kurtuluş savaşını anlatan sesli görselli müzesi tüylerinizi diken diken ediyor buraya iki tane yazdım çübkü çanakkale şehitler anıtıda bizim için manevi değeri yüksek yerlerden birisi onunda görkeminden ziyade yaşattıgı his nedeni ile harika yerler arasına giriyor) 3) Uzungöl-Trabzon(harika bir yer sanki cennetteymissiniz gibi hissettiriyor) 4) Kız Kulesi - İstanbul(listede yok) 5) Nemrut Dağı Milli Parkı Heykelleri - Adıyaman 6) Aspendos Antik Tiyatrosu - Antalya 7) Kral Kaya Mezarları - Amasya(listede yok)(Amasyanın dağlarında kayadan oyma mezarlardır oraya çıktıgınız zaman mezarların yanı sıra amasyayı kuş bakışı görüyorsunuz şehri ve kızılırmağı izleyebilirsiniz) listedekilerden yazamadıklarıma üzüldüm onlarda ilk yediye girebilirdi Listeye ek olarak şunlarda olabilir; Çatalhöyük-Çumra-Konya(MÖ 7500 yıl önce insanlıgın ilk yerleşim yeri oldugu söyleniyor her hafta ugruyorum yapılan kazı çalışmalarını canlı bir şekilde izlemek keyif verici gerçekten büyüleyici bi yer incelemenizi tavsiye ederim) Mevlana Heykeli-Konya Sultan Ahmet Cami- İstanbul Gökova Körfezi -Muğla, Boğazkale- Hattuşaş-Çorum Artemis Tapınağı -Efes Ağrı Dağı -Ağrı-Erciyes Dağı-Kayseri( büyüleyici) say say bitmez aslında şimdilik bu kadar aklıma geleni eklerim..
Huzur İsyanda.. Last edited by bruce; 23-09-2010 at 11:24 PM. |
|
|
||||
|
||||
|
Pazartesi minzo
Salı minzo Çarşamba minzo Perşembe minzo Cuma minzo Cumartesi minzo Pazar minzo
|
|
||||
|
||||
|
Güzel bir konu başlattığın için teşekkürler Rüzgar.
Bu topraklarda yer alan 7 harika için benim 2 farklı değerlendirme kriterim olur. Biri insan elinden çıkanlar, diğeri bu topraklara doğanın kattığı harikalar. 1- Çanakkale Anıtı / Şehitliği Kim ne derse desin burayı ziyaret edip de; gözleri dolmayan, arka planda mermileri top atışlarını, askerlerin allah allah diye akın ettiğini hissetmeyen olmamıştır. 2- Anıtkabir Mustafa Kemal'in mezarı, sadece bir yapı bir mezarlık olmak dışında aslında Cumhuriyet'in, bu milletin azmini, başarılarını ve geleceğini sembolize etmesi bakımından önemli bir teşviktir. 3 - Ayasofya gerisi konusunda karara varamam. Çünkü bu ülkenin güzel topraklarında gidip görmediğim öyle çok yer var ki, bizzat o dokuyu görüp yaşamadan değerlendirmek olmaz
|
|
||||
|
||||
|
Arkadaşlar beğendiğinize çok sevindim.. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.. :)
Sevgi ve Saygılar RÜZGAR
|
||||
|
||||
|
Siz türkiyeyi secın ben dünyanın 8. harikasıyım =) leb demeden çorum alaca diyom :D
|
||||
|
||||
|
aklıma ilk gelen Gideros Koyu oldu...cidden mükemmel bi yer tavsiye ile...kesinlikle resimler bu güzel yeri anlatmakta çok yetersiz kalmış...
http://img132.imageshack.us/img132/216/gideroswh6.jpg http://www.kesfetmekicinbak.com/gezi..._0_1_1.jpg.php http://www.hobimlemutluyum.com/haber...UyeOlurum.aspx ve tabiki tek geçilecek bi harika varsa o da İstanbuldur...Bütünüyle İstanbul...
|
|
||||
|
||||
|
yazılan yerlerin hepsi çok güzel, liste yapıp bir bir geziceksin hepsini.
|
||||
|
||||
|
Af buyur.Neresindeymiş Konya'nın?
İzmir-Buca'da olandan bahsediyorsun sanırım.
|
||||
|
||||
|
Quote:
Kral Kaya Mezarları - Amasya Çatalhöyük-Çumra-Konya Sultan Ahmet Cami- İstanbul Gökova Körfezi -Muğla, Boğazkale- Hattuşaş-Çorum
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|